I myślisz, że ktoś zdecyduje za Ciebie? Może będzie lepszy, może gorszy. Jeśli Ci przeszkadza, wymieniaj, jeśli nie to zostaw. Skąd my mamy wiedzieć co Tobie pasuje? Bądź mężczyzną !Właśnie zastanawiam się czy wymieniać też ipada.... Ekran wydaje się być w porządku, jednak jest jeden mankament wizualny - ubytek w górnej części urządzenia. Martwi mnie, że jak wymienię, to przyjdzie kolejny egzemplarz i ten będzie miał zasikany erkan...

iPad Air
Napisano 05 grudnia 2013 - 11:44
Napisano 05 grudnia 2013 - 11:57
I myślisz, że ktoś zdecyduje za Ciebie? Może będzie lepszy, może gorszy. Jeśli Ci przeszkadza, wymieniaj, jeśli nie to zostaw. Skąd my mamy wiedzieć co Tobie pasuje? Bądź mężczyzną !
Jestem mężczyzną. Jakby to był ipad dla mnie, to miałbym te uszkodzenia gdzieś, bo po dwóch tygodniach ipad byłby w znacznie gorszym stanie. Jednak kupiony jest na prezent dla mojej dziewczyny. W tym problem, że nie chce aby przyszedł kolejny bardziej zdezelowany egzemplarz.
Rozumiem też, że są jednostki które potrafią podarować wybrakowany i uszkodzony prezent. Ja do takich osób się nie zaliczam.
BTW: zwrot zgłoszony. Przy okazji pobytu we wro kupię kolejny egzemplarz może trafi się porządny...
Napisano 05 grudnia 2013 - 12:52
Napisano 05 grudnia 2013 - 14:10
Jak to jest gdy iPad był brany na firmę z fakturą Vat i idzie do wymiany ? Faktura zostaje ta sama i nowego się dostaję na nią ?
Powinna być wystawiona korekta do faktury za "wymieniany" iPad i wystawiona faktura za nowy.
Napisano 05 grudnia 2013 - 14:57
Powinna być wystawiona korekta do faktury za "wymieniany" iPad i wystawiona faktura za nowy.
A niby dlaczego? Nie ma żadnego uzasadnienia księgowego do takiej operacji, przecież żadne zdarzenie księgowe nie występuje w związku z wymianą, więc nie ma podstaw do korekty. Przeczytaj sobie, kiedy możesz wystawić korektę, bynajmniej nie przy wymianie.
Napisano 05 grudnia 2013 - 15:16

Napisano 05 grudnia 2013 - 15:29
A niby dlaczego? Nie ma żadnego uzasadnienia księgowego do takiej operacji, przecież żadne zdarzenie księgowe nie występuje w związku z wymianą, więc nie ma podstaw do korekty. Przeczytaj sobie, kiedy możesz wystawić korektę, bynajmniej nie przy wymianie.
Dzięki za odpowiedź.
Dzisiaj doszedł mój brązowy Smart Case, pasuje jak ulał, żadnych wad. W dodatku ładnie pachnie
Co do ipada kumpla to widzę, że Apple się wypróżniło po black friday i w ciągu 3-5 dni mają wysłać. Miejmy nadzieje, że nowa dostawa będzie pozbawiona wad.
Z ciekawości - powiększa i pogrubia bardzo iPada ten case tak jak to było w przypadku case'a do trójki ?
Napisano 05 grudnia 2013 - 15:38
Napisano 05 grudnia 2013 - 16:26
Masz rację.
Wydanie towaru niewadliwego w miejsce zareklamowanego towaru posiadającego wady jakościowe nie jest jego sprzedażą, lecz realizacją uprawnień nabywcy z tytułu przepisów o gwarancji oraz rękojmi (art. 556-581 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny, Dz. U. Nr 16, poz. 93 z późn. zm. – dalej k.c.). W przypadku sprzedaży towarów lub świadczenia usług przez przedsiębiorców osobom fizycznym, a więc w przypadku tzw. sprzedaży konsumenckiej, sprawy reklamacji, oprócz przepisów k.c., reguluje ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego (Dz. U. Nr 141, poz. 1176 z późn. zm.).
Zgodnie z art. 560 k.c., jeżeli rzecz sprzedana ma wady, kupujący może od umowy odstąpić albo zażądać obniżenia ceny. Jednak kupujący nie może od umowy odstąpić, jeżeli sprzedawca niezwłocznie wymieni rzecz wadliwą na wolną od wad albo niezwłocznie wady usunie. Tak więc jednym z możliwych sposobów załatwienia reklamacji jakościowej jest wymiana rzeczy wadliwej na pozbawioną wad.
Ponieważ w takim przypadku nie następuje odstąpienie od umowy ani też obniżenie ceny, sprzedający nie wystawia faktury korygującej dokonaną wcześniej sprzedaż. Również nabywca nie odsprzedaje zakupionej rzeczy i dlatego nie wystawia faktury dokumentującej sprzedaż rzeczy wadliwej pierwotnemu jej dostawcy.
Napisano 05 grudnia 2013 - 17:36
Ok, a co z nr seryjnym?
Napisano 05 grudnia 2013 - 17:51

Napisano 05 grudnia 2013 - 17:57
Własnie dostałem dwa ipady air 64 gb. Tydzień produkcji 45. Oba ekrany mają niezażółcone, ale widać że prawa strona jest ciut jaśniejsza od lewej
I tak będziesz miał we wszystkich (albo 99%) Airów, bo ekran jest podświetlany z jednej strony. Jak nie mają innych defektów to zostawiaj imo.
Napisano 05 grudnia 2013 - 18:06
Napisano 05 grudnia 2013 - 18:25
Ok, a co z nr seryjnym?
Na fakturze nie ma numeru seryjnego, poza tym nawet jakby był jak np. w przypadku zakupów u operatorów to dostajesz dokument z nowym S/N lub IMEI.
Napisano 05 grudnia 2013 - 18:37
Na fakturze nie ma numeru seryjnego, poza tym nawet jakby był jak np. w przypadku zakupów u operatorów to dostajesz dokument z nowym S/N lub IMEI.
Jakiś dokument muszą wystawić. Nie wiem jak u innych, ale w moim przypadku na każdej fakturze od apple widnieje nr seryjny urządzenia.
Napisano 05 grudnia 2013 - 19:01
Jakiś dokument muszą wystawić. Nie wiem jak u innych, ale w moim przypadku na każdej fakturze od apple widnieje nr seryjny urządzenia.
Pięć różnych sprzętów w ostatnim miesiącu brałem i na żadnej fakturze nie ma S/N ani IMEI w przypadku iPhone.
Napisano 05 grudnia 2013 - 20:00
Pięć różnych sprzętów w ostatnim miesiącu brałem i na żadnej fakturze nie ma S/N ani IMEI w przypadku iPhone.
Sprawdziłem dokładnie. Na "fakturze" (brak nipu kupującego), którą można wydrukować przez aos podawany jest nr seryjny. Natomiast faktura, którą otrzymuje się drogą mailową nie posiada nr seryjnych.
Napisano 05 grudnia 2013 - 20:14
Napisano 06 grudnia 2013 - 10:13
Napisano 06 grudnia 2013 - 11:49
Wczoraj moi rodzice kupili iPada Air z Cellular w wersji 32 GB. Srebrnego. Musze przyznac, sprzet robi ogromne wrazenie. Jest bardzo lekki, i bardzo dobrze lezy w dloniach. Ive jak zwykle(?) spisal sie na medal, jesli idzie o design. Widac na przykladzie iPada, ze dla Apple najwazniejsze obecnie sa urzadzenia z iOS.
System dziala szybko, drobne przycinki sie zdarzaja tylko w przypadku uruchomienia Spotlight. Trudno sie w nim do czegokolwiek przyczepic. Nie jestem w stanie powiedziec cokolwiek wiecej na ten moment, bo mialem go w rekach raptem 2 godziny, aktywujac iPada i zrzucajac na niego aplikacje.
Pierwszy pozytywny komentarz od dawien dawna ^^ Ale moja teoria na temat białego ipada się sprawdza, może pochodzi z innej linii produkcyjnej.
Sprawdź który tydzien produkcji masz? Klantenservice: Serienummers
Napisano 06 grudnia 2013 - 14:53
Celluar Factory: DM (China - Foxconn) Production year: 2013
Production week: 46 (November)
To pierwsze tablety jakie mam. Współpraca z Iphone super. Tak przy okazji - jeden z operatorów daje 4 GB transferu w miesiącu za 19.99 i umową na czas nieokreślony. Rewelacja.
Zauważyłem też, że iPad ma możliwość włączenia 4G (tylko włączenia bo wiadomo nie działa) a iPhone 5s nie. Dziwne.
Tego z samym WiFi nie sprawdzałem
- - - Połączono posty - - -
Ten tylko z WiFi Production year: 2013
Production week: 44 (November)
Model introduced: 2013
Factory: DM (China - Foxconn)
Oba standardowo miały iOS 7.0.3
Kurde teraz mam zagwozdkę, czyżby sieć LTE była dla produktów Apple dostępna w Play ? http://www.apple.com/iphone/LTE/
Napisano 06 grudnia 2013 - 14:58
http://myapple.pl/co...-comments4.htmlKurde teraz mam zagwozdkę, czyżby sieć LTE była dla produktów Apple dostępna w Play ? Apple - iPhone 5 - View countries with supported LTE networks.
Napisano 06 grudnia 2013 - 15:17
Kupiłem 2 x iPada Air oba w wersji białej 16GB. Jeden to Celluar drugi nie. Oba wykonane perfekto. Szkoda trochę , że Celluar nie ma możliwości odbioru i wysyłania zwykłych sms ale cóż.
Celluar Factory: DM (China - Foxconn) Production year: 2013
Production week: 46 (November)
To pierwsze tablety jakie mam. Współpraca z Iphone super. Tak przy okazji - jeden z operatorów daje 4 GB transferu w miesiącu za 19.99 i umową na czas nieokreślony. Rewelacja.
Zauważyłem też, że iPad ma możliwość włączenia 4G (tylko włączenia bo wiadomo nie działa) a iPhone 5s nie. Dziwne.
Tego z samym WiFi nie sprawdzałem
Ten tylko z WiFi Production year: 2013
Production week: 44 (November)
Model introduced: 2013
Factory: DM (China - Foxconn)
Oba standardowo miały iOS 7.0.3
Kurde teraz mam zagwozdkę, czyżby sieć LTE była dla produktów Apple dostępna w Play ? Apple - iPhone 5 - View countries with supported LTE networks.
Gdzie kupiłeś iPada.
Napisano 06 grudnia 2013 - 15:18
Napisano 06 grudnia 2013 - 15:23
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych