iPhone 5 czy Samsung GSIII ? Co wybrać ?
Napisano 27 marca 2013 - 23:33
Napisano 27 marca 2013 - 23:56
Nie wiem jak kolega używa tej piątki, ale według testów, bateria w najnowszym iPhonie jest całkiem niezła na tle konkurencji, szczególnie patrząc na potrzeby użytkownika przeglądającego na smartfonie internet. Osobiście wyciągam min. 24 godz bez ładowania, w tym 10-11 godz. pracy cały czas włączone wifi lub dane sieci kom., więc wszystko się zgadza.
niestety przyspawany do słuchawki ...

bardzo dużo rozmawia - wada jego ogromna największy rekordzista ze znanych mi osób pod tym względem. Synchronizacja maili cały czas - inna sprawa nie umiejętnie obchodzi się z baterią jedzie z nią prawie do 0% często, lekko skoczy % pod ładowarką i dalej jedzie do 0%. Także swoją drogą raczej nie przyczynia się do utrzymania "mocy" baterii.
Pytanie ?? w tych 10-11 godzinach ile jest u Ciebie aktywnego używania (net , maile, rozmowy SMS) - to są godziny aktywne czy tylko działanie na stand by w tle ??
Napisano 28 marca 2013 - 00:07

Napisano 28 marca 2013 - 06:56
A co Cię interesuje "doba pięciocalówek"... To chory wyścig na rozmiar i często niewykorzystana przestrzeń, bo czcionka za duża lub odlegości między obiektami dziwne. Kup sobie tablet jak chcesz mieć duży ekran.No właśnie, problem w tym, że wymagam płynności i stabilności, oraz wygody grania w gry i przeglądania internetu. iPhone bylby idealny, lecz boje sie, ze ekran w dobie pięciocalówek będzie dla mnie za mały.
Co do telefonu, ktoś wyżej napisał, ze jak już chcesz Androida, to lepiej czystego (Nexus 4).
Napisano 28 marca 2013 - 07:21
A co Cię interesuje "doba pięciocalówek"... To chory wyścig na rozmiar i często niewykorzystana przestrzeń, bo czcionka za duża lub odlegości między obiektami dziwne. Kup sobie tablet jak chcesz mieć duży ekran.
Co do telefonu, ktoś wyżej napisał, ze jak już chcesz Androida, to lepiej czystego (Nexus 4).
Bo np. w pociągu na większym ekranie lepiej się ogląda film czy przegląda internet a nie każdy lubi nosić ze sobą tablet.
Napisano 28 marca 2013 - 08:10
Bo np. w pociągu na większym ekranie lepiej się ogląda film czy przegląda internet a nie każdy lubi nosić ze sobą tablet.
Ok. Świetnie.
Napisano 07 kwietnia 2013 - 19:14

Napisano 07 kwietnia 2013 - 19:38
Moim zdaniem zdecydowanie Galaxy S3 .. Android nie jest wcale wiele gorszym systemem niż iOS, a w niektórych elementach bije go na głowę.. Galaxy S4 będzie jeszcze większy przy podobnych rozmiarach no i cena będzie wyższa
(podobna do Iphona) ..
dla zainteresowanych proponuje poszukać w sieci czy na youtube jakie funkcje posiada S3 .. tricks and tips.. niektórzy mogą się mocno zdziwić co potrafi ten sprzęt - nie piszę tu o wydajności tylko o tematach typu smart stay, smart pause, Pop-up play i wielu wielu innych..
skoro ostatnio nawet Galaxy S2 dostał Jelly Bean to śmiało można być pewnym że S3 szybko przez Samsunga nie zostanie zapomniana co w przypadku Appla jest sprawą życzeniową - chcesz nowe funkcje = kup nowy sprzęt ..
"Chcesz nowe funkcje= kup nowy sprzet"? Are you fucking kidding me? Zaden, ale to zaden sprzet na rynku, nie jest tak dlugo wspierany jak sluchawki Apple.
Tak, napewno kazdy uzywa funkcji Pop-up play etc. Zapewne 80% osob nie wie do czego sluzy ta funkcja. A smart stay to dopiero super sprawa. Kazdy jej uzywa, bo po co naciskac pause, albo Lock Button;) Zerkne na chwile w inna strone i moj smartphone wylacza mi ekran;) Emejzing;)
Napisano 07 kwietnia 2013 - 19:54
Napisano 07 kwietnia 2013 - 20:07
Napisano 07 kwietnia 2013 - 20:11
"Chcesz nowe funkcje= kup nowy sprzet"? Are you fucking kidding me? Zaden, ale to zaden sprzet na rynku, nie jest tak dlugo wspierany jak sluchawki Apple.
Tak, napewno kazdy uzywa funkcji Pop-up play etc. Zapewne 80% osob nie wie do czego sluzy ta funkcja. A smart stay to dopiero super sprawa. Kazdy jej uzywa, bo po co naciskac pause, albo Lock Button;) Zerkne na chwile w inna strone i moj smartphone wylacza mi ekran;) Emejzing;)
Haha śmiać mi się chce teraz. Ale widać że Samsung wprowadza coś nowego do telefonów a nie ciągle to samo i to samo.Żeby nie to że na androida gierki są później wydawane to nie wiem czy nadal by tak bardzo dużo osób kupowało iPhone.
Oczywiście Ja jako osoba która można powiedzieć od zawsze miała telefony z androidem, w niedalekiej przyszłości chciałbym zakupić kolejny gadżet od Apple tylko tym razem iPhone , gdyż jestem ciekawy jak on się sprawuje w porównaniu do telefonów z Androidem.
Oczywiście to tylko moje myśli i proszę mnie nie hejtować .
- - - Updated - - -
Taki lekko offtop, bo widzę że tu jest jakiś ruch w temacie o sgs iii. Czy to jest prawda, że na stockowym androidzie 4.1.2(tam gdzie działają te bajery typu pop up play, fajny multitasking) telefon łapie lagi przy prostych czynnościach, odświeża karty w przeglądarce, gry potrafią się zaciąć? Bo mam sylemat iphone 4s czy sgs iii.
Ja u siebie tego nie zauważyłem.A po ostatniej aktualizacji telefon jeszcze płynniej chodzi i bateria jak by lepiej trzymała.(Pisze to jako posiadacz Galaxy S3)
Napisano 07 kwietnia 2013 - 20:13
Taki lekko offtop, bo widzę że tu jest jakiś ruch w temacie o sgs iii. Czy to jest prawda, że na stockowym androidzie 4.1.2(tam gdzie działają te bajery typu pop up play, fajny multitasking) telefon łapie lagi przy prostych czynnościach, odświeża karty w przeglądarce, gry potrafią się zaciąć? Bo mam sylemat iphone 4s czy sgs iii.
Tak, bo osobiscie posiadam SGS III, dlatego wiele osob, na zagranicznych forach rowniez, poleca by zainstalowac Custom Rom. Najgorzej jest podczas odswiezania (przejscie miedzy aplikacja a glownym ekranem).
Geresz: Ja hejtuje? No nie wydaje mi sie. Jesli chcesz mi cos zarzucic, staraj sie uzywac argumentow potwierdzajacych twoje racje. Puste krytykowanie, bez argumentow potwierdzajacych fakty, jest bez sensu;)
Napisano 07 kwietnia 2013 - 20:44
Android'a 4.1.2 używałem na Nexus 7. Zdarza się, że karty z przeglądarki wylatują z pamięci natomiast co do gier - to wszystko zależy czy gra jest świeza i czy dobrze dostosowana do wersji systemu na której pracujesz. Wiadomo, że jak gra jest stara a developer leniwy to będą problemy.
Napisano 07 kwietnia 2013 - 20:48
nic takiego na swojej S3 nie zaobserwowałem .. mam stockowe 4.1.2 i działa dobrze..
bateria trzyma bardzo dobrze, kiedyś dałem żonie i bez gier oraz średnim wykorzystaniu neta (tylko facebook, pogoda, strony www) telefon wytrzymał 7 dni.. każdy gra w takie gry w jakie lubi.. mi brakuje na Androidzie Ticket to Ride i Auraluxa .. ta druga jest tyle że wersja na sprzęt bez tegry pojawi się w ciągu kilku tygodni.. zdecydowana większość jest dostępna na Andoidzie..
dawidnor : puste krytykowanie ?

Napisano 08 kwietnia 2013 - 18:06

Napisano 08 kwietnia 2013 - 18:29

Napisano 08 kwietnia 2013 - 18:47

Napisano 08 kwietnia 2013 - 19:24
Co do gier nie zdarzyła mi się jeszcze nigdy ścinka, ale częste odświeżanie się stron mając 1GB ramu jest powszechne, albo 2 sekundy czekania na włączenie się wiadomości, pogody itp. Dla mnie to jest fenomen, że przez tyle czasu nie nauczyli się optymalizować system pod sprzęt, tymbardziej absurdem jest, że 4 rdzeniowy sprzęt przy takich pierdołach potrafi się zlagować, po prostu mistrzostwo świata...
Napisano 08 kwietnia 2013 - 19:35
Napisano 08 kwietnia 2013 - 19:42
Napisano 08 kwietnia 2013 - 19:47
Napisano 08 kwietnia 2013 - 19:52
Wspierany? Jeśli chodzi Tobie o zmianę numeru w wersji systemu i odcinanie kolejnego kuponu to tak, masz rację. Teraz zastanówmy się co wprowadza nowy iOS na starszych sprzętach? Nic poza tym, że sprzęt szybciej zużywa baterię i działa wolniej. Na dobrą sprawę wszystkie funkcje z najnowszego iOS zawsze ma najnowszy model (co oczywiste) oraz 1 model wstecz, reszta nie dostaje nic nowego poza wcześniej wspomnianą zmianą cyferki i zwolnienia sprzętu. Pamięta ktoś jak działał iPhone 4 na iOS 4 a jak działa teraz? Co dostał przy nowej aktualizacji? To samo się tyczy modelu 3g jak 4s stał się flagowcem. Te długie wsparcie to mit, który w ogóle nie ma potwierdzenia w faktach - także proszę oszczędź tego typu postów. Co zaś się tyczy zarzutów odnośnie nowych funkcji to popatrz choćby na wsparcie Galaxy S II - ile nowych wersji systemu dostał, a telefon już leciwy.
Napisano 08 kwietnia 2013 - 19:53
Napisano 08 kwietnia 2013 - 20:02
Ehhh to lipa, bo mam straszną ochotę na duży ekran(max.5 cali min.4 czym więcej tym lepiej) i w 16:9 a 4s wiemy jaki ma ekran, na 5 mnie nie stać, i co mam zrobić jak ten sgs iii kuleje? Chyba jednak trzeba będzie ostro zacisnąć pasa i dozbierać do tej cho.lernej piątki.
Aż takiej tragedii nie ma, ale i tak na Twoim miejscu zbierałbym hajs na piątkę. Jakość wykonania i szybkość działania niszczy wszystke te Samsungi, Htc i inne "plastikowe patelnie".
Napisano 08 kwietnia 2013 - 20:09
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych