Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#251 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 03 November 2013 - 08:50

Ojeju zawsze tak jest z nowosciami pare aktualizacji wyjdzie i bedzie ok. Apple nie jest w stanie sprawdzic na ipadzie 300 000 aplikacji, dlatego pewnie na poczatku cena jest o 100 zl nizsza jako wymagrodzenie dla tych ktorzy testuja. Z hardware problemow nie ma w software jedynie zaciecie animacji przymgescie 5 palcow powrotem do ekranu glownego. Poprawia to na wszystkich ipadach ale musieli poczekac na opinie o najnowszym.... Z ipadem 2 tez byly problemy a teraz jakos jest uwazany za jednego z najlepszych.

#252 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 03 November 2013 - 08:52

Apple nie jest w stanie sprawdzic na ipadzie 300 000 aplikacji, dlatego pewnie na poczatku cena jest o 100 zl nizsza jako wymagrodzenie dla tych ktorzy testuja.

Jaka 100 zł niższa?

#253 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 03 November 2013 - 08:59

Jakie wynagrodzenie dla testujących? Nie wiem o czym piszesz, to Twój pierwszy iPad? Szarpanie przy zamykaniu gestem to problem iOS7, nie Air'a, na iPad 4 mam to samo. Nie twierdź definitywnie, że na 100% nie ma problemu z hardware bo tego nie wiesz, to, że nie ma u Ciebie nie znaczy, że nie mają go inni ludzie. Piszą o tym więc coś jest na rzeczy, tym bardziej, że w tym przypadku niekoniecznie musi chodzić o klej i jego wygrzanie. Szczęśliwi nabywcy, oczywiście nie wszyscy, powinni trochę wyluzować, nikt tu nie atakuje ani Was ani Waszych iPad'ów.

Jaka 100 zł niższa?

Kolega pewnie ma na myśli to, że cena jest niższa o 100 zł od ceny iPad 4 przed wycofaniem z AOS.

#254 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 03 November 2013 - 09:03

A co za roznica czy zamawiasz w aos cxy w ispot. ipad to ipad jak cos zle to i tak musza wymienic

#255 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 03 November 2013 - 09:06

A co za roznica czy zamawiasz w aos cxy w ispot. ipad to ipad jak cos zle to i tak musza wymienic

Jak uczy życie i lektura forum różnica jest zasadnicza, AOS nie robi absolutnie żadnych problemów z wymianą. A Ty zamiast zaciekle ochrzaniać ludzi chcących się dowiedzieć o możliwych defektach zrób lepiej jakiś test, foty, napisz mini recenzję. W ten sposób lepiej spożytkujesz nadmiar energii :D Czekamy.

Edit:
I spójrz co na poprzedniej stronie piszą koledzy dede i macowiec1999. Można napisać normalnie? Można, wspomnieli, że u nich problemu nie ma i jest ok. Nie próbują jednak na siłę udowadniać, że tak jest ze wszystkimi egzemplarzami. Czytaj i ucz się, pozdrawiam.

#256 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 03 November 2013 - 09:10

Dobrze po poludniu co wrzuce xd

#257 f0kus

f0kus
  • 186 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 November 2013 - 10:20

Witam od wczoraj czyli soboty jestem posiadaczem ipada air zauważające różnice po otworzeniu i wzięciu go do ręki ,jest lżejszy, lepiej się trzyma w ręce ,odrazu można zauważyć ze konstrukcja jest wygodniejsza . Wykonanie super kolor gwiezdna szarość , dźwięk fakt jest różnica głośności i to że są 2 głośniki szczególnie jak słuchasz muzyki to jest stereo w gra tez jest słyszalne różnica , wszystko porównuje do ipada 2 którego 3 dni temu szlak trafił służył od dnia premiery stało się "black screen" . Różnice zauważalne na duży plus jakoś obrazu wiadomo retina żadnych żołtych plam kupiony w saturnie :)

#258 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 03 November 2013 - 10:24

Czytałeś w ogóle co i jakim tonem napisał kolega cassinipl? Po to jest forum żeby pisać o wszystkim, również o problemach. Na forum samochodowym też mam zabraniać pisać komuś o usterkach w modelu auta, którym jeżdżę tylko dlatego, że mój jak dotąd jest bezawaryjny? Co to ma być, cenzura czy jak? Ja akurat problemu z Air'em nie mam bo właśnie zrezygnowałem z zamówienia w iSpot i zamawiam w AOS. Ogólnie przyszłego nabywcę bardziej interesuje to, że na rynku mogą się zdarzyć modele wadliwe niż to, że jest cała masa iPad'ów bez defektów. Bardzo się cieszę, że trafiły się Wam absolutnie wolne od wad egzemplarze ale nie decydujcie, proszę, o czym można pisać w wątku iPad Air, w rozmowach ogólnych. Proszę mnie też nie traktować jak dziecko i nie tłumaczyć, że ktoś szuka problemów na siłę, to nie jest mój pierwszy iPad czy produkt Apple, każdy wie, że wady się zdarzają i nikt nie twierdzi, że wszystkie iPad'y Air to buble. Pozwólcie by forum spełniało rolę forum a nie tuby propagandowej Apple.

RRB czytanie ze zrozumieniem się kłania. Ja nikomu nie zabraniam pisać o problemach. Pisz o nich śmiało.

#259 okmujm

okmujm
  • 154 posts

Posted 03 November 2013 - 11:03

W każdej produkcji znajdują się wadliwe egzemplarze. Powinny zostać wycofane w procesie kontroli, ale czasami nie jest to możliwe. W internecie zawsze można znaleźć narzekania osób które mają wadliwą sztukę, bo przecież jak ci działa sprzęt to nie ledzisz na forum i nie wrzucasz filmików o tym na YT. Widzę że w AOS powoli wychodzą zapasy iPadów Air. Srebrne już tylko wi-fi 16 i 32 oraz cell 16 mają dostępność 24h, pozostałe 5-10 dni.

#260 Badger

Badger
  • 1 posts

Posted 03 November 2013 - 12:10

Byłem dziś rano w bielskim MM i chciałem 32 GB z Cellular. Zostało im tylko 16gb+4G Space Gray. Więc jak ktoś szuka, to około 11 jeszcze mieli ostatnią sztukę...

#261 adzioha

adzioha
  • 7 posts

Posted 03 November 2013 - 12:32

Kupiłem wczoraj w ispocie (błąd!) szarego 16GD LTE i oddałem tej samej doby do reklamacji. Oczywiście-zażółcenia plus nierównomiernie podświetlenie. Czyżby powtórka z trójki i kiepskimi matrycami od Samsunga? Mój obecny 4 gen. ma matrycę LG i jest bez zarzutu. W 4 były tylko LG i problemy tego typu niemal zniknęły. Obecnie do gry powrócił Samsung... Niestety, na razie nie widzę możliwości zweryfikowania producenta po numerze seryjnym, analogicznie do sposobu stosowanego w 3 i 4, próbowałem na stronie, zero odpowiedzi.

#262 I.user

I.user
  • 12 posts
  • SkądKraków

Posted 03 November 2013 - 12:38

Od wczoraj posiadam iPada Air, po przesiadce z iPada 1 różnica jest wyraźnie zauważalna. No ale z drugiej strony czego można było się spodziewać po takim skoku technologicznym? Uważam, że dobrze zrobiłem czekając tak długo na wymianę jedynki. Służyła cały czas bardzo dobrze i z pewnością posłuży jeszcze komuś innemu. Co do Air'a na razie nie wiele mogę powiedzieć po pierwszych zachwytach przyszedł czas na ściąganie potrzebnych aplikacji. Bardzo sprawnie działa wi-fi to muszę przyznać, że bardzo rzuciło mi się w oczy podczas używania. Niestety nie udało mi się kupić smart case'a gdyż w iSpocie w Krakowie nie mieli jeszcze. Czy ktoś wie kiedy można się spodziewać dostaw? Jeszcze co do ekranu, żadnych problemów z kolorami nie zauważyłem :)

#263 Marcinm3

Marcinm3
  • 14 posts

Posted 03 November 2013 - 12:49

Ojeju zawsze tak jest z nowosciami pare aktualizacji wyjdzie i bedzie ok. Apple nie jest w stanie sprawdzic na ipadzie 300 000 aplikacji, dlatego pewnie na poczatku cena jest o 100 zl nizsza jako wymagrodzenie dla tych ktorzy testuja. Z hardware problemow nie ma w software jedynie zaciecie animacji przymgescie 5 palcow powrotem do ekranu glownego. Poprawia to na wszystkich ipadach ale musieli poczekac na opinie o najnowszym.... Z ipadem 2 tez byly problemy a teraz jakos jest uwazany za jednego z najlepszych.

Żartujesz prawda? To testerom powinno się płacić za sprawdzanie sprzętu i wyłapywanie błędów produkcyjnych. Ty płacisz ponad 2000 zł i powinieneś wymagać od niego pełnej sprawności. Z takim podejściem ludzi to producenci naprawdę zaczną w końcu olewać klientów.

Swoją drogą. Zaciekawiło mnie to co piszecie na temat wrażenia "taniego ekranu". Miałem przez pewien czas styczność z tabletem firmy Prestigio. Tam właśnie było takie coś, że jak się mocniej dotknęło to powierzchnia ulegała lekkie deformacji, tak jakby robiła się lekko wklęsła w tym miejscu. Z tego co czytam w postach z linków od kolegi wyżej to z ekranem w iPadzie Air dzieją się podobne rzeczy. Więc pytanie, jaka jest w końcu powierzchnia tego wyświetlacza? To jest szkło Gorilla czy coś innego?

#264 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 November 2013 - 13:18

Czy ktokolwiek, gdziekolwiek w PL widział smartcovery do Air?

#265 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 posts

Posted 03 November 2013 - 13:21

1 listopada zamówiłem iPad Air 64 GB srebrny. Dostałem z maila z informacją o wysyłce, 6 listopada powinien być u mnie. Będzie to przesiadka z iPada 2 64 GB, który jest sprawny, ale chyba czas na zmianę. Mam jednak pewien dylemat. Jest backup iPada 2, mam kupionych sporo aplikacji, wszystko ustawione pode mnie. Czy w przypadku iPada Air ręcznie zainstalować wszystkie aplikacje, skonfigurować konta pocztowe, pobrać książki (sporo czasu to zajmie) czy też zastosować metodę "odtwórz iPada" przez iTunes? Pozdrawiam

#266 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 November 2013 - 13:36

Mam pytanie odnośnie ekranu i rozdzielczości.
Na YouTube znalazłem proste porównanie iPad Air vs. IPad mini retina
W 1,29 minucie oglądania porównania są wyświetlane parametry ekranu.

iPad Air vs iPad Mini 2 (Retina) - YouTube

Więc iPad Air to ma wyświetlacz typu retina czy też nie. Mnie się wydawało że powyżej 300 ppi jest to retina a tutaj podają 264 ppi.
Faktycznie już zgłupiałem z tymi przeliczeniami.
Tak więc iPad Air to ma retinę czy też nie?

#267 Marcinm3

Marcinm3
  • 14 posts

Posted 03 November 2013 - 14:04

Tak, iPad Air ma Retinę - [url=http://www.apple.com/pl/ipad-air/]Apple - iPad Air[/url]

#268 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 November 2013 - 14:14

Tak, iPad Air ma Retinę - Apple - iPad Air

To ja też umiem przeczytać a wierzyć co jest napisane podchodzę z dozą nieufności.
Tylko czy to na pewno retina przy tej gęstości?

Mam w dyspozycji dodatkowo oprócz iP5, Samsunga S4 mini gdzie jego gęstość ppi jest 256 i co to jest też retina?
W 1, 52 minucie macie porównanie gdzie podany jest wyświetlacz S4 mini.

Samsung Galaxy S4 Mini vs Samsung Galaxy S4 - YouTube

#269 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 November 2013 - 14:16

ipad3/4/air mają taką samą rozdzielczość. To jest RETINA!

#270 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 November 2013 - 14:18

To ja też umiem przeczytać a wierzyć co jest napisane podchodzę z dozą nieufności.

Tak, Apple jest tak niepoważną firmą, że bezczelnie kłamie swoim klientom w oczy. No pomyśl trochę.

#271 kdʘ

kdʘ
  • 257 posts
  • SkądJarosław

Posted 03 November 2013 - 14:25

Swoją drogą. Zaciekawiło mnie to co piszecie na temat wrażenia "taniego ekranu". Miałem przez pewien czas styczność z tabletem firmy Prestigio. Tam właśnie było takie coś, że jak się mocniej dotknęło to powierzchnia ulegała lekkie deformacji, tak jakby robiła się lekko wklęsła w tym miejscu. Z tego co czytam w postach z linków od kolegi wyżej to z ekranem w iPadzie Air dzieją się podobne rzeczy. Więc pytanie, jaka jest w końcu powierzchnia tego wyświetlacza? To jest szkło Gorilla czy coś innego?

https://twitter.com/...727708815986688

- - - Połączono posty - - -

Ekran Retina to nie tylko gęstość pikseli na cal. Piszesz tak, jakbyś dopiero zaczynał przygodę z nowymi technologiami. Oczywiście pomijam fakt, że Retina już taka znowu nowa to nie jest. ;/

#272 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 November 2013 - 14:28

Tak, Apple jest tak niepoważną firmą, że bezczelnie kłamie swoim klientom w oczy. No pomyśl trochę.

Próbuje zrozumieć cyfry.
Ufam że jest ok z tym ekranem ale porównując do iPada mini retina to jest spora różnica.
Muszę poszukać tematu dotyczącego ekranu wyświetlacza.
Kiedyś z jednych tutaj użytkowników pięknie to wyjaśnił.

I jeszcze jedno kolego OleYek, luzuj trochę gdyż Twoja obiektywność schodzi poniżej krytyki.
Jakbyś był tak miły to byś wytłumaczył.
Zmieniasz się na złe.

#273 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 03 November 2013 - 14:30

Próbuje zrozumieć cyfry.
Ufam że jest ok z tym ekranem ale porównując do iPada mini retina to jest spora różnica.
Muszę poszukać tematu dotyczącego ekranu wyświetlacza.
Kiedyś z jednych tutaj użytkowników pięknie to wyjaśnił.

I jeszcze jedno kolego OleYek, luzuj trochę gdyż Twoja obiektywność schodzi poniżej krytyki.
Jakbyś był tak miły to byś wytłumaczył.
Zmieniasz się na złe.

To już miałeś okazję porównać ekran Air'a z nowym Mini z Retiną? Fajnie :)

#274 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 November 2013 - 14:35

@berger91 Nie, nie miałem okazji porównać. Zrozumieć a porównać jest to duża różnica. Zastanawiam się nad wyborem czy wybrać Air czy też Mini z retiną pod koniec listopada.

#275 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts
  • SkądGorzów Wlkp. Polska

Posted 03 November 2013 - 14:37

To już miałeś okazję porównać ekran Air'a z nowym Mini z Retiną? Fajnie :)

Na str Apple'a masz napisaną gęstość pixeli każdego iPada którego można kupić w AOS. (iPad Mini - 326 ppi. iPad Air - 264 ppi).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users