Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1276 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 22:58

Mam pytanko do użytkowników, którzy zamówili swoje ipady w AOS, a więc czy data dostawy zgadzała się z informacją od Apple czy może np dostaliście wcześniej lub później niż ustalona data

#1277 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 23:00

Kiedyś... przez krótką chwile, byłem niewolnikiem swojego ekranu w iPhonie3GS, ekarn był żóltawy, jakis pobladły, nie mogłem przez to zasnąc pierwszej nocy po odpakowaniau!! Po 2 dniach kompletnie przestałem na to zwracac uwage, a po 2 latach kupiłem kolejnego. Sam teraz czekam na Aira, zobaczymy co wpadnie Ale zeby przed otrzymaniem przesyłki, juz dopytywac jak ja odesłać... skoro płacicie, to wymagajcie :)

#1278 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 grudnia 2013 - 23:07

Dziś dostałem wymienionego iPada Air. Teraz nie ma rys na aluminium, ale jest na ekranie od wewnętrznej strony szyby jakieś 0,5 cm rysa. Widać pod światło. Mało tego, wczoraj w iPhonie 5s, który też już był wymieniany przestało mi działać gniazdo słuchawkowe. Szlag mnie trafia. Kurier z TNT już dziwnie się na mnie patrzy, bo co chwila coś przywozi i zabiera z Apple :) Dziś już poszedł mail do Irlandii, a ja sobie jutro z nimi porozmawiam telefonicznie i to bardzo konkretnie. Zamiast korzystać ze sprzętu to bawię się w pakowanie, odsyłanie i przyjmowanie, jak kuźwa FedEx albo poczta jakaś.

#1279 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 23:12

Mam pytanko do użytkowników, którzy zamówili swoje ipady w AOS, a więc czy data dostawy zgadzała się z informacją od Apple czy może np dostaliście wcześniej lub później niż ustalona data

Dostałem wcześniej, zakup 29 listopada, przewidywany termin dostawy 10-12 grudnia a u mnie był 3 grudnia.

Kiedyś... przez krótką chwile, byłem niewolnikiem swojego ekranu w iPhonie3GS, ekarn był żóltawy, jakis pobladły, nie mogłem przez to zasnąc pierwszej nocy po odpakowaniau!!
Po 2 dniach kompletnie przestałem na to zwracac uwage, a po 2 latach kupiłem kolejnego.

No i niech będzie żółty, niech będzie barwy ciepłej, niech będzie barwy zimnej ale do k#%#&$%#& nędzy niech będzie to cały ekran a nie dwie połowy w różnych odcieniach :D To jest problem. Mój drugi nie ma żółtego ekranu po lewej, ma tę lewą stronę po prostu ciemniejszą, barwy ciepłej natomiast prawa strona jest zimna i jaśniejsza. Dodatkowo paskudnie wyglądający, zwłaszcza na szarym, book spine.

#1280 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 23:18

Nie sądziłem że aż takie problemy są z pogorszeniem jakości w ipadach od Apple. Są to produkty premium, które powinny być bez skazy. Rozumiem że może się zdarzyć jakaś usterka ale nie na taką skalę

#1281 pyczkens

pyczkens
  • 8 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 23:19

Mija kolejny dzień testów i pojawiają się problemy. Otóż dziś, totalnie losowo, po wybraniu czy wpisaniu adresu strony w safari, pohawia się komunikat iż nie można dobić się do serwera i klops, nic nie odpalam. I teraz pytanie czego może być to wina? Czasami, zupełnie ot tak, safari się wyłacza. Ale wiem, że to przypadłość iOS 7, a nie sprawa hardware'u. Ale martwi mnie dlaczego wywala taki komunikat skooro podczas korzystania z iPada wersji 3 nic takiego nie miało miejsca. Dziwna sprawa. Chciałbym zaczerpnąć wiedzy czy może to być wina Air czy iOS? Ekran jak był bez zastrzeżeń taki pozostaje:) Martwią mnie tulko te ścinki safari. Dodatkowo nijak nie mogłem ustawić opcji paralaksy mimo iż jej redukcja nie była włączona. Okazało się, że było właczone podbicie kontrasu, przez co paralaksa nie miała miejsca. EDIT. Gdy próbuję dodać tego posta wywala błąd serwera. Skopiowany tekst wklejam po wyłączeniu i włączeniu safari:/

#1282 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 23:36

Dodatkowo nijak nie mogłem ustawić opcji paralaksy mimo iż jej redukcja nie była włączona. Okazało się, że było właczone podbicie kontrasu, przez co paralaksa nie miała miejsca.

Dziwne bo u mnie na Air i iPad 4 zwiększony kontrast nie ma nic wspólnego z paralaksą. Efekt jest przy włączonym i wyłączonym "zwiększ kontrast".

#1283 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 00:24

Spokojnie... macie rok gwarancji. Poczekajcie aż się chińczyki wprawią w produkcji a Apple i tak wam da nowego bo o refabrykowane ipady Air będzie ciężko przez najbliższe parę miesięcy. Apple zastrzega sobie, że egzemplarz może być refabrykowany, ten który dostaniecie w ramach gwarancji np. po 1,5 roku bo już się nie produkuje czy coś. Ale póki jest on w produkcji to i tak możecie za pół roku sobie wymienić i z pewnością wadliwy już nie będzie.

Zazwyczaj jest o wiele szybciej. 24 godziny od daty wysłania.

Jak sobie tak myślę, i analizuje to sam bym chyba lepiej zaprojektował ipada Air niż ci projektanci biorący za to kupe hajsu. Podświetlenie ekranu i tyle problemów.... to co oni zrobią jak grafeny wejdą do produkcji,

#1284 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 grudnia 2013 - 00:30

Apple nie projektuje i nie produkuje ekranów do swoich urządzeń. Robią to inne firmy, czyli Samsung, LG, i Sharp. Nie rozumiem, co ma podświetlenie ekranu do projektu urządzenia...

#1285 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 00:42

Ehh nieważne... nie jesteś widze w temacie.

Swoją drogą:

Po takiej recenzji już bym stał w kolejce po Aira. xD Ciekawe ile mu Apple płaci.

#1286 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 11 grudnia 2013 - 07:28

Czytałem juz kilkanaście recenzji Aira, w polskiej i zagranicznej prasie internetowej i o dziwo nikt nie wspomina o problemach z ekranem. Czy ci ludzie akurat nie maja z tym problemu, albo co bardziej prawdopodobne dostają do testów idealne urzadzenia. Fora huczą o problemach z ekranem, a żaden portal zajmujący sie sprzętem nie raczy napisać słowa o tych zazolconych ekranach. Na myapple zreszta tez ani słowa.

#1287 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 09:03

Na myapple zreszta tez ani słowa.

Kpisz?

#1288 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 11 grudnia 2013 - 09:20

Kpisz?

Mówię o artykule na portalu,opisującym powszechny problem,napisanym przez redaktorów, a nie wpisy użytkowników na forum.

#1289 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 09:56

Ehh nieważne... nie jesteś widze w temacie.

Swoją drogą:

Po takiej recenzji już bym stał w kolejce po Aira. xD Ciekawe ile mu Apple płaci.

Nawet na filmie widać przepiękny book spine po lewej w 4:42 . W 4:58 wyraźnie za to widać, że na 100% lewa strona na białym jest ciemniejsza niż prawa, później widać to też w ustawieniach. Tak wiem, wymyśliliśmy to sobie wg niektórych osób i wydziwiamy teraz.

iPad Air - Recenzja - Test (PL) - Apple - YouTube

Czytałem juz kilkanaście recenzji Aira, w polskiej i zagranicznej prasie internetowej i o dziwo nikt nie wspomina o problemach z ekranem. Czy ci ludzie akurat nie maja z tym problemu, albo co bardziej prawdopodobne dostają do testów idealne urzadzenia. Fora huczą o problemach z ekranem, a żaden portal zajmujący sie sprzętem nie raczy napisać słowa o tych zazolconych ekranach. Na myapple zreszta tez ani słowa.

Nie ma co oczekiwać artykułów opisujących problemy, niektórzy mają ekran żółty w połowie kilkanaście centymetrów przed oczami i nie wspomną o tym słowem. Albo im to nie przeszkadza albo ledwo widzą na oczy :D
Lewa strona żółta i ciemniejsza z cudownym book spine przy krawędzi, prawa ewidentnie bardziej jasna - 16:31.

Apple iPad Air (White vs Black): Unboxing & Overview - YouTube

Tolerujmy chałę i dziwmy się później, że "Panie, dzisiaj to wszystko się psuje, kiedyś to były samochody, telewizory też się tak nie psuły". :D

#1290 superlo

superlo
  • 140 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 11:21

Nie ma co oczekiwać artykułów opisujących problemy, niektórzy mają ekran żółty w połowie kilkanaście centymetrów przed oczami i nie wspomną o tym słowem. Albo im to nie przeszkadza albo ledwo widzą na oczy
Lewa strona żółta i ciemniejsza z cudownym book spine przy krawędzi, prawa ewidentnie bardziej jasna - 16:31.

Apple iPad Air (White vs Black): Unboxing & Overview - YouTube

Tolerujmy chałę i dziwmy się później, że "Panie, dzisiaj to wszystko się psuje, kiedyś to były samochody, telewizory też się tak nie psuły".

toż to jakaś masakra w porównaniu z ipadem 4, który leży obok. Ja u siebie mam bardzo poodbnie jak w tym modelu, ciekawe jak będzie w wymienionym sprzęcie...

#1291 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 11:47

iPady reklamowane przez Polaków idą do Chin, wgrywa się im nowy firmware z nowym numerem i w takim stanie wracają do adresatów.:lol:

#1292 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 12:37

Prosił ktoś o zdjęcie ekranów i przy okazji gdy leżał jeden iPad obok drugiego zorientowałem się że nowszy (biały) ma na całości cieplejszą barwę ekranu. Trochę mnie to zdziwiło i muszę przyznać, że razi mnie to najbardziej z pomniejszych wad które mają. Na ten moment jednak nie sądzę aby różnica w odcieniach była na tyle duża żeby go wymieniać, jednak będę musiał to jeszcze przemyśleć. Trzeba dodać że cieplejsza barwa w rzeczywistości jest ciut bardziej widoczna niż na zdjęciach. Wrzucam obrazki więc opinie i rady mile wskazane :) [ATTACH=CONFIG]18933[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18934[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18935[/ATTACH]

#1293 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 11 grudnia 2013 - 15:28

A ja się zastanawiam nad jedną rzeczą dotyczącą wymiany. Czy jeśli iPad, który przyjdzie na wymianę będzie gorszy od posiadanego obecnie to mam obowiązek odesłać im tego pierwszego czy mogę drugiego (oczywiście powiadamiając ich o tym)? W każdym razie w takim wypadku będę dzwonił i zakomunikuję, że oddaję nowszego, bo jest jeszcze gorszy od pierwszego. Aha, mowa o AOS oczywiście.

#1294 MMAchu

MMAchu
  • 28 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 16:36

Doszły właśnie moje 2 ipady air 64gb modele wifi, odpakowałem póki co czarnego. Ekran wygląda w ok, nie jest zasikany, ma lekki bookspine(z lewej strony jest prawie niezuważalnie ciemniejszy), w warunkach ciemności przy włączonym czarnym obrazie brak plan na środku, jedynie od strony prawej widać lekko LEDy. Wymieniac chyba nie ma sensu, bo nie sądzę abym trafił na lepszy model. Co myślicie? Zdjęcia słabej jakości bo słaby aparat, te z czarnym obrazem w ogóle śmiesznie wyszło, poza zdjęciem wygląda to dużo lepiej. Porównanie z moim Ipadem 4 który ma "idealny" ekran. Ipad Air po lewej na zdjęciach. [ATTACH=CONFIG]18939[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18940[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18941[/ATTACH]

#1295 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 17:36

Widzę że twój Air również ma cieplejszą barwę na całości, czyli nie jestem sam. Całe szczęście że bez porównania tego nie widać

#1296 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 21:12

Dobra wstawiam zdjęcie obiecanego Aira. Zero book spineów, zero żółci sama biel :D [ATTACH=CONFIG]18946[/ATTACH] Troche lepsze foto. Takie pytanie jeszcze... Jak aktywować gwarancje? ^^

#1297 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 11 grudnia 2013 - 21:44

Takie pytanie jeszcze... Jak aktywować gwarancje? ^^

Aktywowałeś iPada to i równocześnie aktywowałeś gwarancje.

#1298 Nomyzs

Nomyzs
  • 5 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 22:36

Cassinipl, jaki masz numer seryjny i kiedy go ci przysyłali? :)

#1299 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 00:41

DMPL. Wyprodukowany w 48 tygodniu (grudzień). Przysłali 9 grudnia. Na moje oko w tym ipadzie podświetlenie jest z dołu bo na czarnym tle dolna krawędź ma poświatę. Obydwie krawędzie podświetlone tak samo. Gradient bieli idzie od góry do dołu, bo różnica w bieli delikatna jest z powodu podświetlenia ale zupełnie nie widzi sie tego i nie przeszkadza w użytkowaniu, żółte nie są.

#1300 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 01:24

Tak to prawda, iPady z późniejszej produkcji (na pewno 48 tydzień bo potwierdzam to ja i Cassinipl) mają podświetlenie od dołu. Siłą rzeczy u góry ekran wygląda ciut gorzej ale lepsze to niż jak podświetlenie było z boku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych