Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#201 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 01 November 2013 - 20:06

Zamówiłem w Komputroniku i już jutro mam go do odebrania :) Wersja gwiezdna szarość, 32 GB z LTE :)))) Mam nadzieję, że nie będzie rozpakowany bo jeżeli tak to leje na nich i zamawiam przez internet. Lubią otwierać sprzęt nie wiem czemu...

Kiedy zamówiłeś, że już jutro masz do odebrania w sklepie? :) Jest jakaś opcja rezerwacji, jak w przypadku produktów np. W Saturnie?

#202 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 01 November 2013 - 20:19

Mam nadzieję, że nie będzie rozpakowany bo jeżeli tak to leje na nich

Tak siedzą tam specjalni pracownicy, którzy każdy sprzęt przed wysyłką rozpakowują ;-/

- - - Połączono posty - - -

Kiedy zamówiłeś, że już jutro masz do odebrania w sklepie? :) Jest jakaś opcja rezerwacji, jak w przypadku produktów np. W Saturnie?

www.komputronik.pl i wszystko będzie jasne. Odbiór jest możliwy tylko w Poznaniu.

#203 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 01 November 2013 - 20:41

Komputronik notebooki, komputery i elektronika i wszystko będzie jasne. Odbiór jest możliwy tylko w Poznaniu.

Byłem na ich stronie i nie zauwżyłem tej informacji, wiec nie rozumiem po co ta zbędna ironia. Chyba ten temat służy do dyskusji, a zadawanie pytań nie jest zabronione. Tak czy inaczej dziękuję za informacje.

#204 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 01 November 2013 - 21:03

Czy moze ktos napisac jak wrazenia po przesiadce z iPada 2 bo wiele osob ma 2 i na pewno mysli o air, ciekaw jestem jakie sa wrazenia z przesiadki

#205 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 01 November 2013 - 21:31

Chyba ten temat służy do dyskusji, a zadawanie pytań nie jest zabronione.

A'propos: Ogłoszenia - iPad

#206 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 01 November 2013 - 21:45

Czy moze ktos napisac jak wrazenia po przesiadce z iPada 2 bo wiele osob ma 2 i na pewno mysli o air, ciekaw jestem jakie sa wrazenia z przesiadki

Jutro napiszę wrażenia. Ja właśnie z dwójki się przesiadam :)

#207 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 02 November 2013 - 00:14

Ja sie przesiadlem z 3gen i air to rewolucja na miare retiny. iPad jest mega lekki, malutki, az ciezko uwierzyc, ze ekran ma ten sam rozmiar co w poprzedniej generacji.

#208 robart76

robart76
  • 177 posts

Posted 02 November 2013 - 00:45

Z tą rewolucją to bym nie przesadzał. Też się przesiadłem z 3 i faktycznie rozmiar i waga robią różnicę, ale z kolei ten ipad jest taki trochę zabawkowy. W pogoni za mniejszą wagą użyto na przykład cieńszego szkła, przez co ekran sprawia wrażenie jakby plastikowego. Oczywiście jest to kwestia przyzwyczajenia i generalnie zmiana na plus, ale rewolucja na pewno to nie jest.

#209 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 November 2013 - 02:51

Ja zauważyłem jedną wadę. Ipad air jest miękki. Ekran troszkę ugina się pod palcem. Przy puknięciu z tyłu czuć lekkość. Wiem że są kompromisy, jednak nadal w dłoniach najlepiej leży ipad2. ps uginanie nie jest takie jak w tabletach z biedry, ale przy mocnym naciśnięciu pod paluchem są te same zniekształcenia

#210 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 02 November 2013 - 04:04

Caly problem polega na tym, ze to nie od sprzetu zalezy czy LTE bedzie dzialac. W Polsce jak sie operator uprze, to nawet na kompatybilnym sprzecie nie udostepni LTE. Sam sciagalem iPad ze stanow i upewnilem sie, zeby byla to kompatybilna wersja (czyli GSM+ CDMA z Verizon a nie samo GSM z AT&T) z bandami obowiazujacymi w Europie a mimo to nie mam gwarancji czy jakis operator w Polsce pusci LTE na iPad 4.

W przypadku iPada Aira to chyba znaczenia nie ma jaka to jest wersja z USA bo przecież wszystkie modele wspierają to samo (AT&T, Verizon, Sprint, T-mobile):

UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
CDMA EV-DO Rev. A and Rev. B (800, 1900 MHz)
LTE (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26)

Więc raczej kwestia jest czy w PL są/będą dostępne wyżej wymienione pasma LTL - jeśli tak to powinno działać. A jaka wersja z USA będzie to już raczej nieistotne bo wszystkie wersje są takie same. Chyba, że gdzieś coś przeoczyłem.

#211 fortuna

fortuna
  • 57 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 November 2013 - 06:50

Co do LTE w polsce jak narazie operatorzy używają tylko pasma 3 czyli 1800MHz. Orange ma w planach jeszcze wprowadzenie 800 MHz.

#212 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 02 November 2013 - 09:17

Po przesiadce z iPada 2 to jest po prostu kosmos. Air mega leciutki (w jednej ręce można go trzymać), ekran jest cudo (oczywiście to nie tylko w Air, ale ogólnie retina). Dzięki węższym ramkom łatwiej się pisze na klawiaturze. Ogólnie jestem zadowolony z przesiadki :)

#213 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 November 2013 - 09:32

Ktos wie czy jest dostepny w ktoryms z saturnow w warszawie?

#214 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 02 November 2013 - 11:55

Właśnie wróciłem z nowym Air'em :) Dostałem go bez problemu w iDream w Bydgoszczy (ceny jak w Apple Store), przyjechały dzisiaj rano :) Póki co więcej nie powiem, bo synchronizuje się z moim kontem :) Zmiana wyglądu na wielki plus- wygląda bardziej elegancko m.in. przez polerowane ramki. Czekałem na Mini z Retiną, jednak teraz nie widzę sensu tego zakupu :)

#215 Tidus

Tidus
  • 63 posts

Posted 02 November 2013 - 12:08

Zaraz jadę po Saturna do niego. Mają fajną akcję na raty 50x0% co w praktyce opłaca się bardziej, niż zakup za gotówkę (inflacja). Brał ktoś coś na raty w Saturnie / MM? Zastanawiam się, czy można do rat na osobę indywidualną dobrać fakturę VAT na firmę.

#216 marcinsteuer

marcinsteuer
  • 1 posts
  • SkądBytom, Poland

Posted 02 November 2013 - 12:29

Tidus, a jest w ogóle w Saturnie? Na stronie internetowej nie pokazuje go w asortymencie. Tych rat 50*0% też nie widzę.

#217 Tidus

Tidus
  • 63 posts

Posted 02 November 2013 - 12:30

Na Fejsie piszą, że już jest w marketach, ale nie wiem w których dokładnie. A akcja 50x0% trwa do 6 listopada niby.

Gazetka - sklep saturn.pl

Chyba, że to tylko u mnie?

#218 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 02 November 2013 - 12:56

Koledzy a jak wygląda ekran , czy nie ma żadnego żółtego nalotu ? , miałem z tym problem w iPadzie 3 oraz 4 , mam nadzieje ze Air nie serwuje takich niespodzianek. Ja swój egzemplarz zamówiłem w AOS więc jeszcze trochę muszę poczekać.

#219 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 02 November 2013 - 13:39

Koledzy a jak wygląda ekran , czy nie ma żadnego żółtego nalotu ? , miałem z tym problem w iPadzie 3 oraz 4 , mam nadzieje ze Air nie serwuje takich niespodzianek.
Ja swój egzemplarz zamówiłem AOS więc jeszcze trochę muszę poczekać.

U mnie jedna strona byla wyraznie zolta wczoraj, dzisiaj juz nie ma po tym sladu.

#220 D_S

D_S
  • 18 posts

Posted 02 November 2013 - 14:25

Byłem w Ispocie z zamiarem zakupu, ale po obejrzeniu stwierdziłem, że nie widzę wielkich różnic (poza wagą rzecz jasna) w stosunku do 4 i na razie odpuściłem. Wow nie było ;)

#221 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 02 November 2013 - 14:54

Ja mam lewą stronę delikatnie żółtą, ale mam nadzieję, że za jakiś czas to zniknie, co prawda za bardzo mi to nie przeszkadza, bo trzeba się przyjrzeć żeby to zobaczyć, ale lepiej jakby nie było tego :) Co ciekawe to z tego co czytałem na forach to każdy kto ma żółtawy ekran to właśnie po lewej stronie, nie widziałem żeby ktokolwiek miał problem z prawą częścią ekranu.

#222 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 02 November 2013 - 15:13

Oby nie byłby to problem. Bo w moim iPadzie było nierówne podświetlenie po bokach, ale i plamy, które w ciemnych pomieszczeniach, na białym tle było widać.

#223 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 02 November 2013 - 16:11

Ja zauważyłem jedną wadę. Ipad air jest miękki. Ekran troszkę ugina się pod palcem. Przy puknięciu z tyłu czuć lekkość.
Wiem że są kompromisy, jednak nadal w dłoniach najlepiej leży ipad2.

ps uginanie nie jest takie jak w tabletach z biedry, ale przy mocnym naciśnięciu pod paluchem są te same zniekształcenia

Sądząc po Twoim avatarze to może z deczka za mocno hmm jesteś w stanie przycisnąć :D

"Ja mam lewą stronę delikatnie żółtą" ; " Bo w moim iPadzie było nierówne podświetlenie po bokach, ale i plamy, które w ciemnych pomieszczeniach, na białym tle było widać. "

O nie ... znowu się zaczyna to samo co w 3 gen ... masakra i chyba Apple jaja robi ...

#224 prozakdream

prozakdream
  • 99 posts
  • SkądPL/NYC

Posted 02 November 2013 - 16:22

Ja zauważyłem jedną wadę. Ipad air jest miękki. Ekran troszkę ugina się pod palcem. Przy puknięciu z tyłu czuć lekkość.
Wiem że są kompromisy, jednak nadal w dłoniach najlepiej leży ipad2.

ps uginanie nie jest takie jak w tabletach z biedry, ale przy mocnym naciśnięciu pod paluchem są te same zniekształcenia

ipad air to nie jest tablet dla koksów. ;)

Oby nie byłby to problem. Bo w moim iPadzie było nierówne podświetlenie po bokach, ale i plamy, które w ciemnych pomieszczeniach, na białym tle było widać.

Wczoraj kupilem ipad air 32gb wifi. Nie zauważyłem żadnych plam czy zabarwien. Na razie ekran prezentuje sie perfekcyjnie

#225 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts
  • SkądGorzów Wlkp. Polska

Posted 02 November 2013 - 16:37

[QUOTE=prozakdream;2207484]ipad air to nie jest tablet dla koksów. ;)

Pamiętam mój znajomy raz tak przycisnął ekran (pięścią podajże) że "pryknął" mu ekran taką linią do połowy :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users