iPad Air
Posted 02 November 2013 - 16:43
Posted 02 November 2013 - 16:54
A mógłbyś pyknąć jakieś fotki porównawcze do iPada 3gen.?Jestem po zakupie iPada Air w iSpocie. Pierwsza sztuka miała czarna plamkę na ekranie - prawdopodobnie kurz pod szyba, bo nie wygladalo to na martwy pixel. Wyminili mi na kolejna sztukę - wizualnie nie ma żadnych rys czy skaz, wrocilem do domu i zajmę sie porownaniem z moim poprzednim iPadem 3 generacji. Pierwsze wrazenie - bez szału.

Posted 02 November 2013 - 17:01

Posted 02 November 2013 - 17:35
Posted 02 November 2013 - 17:40

Posted 02 November 2013 - 17:52
Posted 02 November 2013 - 17:52
Posted 02 November 2013 - 18:28

Posted 02 November 2013 - 18:35
A mógłbyś pyknąć jakieś fotki porównawcze do iPada 3gen.?
Fotki:
Jest lżejszy, szybszy - jednak już widzialem pewne przycinki w systemie, który jest po prostu słabo zoptymalizowany. Animacja przy zamykaniu programów gestem dalej rwie, tak jak na każdym innym iPadzie. Głośnik jest słyszalnie lepszy w porównaniu do trójki.
Posted 02 November 2013 - 19:01
Posted 02 November 2013 - 19:45
Posted 02 November 2013 - 20:08
Posted 02 November 2013 - 21:01
Fotki:
Jest lżejszy, szybszy - jednak już widzialem pewne przycinki w systemie, który jest po prostu słabo zoptymalizowany. Animacja przy zamykaniu programów gestem dalej rwie, tak jak na każdym innym iPadzie. Głośnik jest słyszalnie lepszy w porównaniu do trójki.
Wielkie dzięki!

grubością jakoś różnic nie ma (wielkich),ale przez te ramki cieńszy jest stanowczo. Hmm czemu antena 3G jest biała?

Posted 02 November 2013 - 21:10
Posted 02 November 2013 - 21:18
Dobra już się do tego przyzwyczaiłemW białym modelu jest biała natomiast w czarnym jest czarna.
Po prostu kolor anteny jest dopasowany do koloru ramki.

Posted 02 November 2013 - 22:04
Ja mam lewą stronę delikatnie żółtą, ale mam nadzieję, że za jakiś czas to zniknie, co prawda za bardzo mi to nie przeszkadza, bo trzeba się przyjrzeć żeby to zobaczyć, ale lepiej jakby nie było tego
Co ciekawe to z tego co czytałem na forach to każdy kto ma żółtawy ekran to właśnie po lewej stronie, nie widziałem żeby ktokolwiek miał problem z prawą częścią ekranu.
Dziwne, ja się przyglądam kilka razy i u mnie kolory są takie same z lewej i z prawej. Przewróciłem ipada do góry nogami żeby ta rzekoma żółć była z prawej strony i także nic z prawej nie ma więc to chyba kwestia odbicia a z czasem moze zniknie .
Posted 02 November 2013 - 22:24
New iPad Air - Screen Flickering - GTA China Town Wars - YouTube
iPad Air gone crazy - YouTube
New iPad Air - Screen Flickering - Revel - YouTube
wychodzi na to, że trzeba anulować zamówienie w iSpot i złożyć je w AOS gdzie nie ma problemów z ewentualną wymianą.
Posted 02 November 2013 - 22:46
Posted 02 November 2013 - 22:59
Posted 02 November 2013 - 23:27
Posted 02 November 2013 - 23:39
Posted 02 November 2013 - 23:44
Posted 02 November 2013 - 23:58
A kogo interesuje to, że Ty nie masz żadnych problemów? Jeśli coś jest nie tak to bardzo dobrze, że ludzie o tym piszą, to dość istotne dla chętnych na Air'a. Nie podoba się, nie czytaj, problemy jednak są.Strasznie dużo płaczu o tego nowego ipada tutaj ludzie robią. To za lekki, to za delikatny, żółte plamy, rysy. Chyba na siłe szukacie wad bo ja jakoś w swoim znaleźć nie moge do cholery...
[All iPads] Ugh... My Air just crashed with the blue screen of death :-( - MacRumors Forums
[iPad] Air screen defect? - MacRumors Forums
[iPad] Who got a perfectly fine iPad Air? - MacRumors Forums
[All iPads] What defects do I need to look for on new Ipad Air screen? - MacRumors Forums
[iPad] iPad Air graphics flickering on some apps/games - MacRumors Forums
[iPad] Safari crashes on ipad air when I hit + to open more tabs - MacRumors Forums
[All iPads] Another iPad (Air), another (pink/green) unevenly tinted display. - MacRumors Forums
[iPad] [Air] Light Leak... And you ? - MacRumors Forums
[iPad] iPad Air Display Lag - MacRumors Forums
[iPad] Apple Ipad Air screen feels "springy" and "cheap"...... - MacRumors Forums
[iPad] Cheap feeling screen on iPad Air - MacRumors Forums
[iPad] What's with the new screen on the Air? Feels cheap... - MacRumors Forums
[iPad] Test for Defects? iPad Air (Screen) - MacRumors Forums
[iPad] Has your iPad Air display the Yellow to Blue/Pink Issue? - MacRumors Forums
i inne.
Posted 03 November 2013 - 08:06
A kogo interesuje to, że Ty nie masz żadnych problemów? Jeśli coś jest nie tak to bardzo dobrze, że ludzie o tym piszą, to dość istotne dla chętnych na Air'a. Nie podoba się, nie czytaj, problemy jednak są.
Idąc Twoim tokiem rozumowania to kogo obchodzi, że Ty masz jakieś problemy? Jedni mają problemy inni nie. Ja rownież nie mam żadnych problemów. Ale wiem że inni mają. Ale uwierz większość ludzi którzy kupili iPad air, nie są zarejestrowani na żadnym forum dyskusyjnym i pewnie nie są świadomi swoich wadliwych iPadów. Często dlatego, że niektóre wady są widoczne jak o nich przeczytasz lub ktoś Ci pokaże. I normalnie nie przeszkadzają w użytkowaniu urządzenia. Dyskusja na forum często tylko potęguje drobny problem. I niektórzy na siłę szukają wad w swoich iPad-ach.
Posted 03 November 2013 - 08:48
Czytałeś w ogóle co i jakim tonem napisał kolega cassinipl? Po to jest forum żeby pisać o wszystkim, również o problemach. Na forum samochodowym też mam zabraniać pisać komuś o usterkach w modelu auta, którym jeżdżę tylko dlatego, że mój jak dotąd jest bezawaryjny? Co to ma być, cenzura czy jak? Ja akurat problemu z Air'em nie mam bo właśnie zrezygnowałem z zamówienia w iSpot i zamawiam w AOS. Ogólnie przyszłego nabywcę bardziej interesuje to, że na rynku mogą się zdarzyć modele wadliwe niż to, że jest cała masa iPad'ów bez defektów. Bardzo się cieszę, że trafiły się Wam absolutnie wolne od wad egzemplarze ale nie decydujcie, proszę, o czym można pisać w wątku iPad Air, w rozmowach ogólnych. Proszę mnie też nie traktować jak dziecko i nie tłumaczyć, że ktoś szuka problemów na siłę, to nie jest mój pierwszy iPad czy produkt Apple, każdy wie, że wady się zdarzają i nikt nie twierdzi, że wszystkie iPad'y Air to buble. Pozwólcie by forum spełniało rolę forum a nie tuby propagandowej Apple.Idąc Twoim tokiem rozumowania to kogo obchodzi, że Ty masz jakieś problemy? Jedni mają problemy inni nie. Ja rownież nie mam żadnych problemów. Ale wiem że inni mają. Ale uwierz większość ludzi którzy kupili iPad air, nie są zarejestrowani na żadnym forum dyskusyjnym i pewnie nie są świadomi swoich wadliwych iPadów. Często dlatego, że niektóre wady są widoczne jak o nich przeczytasz lub ktoś Ci pokaże. I normalnie nie przeszkadzają w użytkowaniu urządzenia. Dyskusja na forum często tylko potęguje drobny problem. I niektórzy na siłę szukają wad w swoich iPad-ach.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users