Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#976 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:11

Co do przycisku to wszystko jest okej, kolejny mit pseudo- znawców i gości, którzy wynajdują bzdury na forach.

Ja to myślę, że Samsung tutaj tworzy kilkadziesiąt kont użytkowników, tylko po to, żeby zrobić zły PR produktom Appla. Przeciez nic spod znaku jabłka nie może być w najmniejszym stopniu złe i niedopracowane, a wszystkie opinie są wymyślone i już!

jabuka- gratuluję podejścia do tematu. Chciałbym żyć w tak beztroskim świecie, w jakim Ty żyjesz.

BTW co do odprysków- mam już jakieś 3 tygodnie telefon i pojawił się 1 odprysk. Z tymże nie wiem czy samoistnie czy nie, bo mialem ciężką noc.

Ogólnie to wpadłem na wg mnie spoko pomysl. Kupiłem Wrapsola na przód boki i tył. Najgorsze to to, ze odpryski pojawiają się na ukośnych krawędziach. Myślę, że są spowodowane zbyt dobrym?! spasowaniem elementów, co powoduje napięcia powierzchniowe i samoistne odpryskiwanie farby.

Wracając do Wrapsola to tych nalepek na boki było za dużo. Taka najdłuższa mi została. Pomyślałem, pokombinowałem i ostrożnie podzieliłem tą folię na trzy części wycinając ją wzdłuż nożyczkami. Cienkie paseczki takie po 2mm przykleiłem na krawędzie. Myślę, że dzięki folii, napięcie trochę się zmniejszy, a jednocześnie jest dodatkowa ochrona na tych nieszczęsnych krawędziach.

Pozdrawiam

#977 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:15

Uważam, że mam normalne podejście do tematu. Napisałem z czym mam problem w telefonie w jednym z poprzednich postów. Uważam, że histeria z powodu paru rysek jest żałosna. Mój kumpel ma jeden z lepszych modeli HTC- wszystko w nim po roku się odkleja i jest mega porysowany z każdej strony. Do tego nie działa mu połowa ekranu dotykowego. Ale jakoś nie widziałem, żeby w internecie rzesze ludzi płakało z tego powodu i wieszczyło koniec świata.

#978 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:17

Człowieku ale po co ja mam to śledzić? Ja nie mam żadnych odprysków i moi znajomi ich też nie mają więc mam się ich doszukiwać? A może wedle Ciebie powinienem wziąć jakiś scyzoryk i sam je zrobić żeby Ci było raźniej?

Ponieważ opowiadasz bzdury. Cieszę się,że razem ze znajomymi macie idealne telefony,podbudowałeś mnie tym ;) Bez odbioru

#979 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:17

@jabuka No wiesz jest różnica pomiędzy rokiem, a dwoma tygodniami. Czy nawet dwoma minutami od momentu wyjęcia z pudełka. Cieszę się, że Tobie i Twoim znajomym wszystko działa, ale to nie znaczy, że musisz obrażać ludzi, którzy nie mieli tyle szczęścia.

#980 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:23

Sorry ja nikogo nie chciałem obrazić, tylko wyraziłem opinię, że nie należy zniechęcać wszystkich potencjalnych nabywców telefonów. Tego telefonu jeszcze nikt roku nie ma więc nie wiadomo, może wkrótce się rozpadnie i wtedy przyznam Ci rację;) W każdym razie ja uważam, że to jest naprawdę fajny telefon.

#981 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:24

Po pierwsze, w przypadku czarnych modeli to nie jest żadna farba! Proces anodyzacji to proces chemiczny, nie fizyczny. Każdy przedmiot codzienniego użytku prędzej czy później nabędzie śladów użytkowania. Nawet jak komuś wydaje się, że obchodzi się jak z jajkiem, to nie da się myślec 24/7 o tym, żeby czasem nie zrobić czegoś co narazi iPhone'a na otarcie. Więc albo mamy etui i jesteśmy spokojni o ewentualne szkody, albo używamy smartona gołego, godząc się z efektami eksploatacji. Ja osobiście używam białą piątkę gołą i ryski na 'diamentowej' krawędzi kompletnie mi nie przeszkadzają, wolę cieszyć się dotykiem aluminium i perfekcyjnym kształtem iPhone'a, niż platikowego bumpera.

#982 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:25

Kruszą Wam się obudowy w telefonie za 2800zł, a Wy mówicie, że to tylko telefon i ma prawo tak się dziać? Niezły szacunek do pieniędzy. Powinno się reklamować do skutku, aż Apple zacznie robić normalne obudowy.

#983 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:30

Po pierwsze, w przypadku czarnych modeli to nie jest żadna farba! Proces anodyzacji to proces chemiczny, nie fizyczny.

Anodyzowane są boki i tył telefonu . Fazowania są normalnie malowane , nabłyszczane i polerowane .

#984 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:38

do Pana wyżej: naprawdę znam parę osób które mają 5 i nikt nie ma takich problemów. Okej, rozumiem zdarzyło się to paru osobom, także na tym forum i szkoda mi ich osobiście ale robicie z tego nie wiadomo jakie zamieszanie i straszycie potencjalnych nabywców. Sam po opisie Twoim widzę, że masz 4S a jesteś najmądrzejszy z całej wsi.

Co do przycisku to wszystko jest okej, kolejny mit pseudo- znawców i gości, którzy wynajdują bzdury na forach.

Tak mam 4S i miałem 5-tkę już 21 września, po kilku dniach mialem juz za sobą trzecią wymianę, jesli jestes użytkownikiem tylko tego forum apple to niestety ale mylisz się twierdząc ze takie przykre doswiadczenia zdarzyły sie kilku osobom i kazdy robi z igły widły, zapraszam na inne fora na całym swiecie, zaboli Cię od nich głowa :)

- - - Połączono posty - - -

Człowieku ale po co ja mam to śledzić? Ja nie mam żadnych odprysków i moi znajomi ich też nie mają więc mam się ich doszukiwać? A może wedle Ciebie powinienem wziąć jakiś scyzoryk i sam je zrobić żeby Ci było raźniej?

To jeżeli ich nie masz to po co tu wchodzisz i zawracasz gitarę, napisales juz NIE MAM i tyle, inni maja i Ty i Twoi znajomi tez będziecie wkrótce je mieć.

#985 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 17:41

Dziś mój ip5 zaliczył nieplanowany droptest z wysokości około 1,5m prosto na podłogę. Zwykły parkiet. Nie ma najmniejszego śladu.

#986 michszy

michszy
  • 31 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 17:51

To miałeś farta, że masz białą wersję ;)

#987 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 09 grudnia 2012 - 17:53

To miałeś farta, że masz białą wersję ;)

Dokładnie, czarna już by nie pozostała bez śladu:)

#988 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 09 grudnia 2012 - 18:12

CO wy pieprzycie? Czarny ma mocniejsze szkło na wyświetlaczu czy może 'amilenium' jest twardsze? Co za paranoja... :/

#989 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 09 grudnia 2012 - 18:25

Mi spadł ze stołu na parkiet i nic nie widać, może dlatego że mam folię. Model czarny.

#990 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 09 grudnia 2012 - 19:00

CO wy pieprzycie? Czarny ma mocniejsze szkło na wyświetlaczu czy może 'amilenium' jest twardsze? Co za paranoja... :/

Nie ale czarny by juz mial widoczne odpryski!

#991 Gemini

Gemini
  • 96 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 grudnia 2012 - 19:01

Mój iPhone wypadł mi z kieszeni spodni w przymierzalni z wysokości około 30-40 cm, spadł na płytki bądź coś takiego i ma na dole otarcie mocne :(

#992 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 09 grudnia 2012 - 22:22

A mój iPhone leciał razem z Baumgartnerem z 40 kilometrów i nic nie ma ;] Ludzie przecież to kwestia przypadku, jeden spadnie 3 metrów i nic mu się nie stanie, a inny z 20cm i pęknie wyświetlacz. Nie wysokość jest najważniejsza tylko między innymi podłoże czy sposób w jaki upada, czy to na 'kant' czy na płasko itp... Myślę, że takie statystyki można pominąć, bo znowu się zrobi 20 stron na temat komu z jakiej wysokości spadł i jak wygląda, a na koniec stanie na tym, że większości nie spadł, a i tak mają odpryski ;]

#993 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 22:45

Witam , a ja sie przeprosilem z applem i dziś zamówiłem 5 ..... Windowsa Phone oddam dziecku :)

#994 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 09 grudnia 2012 - 22:51

Witam , a ja sie przeprosilem z applem i dziś zamówiłem 5 ..... Windowsa Phone oddam dziecku :)

Czym Ci to biedne dziecko tak zawiniło, żeby je karać Windows Phonem? :D

#995 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 23:03

Z windowsem Phone wytrzymalem 4 miesiące , wczoraj powiedziałem dość !
PS . Teraz wiem, ze jedyna platforma na której Windows nie ma konkurecji to xbox 360 ....
IOS jest dużo bardziej intuicyjny i zdecydowanie SZYBSZY !

- - - Połączono posty - - -

Rozumiem ze jak kupiłem w AOS to LTE nie mam ?

#996 MLuk

MLuk
  • 266 postów
  • SkądLivingston

Napisano 09 grudnia 2012 - 23:07

Ja mam iP5 od kilku dni i jestem zadowolony, chociaż wydaje mi się ,że iP4s leżał pewniej w dłoni poprzez swoją wagę.

#997 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 23:17

Jak leży sprzęt podpisany nr "5" pewnie dowiem sie w środę , ale powiem szczerze ze przy pierwszym kontakcie z ip5 myślałem ze mam w dłoni atrapę telefonu :)

#998 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 09 grudnia 2012 - 23:26

Ja miałem podobne wrażenia, a po kilku dniach z piątką to 4s jest za ciężki, a 5tka idealna, a do tego 4s powinien nazywać się iPhone mini :D W sklepie te pół cala różnicy w wyświetlaczu w ogóle nie robi różnicy, ale jak się trochę poużywa to ciężko wrócić to 4/4s :D

#999 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 grudnia 2012 - 12:25

#1000 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 10 grudnia 2012 - 12:53

Obawiam się ,że zaraz ktoś napisze ,że to lepsze niż oryginał...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych