Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#276 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 03 November 2013 - 14:40

Ja czekałem na Mini z Retiną, a wybrałem Air'a. Jest bardziej mobilny od poprzedników, nie jest także dużo droższy od Mniejszego brata przez co nie widzę argumentów za wyborem nowego Mini :)

#277 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 November 2013 - 14:47

Ja czekałem na Mini z Retiną, a wybrałem Air'a. Jest bardziej mobilny od poprzedników, nie jest także dużo droższy od
Mniejszego brata przez co nie widzę argumentów za wyborem nowego Mini :)

Dlatego ja też czytam innych posty, oglądam zdjęcia tutaj zamieszczane prze użytkowników którzy już są szczęśliwcami mając Air.
Odnośnie wartości to zawsze jest to sporo.
Miałem iPad 1 oraz 2, bardzo mi się dobrze pracowało a raczej korzystało z tego urządzenia.
Widzę że jego wielkość w stosunku co do poprzednich wersji jest mniejsza co nawet jeden z użytkowników to pokazał na zdjęciach.
Mimo wszystko waham się gdyż jest to różnica 2 cali między dwoma nowościami a mnie interesuje duża mobilność tego urządzenia.

#278 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 November 2013 - 14:48

@berger91
Nie, nie miałem okazji porównać. Zrozumieć a porównać jest to duża różnica.

To czysta fizyka, jeżeli masz 3 miliony pixeli, to na ekranie 7" muszą być ciaśniej upakowane, niż ta sama ilość na prawie 10" Ilość pixeli jest taka sama, różna jest powierzchnia - ppi, czyli pikseli na cal.

#279 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 03 November 2013 - 14:53

Szczerze to lepiej poczekać z 4 miesiące i dopiero kupić,bo nie mam ochoty bawić się z gwarancją po wyciągnięciu z pudełka.

- - - Połączono posty - - -

mimo że chce go kupić,to wytrzymam na ipadzie 3 jeszcze trochę.

#280 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 03 November 2013 - 15:05

Szczerze to lepiej poczekać z 4 miesiące i dopiero kupić,bo nie mam ochoty bawić się z gwarancją po wyciągnięciu z pudełka.

- - - Połączono posty - - -

mimo że chce go kupić,to wytrzymam na ipadzie 3 jeszcze trochę.

A tak na marginesie: myślisz, że uznają gwarancję z powodu tego "zażółcenia” lewej części ekranu?

#281 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 03 November 2013 - 15:14

W Retinie ważna jest chyba też odległość między oczami a wyświetlaczem. Im mniejszy ekran a co za tym idzie i odległość z jakiej patrzymy na ekran, tym ppi powinno być większe by ludzkie oko nie było w stanie wychwycić pojedynczych pikseli. W mbpr ppi jest jeszcze niższe niż w iPad 3,4, Air a mimo to otrzymał dopisek Retina, tam odległość oczu od wyświetlacza jest jednak większa niż w przypadku iPada. Pytanie tylko gdzie jest wg. Apple granica Retiny, tzn. minimalna wartość ppi, bo przecież w sumie mając rzutnik i ekran 100 cali w rozdzielczości FullHD, kiedy odejdziemy od ekranu na 20 metrów, nasze oczy również nie dostrzegą pojedynczych pikseli :D

Edit:
http://en.wikipedia..../Retina_Display

#282 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 03 November 2013 - 15:54

Nie mam pojęcia,ponieważ nie interesuje mnie to teraz,jak pisałem wcześniej jeżeli chodzi o air'a to pod koniec stycznia/początek lutego kupię.

#283 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 November 2013 - 16:32

Ale jak to?? Nie kupisz teraz Aira?? Ty?!?

#284 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 03 November 2013 - 16:44

Ale jak to?? Nie kupisz teraz Aira?? Ty?!?

A co ma znaczyć ten iPhone 5 w podpisie, nie kupiłeś 5s? :)

#285 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 03 November 2013 - 16:45

Mój egzemplarz akurat śmiga jak marzenie, żebyś się buldoggg ze swoimi bystrymi przewidywaniami nie przejechał :D

#286 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 November 2013 - 16:50

Razi mnie to srebrne kółeczko;))) Serio to za kilka dni przedłużam kontrakt w T i zobaczymy co tam mają.

#287 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 03 November 2013 - 17:15

Razi mnie to srebrne kółeczko;)))
Serio to za kilka dni przedłużam kontrakt w T i zobaczymy co tam mają.

Powiem Ci, że niedawno przedłużałem w T-mobile i teraz trochę żałuję, że nie zapoznałem się z ofertą Playa :) Chociaż to się zmienia z dnia na dzień, więc to temat rzeka... :P
Co do srebrnego kółeczka- przynajmniej brud nie będzie się gromadził przy Home jak w starszych iPhone'ach (przynajmniej mam taką nadzieję) :P

#288 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 03 November 2013 - 17:38

Razi mnie to srebrne kółeczko;)))
Serio to za kilka dni przedłużam kontrakt w T i zobaczymy co tam mają.

Weź szarego ;-)

#289 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 03 November 2013 - 18:31

Ojej, ryska na ipadzie air :( Nie no póki co znalazłem jedną ryskę wręcz mikroskopijną, przypuszczam, że każdy ipad posiada po roku kilkadziesiąt takich, których nie widać a jednak są jak się baaardzo dokładnie przypatrzeć. Póki co problemów żadnych z ekranem nie ma, może jakies takie delikatnie zaróżowione miejsca podłużne, podejrzewam, że tak ma być bo tam podświetlenie albo coś jest. Żółci ani śladu. Co do zacinania sie to przy geście 5 palców, powrót do głównego to wtedy taki przeskok i np obracanie ekranu w apple store to też niezbyt płynnie a nawet bardzo nie płynnie. Problemy jedynie od strony oprogramowania innych nie spostrzegłem.

#290 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 03 November 2013 - 19:02

Te zaróżowione miejsca, to także plamy. Ja poprzednio miałem, taką małą różową plamę. Ściągnij czarny obrazek z internetu i powiększ go w galerii, żeby nie było żadnej ramki, ustaw na 100% jasności i wejdź do ciemnego pomieszczenia. Jakiej wielkości jest ta plamka?

#291 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 03 November 2013 - 19:38

Hmm, to jest praktycznie niewidoczne, to sa takie 3 delikatnie różowe paski na ekranie jakby podświetlenie. Chyba, że jakies złudzenie optyczne. Wiadomo ekran nie jest idealnie biały. @edit: zrobilem jak kazales i ekran jest jednolicie czarny

#292 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 November 2013 - 22:27

Czy ktoś z kolegów mógłby wstawic zdjecia ipada w kolorze kosmicznej szarości?? Lub opinie który kolor jest subiektywnie ładniejszy lub co zadecydowało o wyborze danego koloru??

#293 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 November 2013 - 23:35

Gust.

#294 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 03 November 2013 - 23:51

U mnie kolor kosmicznej szarości... Został wybrany ponieważ kupiłem w tym kolorze 5s... :-) Przed zakupem nie widziałem jak wyglądał, po zakupie ani przez sekundę nie załowałem zakupu:-) i co najważniejsze dalej nie żałuje:-)

#295 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 04 November 2013 - 00:14

Kosmiczna szarość jest zajefajna. Teraz tylko oczekujemy na aktualizacje iOS 7 i będzie spoko :)

#296 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 04 November 2013 - 00:21

Powiem szczerze, jak przeczytalem, ze na Air przycinaja animacje to kamien spadl mi z serca. Balem sie, ze Apple juz osra starsze iPady a to jednak wina samego iOS7.

#297 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 November 2013 - 08:07

Mi też, wymiana iPada jest niepotrzebna, system skopany.

#298 I.user

I.user
  • 12 posts
  • SkądKraków

Posted 04 November 2013 - 08:19

Kosmiczną szarość wybrałem z paru powodów... Po pierwsze biały dużo bardziej rzuca się w oczy a iPada kupuję dla siebie i nie muszę być widoczny z daleka, mój poprzedni iPad miał czarny przód więc gdy wreszcie zdobędę smart case'a i będę go używał na wykładzie zmiana nie powinna zwrócić tak bardzo uwagi. Biały kolor przy korzystaniu z urządzenia mnie osobiście trochę rozprasza a na dodatek te "szare plecki" podobają mi się dużo bardziej niż srebrne.

#299 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2013 - 09:09

Mogłby któryś z kolegów wstawic fotki kosmicznej szarosci??

#300 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 04 November 2013 - 10:13

Mi też, wymiana iPada jest niepotrzebna, system skopany.

Też nie przesiadałbym się z iPada 4 :P Jedynie, że ktoś ma parcie na najnowszy model co roku (nawet nie wykorzystując jego potencjału) :P

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users