Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#226 thms

thms
  • 160 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 November 2013 - 16:43

Jestem po zakupie iPada Air w iSpocie. Pierwsza sztuka miała czarna plamkę na ekranie - prawdopodobnie kurz pod szyba, bo nie wygladalo to na martwy pixel. Wyminili mi na kolejna sztukę - wizualnie nie ma żadnych rys czy skaz, wrocilem do domu i zajmę sie porownaniem z moim poprzednim iPadem 3 generacji. Pierwsze wrazenie - bez szału.

#227 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts
  • SkądGorzów Wlkp. Polska

Posted 02 November 2013 - 16:54

Jestem po zakupie iPada Air w iSpocie. Pierwsza sztuka miała czarna plamkę na ekranie - prawdopodobnie kurz pod szyba, bo nie wygladalo to na martwy pixel. Wyminili mi na kolejna sztukę - wizualnie nie ma żadnych rys czy skaz, wrocilem do domu i zajmę sie porownaniem z moim poprzednim iPadem 3 generacji. Pierwsze wrazenie - bez szału.

A mógłbyś pyknąć jakieś fotki porównawcze do iPada 3gen.? :D

#228 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 02 November 2013 - 17:01

Dzisiaj byłem w saturnie... Ipad fajny, sporo lżejszy, fajnie się go trzyma, niestety na demie też lewa strona bardziej żółta. Tylko się zastanawiam czy jest to nierówne podświetlenie obu stron, czy też klej... Będzie to samo co z 3 ale już nie jestem w NYC i nie będę wymieniał powyżej 70 razy ;). Oprócz tego nie mam na to już cierpliwości. Teraz czytam zagraniczne fora i sporo osób ma z tym problem, wymieniają po kilka i to samo, yellow tint...

#229 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 02 November 2013 - 17:35

No to pięknie , a miałem nadzieje że iPad Air będzie pozbawiony tej wady. Mam jednak nadzieje że ten żółty nalot to klej i po wyschnięciu będzie ok.

#230 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 02 November 2013 - 17:40

Niestety najprawdopodobniej to nie klej ifixit rozbierając pokazł, że nie ma kleju pomiędzy ekranem a szkłem :(. Wydaje się, (na podstawie przeczytanych kilku forów), że jest to wada produkcyjna lub to, że ipad jest podświetlany tylko jedną lampą...

#231 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 November 2013 - 17:52

Czyli jak zwykle pierwsi nabywcy to testerzy, dobrze, że wstrzymałem się z zakupem.

#232 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 November 2013 - 17:52

A ja chciałbym zadać pytanie dotyczące koloru iPada. Miałem raz iPad 1 czarny , ipad 2 też czarny. Brałem pod uwagę kontrast patrzenia w ekran. Teraz mam zamiar kupić iPada lecz mini lecz to nieważne gdyż chodzi mi o kolor ramki. Jak Wam się lepiej pracuje, korzysta w wersji czarnej czy obecnie szarej (białej) ?

#233 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 02 November 2013 - 18:28

Jeszcze muszę dodać, że bateria bardzo ładnie trzyma. Mam 71% jeszcze a iPad w użyciu jest 4h 10 min. Przeglądam internet przez wi-fi, ściągam aplikacje, jakieś filmiki na YouTube, Facebook - ogólnie bawię się nim cały czas, więc myślę, że dobry czas. Chyba, że potem szybciej zacznie lecieć bateria :)

#234 thms

thms
  • 160 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 November 2013 - 18:35

A mógłbyś pyknąć jakieś fotki porównawcze do iPada 3gen.? :D

Fotki:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Jest lżejszy, szybszy - jednak już widzialem pewne przycinki w systemie, który jest po prostu słabo zoptymalizowany. Animacja przy zamykaniu programów gestem dalej rwie, tak jak na każdym innym iPadzie. Głośnik jest słyszalnie lepszy w porównaniu do trójki.

#235 kruku93

kruku93
  • 245 posts

Posted 02 November 2013 - 19:01

Jestem posiadaczem iPada 4 generacji, i nie widzę sensu przesiadki na nowszy model. Odstraszają mnie opinie w internecie; wady produkcyjne, oraz cieńsze szkło..muszę sam pomacać. Nie zoptymalizowany iOS 7 na ipad'ach to karygodne zagranie, przecież mają ubogą gamę produktów...Liczę na poprawienie tej sytuacji.

#236 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 November 2013 - 19:45

Kochani, to że ważę 135 kg nie oznacza, że moje dłonie nie potrafią delikatnie pieścić ... ... Ekranu ipada. Tak serio: syn ma ipad2 dałem do zabawy Air. Stwierdził, że "szybka jest plastikowa" Żona ma mini. Miała uwagę, że podczas pisania na Air jest taki dzwiny dźwięk. W poprzednich modelach było czuć większą solidność. Czy to wada? Nie wiem. Poprostu opisuję co widzę.

#237 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 02 November 2013 - 20:08

U mnie najszczęście bez wspomnianych wad. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne. Trochę jeszcze nie potrafię się przyzwyczaić do dużego ekranu bo przez ostatni rok używałem iPad mini. Teraz się zastanawiałem czy czekać na mini z retina, ale oczywiście nie wyczytałem. Póki co nie żałuje:-) jest ok:-)

#238 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts

Posted 02 November 2013 - 21:01

Fotki:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Jest lżejszy, szybszy - jednak już widzialem pewne przycinki w systemie, który jest po prostu słabo zoptymalizowany. Animacja przy zamykaniu programów gestem dalej rwie, tak jak na każdym innym iPadzie. Głośnik jest słyszalnie lepszy w porównaniu do trójki.

Wielkie dzięki! :D
grubością jakoś różnic nie ma (wielkich),ale przez te ramki cieńszy jest stanowczo. Hmm czemu antena 3G jest biała? :P (wygląda to dosyć dziwnie).

#239 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 02 November 2013 - 21:10

W białym modelu jest biała natomiast w czarnym jest czarna. Po prostu kolor anteny jest dopasowany do koloru ramki.

#240 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts

Posted 02 November 2013 - 21:18

W białym modelu jest biała natomiast w czarnym jest czarna.
Po prostu kolor anteny jest dopasowany do koloru ramki.

Dobra już się do tego przyzwyczaiłem :D. A pod względem iPhone'a 5S - jak z płynnością? Tak samo czy jakoś gorzej/lepiej?

#241 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 02 November 2013 - 22:04

Ja mam lewą stronę delikatnie żółtą, ale mam nadzieję, że za jakiś czas to zniknie, co prawda za bardzo mi to nie przeszkadza, bo trzeba się przyjrzeć żeby to zobaczyć, ale lepiej jakby nie było tego :) Co ciekawe to z tego co czytałem na forach to każdy kto ma żółtawy ekran to właśnie po lewej stronie, nie widziałem żeby ktokolwiek miał problem z prawą częścią ekranu.

Dziwne, ja się przyglądam kilka razy i u mnie kolory są takie same z lewej i z prawej. Przewróciłem ipada do góry nogami żeby ta rzekoma żółć była z prawej strony i także nic z prawej nie ma więc to chyba kwestia odbicia a z czasem moze zniknie .

#242 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 02 November 2013 - 22:24

Przeglądając wątki na forum macrumors o problemach z podświetleniem ekranu i żółtaczce, oglądając te filmy
New iPad Air - Screen Flickering - GTA China Town Wars - YouTube
iPad Air gone crazy - YouTube
New iPad Air - Screen Flickering - Revel - YouTube
wychodzi na to, że trzeba anulować zamówienie w iSpot i złożyć je w AOS gdzie nie ma problemów z ewentualną wymianą.

#243 depe

depe
  • 484 posts

Posted 02 November 2013 - 22:46

Wygląda na to, że ja miałem szczęście. Żadnych śladów 'yellow tint' na moim iPadzie. Kupiony dziś w iSpot.

#244 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 posts

Posted 02 November 2013 - 22:59

U mnie ani śladu żółtego ekranu. Używam od wczoraj od 10 i jak na razie bez problemów.

#245 hondaa

hondaa
  • 35 posts

Posted 02 November 2013 - 23:27

Powiem tak myślałem źe będą problemy ,ludzie jeździli do Berlina stali w kolejkach normalnie paranoja a dzisiaj w Szczecinie pod dostatkiem w media Saturnie oraz iterra ja tez mam siema

#246 razr

razr
  • 1664 posts
  • SkądKatowice, SI

Posted 02 November 2013 - 23:39

Orientujecie się jak wygląda sprawa dostępności w Katowicy?

#247 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 02 November 2013 - 23:44

Media Markty mają od dzisiaj. Byłem to już wyprzedali wszystko u mnie także spiesz się :X Strasznie dużo płaczu o tego nowego ipada tutaj ludzie robią. To za lekki, to za delikatny, żółte plamy, rysy. Chyba na siłe szukacie wad bo ja jakoś w swoim znaleźć nie moge do cholery...

#248 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 02 November 2013 - 23:58

Strasznie dużo płaczu o tego nowego ipada tutaj ludzie robią. To za lekki, to za delikatny, żółte plamy, rysy. Chyba na siłe szukacie wad bo ja jakoś w swoim znaleźć nie moge do cholery...

A kogo interesuje to, że Ty nie masz żadnych problemów? Jeśli coś jest nie tak to bardzo dobrze, że ludzie o tym piszą, to dość istotne dla chętnych na Air'a. Nie podoba się, nie czytaj, problemy jednak są.

[All iPads] Ugh... My Air just crashed with the blue screen of death :-( - MacRumors Forums
[iPad] Air screen defect? - MacRumors Forums
[iPad] Who got a perfectly fine iPad Air? - MacRumors Forums
[All iPads] What defects do I need to look for on new Ipad Air screen? - MacRumors Forums
[iPad] iPad Air graphics flickering on some apps/games - MacRumors Forums
[iPad] Safari crashes on ipad air when I hit + to open more tabs - MacRumors Forums
[All iPads] Another iPad (Air), another (pink/green) unevenly tinted display. - MacRumors Forums
[iPad] [Air] Light Leak... And you ? - MacRumors Forums
[iPad] iPad Air Display Lag - MacRumors Forums
[iPad] Apple Ipad Air screen feels "springy" and "cheap"...... - MacRumors Forums
[iPad] Cheap feeling screen on iPad Air - MacRumors Forums
[iPad] What's with the new screen on the Air? Feels cheap... - MacRumors Forums
[iPad] Test for Defects? iPad Air (Screen) - MacRumors Forums
[iPad] Has your iPad Air display the Yellow to Blue/Pink Issue? - MacRumors Forums

i inne.

#249 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 03 November 2013 - 08:06

A kogo interesuje to, że Ty nie masz żadnych problemów? Jeśli coś jest nie tak to bardzo dobrze, że ludzie o tym piszą, to dość istotne dla chętnych na Air'a. Nie podoba się, nie czytaj, problemy jednak są.

Idąc Twoim tokiem rozumowania to kogo obchodzi, że Ty masz jakieś problemy? Jedni mają problemy inni nie. Ja rownież nie mam żadnych problemów. Ale wiem że inni mają. Ale uwierz większość ludzi którzy kupili iPad air, nie są zarejestrowani na żadnym forum dyskusyjnym i pewnie nie są świadomi swoich wadliwych iPadów. Często dlatego, że niektóre wady są widoczne jak o nich przeczytasz lub ktoś Ci pokaże. I normalnie nie przeszkadzają w użytkowaniu urządzenia. Dyskusja na forum często tylko potęguje drobny problem. I niektórzy na siłę szukają wad w swoich iPad-ach.

#250 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 03 November 2013 - 08:48

Idąc Twoim tokiem rozumowania to kogo obchodzi, że Ty masz jakieś problemy? Jedni mają problemy inni nie. Ja rownież nie mam żadnych problemów. Ale wiem że inni mają. Ale uwierz większość ludzi którzy kupili iPad air, nie są zarejestrowani na żadnym forum dyskusyjnym i pewnie nie są świadomi swoich wadliwych iPadów. Często dlatego, że niektóre wady są widoczne jak o nich przeczytasz lub ktoś Ci pokaże. I normalnie nie przeszkadzają w użytkowaniu urządzenia. Dyskusja na forum często tylko potęguje drobny problem. I niektórzy na siłę szukają wad w swoich iPad-ach.

Czytałeś w ogóle co i jakim tonem napisał kolega cassinipl? Po to jest forum żeby pisać o wszystkim, również o problemach. Na forum samochodowym też mam zabraniać pisać komuś o usterkach w modelu auta, którym jeżdżę tylko dlatego, że mój jak dotąd jest bezawaryjny? Co to ma być, cenzura czy jak? Ja akurat problemu z Air'em nie mam bo właśnie zrezygnowałem z zamówienia w iSpot i zamawiam w AOS. Ogólnie przyszłego nabywcę bardziej interesuje to, że na rynku mogą się zdarzyć modele wadliwe niż to, że jest cała masa iPad'ów bez defektów. Bardzo się cieszę, że trafiły się Wam absolutnie wolne od wad egzemplarze ale nie decydujcie, proszę, o czym można pisać w wątku iPad Air, w rozmowach ogólnych. Proszę mnie też nie traktować jak dziecko i nie tłumaczyć, że ktoś szuka problemów na siłę, to nie jest mój pierwszy iPad czy produkt Apple, każdy wie, że wady się zdarzają i nikt nie twierdzi, że wszystkie iPad'y Air to buble. Pozwólcie by forum spełniało rolę forum a nie tuby propagandowej Apple.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users