Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#1126 hakuna5

hakuna5
  • 132 posts

Posted 04 December 2013 - 12:34

BartiX Jak wypada z tf300 ipad ,bo ja przesiad艂am si臋 z GT 7500 tegra2 i jestem powalony szybko艣ci膮 ale ciekawi mnie jakie odczucia po przesiadce z nowszego sprz臋tu. Flash jako艣 dzia艂a lepiej tu ni偶 na androidzie.

#1127 Dawidek123

Dawidek123
  • 36 posts

Posted 04 December 2013 - 13:41

U偶ytkownicy, jak Wasze przesy艂ki z iPadem? Zam贸wi艂em Aira w pi膮tek i dosta艂em informacj臋, 偶e przesy艂ka dojdzie do mnie mi臋dzy... 4 a 8 stycznia 2014 -.- Tak 偶e je偶eli kto艣 my艣li nad kupnem iPada na prezent, to sugeruj臋 nie ufa膰 zapewnieniom na stronie AOS, 偶e mo偶na z艂o偶y膰 zam贸wienie do 10 grudnia i mie膰 pewno艣膰, 偶e dotrze na 艢wi臋ta.

#1128 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • Sk膮dRadom, Poland

Posted 04 December 2013 - 13:46

U偶ytkownicy, jak Wasze przesy艂ki z iPadem?
Zam贸wi艂em Aira w pi膮tek i dosta艂em informacj臋, 偶e przesy艂ka dojdzie do mnie mi臋dzy... 4 a 8 stycznia 2014 -.-
Tak 偶e je偶eli kto艣 my艣li nad kupnem iPada na prezent, to sugeruj臋 nie ufa膰 zapewnieniom na stronie AOS, 偶e mo偶na z艂o偶y膰 zam贸wienie do 10 grudnia i mie膰 pewno艣膰, 偶e dotrze na 艢wi臋ta.

Nie patrz na to, bzdety pisz膮. Ja zamawia艂em Aira i Mini z Retin膮. W obu przypadkach te daty zmienia艂y si臋 po 3 razy :) .Mini mia艂em na 28 listopada, a przyszed艂 19.

#1129 Hubson83

Hubson83

• 903 posts
  • Sk膮dWarszawa, PL

Posted 04 December 2013 - 13:49

Bo pierwsze daty po zam贸wieniu system podaje z automatu i najcz臋艣ciej s膮 to najp贸藕niejsze terminy dostawy. Ja swojego Aira zam贸wi艂em w czarny pi膮tek i system informowa艂 偶e wysy艂ka w ci膮gu 5-7 dni roboczych. Tymczasem w sobot臋 mia艂em ju偶 przygotowanie do wysy艂ki a we wtorek sprz臋t w domu.

#1130 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 04 December 2013 - 16:00

Bo pierwsze daty po zam贸wieniu system podaje z automatu i najcz臋艣ciej s膮 to najp贸藕niejsze terminy dostawy. Ja swojego Aira zam贸wi艂em w czarny pi膮tek i system informowa艂 偶e wysy艂ka w ci膮gu 5-7 dni roboczych. Tymczasem w sobot臋 mia艂em ju偶 przygotowanie do wysy艂ki a we wtorek sprz臋t w domu.

Mia艂em identycznie, sprz臋t zam贸wiony w ostatni pi膮tek dotar艂 wczoraj mimo, 偶e termin wskazywa艂 mi臋dzy 10 a 12 grudnia. Dzisiaj telefon z pro艣b膮 o wymian臋 i termin dotarcia kolejnego Air'a to 13- 17 grudnia. Mam nadziej臋, 偶e i w tym wypadku b臋dzie jednak szybciej.

#1131 MMAchu

MMAchu
  • 28 posts

Posted 04 December 2013 - 16:12

Mia艂em identycznie, sprz臋t zam贸wiony w ostatni pi膮tek dotar艂 wczoraj mimo, 偶e termin wskazywa艂 mi臋dzy 10 a 12 grudnia. Dzisiaj telefon z pro艣b膮 o wymian臋 i termin dotarcia kolejnego Air'a to 13- 17 grudnia. Mam nadziej臋, 偶e i w tym wypadku b臋dzie jednak szybciej.

To dostaniemy z tej samej "serii". Zam贸wi艂em dwa 64GB... zobaczymy co z tego wyjdzie.

#1132 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 04 December 2013 - 17:46

Dotar艂 pod m贸j adres Ipad Air. Wersja 64gb + cell. Pierwsze odczucia... Wra偶enie plastikowego ekranu, tapni臋cie w ekran jest bardziej s艂yszalne w por贸wnaniu do ipada 3. Nie wiem, czy to wada mojego egzemplarza, czy og贸lna tendencja.... Prosz臋 o wypowied藕 bardziej do艣wiadczonych os贸b. Kolejna sprawa, lu藕ny klawisz wy艂膮czania urz膮dzenia/usypiania. S艂ycha膰 go podczas potrz膮sania urz膮dzenia.... Ipad air ma ubytek lakieru w miejscu styku modu艂u 4g z obudow膮. Ekran wydaje si臋 by膰 w porz膮dku. Poni偶ej kilka zdj臋膰 ipada air oraz dla por贸wnania ipada 3. Prosz臋 o komentarz. Nie wiem, czy wymienia膰 ipada czy cieszy膰 si臋 tym co jest. Na dodatek mam wra偶enie, 偶e obudowa nie jest r贸wnomiernie spasowana z ekranem.... Kolejna kwestia kt贸ra mnie ogromnie irytuje to uszkodzony smart case. Zam贸wi艂em w kolorze czerwonym i na plecach ma ubytek/skaz臋. Magnesy, dzi臋ki kt贸rym mo偶na ustawi膰 ipada w pozycji stoj膮cej nie przylegaj膮 r贸wno. Poni偶ej kilka zdj臋膰. Prosz臋 o komentarz i porad臋. Smart Case [ATTACH=CONFIG]18757[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18758[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18759[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18760[/ATTACH] Ipad AIR [ATTACH=CONFIG]18761[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18762[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18763[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18764[/ATTACH] Dla por贸wnania ekran ipad 3[ATTACH=CONFIG]18765[/ATTACH]

#1133 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 posts

Posted 04 December 2013 - 17:54

To kt贸ry to b臋dzie iPad?

- - - Po艂膮czono posty - - -

Dotar艂 pod m贸j adres Ipad Air. Wersja 64gb + cell. Pierwsze odczucia...

Wra偶enie plastikowego ekranu, tapni臋cie w ekran jest bardziej s艂yszalne w por贸wnaniu do ipada 3. Nie wiem, czy to wada mojego egzemplarza, czy og贸lna tendencja.... Prosz臋 o wypowied藕 bardziej do艣wiadczonych os贸b.

Kolejna sprawa, lu藕ny klawisz wy艂膮czania urz膮dzenia/usypiania. S艂ycha膰 go podczas potrz膮sania urz膮dzenia....

Ipad air ma ubytek lakieru w miejscu styku modu艂u 4g z obudow膮. Ekran wydaje si臋 by膰 w porz膮dku. Poni偶ej kilka zdj臋膰 ipada air oraz dla por贸wnania ipada 3. Prosz臋 o komentarz. Nie wiem, czy wymienia膰 ipada czy cieszy膰 si臋 tym co jest.

Kolejna kwestia kt贸ra mnie ogromnie irytuje to uszkodzony smart cover. Zam贸wi艂em w kolorze czerwonym i na plecach ma ubytek/skaz臋. Magnesy, dzi臋ki kt贸rym mo偶na ustawi膰 ipada w pozycji stoj膮cej nie przylegaj膮 r贸wno.

Poni偶ej kilka zdj臋膰. Prosz臋 o komentarz i porad臋.

Jest bardziej s艂yszalne, mo偶na si臋 przyzwyczai膰. Po miesi膮cu u偶ywanie tego efektu nie s艂ysz臋.
Smart Cover ewidentnie do wymiany, iPad te偶, je偶eli stwierdzasz uszkodzenia mechaniczne.
A gdzie te fotki?

#1134 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 04 December 2013 - 17:58

To kt贸ry to b臋dzie iPad?

Trzeci i mam nadziej臋, 偶e ostatni.

#1135 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 posts

Posted 04 December 2013 - 18:08

Trzeci i mam nadziej臋, 偶e ostatni.

I tego Ci serdecznie 偶ycz臋.

#1136 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 04 December 2013 - 20:12

Kolega po dniu zabawy zdecydowa艂 si臋 na wymian臋. Rzeczywi艣cie biel z lewej jest ledwo 偶贸艂tawa w por贸wnaniu do tej z prawej. Nie ma za to efektu ciemniejszej lewej kraw臋dzi, no ale 偶eby nie by艂o tak super to light leak w lewym dolnym rogu. Nowy zostanie wys艂any jutro zapewne i dojdzie na pi膮tek. Bardzo mi艂a pani na infolinii, poprosili艣my o upewnienie si臋 aby nowy ipad by艂 z innej serii, mo偶liwie jak naj艣wie偶szy i tak膮 informacje tez przekaza艂a do dystrybucji. My艣l臋, 偶e pr臋dzej czy p贸藕niej rozpocznie si臋 kampania wymiany matryc w ipadach dla tych, kt贸rzy maj膮 z ni膮 problemy. Pewnie jako艣 ko艂o marca... Jedno co Apple powinno na pewno zrobi膰, 偶eby zrefundowa膰 sobie straty poniesione przez wadliwe egzemplarze, to dopier....li膰 LG czy to Sharpowi porz膮dne kary na drodze s膮dowej za niewywi膮zywanie si臋 z umowy i to takie by te firmy pad艂y na pysk i wylecia艂y z rynku, Amen.

#1137 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 04 December 2013 - 20:16

To kt贸ry to b臋dzie iPad?

- - - Po艂膮czono posty - - -

Jest bardziej s艂yszalne, mo偶na si臋 przyzwyczai膰. Po miesi膮cu u偶ywanie tego efektu nie s艂ysz臋.
Smart Cover ewidentnie do wymiany, iPad te偶, je偶eli stwierdzasz uszkodzenia mechaniczne.
A gdzie te fotki?

Smart Case idzie do wymiany. Co do iPada musz臋 si臋 zastanowi膰, mam dobry ekran. Przynajmniej tak mi si臋 wydaj臋. Mo偶e wi臋cej opinii?

#1138 migal

migal
  • 351 posts
  • Sk膮dmam wiedzie膰 ?

Posted 04 December 2013 - 20:21

Kolega po dniu zabawy zdecydowa艂 si臋 na wymian臋. Rzeczywi艣cie biel z lewej jest ledwo 偶贸艂tawa w por贸wnaniu do tej z prawej. Nie ma za to efektu ciemniejszej lewej kraw臋dzi, no ale 偶eby nie by艂o tak super to light leak w lewym dolnym rogu. Nowy zostanie wys艂any jutro zapewne i dojdzie na pi膮tek. Bardzo mi艂a pani na infolinii, poprosili艣my o upewnienie si臋 aby nowy ipad by艂 z innej serii, mo偶liwie jak naj艣wie偶szy i tak膮 informacje tez przekaza艂a do dystrybucji.

My艣l臋, 偶e pr臋dzej czy p贸藕niej rozpocznie si臋 kampania wymiany matryc w ipadach dla tych, kt贸rzy maj膮 z ni膮 problemy. Pewnie jako艣 ko艂o marca... Jedno co Apple powinno na pewno zrobi膰, 偶eby zrefundowa膰 sobie straty poniesione przez wadliwe egzemplarze, to dopier....li膰 LG czy to Sharpowi porz膮dne kary na drodze s膮dowej za niewywi膮zywanie si臋 z umowy i to takie by te firmy pad艂y na pysk i wylecia艂y z rynku, Amen.

Te偶 mi si臋 wydaj臋, 偶e mam lekko bardziej 偶贸艂ty odcie艅 z lewej ale na razie zostawiam, jeszcze go potestuj臋.

#1139 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 04 December 2013 - 20:21

Jeszcze mi powiedzcie jak sprawdzi膰 tydzien produkcji itp? Wgl. kto艣 kiedy艣 tak膮 stronk臋 podawa艂 gdzie sie numer seryjny wpisywa艂o i by艂o wszystko wida膰.

#1140 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 04 December 2013 - 20:24

Jeszcze mi powiedzcie jak sprawdzi膰 tydzien produkcji itp?

Wgl. kto艣 kiedy艣 tak膮 stronk臋 podawa艂 gdzie sie numer seryjny wpisywa艂o i by艂o wszystko wida膰.

Klantenservice: Serienummers

I tego Ci serdecznie 偶ycz臋.

Wybacz ale nie podzi臋kuj臋 bo znowu co艣 b臋dzie nie tak :D

#1141 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 04 December 2013 - 20:37

Nice Name: iPad Air (WiFi - Cellular) Family name: Group1: iPad Group2: Air Generation: CPU speed: 1.4GHz Screen size: 9.7 inch Screen resolution: 2048x1536 pixels Colour: Space Gray Production year: 2013 Production week: 47 (November) Model introduced: 2013 Capacity: 32GB Memory - flavour: xx Factory: DM (China - Foxconn)

#1142 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 04 December 2013 - 21:01

Te偶 mi si臋 wydaj臋, 偶e mam lekko bardziej 偶贸艂ty odcie艅 z lewej ale na razie zostawiam, jeszcze go potestuj臋.

Dok艂adnie, wymiana przys艂uguje przez ca艂y okres gwarancyjny...

Czy kto艣 m贸g艂by mi doradzi膰? Oddawa膰, czy da膰 na luz?

Dotar艂 pod m贸j adres Ipad Air. Wersja 64gb + cell. Pierwsze odczucia...

Wra偶enie plastikowego ekranu, tapni臋cie w ekran jest bardziej s艂yszalne w por贸wnaniu do ipada 3. Nie wiem, czy to wada mojego egzemplarza, czy og贸lna tendencja.... Prosz臋 o wypowied藕 bardziej do艣wiadczonych os贸b.

Kolejna sprawa, lu藕ny klawisz wy艂膮czania urz膮dzenia/usypiania. S艂ycha膰 go podczas potrz膮sania urz膮dzenia....

Ipad air ma ubytek lakieru w miejscu styku modu艂u 4g z obudow膮. Ekran wydaje si臋 by膰 w porz膮dku. Poni偶ej kilka zdj臋膰 ipada air oraz dla por贸wnania ipada 3. Prosz臋 o komentarz. Nie wiem, czy wymienia膰 ipada czy cieszy膰 si臋 tym co jest. Na dodatek mam wra偶enie, 偶e obudowa nie jest r贸wnomiernie spasowana z ekranem....

Kolejna kwestia kt贸ra mnie ogromnie irytuje to uszkodzony smart case. Zam贸wi艂em w kolorze czerwonym i na plecach ma ubytek/skaz臋. Magnesy, dzi臋ki kt贸rym mo偶na ustawi膰 ipada w pozycji stoj膮cej nie przylegaj膮 r贸wno.

Poni偶ej kilka zdj臋膰. Prosz臋 o komentarz i porad臋.

Smart Case
[ATTACH=CONFIG]18757[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18758[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18759[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18760[/ATTACH]

Ipad AIR
[ATTACH=CONFIG]18761[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18762[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18763[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18764[/ATTACH]

Dla por贸wnania ekran ipad 3[ATTACH=CONFIG]18765[/ATTACH]

#1143 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 04 December 2013 - 21:29

Przed koncem gwarancji powiesz, 偶e ci si臋 przycisk home zacina albo co艣 i wymieni膮 ci na refabrykowany. Wtedy ju偶 pewnie nie b臋dzie problem贸w z wy艣wietlaczami ;d

#1144 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 04 December 2013 - 22:20

Przed koncem gwarancji powiesz, 偶e ci si臋 przycisk home zacina albo co艣 i wymieni膮 ci na refabrykowany. Wtedy ju偶 pewnie nie b臋dzie problem贸w z wy艣wietlaczami ;d

Nie mam problemu z ekranem. Jedynie ten ubytek lakieru w g贸rnej cz臋艣ci.

Smart case do wymiany.

Btw jak si臋 odbywa wysy艂ka? Odsy艂am na sw贸j koszt czy apple podstawia kuriera? ;)

#1145 Nomyzs

Nomyzs
  • 5 posts

Posted 04 December 2013 - 22:30

Czy co艣 藕le pobra艂em, czy z iPadem Air dostaje si臋 nie pe艂n膮 wersj臋 GarageBand i trzeba kupi膰 dodatkowe instrumenty?

#1146 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 04 December 2013 - 22:45

Czy co艣 藕le pobra艂em, czy z iPadem Air dostaje si臋 nie pe艂n膮 wersj臋 GarageBand i trzeba kupi膰 dodatkowe instrumenty?

Z Air'em nie dostajesz Garage Band. GB jest od niedawna darmowe a dok艂adniej freemium.
[ATTACH=CONFIG]18766[/ATTACH]

#1147 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 05 December 2013 - 08:59

Mo偶e kto艣 wyja艣ni膰, ile jest czasu w dniach na zwrot produktu lub 偶膮dania wymiany na inny egzemplarz od chwili przyj艣cia uszkodzonego towaru? Chodzi o smart case, kt贸ry dotar艂 uszkodzony. Niestety nie mam mo偶liwo艣膰 odes艂ania go przez najbli偶sze 2 tyg.

#1148 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • Sk膮dRadom, Poland

Posted 05 December 2013 - 09:10

Mo偶e kto艣 wyja艣ni膰, ile jest czasu w dniach na zwrot produktu lub 偶膮dania wymiany na inny egzemplarz od chwili przyj艣cia uszkodzonego towaru?

Chodzi o smart case, kt贸ry dotar艂 uszkodzony. Niestety nie mam mo偶liwo艣膰 odes艂ania go przez najbli偶sze 2 tyg.

14 dni od daty dostarczenia. Wejd藕 w szczeg贸艂y zam贸wienia w sklepie Apple i wci艣nij zwrot towaru. Tam wyskoczy Ci data, do kt贸rej mo偶esz odda膰.

#1149 Inventer89

Inventer89
  • 232 posts

Posted 05 December 2013 - 09:41

U mnie wy艣wietlacz jest w porz膮dku, jedynie ramka jest troch臋 偶贸艂tawa, ale takie robi wra偶enie. Nie wiem do czego por贸wna膰 biel.

#1150 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 05 December 2013 - 11:14

W艂a艣nie zastanawiam si臋聽czy wymienia膰 te偶 ipada.... Ekran wydaje si臋 by膰 w porz膮dku, jednak jest jeden mankament wizualny - ubytek w g贸rnej cz臋艣ci urz膮dzenia. Martwi mnie, 偶e jak wymieni臋, to przyjdzie kolejny egzemplarz i ten b臋dzie mia艂 zasikany erkan...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users