Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wra偶enia

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1823 odpowiedzi w tym temacie

#926 North

North
  • 1聽337 post贸w

Napisano 04 grudnia 2012 - 18:19

Bia艂y czy czarny?

#927 Sunmile

Sunmile
  • 241 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 04 grudnia 2012 - 18:48

Przed tym samym wyborem stoj臋 i za choler臋 nie wiem, bra艂bym czarnego ale jestem troch臋 pedantyczny i nie zni贸s艂 bym rys. wi臋c chyba wezm臋 bia艂ego, ale nadal si臋 waham.

#928 krisdyl

krisdyl
  • 41 post贸w

Napisano 04 grudnia 2012 - 18:56

Ten sam dylemat mi臋dzy bia艂ym a czarnym, bardziej chodzi za mn膮 czarny...

#929 alek_rah

alek_rah
  • 7 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 04 grudnia 2012 - 19:48

Sam si臋 zastanawia艂em najpierw dosta艂em bia艂ego, p贸藕niej czarnego. Od pocz膮tku wydawa艂 mi si臋 bia艂y bardziej atrakcyjny, lecz gdy przyszed艂 czarny zrobi艂 na mnie du偶e "wow". Wygl膮da niesamowicie elegancko i dostojnie, tak wi臋c w gruncie rzeczy zostawi艂em sobie czarnego :) W bia艂ym dla mnie za jest za du偶a dominacja srebrnego metalu.

#930 mar99

mar99
  • 829 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:02

Mnie na zdj臋ciach i grafikach bardziej podoba艂 si臋 czarny, ale na 偶ywo zdecydowanie bardziej bia艂y i dlatego wybra艂em bia艂asa :)

#931 Gemini

Gemini
  • 96 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:58

Bia艂y czy czarny?

Czarny 16 GB zamawiany z AOS :) Te偶 mia艂em obawy, 偶e czarny po tych opiniach mo偶e mie膰 uszkodzon膮 obudow臋, ale nic z tych rzeczy :) No nawet na si艂臋 przy dobrym 艣wietle pr贸bowa艂em co艣 znale藕膰. Nic, ani ryski/odprysku.

#932 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 04 grudnia 2012 - 21:01

Orientuje sie kto艣 czy regenersis (play) wymieni mi iPhone z powodu ruchomego przycisku Power. Troch臋 to denerwuje :)

#933 qubuss

qubuss
  • 518 post贸w
  • Sk膮dKo艅skie, PL

Napisano 04 grudnia 2012 - 21:16

Daj sobie spok贸j, jeszcze dostaniesz gorszego ;D dop贸ki si臋 nie urwie to ja bym trzyma艂.

#934 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 04 grudnia 2012 - 21:52

Daj sobie spok贸j, jeszcze dostaniesz gorszego ;D
dop贸ki si臋 nie urwie to ja bym trzyma艂.

Ja mam inne podej艣cie.

#935 qubuss

qubuss
  • 518 post贸w
  • Sk膮dKo艅skie, PL

Napisano 05 grudnia 2012 - 08:00

Tzn. Jakie ? Wszystko musi by膰 tip-top ? Jakie szcz臋艣cie, 偶e ja nie mam takich problem贸w ;-) . Napisz jak z wymian膮?.

#936 Kuba P

Kuba P
  • 102 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 05 grudnia 2012 - 16:26

Jak si臋 wydaje takie pieni膮dze za taki amazing telefon to powinno by膰 wszystko tip top i w og贸le nie rozumiem zdziwionych tym stanem rzeczy. Czy te legendy o wyznawcach Apple to rzeczywi艣cie prawda?! Wymieniaj i napisz jak posz艂o, nie do艣膰 偶e rok gwarancji to cz艂owiek ma si臋 ogranicza膰 i wyznacza膰 sobie zakres tego co mo偶e by膰 popsute, a co nie.... WSZYSTKO MA DZIA艁A膯.

#937 Sunmile

Sunmile
  • 241 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 05 grudnia 2012 - 16:45

M贸g艂by si臋 wypowiedzie膰 kto艣 kto ma czarny od d艂u偶szego czasu na temat odprysk贸w i ca艂ej tej historii z rysowaniem?

#938 qubuss

qubuss
  • 518 post贸w
  • Sk膮dKo艅skie, PL

Napisano 05 grudnia 2012 - 16:55

Jak si臋 wydaje takie pieni膮dze za taki amazing telefon to powinno by膰 wszystko tip top i w og贸le nie rozumiem zdziwionych tym stanem rzeczy. Czy te legendy o wyznawcach Apple to rzeczywi艣cie prawda?!

Wymieniaj i napisz jak posz艂o, nie do艣膰 偶e rok gwarancji to cz艂owiek ma si臋 ogranicza膰 i wyznacza膰 sobie zakres tego co mo偶e by膰 popsute, a co nie.... WSZYSTKO MA DZIA艁A膯.

Zgadza si臋 tylko nie wiadomo czy nie dostanie gorszego, jak wymieni膮 na nowy, albo czy nie b臋d膮 si臋 bawi膰 w napraw臋. Co za tym idzie ode艣l膮 tak jak jest i napjsz膮, 偶e wszystko jest ok.

#939 Kuba P

Kuba P
  • 102 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 05 grudnia 2012 - 17:15

Niekoniecznie, trzeba pr贸bowa膰 i walczy膰 o swoje. Nie mo偶na si臋 zadowala膰 偶e wi臋kszo艣膰 dzia艂a wi臋c na wszelki wypadek nie wysy艂am... Je艣li tak zaczniemy robi膰, ba艂bym si臋 powa偶nie o zakup iPhona dziesi膮tej generacji...

#940 severum

severum
  • 4 post贸w

Napisano 05 grudnia 2012 - 19:06

Dalej walcz臋 z problemem pr臋dko艣ci wifi, w pracy Iphone na wifi dzia艂a ok szybko 30 mb/s router asusa. W domu wymieni艂em na dlink i nic, po偶yczy艂em jeszcze dwa inne rutery od kumpla i nic. Zastanawiam si臋 czy nie wymieni膰 routerka z obs艂uga 5 Ghz? [ATTACH=CONFIG]12554[/ATTACH] powy偶ej wida膰 pr臋dko艣ci Iphon贸w 4 i 4s, Ipada oraz laptoapa. Niestety Ipohne 5 wypada fatalnie. Mo偶e kto艣 ma patent co zrobi膰?

#941 mloody

mloody
  • 6 post贸w

Napisano 05 grudnia 2012 - 20:59

Mam 3 tygodnie. Pocz膮tkowo idea艂 - teraz samoistnie pojawiaj膮 si臋 odpryski na kraw臋dziach. Mimo obchodzenia jak z jajkiem.

#942 anko21

anko21
  • 142 post贸w
  • Sk膮dP艂ock,PL

Napisano 06 grudnia 2012 - 01:17

U偶ytkuj臋 Iphone 5 od dw贸ch tygodni,wi臋c napisz臋 swoj膮 kr贸tk膮 recenzj臋.Telefon mam z Orange,simlock zdj臋ty poprzez kontakt z BOK.Od samego pocz膮tku na艂o偶ona folia SGP Ultra Crystal Mix prz贸d + ty艂 oraz bumper od SGP NEO HYBRID EX.Telefon przyjecha艂 z malutk膮 rysk膮 na bocznej ramce,uzna艂em 偶e zawsze mog艂o by膰 gorzej i nie zwraca艂em na to uwagi.W miar臋 czasu i czytania opowie艣ci na forum,znalaz艂em dodatkowe problemy :) Mianowicie luzny power/sleep,luzny przycisk do przyciszania i podg艂aszania dzwi臋k贸w oraz co najbardziej mnie zirytowa艂o zle spasowana ramka z prawej strony (na g贸rze i na dole jest malutki prze艣wit mo偶e z 1mm).Dzisiaj zdj膮艂em bumper 偶eby si臋 zorientowa膰 jak wygl膮da sytuacja i dostrzeg艂em kilka zadrapa艅.Nie mam poj臋cia jak,kiedy si臋 pojawi艂y.Dlatego przyznaj臋 racj臋 koledze wy偶ej,偶e odpryski,zadrapania potrafi膮 robi膰 si臋 same.Zastanawiam si臋 co dalej,czy 偶y膰 z tym lub odda膰 telefon do Regenersis,czego si臋 obawiam najbardziej.Dodatkowo jak ju偶 pisa艂em zdj膮艂em simlocka za 77 z艂,pewnie musia艂 bym to robi膰 drugi raz?Czy jest mo偶liwo艣膰 przed oddaniem do serwisu aby kto艣 kompetentny obejrza艂 telefon i stwierdzi艂 偶e nie ma 艣lad贸w otwierania,oraz zalania czujnik贸w?Osobi艣cie nie wyobra偶am sobie abym m贸gl sam w domowym zaciszu bawi膰 si臋 艣rubokr臋tem i rozkr臋ca膰 telefon,ale jak wiemy wszystko jest mo偶liwe :)Je偶eli dosta艂 bym refurba,a tak zapewne b臋dzie-nie przeszkadza mi to.Prosz臋 o opini臋 koleg贸w,propozycj臋 co dalej robi膰. Przepraszam za ewentualne b艂臋dy :)

#943 MLuk

MLuk
  • 266 post贸w
  • Sk膮dLivingston

Napisano 06 grudnia 2012 - 01:44

Kilka godzin temu otrzyma艂em swojego iPhone 5. Ekran idealny bez zadrapa艅, odprysk贸w czy innych wad. Jedynie podobnie jak w mojej czw贸rce s艂ycha膰 grzechotanie soczewki. :)

#944 Mercz

Mercz
  • 2聽783 post贸w
  • Sk膮dSzczecin, PL

Napisano 07 grudnia 2012 - 00:06

Cze艣膰 :D. D艂ugo mnie nie by艂o ;) Jako, 偶e nadchodzi dzie艅 艣wi膮t, a moje plany co do prezentu zmieni艂y si臋 to mam kilka pyta艅: 1.Jak to z iPhone'ami 5 z T-Mobile w wersji czarnej ? (prosze konkretnie z t-mobile) chodzi mi o odpryski itd. 2.Jak dzia艂aj膮 na nim takie produkcje jak IB II ? Z g贸ry dzi臋ki za odpowiedzi i weso艂ego miko艂aja ;)

#945 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 post贸w

Napisano 07 grudnia 2012 - 22:20

U偶ytkuj臋 Iphone 5 od dw贸ch tygodni,wi臋c napisz臋 swoj膮 kr贸tk膮 recenzj臋.Telefon mam z Orange,simlock zdj臋ty poprzez kontakt z BOK.Od samego pocz膮tku na艂o偶ona folia SGP Ultra Crystal Mix prz贸d + ty艂 oraz bumper od SGP NEO HYBRID EX.Telefon przyjecha艂 z malutk膮 rysk膮 na bocznej ramce,uzna艂em 偶e zawsze mog艂o by膰 gorzej i nie zwraca艂em na to uwagi.W miar臋 czasu i czytania opowie艣ci na forum,znalaz艂em dodatkowe problemy :) Mianowicie luzny power/sleep,luzny przycisk do przyciszania i podg艂aszania dzwi臋k贸w oraz co najbardziej mnie zirytowa艂o zle spasowana ramka z prawej strony (na g贸rze i na dole jest malutki prze艣wit mo偶e z 1mm).Dzisiaj zdj膮艂em bumper 偶eby si臋 zorientowa膰 jak wygl膮da sytuacja i dostrzeg艂em kilka zadrapa艅.Nie mam poj臋cia jak,kiedy si臋 pojawi艂y.Dlatego przyznaj臋 racj臋 koledze wy偶ej,偶e odpryski,zadrapania potrafi膮 robi膰 si臋 same.Zastanawiam si臋 co dalej,czy 偶y膰 z tym lub odda膰 telefon do Regenersis,czego si臋 obawiam najbardziej.Dodatkowo jak ju偶 pisa艂em zdj膮艂em simlocka za 77 z艂,pewnie musia艂 bym to robi膰 drugi raz?Czy jest mo偶liwo艣膰 przed oddaniem do serwisu aby kto艣 kompetentny obejrza艂 telefon i stwierdzi艂 偶e nie ma 艣lad贸w otwierania,oraz zalania czujnik贸w?Osobi艣cie nie wyobra偶am sobie abym m贸gl sam w domowym zaciszu bawi膰 si臋 艣rubokr臋tem i rozkr臋ca膰 telefon,ale jak wiemy wszystko jest mo偶liwe :)Je偶eli dosta艂 bym refurba,a tak zapewne b臋dzie-nie przeszkadza mi to.Prosz臋 o opini臋 koleg贸w,propozycj臋 co dalej robi膰.
Przepraszam za ewentualne b艂臋dy :)

Odno艣nie zadrapa艅 od bumpera to jest norma. Bumper obciera, tak samo mia艂em w iP4 moim jak i 偶ony. Teraz u偶ywam innego etui z mi臋kkiej gumy

#946 North

North
  • 1聽337 post贸w

Napisano 07 grudnia 2012 - 22:40

Ale w艂a艣nie ten SGP Neo Hybrid Ex ma przecie偶 wewn膮trz silikon, jak dobrze pami臋ta, wi臋c jak on m贸g艂 tak obetrze膰?;/

winterfresh74, jakie masz teraz etui?

#947 Kuba P

Kuba P
  • 102 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 07 grudnia 2012 - 23:10

Cze艣膰 :D.
D艂ugo mnie nie by艂o ;)
Jako, 偶e nadchodzi dzie艅 艣wi膮t, a moje plany co do prezentu zmieni艂y si臋 to mam kilka pyta艅:

1.Jak to z iPhone'ami 5 z T-Mobile w wersji czarnej ? (prosze konkretnie z t-mobile) chodzi mi o odpryski itd.
2.Jak dzia艂aj膮 na nim takie produkcje jak IB II ?

Z g贸ry dzi臋ki za odpowiedzi i weso艂ego miko艂aja ;)

Co do gierki Ci nie odpowiem, natomiast co do koloru czarnego to nie ma 偶adnego znaczenia sk膮d go masz poniewa偶 obtarcia nie tyle s膮 rezultatem otrzymania od konkretnego podmiotu czy magazynu ale jest to absolutna wtopa ze strony Apple je艣li chodzi o materia艂/spos贸b koloryzowania.

Nawet je艣li dostaniesz w T-Mobile idealn膮 czarn膮 wersj臋 to rysy Ci si臋 na niej i odpryski zrobi膮 cho膰by艣 nosi艂 go w osobnym plecaku i obs艂ugiwa艂 z chirurgiczn膮 ostro偶no艣ci膮. Farba odpadnie i koniec. Bawi艂em si臋 ostatnio czarn膮 wersj膮 w Apple Store - fakt tam jest t艂um, natomiast iP4S jest ca艂y i zdrowy, a s膮siad czarna pi膮tka stan jak po wypuszczeniu go z 11 pi臋tra. Tragedia. Moi znajomi kt贸rzy wybrali czarne telefony maj膮 wszyscy problemy z odpryskami.

Dlatego te偶 je艣li iPhone5, to moim zdaniem tylko bia艂y, bez wzgl臋du na upodobania. Oczywi艣cie nale偶a艂oby si臋 za te niekt贸re poczynania kopn膮膰 Apple'a w dupala, ale jakie mamy alternatywy? Przep艂acona Lumia z wadliw膮 optyk膮? Platikowe korea艅czyki wielko艣ci rakietki?

Ja mam inne pytanie do os贸b posiadaj膮cych bia艂e wersje i etui tego typu:
STILGUT Etui Futera艂 iPhone5 100% SK脫RA VINTAGE ! (2851059435) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej.

Co do zasady pos艂uguj臋 si臋 telefonem bez niczego, natomiast w przypadku telego telfonu wol臋 si臋 zaopatrzy膰 w co艣, co pozwoli mi w miar臋 bezpiecznie i艣膰 na zakrapian膮 imprez臋...

Czy te chwytaki wewn膮trz co trzymaj膮 telefon w jaki艣 spos贸b go rysuj膮? Oczywi艣cie telefon l膮dowa艂by w tym kubraczku kilka razy dziennie. Czyli kilka za艂o偶e艅, kilka w艂o偶en. Jak telefon b臋dzie wygl膮da艂 po d艂u偶szym czasie? Wp艂ywa to jako艣 na wygl膮d, powoduje obtarcia?

Je艣li kto艣 ma z powy偶szym do艣wiadczenia b臋d臋 wdzi臋czny za odpowied藕.

#948 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 07 grudnia 2012 - 23:24

Up. Nie opowiadaj bzdur o odpryskach bo 艣wiadczy to o tym ze nigdy go nie mia艂e艣. Ja mam ponad miesi膮c model czarny i wyglada jak z pude艂ka. Normalnie u偶ywany noszony w czystej kieszeni.

#949 Kuba P

Kuba P
  • 102 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 07 grudnia 2012 - 23:27

I po co wyje偶d偶asz z bzdurami? Poczekaj troszk臋 wi臋cej czasu jak ci co maj膮 go od chwili wej艣cia na rynek i zobaczymy kto tu pisze bzdury.

#950 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 post贸w
  • Sk膮dPL

Napisano 07 grudnia 2012 - 23:27

Czy te chwytaki wewn膮trz co trzymaj膮 telefon w jaki艣 spos贸b go rysuj膮? Oczywi艣cie telefon l膮dowa艂by w tym kubraczku kilka razy dziennie. Czyli kilka za艂o偶e艅, kilka w艂o偶en. Jak telefon b臋dzie wygl膮da艂 po d艂u偶szym czasie? Wp艂ywa to jako艣 na wygl膮d, powoduje obtarcia?

Je艣li kto艣 ma z powy偶szym do艣wiadczenia b臋d臋 wdzi臋czny za odpowied藕.

Owszem, od wk艂adania i wyci膮gania porysujesz telefon, porysowalem tak 3 egzemplarze, pora偶ka, wr贸ci艂em do 4S i gdybym si臋 zdecydowa艂 na iP5 to tylko bia艂ego a szkoda bo kocham czarny kolor.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych