Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1101 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 02 grudnia 2013 - 08:18

Panowie mam prośbę, zamówiłem w pt iPada który z początkowego założenia miał do mnie dotrzeć 10-12 grudzień. Wchodząc dzisiaj na stronę TNT pisze ze przewidywany czas to 3 grudzień, a paczka jest już w Katowicach.
I tu mam problem, bo dzisiaj jeszcze jestem pod adresem gdzie ma przyjść iPad ale w nocy wyjeżdżam i nie wiem....czy jest możliwość, zeby jeszcze dzisiaj kurier do mnie zapukał czy mało realne? Katowice są ok 250 km ode mnie.
Dzięki

Ja otrzymałem zarówno Aira jak i Mini dzień wcześniej niż pisało na stronce. A jaki masz status na stronie TNT? Że w transporcie do klienta? Jeśli tak to będzie pewnie dziś u Ciebie. Możesz też zadzwonić na infolinię TNT, powiedzą Ci kiedy dotrze.

- - - Połączono posty - - -

Skusiłem się na promocję black friday i zamówiłem sobie iPad WIFI 32 srebrny za 2288 zł, przesyłka wysłana, mam dostać 4 grudnia, zobaczymy czy bede miał zasikany ekran :)

Mam pytanie, może ktoś mi to potwierdzi - kupowałem na firmę podając dane firmy, numer NIP etc. Ele teraz w systemie jak próbuje drukować fakturę spod zamówienia dostaje coś dziwnego - "powiel faktura" bez wpisanego mojego numeru NIP (który na 100% podałem w zamówieniu)
[/B]

Właściwą fakturę dostaniesz 1-3 dni po otrzymaniu sprzętu na maila.

#1102 flypek

flypek
  • 118 postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 09:12

W małej tabeli mam status "w transporcie" a w tej szczegółowej ostatnia pozycja to "Shipment received at tnt location", chyba jednak trzeba zadzwonić. Dobra wybaczcie ten spam

#1103 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 20:38

Dziś przyszedł do mnie iPad Air - trzeci egzemplarz. Wyświetlacz prawie bez wad, najlepszy jaki miałem do tej pory. A wadą jest niestety kolejna przypadłość Airowej Retiny - tzw. book spine - czyli lekki cień (o szerokości ok. 0.5 cm) od lewej krawędzi, przypominający efekt wypukłego grzbietu książki w starym iBooks. Na szczęście nie jest widoczny przy wszystkich jasnych tłach, (przy ciemniejszych - wcale) - najbardziej chyba pod aplikacją "Muzyka". No cóż, szkoda, bo często korzystam z Muzyki na iPadzie ale dramatu nie ma, a ekran nie irytuje tak jak w poprzednich egzemplarzach, więc iPad zostaje ze mną. Jeśli jeszcze miałbym się czepiać, to jest ciut jaśniej w kierunku prawej krawędzi, ale tak mają wszystkie Airy, któe widziałem. Natomiast nie ma ohydnych przebarwień. Moja wymiana szła prosto z Chin (tracking UPS), serial DMPLR...., Production week: 48 (December).

#1104 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 20:48

December??

#1105 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 20:58

December??

Tak wyszło z seriala i chipmunk.nl - dziwne, nie? Przebieg wysyłki zaczął się tak:

Incheon, Korea, Republic of 29.11.2013 16:03 Skan wyjazdu
29.11.2013 8:46 Skan przybycia
Chengdu, China 29.11.2013 4:56 Skan wyjazdu
Chengdu, China 28.11.2013 21:47 Skan eksportowy
Chengdu, China 27.11.2013 23:00 Skan przybycia
EPZ, China 27.11.2013 22:34 Skan wyjazdu
China 27.11.2013 7:49 Zamówienie zostało przetworzone: Gotowe dla UPS

Ważne, że tydzień jest późny, a matryca nie irytuje :)

#1106 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 21:04

W środę ma wpaść do mnie nowy air. Jak sprawdzać, przy jakich ustawieniach i w jakich aplikacjach? ;)

#1107 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 02 grudnia 2013 - 21:15

W środę ma wpaść do mnie nowy air. Jak sprawdzać, przy jakich ustawieniach i w jakich aplikacjach? ;)

Nic nie sprawdzać. Jak Cię nic nie wkurza, to po prostu używaj. Jak będzie coś źle, to sam zobaczysz bez żadnego sprawdzania.

#1108 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 grudnia 2013 - 21:37

Mam pytanko czy w waszych Air tez delikatnie rusza się przycisk sleep na boki??

#1109 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 02 grudnia 2013 - 22:56

Mam pytanko czy w waszych Air tez delikatnie rusza się przycisk sleep na boki??

Tak, mam tak samo.

@tmb ja dzisiaj otrzymałem swojego Aira. Tak samo book spine przy lewej krawędzi, delikatnie ciemniejszy odcień. Poza tym ekran bez skaz, biały, jednolity. Zobaczę, mam czas do 7 stycznia na ewentualną wymianę. Zależy czy przez najbliższy czas będzie mi to przeszkadzało podczas używania (w co wątpię). Poprzednio w iPadzie 3 w pierwszy dzień po jego otrzymaniu znalazłem jakąś drobinkę kurzu pod szybą i też postanowiłem zostawić. Nigdy potem jej nie zauważyłem i już nie znalazłem a tego iPada mam do dziś.

#1110 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 13:24

Ej wysłali mi smart cover do ipada jakąś pocztą i teraz jest napisane Schenker Bv. Gdzie sprawdzic status tej przesyłki bo na DB Schenker nie pokazuje nic.

#1111 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 13:56

Ej wysłali mi smart cover do ipada jakąś pocztą i teraz jest napisane Schenker Bv. Gdzie sprawdzic status tej przesyłki bo na DB Schenker nie pokazuje nic.

Nie idzie tego sprawdzić. Ja też czekam na iPhone 5s case wysłane Schenkerem BV, zamówienie z 28.11, ma być 5.12, czyli jutro. Zobaczymy.

#1112 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 13:59

Jeżeli pocztą wysłali, to nie sprawdzisz.

#1113 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 grudnia 2013 - 14:01

Oj Apple Apple. Smart case też przyjechał z jakimiś dziurami i klejem. Kolejne wymianki... [ATTACH=CONFIG]18726[/ATTACH]

#1114 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 14:08

@tmb ja dzisiaj otrzymałem swojego Aira. Tak samo book spine przy lewej krawędzi, delikatnie ciemniejszy odcień. Poza tym ekran bez skaz, biały, jednolity. Zobaczę, mam czas do 7 stycznia na ewentualną wymianę. Zależy czy przez najbliższy czas będzie mi to przeszkadzało podczas używania (w co wątpię). Poprzednio w iPadzie 3 w pierwszy dzień po jego otrzymaniu znalazłem jakąś drobinkę kurzu pod szybą i też postanowiłem zostawić. Nigdy potem jej nie zauważyłem i już nie znalazłem a tego iPada mam do dziś.

@migal: Dramatu nie ma z tym book spinem, dziś mi trochę odpuściło, jak sprawdziłem, że cieniowanie na krawędzi (na obu zresztą krawędziach) w aplikacji "Muzyka" to efekt zamierzony - otworzyłem sobie zrzut ekranu na kompie :) A myślałem, że to matryca. Na innych tłach widać tylko delikatnie, czasem wcale, więc olewam. Myślę, że nie będzie mi to przeszkadzało W porównaniu z poprzednim iPadem - bajka. Tam, jak czytałem jakiś tekst, to nie dało się nie zauważać żółtego gradientu przy przesuwaniu wzrokiem od lewa do prawa. I na dodatek dolna część ekranu była wyraźnie bardziej różowa od górnej - niezależnie od oświetlenia, kąta itd. Dobrze, że wymieniłem, bo w końcu się da używać Aira bez zgrzytania zębami. Zresztą nie ma się co tak napinać, na wymianę pozostaje jeszcze okres gwarancyjny, więc do czasu, jak (odpukać) coś się Airowi przydarzy, na rynku będą już być może same dobre matryce (prawidłowość zaobserwowana w przypadku moich wcześniejszych wymian iPada 3).

- - - Połączono posty - - -

Oj Apple Apple. Smart case też przyjechał z jakimiś dziurami i klejem. Kolejne wymianki...

[ATTACH=CONFIG]18726[/ATTACH]

Współczuję... Jednak w sumie mam szczęście - taki wniosek mi się nasuwa, kiedy oglądam Twoje zdjęcie - tylko dwie wymiany były i jest już OK. Ale żaden egzemplarz nie miał takich mechanicznych wad. Swoją drogą to skandal.

#1115 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 grudnia 2013 - 14:16

Niestety, ale przy obecnej masówce sprzęt Apple bardzo stracił na jakości. Może to zabrzmi głupio, ale za czasów gdy żył Steve sprzęt od Apple przyjeżdżał w takim stanie że można było go pod lupą oglądać. Nie przypominam sobie, abym musiał wymieniać MacBooka Pro 2009 czy iPhone'a 3 i 4s. To co się dzieje teraz przechodzi już wszelkie granice. iMaca wymieniałem 7 razy, iPhone'a 5s już 2 i teraz iPad Air. Powinni coś zrobić z kontrolą jakości, bo ktoś tam sobie ewidentnie w kulki leci. To nie jest sprzęt za 500 zł.

#1116 Edgar_95

Edgar_95
  • 31 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 16:23

Właśnie kupiłem czarnego Air'a 16GB WiFi only. Ekran niemal idealny (w Saturnie sprawdzony zaraz po zakupie), także jestem zadowolony z zakupu. Do teraz miałem iPada 2, teraz w końcu iPad dorównuje mojemu iP5. Póki co rewelacja, chociaż Facebook dalej nie wyrabia. PS Z tylu na obudowie jest jedna mała kropeczka, ale to tez sobie darowalem.

#1117 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 17:38

Przyszedł mój drugi iPad Air SN: DMTLP. To co wyprawia Apple to jest jakiś kurcze żart z klienta. Żółta a właściwie ciemniejsza lewa strona, book spine i light bleeding.

Home na górze więc na tej fotce ciemniejsza (żółta??) jest prawa strona.
[ATTACH=CONFIG]18729[/ATTACH]

Light bleeding
[ATTACH=CONFIG]18730[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18731[/ATTACH]

Zdjęcie robione iPhone 4, w rzeczywistości nie jest aż tak dramatycznie ale dobrze również nie jest.

Production week: 46 (November)

Poza beznadziejnym ekranem obudowa w stanie idealnym.
KPINA !!!

EDIT: do kolegi niżej

A ty jak RBB wymieniasz.

Oczywiście bubel idzie do wymiany. Może do czasu prezentacji następnego modelu dostanę iPad'a Air z ekranem w jednym odcieniu :D
Powiem Ci, że tę ciemniejszą lewą stronę jeszcze bym podarował bo nie chce mi się bawić w wymiany. Niestety light bleeding jest ciut zbyt duży. Już wcześniej miałem w którymś z iPad'ów leciutki ale tu za mocno się to rzuca w oczy na żywo, wystarczyło odpalić appkę z ciemniejszym tłem i wali po oczach.

#1118 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 17:49

iPad kolegi przyszedł dzisiaj i light bleeding jest w jednym rogu tak jakby jaśniejszy lewy dolny róg. Co do kolorów to jest na moje oko dobrze. Żółci ja tuaj żadnej nie widzę. Jedynie przy tym czarnym tle coś mi się nie podoba.... A ty jak RBB wymieniasz.

#1119 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 18:33

Nic nie sprawdzać. Jak Cię nic nie wkurza, to po prostu używaj. Jak będzie coś źle, to sam zobaczysz bez żadnego sprawdzania.

Niby tak. Jednak wolałbym wiedzieć jak sprawdzać. Nie jestem osobnikiem przewrażliwionym, a jednak od sprzętu za taką kasę ma się prawo wymagać chociaż "poprawności"

#1120 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 21:56

Kumpel zdecydował ze nie wymienia ponieważ w niczym nie przeszkadza mu ledwo widoczny przy normalnym świetle jaśniejszy odcień czerni oraz delikatnie inny kolor bieli z lewej strony, nie jest on żółty co prawda ale nie jest tez śnieżnobiały tak jak z prawej strony. ta wada zapewne dotyczy wszystkich bo oświetlenie nie sposób Inaczej ustawić. Ja posiedzialem na nim godzinke i jakoś pasuje mi on nawet bardziej niż mój chociaż mój z komputronika jest można rzec idealny pomijając gradient bieli. Tym którzy decydują się wymieniać to polecam poczekać na po świętach. Magazyny się opróżnia i cieżko mi uwierzyć by po tylu skargach dalej brnęli w wadliwe modele, coś się musi ruszyć.

#1121 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 22:35

Wymieniłem mojego iPada ze względu na niespodziewane restarty. Nowy wg mnie teraz ok, załączam kilka fotek wykonanych w ciemności telefonem Samsung Galaxy III. W realu bardzo dobrze, na zdjęciach tak sobie, ale żaden ze mnie fotograf

#1122 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 03 grudnia 2013 - 23:05

Wydaje się ok. Jak możesz to pokaz z czarnym ekranem zdjęcie na Max jasnosci

#1123 BartiX

BartiX
  • 30 postów
  • SkądSieradz, Poland

Napisano 03 grudnia 2013 - 23:58

No i mój iPad (MD789FD) dojechał. Jestem po przesiadce z androidowego Asusa TF300T z (Tegrą 3). Sprzęt wyśmienity działa płynnie bez zacięć katowałem go z 2 godziny. Żadnych zająknięć, jeśli chodzi o ekran bo widzę że to jest główną chorobą młodzieńczego wieku iPada Air'a nie dostrzegam żadnych defektów testowałem na różnych tłach , zdjęciach. Nie wiem czy jestem "szczęśliwcem" czy "ślepym daltonistą" ale nowy iPad wydaje mi się być perfekcyjnym urządzeniem dla moich potrzeb. Każdemu śmiało go polecam.

#1124 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 01:03

Tak się zastanawiam bo jeszcze nie widziałem wadliwej wersji białej iPada tutaj. Może białe trochę lepiej się prezentują, widziałem białego iPada w tmobile i ekran był idealny.

#1125 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 04 grudnia 2013 - 08:53

Tak się zastanawiam bo jeszcze nie widziałem wadliwej wersji białej iPada tutaj. Może białe trochę lepiej się prezentują, widziałem białego iPada w tmobile i ekran był idealny.

Widziałem białego w Media Markt i nie był idealny ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych