Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1201 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 07 grudnia 2013 - 18:24

Nie no niebieska krawędź i żółty u góry xD

#1202 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 07 grudnia 2013 - 18:41

No bo na tym foto ekran jest idealny.

Idealnie zolty ;)

No wlasnie. To moi rodzice widac maja duze szczescie. Ekran jest absolutnie idealny.

Edit. Swoja droga. Takie male "gowienko" ma wydajnosc wieksza niz moj Sempron 1.4 GHz, 512 MB RAM DDR, Geforce 6600GT, sprzed paru lat ;).

Rodzice poki co zachwyceni ;).

#1203 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 07 grudnia 2013 - 19:25

Tak ogólnie to jak się dobrze przyjrzysz to i w iphonie wystepuje nierównomierność podświetlenia, mam w 5 i 5s, tyle, że jest to mały ekran i nie jest to tak widoczne. Co do ekranów tonie tylko samsung daje ciała tylko wszyscy producenci...

Zgadzam się, że wszyscy producenci ale tutaj na obu Samsungowych ekranach jest dokładnie w tych samych miejscach tego samego rodzaju defekt. Więc robią coś źle podczas produkcji ekranów ewidentnie.

#1204 gaduszka

gaduszka
  • 15 postów
  • Skądwichrowe wzgórze

Napisano 07 grudnia 2013 - 23:16

Witam właśnie mam swojego pierwszego iPada .Fajna zabaweczka :) Ekran biały . Ogarniam . Jako starsza pani :) Pozdrawiam wszystkich i fajnie ze jest to forum , bo zawsze szpece pomogą :)

#1205 stanleypl

stanleypl
  • 83 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 08 grudnia 2013 - 07:29

Witam! Od kilku dni jestem także szczęśliwym posiadaczem tego zacnego sprzętu. U mnie z ekranem też jest wszystko w porządku, jak i oczywiście z "całą resztą". Ipada kupiłem na allegro sprowadzonego z USA. Wcześniej posiadałem Ipada Mini i różnica w ekranie, jak i szybkości działania jest kolosalna. A przy tym waga nie odbiega już tak dużo. Szkoda tylko, że ios 7 jest tak "cukierkowy", ale w przyszłości chłopcy z Cupertino to zapewne naprawią. Serdecznie polecam sprzęt.

#1206 MikeU

MikeU
  • 96 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 07:47

Pytanie do tych, co kupili smart case do iPada Air - nie mam wątpliwości co do znaczenia tego jako ochrony/sposóbu przechowywania. Ale jak to "ubranko" wpływa na ergonomię codziennego użytkowania? Chodzi mi konkretnie o ten "przód", który trzeba zakładać do tyłu podczas korzystania z urządzenia, czy to się sprawdza?

#1207 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 08:35

Pytanie do tych, co kupili smart case do iPada Air - nie mam wątpliwości co do znaczenia tego jako ochrony/sposóbu przechowywania.
Ale jak to "ubranko" wpływa na ergonomię codziennego użytkowania? Chodzi mi konkretnie o ten "przód", który trzeba zakładać do tyłu podczas korzystania z urządzenia, czy to się sprawdza?

Ochrona OK, reszta nie praktyczna w szczególności odstające boki nad ekran. Zbyt masywne jest smart case, oddałem po godzinie używania.

#1208 stanleypl

stanleypl
  • 83 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 08 grudnia 2013 - 09:23

Jak chce się Ipada przenosić w torbie czy plecaku, to niestety ale taka ochrona jak smart cover jest niezbędne.

#1209 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 09:37

Jak chce się Ipada przenosić w torbie czy plecaku, to niestety ale taka ochrona jak smart cover jest niezbędne.

Smart Cover to kiepska ochrona w plecaku ze względu na brak zabezpieczenia tyłu tabletu. Temat o etui do iPad'a Air jest w innym miejscu.
http://myapple.pl/ip...czym-nosic.html

#1210 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 10:24

Wszyscy w zasadzie o ekranie to ja o baterii. Zauważyłem, iż w wymiennym iPadie Air bateria jest na chwilę obecną znacznie gorsza niż w poprzednim. Tam potrafiła wytrzymać do 15 godz., a tu po pełnym naładowaniu zaledwie po 37 minutach już jest 94%, a nic nie robiłem nadzwyczajnego, internet, poczta, ten mail.

#1211 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 10:30

Wszyscy w zasadzie o ekranie to ja o baterii. Zauważyłem, iż w wymiennym iPadie Air bateria jest na chwilę obecną znacznie gorsza niż w poprzednim. Tam potrafiła wytrzymać do 15 godz., a tu po pełnym naładowaniu zaledwie po 37 minutach już jest 94%, a nic nie robiłem nadzwyczajnego, internet, poczta, ten mail.

Odtwórz system, jak nie pomoże, wymieniaj.

#1212 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 10:37

Odtwórz system, jak nie pomoże, wymieniaj.

Z backupu czy postawić na nowo, iż wszystko pracowicie odtworzyć, a to koszmar?

#1213 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 10:44

Jeśli faktycznie miałby być problem z baterią to lepiej jednak wykluczyć to co się da i wgrać system na czysto, pobawić się i sprawdzić ile schodzi. Kopię zawsze możesz wgrać po "testach".

#1214 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 10:54

Bateria zaczęła spadać szybko gdy zaktualizowałem do 7.0.4. Wcześniej było ok. Co do ochrony to smart case tylko!!

#1215 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 postów
  • Skądopolszczyzna

Napisano 08 grudnia 2013 - 12:30

Nie wiem jak na iPadzie bo od początku mam 7.0.4 ale na IPhone po aktualizacji z 0.3 do 0.4 tez zauważyłem ze bateria szybciej leci.

#1216 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 08 grudnia 2013 - 16:49

Proszę o rady i odczucia związane z air

Ależ proszę - 122 strony tego wątku do czytania. Dodam, że jeśli w domu to Air będzie lepszy.

#1217 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 08 grudnia 2013 - 19:08

Mój idzie do zwrotu - bookspine mnie za bardzo wkurza.

#1218 Wend

Wend
  • 3 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 19:30

Witam, forum przeglądam od bardzo długiego czasu ale jakoś nigdy nie chciało mi się rejestrować. Czytając wasze przygody z nowym air'em zastanawiam się czy mam takie szczęście posiadać egzemplarz uwolniony od wad czy tylko mi się tak wydaje. Jedyna rzezcza która przeszkadza mi jest odczucie jakby to nazwać "plastkowosci" ekranu, który nie jest już tak solidny twardy jak w wcześniejszych modelach.

#1219 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 19:56

Panie moderator co to za wycinanie postów? Ktoś złamał regulamin? Co konkretnie się wydarzyło, że znikają wpisy traktujące o iPad Air ? To już naprawdę przestaje być śmieszne ! Czy to jakaś forma odreagowania problemów? To chyba jedyne takie forum gdzie tnie się bez powodu bo mod ma takie widzimisię. Proszę podać powód usunięcia kilku ostatnich postów, choć jeden i najlepiej sensowny. Dziękuję.

#1220 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 20:35

To chyba jedyne takie forum gdzie tnie się bez powodu bo mod ma takie widzimisię. Proszę podać powód usunięcia kilku ostatnich postów, choć jeden i najlepiej sensowny. Dziękuję.

Jeden i sensowny: OT

Dział z pytaniami odnośnie gdzie kupić i jaki model wybrać znajduje się tutaj: Jaki sprzęt wybrać z iOS
No i jeszcze chciałem przypomnieć, że: http://myapple.pl/ip...ady-font-b.html

#1221 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 08 grudnia 2013 - 20:53

Czy jak się zwraca iPada to na nowy egzemplarz czeka się tyle ile po złożeniu zamówienia pierwszy raz ? W sensie czy znowu idzie Chiny-Holadnia-Czechy itp. czy jakoś szybciej ? Bo jak po zgłoszeniu chęci wymiany mam znowu czekać dwa tygodnie to ja dziękuję ...

#1222 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 21:07

Koledze wysłali zanim jeszcze kurier po starego przyszedł.

#1223 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 21:40

Koledze wysłali zanim jeszcze kurier po starego przyszedł.

Do tego jest możliwość przesunięcia terminu zdania zwrotu kurierowi więc kolega migal nie powinien zostać bez iPad'a.

Moja wymiana ze środy jest na etapie "Przetwarzanie pozycji. Gotowe do wysyłki: 3 - 5 business days" więc nie pomogę ale mamy tu kilka osób, które przerabiały już kilka zwrotów więc pewnie dopiszą coś konkretnego.

#1224 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 08 grudnia 2013 - 22:05

Do tego jest możliwość przesunięcia terminu zdania zwrotu kurierowi więc kolega migal nie powinien zostać bez iPad'a.

Z tego co czytałem to kurier się ma ze mną skontaktować w sprawie odbioru tak? I mogę się z nim umówić np. na za tydzień ?

#1225 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 22:05

Czy jak się zwraca iPada to na nowy egzemplarz czeka się tyle ile po złożeniu zamówienia pierwszy raz ? W sensie czy znowu idzie Chiny-Holadnia-Czechy itp. czy jakoś szybciej ? Bo jak po zgłoszeniu chęci wymiany mam znowu czekać dwa tygodnie to ja dziękuję ...

W moim przypadku dostawa jutro lub we wtorek. Kurier po poprzedniego ipada jeszcze się nie zgłaszał...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych