iPad Air
Posted 03 November 2013 - 08:50
Posted 03 November 2013 - 08:52
Apple nie jest w stanie sprawdzic na ipadzie 300 000 aplikacji, dlatego pewnie na poczatku cena jest o 100 zl nizsza jako wymagrodzenie dla tych ktorzy testuja.
Jaka 100 zł niższa?
Posted 03 November 2013 - 08:59
Kolega pewnie ma na myśli to, że cena jest niższa o 100 zł od ceny iPad 4 przed wycofaniem z AOS.Jaka 100 zł niższa?
Posted 03 November 2013 - 09:03
Posted 03 November 2013 - 09:06
Jak uczy życie i lektura forum różnica jest zasadnicza, AOS nie robi absolutnie żadnych problemów z wymianą. A Ty zamiast zaciekle ochrzaniać ludzi chcących się dowiedzieć o możliwych defektach zrób lepiej jakiś test, foty, napisz mini recenzję. W ten sposób lepiej spożytkujesz nadmiar energiiA co za roznica czy zamawiasz w aos cxy w ispot. ipad to ipad jak cos zle to i tak musza wymienic

Edit:
I spójrz co na poprzedniej stronie piszą koledzy dede i macowiec1999. Można napisać normalnie? Można, wspomnieli, że u nich problemu nie ma i jest ok. Nie próbują jednak na siłę udowadniać, że tak jest ze wszystkimi egzemplarzami. Czytaj i ucz się, pozdrawiam.
Posted 03 November 2013 - 09:10
Posted 03 November 2013 - 10:20

Posted 03 November 2013 - 10:24
Czytałeś w ogóle co i jakim tonem napisał kolega cassinipl? Po to jest forum żeby pisać o wszystkim, również o problemach. Na forum samochodowym też mam zabraniać pisać komuś o usterkach w modelu auta, którym jeżdżę tylko dlatego, że mój jak dotąd jest bezawaryjny? Co to ma być, cenzura czy jak? Ja akurat problemu z Air'em nie mam bo właśnie zrezygnowałem z zamówienia w iSpot i zamawiam w AOS. Ogólnie przyszłego nabywcę bardziej interesuje to, że na rynku mogą się zdarzyć modele wadliwe niż to, że jest cała masa iPad'ów bez defektów. Bardzo się cieszę, że trafiły się Wam absolutnie wolne od wad egzemplarze ale nie decydujcie, proszę, o czym można pisać w wątku iPad Air, w rozmowach ogólnych. Proszę mnie też nie traktować jak dziecko i nie tłumaczyć, że ktoś szuka problemów na siłę, to nie jest mój pierwszy iPad czy produkt Apple, każdy wie, że wady się zdarzają i nikt nie twierdzi, że wszystkie iPad'y Air to buble. Pozwólcie by forum spełniało rolę forum a nie tuby propagandowej Apple.
RRB czytanie ze zrozumieniem się kłania. Ja nikomu nie zabraniam pisać o problemach. Pisz o nich śmiało.
Posted 03 November 2013 - 11:03
Posted 03 November 2013 - 12:10
Posted 03 November 2013 - 12:32
Posted 03 November 2013 - 12:38

Posted 03 November 2013 - 12:49
Ojeju zawsze tak jest z nowosciami pare aktualizacji wyjdzie i bedzie ok. Apple nie jest w stanie sprawdzic na ipadzie 300 000 aplikacji, dlatego pewnie na poczatku cena jest o 100 zl nizsza jako wymagrodzenie dla tych ktorzy testuja. Z hardware problemow nie ma w software jedynie zaciecie animacji przymgescie 5 palcow powrotem do ekranu glownego. Poprawia to na wszystkich ipadach ale musieli poczekac na opinie o najnowszym.... Z ipadem 2 tez byly problemy a teraz jakos jest uwazany za jednego z najlepszych.
Żartujesz prawda? To testerom powinno się płacić za sprawdzanie sprzętu i wyłapywanie błędów produkcyjnych. Ty płacisz ponad 2000 zł i powinieneś wymagać od niego pełnej sprawności. Z takim podejściem ludzi to producenci naprawdę zaczną w końcu olewać klientów.
Swoją drogą. Zaciekawiło mnie to co piszecie na temat wrażenia "taniego ekranu". Miałem przez pewien czas styczność z tabletem firmy Prestigio. Tam właśnie było takie coś, że jak się mocniej dotknęło to powierzchnia ulegała lekkie deformacji, tak jakby robiła się lekko wklęsła w tym miejscu. Z tego co czytam w postach z linków od kolegi wyżej to z ekranem w iPadzie Air dzieją się podobne rzeczy. Więc pytanie, jaka jest w końcu powierzchnia tego wyświetlacza? To jest szkło Gorilla czy coś innego?
Posted 03 November 2013 - 13:18
Posted 03 November 2013 - 13:21
Posted 03 November 2013 - 13:36
Na YouTube znalazłem proste porównanie iPad Air vs. IPad mini retina
W 1,29 minucie oglądania porównania są wyświetlane parametry ekranu.
iPad Air vs iPad Mini 2 (Retina) - YouTube
Więc iPad Air to ma wyświetlacz typu retina czy też nie. Mnie się wydawało że powyżej 300 ppi jest to retina a tutaj podają 264 ppi.
Faktycznie już zgłupiałem z tymi przeliczeniami.
Tak więc iPad Air to ma retinę czy też nie?
Posted 03 November 2013 - 14:04
Posted 03 November 2013 - 14:14
Tak, iPad Air ma Retinę - Apple - iPad Air
To ja też umiem przeczytać a wierzyć co jest napisane podchodzę z dozą nieufności.
Tylko czy to na pewno retina przy tej gęstości?
Mam w dyspozycji dodatkowo oprócz iP5, Samsunga S4 mini gdzie jego gęstość ppi jest 256 i co to jest też retina?
W 1, 52 minucie macie porównanie gdzie podany jest wyświetlacz S4 mini.
Samsung Galaxy S4 Mini vs Samsung Galaxy S4 - YouTube
Posted 03 November 2013 - 14:16
Posted 03 November 2013 - 14:18
To ja też umiem przeczytać a wierzyć co jest napisane podchodzę z dozą nieufności.
Tak, Apple jest tak niepoważną firmą, że bezczelnie kłamie swoim klientom w oczy. No pomyśl trochę.
Posted 03 November 2013 - 14:25
https://twitter.com/...727708815986688Swoją drogą. Zaciekawiło mnie to co piszecie na temat wrażenia "taniego ekranu". Miałem przez pewien czas styczność z tabletem firmy Prestigio. Tam właśnie było takie coś, że jak się mocniej dotknęło to powierzchnia ulegała lekkie deformacji, tak jakby robiła się lekko wklęsła w tym miejscu. Z tego co czytam w postach z linków od kolegi wyżej to z ekranem w iPadzie Air dzieją się podobne rzeczy. Więc pytanie, jaka jest w końcu powierzchnia tego wyświetlacza? To jest szkło Gorilla czy coś innego?
- - - Połączono posty - - -
Ekran Retina to nie tylko gęstość pikseli na cal. Piszesz tak, jakbyś dopiero zaczynał przygodę z nowymi technologiami. Oczywiście pomijam fakt, że Retina już taka znowu nowa to nie jest. ;/
Posted 03 November 2013 - 14:28
Tak, Apple jest tak niepoważną firmą, że bezczelnie kłamie swoim klientom w oczy. No pomyśl trochę.
Próbuje zrozumieć cyfry.
Ufam że jest ok z tym ekranem ale porównując do iPada mini retina to jest spora różnica.
Muszę poszukać tematu dotyczącego ekranu wyświetlacza.
Kiedyś z jednych tutaj użytkowników pięknie to wyjaśnił.
I jeszcze jedno kolego OleYek, luzuj trochę gdyż Twoja obiektywność schodzi poniżej krytyki.
Jakbyś był tak miły to byś wytłumaczył.
Zmieniasz się na złe.
Posted 03 November 2013 - 14:30
Próbuje zrozumieć cyfry.
Ufam że jest ok z tym ekranem ale porównując do iPada mini retina to jest spora różnica.
Muszę poszukać tematu dotyczącego ekranu wyświetlacza.
Kiedyś z jednych tutaj użytkowników pięknie to wyjaśnił.
I jeszcze jedno kolego OleYek, luzuj trochę gdyż Twoja obiektywność schodzi poniżej krytyki.
Jakbyś był tak miły to byś wytłumaczył.
Zmieniasz się na złe.
To już miałeś okazję porównać ekran Air'a z nowym Mini z Retiną? Fajnie

Posted 03 November 2013 - 14:35
Posted 03 November 2013 - 14:37
Na str Apple'a masz napisaną gęstość pixeli każdego iPada którego można kupić w AOS. (iPad Mini - 326 ppi. iPad Air - 264 ppi).To już miałeś okazję porównać ekran Air'a z nowym Mini z Retiną? Fajnie
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users