Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1126 hakuna5

hakuna5
  • 132 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 12:34

BartiX Jak wypada z tf300 ipad ,bo ja przesiadłam się z GT 7500 tegra2 i jestem powalony szybkością ale ciekawi mnie jakie odczucia po przesiadce z nowszego sprzętu. Flash jakoś działa lepiej tu niż na androidzie.

#1127 Dawidek123

Dawidek123
  • 36 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 13:41

Użytkownicy, jak Wasze przesyłki z iPadem? Zamówiłem Aira w piątek i dostałem informację, że przesyłka dojdzie do mnie między... 4 a 8 stycznia 2014 -.- Tak że jeżeli ktoś myśli nad kupnem iPada na prezent, to sugeruję nie ufać zapewnieniom na stronie AOS, że można złożyć zamówienie do 10 grudnia i mieć pewność, że dotrze na Święta.

#1128 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 04 grudnia 2013 - 13:46

Użytkownicy, jak Wasze przesyłki z iPadem?
Zamówiłem Aira w piątek i dostałem informację, że przesyłka dojdzie do mnie między... 4 a 8 stycznia 2014 -.-
Tak że jeżeli ktoś myśli nad kupnem iPada na prezent, to sugeruję nie ufać zapewnieniom na stronie AOS, że można złożyć zamówienie do 10 grudnia i mieć pewność, że dotrze na Święta.

Nie patrz na to, bzdety piszą. Ja zamawiałem Aira i Mini z Retiną. W obu przypadkach te daty zmieniały się po 3 razy :) .Mini miałem na 28 listopada, a przyszedł 19.

#1129 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 grudnia 2013 - 13:49

Bo pierwsze daty po zamówieniu system podaje z automatu i najczęściej są to najpóźniejsze terminy dostawy. Ja swojego Aira zamówiłem w czarny piątek i system informował że wysyłka w ciągu 5-7 dni roboczych. Tymczasem w sobotę miałem już przygotowanie do wysyłki a we wtorek sprzęt w domu.

#1130 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 16:00

Bo pierwsze daty po zamówieniu system podaje z automatu i najczęściej są to najpóźniejsze terminy dostawy. Ja swojego Aira zamówiłem w czarny piątek i system informował że wysyłka w ciągu 5-7 dni roboczych. Tymczasem w sobotę miałem już przygotowanie do wysyłki a we wtorek sprzęt w domu.

Miałem identycznie, sprzęt zamówiony w ostatni piątek dotarł wczoraj mimo, że termin wskazywał między 10 a 12 grudnia. Dzisiaj telefon z prośbą o wymianę i termin dotarcia kolejnego Air'a to 13- 17 grudnia. Mam nadzieję, że i w tym wypadku będzie jednak szybciej.

#1131 MMAchu

MMAchu
  • 28 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 16:12

Miałem identycznie, sprzęt zamówiony w ostatni piątek dotarł wczoraj mimo, że termin wskazywał między 10 a 12 grudnia. Dzisiaj telefon z prośbą o wymianę i termin dotarcia kolejnego Air'a to 13- 17 grudnia. Mam nadzieję, że i w tym wypadku będzie jednak szybciej.

To dostaniemy z tej samej "serii". Zamówiłem dwa 64GB... zobaczymy co z tego wyjdzie.

#1132 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 17:46

Dotarł pod mój adres Ipad Air. Wersja 64gb + cell. Pierwsze odczucia... Wrażenie plastikowego ekranu, tapnięcie w ekran jest bardziej słyszalne w porównaniu do ipada 3. Nie wiem, czy to wada mojego egzemplarza, czy ogólna tendencja.... Proszę o wypowiedź bardziej doświadczonych osób. Kolejna sprawa, luźny klawisz wyłączania urządzenia/usypiania. Słychać go podczas potrząsania urządzenia.... Ipad air ma ubytek lakieru w miejscu styku modułu 4g z obudową. Ekran wydaje się być w porządku. Poniżej kilka zdjęć ipada air oraz dla porównania ipada 3. Proszę o komentarz. Nie wiem, czy wymieniać ipada czy cieszyć się tym co jest. Na dodatek mam wrażenie, że obudowa nie jest równomiernie spasowana z ekranem.... Kolejna kwestia która mnie ogromnie irytuje to uszkodzony smart case. Zamówiłem w kolorze czerwonym i na plecach ma ubytek/skazę. Magnesy, dzięki którym można ustawić ipada w pozycji stojącej nie przylegają równo. Poniżej kilka zdjęć. Proszę o komentarz i poradę. Smart Case [ATTACH=CONFIG]18757[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18758[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18759[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18760[/ATTACH] Ipad AIR [ATTACH=CONFIG]18761[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18762[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18763[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18764[/ATTACH] Dla porównania ekran ipad 3[ATTACH=CONFIG]18765[/ATTACH]

#1133 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 17:54

To który to będzie iPad?

- - - Połączono posty - - -

Dotarł pod mój adres Ipad Air. Wersja 64gb + cell. Pierwsze odczucia...

Wrażenie plastikowego ekranu, tapnięcie w ekran jest bardziej słyszalne w porównaniu do ipada 3. Nie wiem, czy to wada mojego egzemplarza, czy ogólna tendencja.... Proszę o wypowiedź bardziej doświadczonych osób.

Kolejna sprawa, luźny klawisz wyłączania urządzenia/usypiania. Słychać go podczas potrząsania urządzenia....

Ipad air ma ubytek lakieru w miejscu styku modułu 4g z obudową. Ekran wydaje się być w porządku. Poniżej kilka zdjęć ipada air oraz dla porównania ipada 3. Proszę o komentarz. Nie wiem, czy wymieniać ipada czy cieszyć się tym co jest.

Kolejna kwestia która mnie ogromnie irytuje to uszkodzony smart cover. Zamówiłem w kolorze czerwonym i na plecach ma ubytek/skazę. Magnesy, dzięki którym można ustawić ipada w pozycji stojącej nie przylegają równo.

Poniżej kilka zdjęć. Proszę o komentarz i poradę.

Jest bardziej słyszalne, można się przyzwyczaić. Po miesiącu używanie tego efektu nie słyszę.
Smart Cover ewidentnie do wymiany, iPad też, jeżeli stwierdzasz uszkodzenia mechaniczne.
A gdzie te fotki?

#1134 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 17:58

To który to będzie iPad?

Trzeci i mam nadzieję, że ostatni.

#1135 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 18:08

Trzeci i mam nadzieję, że ostatni.

I tego Ci serdecznie życzę.

#1136 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 20:12

Kolega po dniu zabawy zdecydował się na wymianę. Rzeczywiście biel z lewej jest ledwo żółtawa w porównaniu do tej z prawej. Nie ma za to efektu ciemniejszej lewej krawędzi, no ale żeby nie było tak super to light leak w lewym dolnym rogu. Nowy zostanie wysłany jutro zapewne i dojdzie na piątek. Bardzo miła pani na infolinii, poprosiliśmy o upewnienie się aby nowy ipad był z innej serii, możliwie jak najświeższy i taką informacje tez przekazała do dystrybucji. Myślę, że prędzej czy później rozpocznie się kampania wymiany matryc w ipadach dla tych, którzy mają z nią problemy. Pewnie jakoś koło marca... Jedno co Apple powinno na pewno zrobić, żeby zrefundować sobie straty poniesione przez wadliwe egzemplarze, to dopier....lić LG czy to Sharpowi porządne kary na drodze sądowej za niewywiązywanie się z umowy i to takie by te firmy padły na pysk i wyleciały z rynku, Amen.

#1137 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 20:16

To który to będzie iPad?

- - - Połączono posty - - -

Jest bardziej słyszalne, można się przyzwyczaić. Po miesiącu używanie tego efektu nie słyszę.
Smart Cover ewidentnie do wymiany, iPad też, jeżeli stwierdzasz uszkodzenia mechaniczne.
A gdzie te fotki?

Smart Case idzie do wymiany. Co do iPada muszę się zastanowić, mam dobry ekran. Przynajmniej tak mi się wydaję. Może więcej opinii?

#1138 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 04 grudnia 2013 - 20:21

Kolega po dniu zabawy zdecydował się na wymianę. Rzeczywiście biel z lewej jest ledwo żółtawa w porównaniu do tej z prawej. Nie ma za to efektu ciemniejszej lewej krawędzi, no ale żeby nie było tak super to light leak w lewym dolnym rogu. Nowy zostanie wysłany jutro zapewne i dojdzie na piątek. Bardzo miła pani na infolinii, poprosiliśmy o upewnienie się aby nowy ipad był z innej serii, możliwie jak najświeższy i taką informacje tez przekazała do dystrybucji.

Myślę, że prędzej czy później rozpocznie się kampania wymiany matryc w ipadach dla tych, którzy mają z nią problemy. Pewnie jakoś koło marca... Jedno co Apple powinno na pewno zrobić, żeby zrefundować sobie straty poniesione przez wadliwe egzemplarze, to dopier....lić LG czy to Sharpowi porządne kary na drodze sądowej za niewywiązywanie się z umowy i to takie by te firmy padły na pysk i wyleciały z rynku, Amen.

Też mi się wydaję, że mam lekko bardziej żółty odcień z lewej ale na razie zostawiam, jeszcze go potestuję.

#1139 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 20:21

Jeszcze mi powiedzcie jak sprawdzić tydzien produkcji itp? Wgl. ktoś kiedyś taką stronkę podawał gdzie sie numer seryjny wpisywało i było wszystko widać.

#1140 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 20:24

Jeszcze mi powiedzcie jak sprawdzić tydzien produkcji itp?

Wgl. ktoś kiedyś taką stronkę podawał gdzie sie numer seryjny wpisywało i było wszystko widać.

Klantenservice: Serienummers

I tego Ci serdecznie życzę.

Wybacz ale nie podziękuję bo znowu coś będzie nie tak :D

#1141 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 20:37

Nice Name: iPad Air (WiFi - Cellular) Family name: Group1: iPad Group2: Air Generation: CPU speed: 1.4GHz Screen size: 9.7 inch Screen resolution: 2048x1536 pixels Colour: Space Gray Production year: 2013 Production week: 47 (November) Model introduced: 2013 Capacity: 32GB Memory - flavour: xx Factory: DM (China - Foxconn)

#1142 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 21:01

Też mi się wydaję, że mam lekko bardziej żółty odcień z lewej ale na razie zostawiam, jeszcze go potestuję.

Dokładnie, wymiana przysługuje przez cały okres gwarancyjny...

Czy ktoś mógłby mi doradzić? Oddawać, czy dać na luz?

Dotarł pod mój adres Ipad Air. Wersja 64gb + cell. Pierwsze odczucia...

Wrażenie plastikowego ekranu, tapnięcie w ekran jest bardziej słyszalne w porównaniu do ipada 3. Nie wiem, czy to wada mojego egzemplarza, czy ogólna tendencja.... Proszę o wypowiedź bardziej doświadczonych osób.

Kolejna sprawa, luźny klawisz wyłączania urządzenia/usypiania. Słychać go podczas potrząsania urządzenia....

Ipad air ma ubytek lakieru w miejscu styku modułu 4g z obudową. Ekran wydaje się być w porządku. Poniżej kilka zdjęć ipada air oraz dla porównania ipada 3. Proszę o komentarz. Nie wiem, czy wymieniać ipada czy cieszyć się tym co jest. Na dodatek mam wrażenie, że obudowa nie jest równomiernie spasowana z ekranem....

Kolejna kwestia która mnie ogromnie irytuje to uszkodzony smart case. Zamówiłem w kolorze czerwonym i na plecach ma ubytek/skazę. Magnesy, dzięki którym można ustawić ipada w pozycji stojącej nie przylegają równo.

Poniżej kilka zdjęć. Proszę o komentarz i poradę.

Smart Case
[ATTACH=CONFIG]18757[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18758[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18759[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18760[/ATTACH]

Ipad AIR
[ATTACH=CONFIG]18761[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18762[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18763[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18764[/ATTACH]

Dla porównania ekran ipad 3[ATTACH=CONFIG]18765[/ATTACH]

#1143 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 21:29

Przed koncem gwarancji powiesz, że ci się przycisk home zacina albo coś i wymienią ci na refabrykowany. Wtedy już pewnie nie będzie problemów z wyświetlaczami ;d

#1144 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 22:20

Przed koncem gwarancji powiesz, że ci się przycisk home zacina albo coś i wymienią ci na refabrykowany. Wtedy już pewnie nie będzie problemów z wyświetlaczami ;d

Nie mam problemu z ekranem. Jedynie ten ubytek lakieru w górnej części.

Smart case do wymiany.

Btw jak się odbywa wysyłka? Odsyłam na swój koszt czy apple podstawia kuriera? ;)

#1145 Nomyzs

Nomyzs
  • 5 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 22:30

Czy coś źle pobrałem, czy z iPadem Air dostaje się nie pełną wersję GarageBand i trzeba kupić dodatkowe instrumenty?

#1146 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 22:45

Czy coś źle pobrałem, czy z iPadem Air dostaje się nie pełną wersję GarageBand i trzeba kupić dodatkowe instrumenty?

Z Air'em nie dostajesz Garage Band. GB jest od niedawna darmowe a dokładniej freemium.
[ATTACH=CONFIG]18766[/ATTACH]

#1147 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 08:59

Może ktoś wyjaśnić, ile jest czasu w dniach na zwrot produktu lub żądania wymiany na inny egzemplarz od chwili przyjścia uszkodzonego towaru? Chodzi o smart case, który dotarł uszkodzony. Niestety nie mam możliwość odesłania go przez najbliższe 2 tyg.

#1148 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 05 grudnia 2013 - 09:10

Może ktoś wyjaśnić, ile jest czasu w dniach na zwrot produktu lub żądania wymiany na inny egzemplarz od chwili przyjścia uszkodzonego towaru?

Chodzi o smart case, który dotarł uszkodzony. Niestety nie mam możliwość odesłania go przez najbliższe 2 tyg.

14 dni od daty dostarczenia. Wejdź w szczegóły zamówienia w sklepie Apple i wciśnij zwrot towaru. Tam wyskoczy Ci data, do której możesz oddać.

#1149 Inventer89

Inventer89
  • 232 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 09:41

U mnie wyświetlacz jest w porządku, jedynie ramka jest trochę żółtawa, ale takie robi wrażenie. Nie wiem do czego porównać biel.

#1150 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 11:14

Właśnie zastanawiam się czy wymieniać też ipada.... Ekran wydaje się być w porządku, jednak jest jeden mankament wizualny - ubytek w górnej części urządzenia. Martwi mnie, że jak wymienię, to przyjdzie kolejny egzemplarz i ten będzie miał zasikany erkan...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych