Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#1001 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 10 grudnia 2012 - 13:16

Obawiam się ,że zaraz ktoś napisze ,że to lepsze niż oryginał...

To lepsze niż oryginał..... :) żartuje, musiałem to napisać:)

#1002 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 10 grudnia 2012 - 13:26

Obawiam się ,że zaraz ktoś napisze ,że to lepsze niż oryginał...

Nie mówie że lepsze od oryginału ale całkiem fajnie to wygląda. Bez ironii...

#1003 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 grudnia 2012 - 13:27

dla mnie beznadziejnie, właśnie czarny jest dlatego taki ładny bo jest caluteńki czarny

#1004 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 10 grudnia 2012 - 13:29

dla mnie beznadziejnie, właśnie czarny jest dlatego taki ładny bo jest caluteńki czarny

No masz rację w 100%. Ale pamiętam, że po premierze iP 5 jarałem się czarnym ale jednak białe mi sie bardziej podobają, ten biały przód ma to coś w sobie co mi się strasznie podoba.

#1005 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 10 grudnia 2012 - 13:37

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g92_17ZtH9Y

Paranoja

#1006 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 grudnia 2012 - 14:29

paranoja to czarny iP5. jest ładny to fakt, ale coś nie zagrało. Jestem bardzo ciekawy 5S. czy pójdą w zaparte? czy zrobią Black&Silver

#1007 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 10 grudnia 2012 - 14:36

paranoja to czarny iP5. jest ładny to fakt, ale coś nie zagrało.
Jestem bardzo ciekawy 5S. czy pójdą w zaparte? czy zrobią Black&Silver

Wersję "S" są zawsze lepsze więc ma nadzieję że jakoś rozwiążą ten problem na dobre.

#1008 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 10 grudnia 2012 - 15:44

Wersję "S" są zawsze lepsze więc ma nadzieję że jakoś rozwiążą ten problem na dobre.

Zgadzam sie w 100% S-ki sa zawsze lepsze, bardziej dopracowane bo zawsze wady z poprzednika sa eliminowane, tego nie mozna zaprzeczyc.

#1009 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 10 grudnia 2012 - 15:49

Zgadzam sie w 100% S-ki sa zawsze lepsze, bardziej dopracowane bo zawsze wady z poprzednika sa eliminowane, tego nie mozna zaprzeczyc.

Tak samo było z iP 3G i z iP 4. Wersje 3Gs i 4s były lepsze, i tak już chyba zostanie na dobre. Dobrze że iPad nie ma wersji "S" bo by dopiero zamiesznia było :eek:

#1010 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 grudnia 2012 - 16:15

Oficjalnie nie ma. A nieoficjalnie wymienili szybko 3 na 4.

#1011 michszy

michszy
  • 31 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 07:09

Od wczoraj posiadam 5. Jest rzeczywiście ładny, lekki i cienki, wizualnie zdecydowanie na plus, ale jako posiadacz 4s wielkiej różnicy w działaniu, wydajności przynajmniej na chwilę obecną nie widzę. Dodatkowo wkurza mnie fakt, że wiele kupionych programów na chwilę obecną nadal nie wspiera rozdzielczości nowego wyświetlacza. Przesiadka z 4 na 5 jak najbardziej, z 4s na 5 to już poważnie bym się zastanowił..

#1012 malisz

malisz
  • 9 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 16:31

Od dzisiaj posiadam czarną wersję i jestem bardzo zadowolony, lekki, szybki i ten ekran naprawdę robi różnicę

#1013 Syberii

Syberii
  • 50 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 16:45

No więc kupiłem iPhone 5. Mój pierwszy przyszedł do mnie 3.12.2012, lecz po paru dniach okazało się, że ma defekty (nie równo sprasowany, gdy przyciskałem w prawy dolny róg ekranu było słychać taki "klik", jakby wyświetlacz "wchodził" na swoje miejsce), więc postanowiłem zwrócić... Dziś otrzymałem od Apple nowego. Jak się po chwili okazało pęknięcie w prawym górnym rogu, więc również zwraca, tym razem ze zwrotem pieniędzy. Oby dwa były z fabryki C3, a tydzień 47. W dodatku w tym nowym ekran zażółcony.

#1014 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 grudnia 2012 - 19:16

Ja swojego zamówiłem w Play, nie lubię kupować w sklepie za gotówkę, ponieważ jak doliczę do tego abonament bez limitów, to wychodzi bardzo drogo, w moim przypadku dużo bardziej opłacalnie jest to zrobić w kontrakcie. Oczywiście zamówiłem białą wersję, 5 grudnia, a 10 już odebrałem (grodził weekend). Moja propozycja dla tych którzy kupują w umowie jest następująca. Nie kupujcie w salonie, ale u doradców biznesowych. Ja ze swoim umówiłem się w domu, na bieżąco mnie informował gdzie jest telefon, kiedy dotrze, przyjechał z papierami do domu, przy nim telefon odpakowałem, sprawdziłem i podpisałem umowę. Co nam daje taki myk? Dostaniemy jakiś rabat na telefon w stosunku do salonu - na umowie pozostanie cena z cennika, ale doradca zrobi nam rabat, dokładając ze swojej prowizji... Możliwość spokojnego sprawdzenia - pierwsze co sprawdziłem to brak zarysowań, optyka, czy ekran nie jest "zażółcony", czy home button nie jest luźny, czy nic nie odstaje. Wszystko było ok, więc złożyłem autograf. Możliwość odstąpienia od umowy - ponieważ zawieramy poza lokalem przedsiębiorstwa. Co prawda ustawa wskazuje, że prawo do odstąpienia nie dotyczy przypadków umów okresowych, wynikających z ogólnodostępnych cenników, ale iPhone ma to do siebie, że nie jest sprzedawany typowo w abonamencie, ale na raty. Od umowy ratalnej możemy odstąpić w ciągu 10 dni. W swoim rejonie byłem pierwszym, który kupił iP5, natomiast z rozmowy z doradcą ewidentnie wynikało, że magazyny opróżniają się z wersji białych - czarne telefony u pozostałych doradców z dnia na dzień cieszą się coraz mniejszym powodzeniem, ze względu na.... no wiadomo na co. Z telefonem jest wszystko jak najbardziej ok, może jestem zauroczony jego wyglądem i nagle wszystko mi pasuje, ale przekonałem się nawet do złącza jack na dole - pamiętam że gdy było u góry, kabel opadał przed ekran, teraz można swobodnie przeglądać internet. Bateria lepsza niż myślałem, spokojnie dzień mojego użytkowania wytrzymuje (pełen dzień od 8:00 do 00:00) włączone 3G, dane pakietowe, w domu Wi-Fi, ok. 1 h rozmów, ok 60 sms, 1 konto push, facebook, godzina muzyki. Nie oglądam filmów, na telefonie jest to dla mnie nie do przyjęcia. Co do aparatu - w taką pogodę trudno zrobić rewelacyjne zdjęcia, czekam na wiosnę. Jestem bardzo zadowolony i wszystkim polecam. Trochę mniej patrzeć na legendy - pamiętajcie że mało który zadowolony wchodzi na forum, napisać o tym post :) Ps. Dzisiaj sprawdziłem nawigację - muszę powiedzieć szczerze, że doprowadziła mnie do centrum średniej wielkości miejscowości (wizyta we Włocławku) bardzo sprawnie. GPS natychmiastowo łapie sygnał, nie zdążyłem odłożyć telefonu na jego miejsce, a już mi dyktował komunikaty głosowe, wyświetla bardzo przyjemnie trasę. Mam nadzieję, że te mapy będą się rozwijać...

#1015 truskaweczka89

truskaweczka89
  • 14 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 22:10

Czy te nowe supermapy w iP5 buforują się tak, że można jakiś obszar mieć zapamiętany offline? Od dłuższego czasy google mapsy mają taką funkcję...

#1016 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 11 grudnia 2012 - 22:32

Czy te nowe supermapy w iP5 buforują się tak, że można jakiś obszar mieć zapamiętany offline? Od dłuższego czasy google mapsy mają taką funkcję...

Nie.

#1017 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 grudnia 2012 - 22:39

Troche OT, ale wszystkie aplikacje z mapami oparte o openstreetmap.org urywaja glowe jesli chodzi o dokladnosc. Apple iOS - OpenStreetMap Wiki
Ja osobiscie niedawno zaczalem uzywac Galileo i jestem bardzo zadowolony.

Zobaczcie jak wyglada mapa:
OpenStreetMap

#1018 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 22:44

Nie moglem sie powstrzymac i jednak zaopatrzylem sie w bialego iPhone 5 Co prawda kobieta miala go wlasciwie w dniu premiery, ale nie mialem go na codzien. Trzeba przyznac, ze wykonanie po za wpadka z farba z czarnym to jest klasa swiatowa, nie ma drugiego producenta telefonow ktory mialby cos takiego w ofercie...Ten feeling w rece, to aluminium na plecach, po prostu czuje sie, ze trzyma sie produkt z najwyzszej polki. Samsunga Galaxy S3 mam ochote oddac corce do zabawy, materialowo nie rozni sie zbytnio od jej zabawek. No i ten ekran, powala. Nie moglem juz patrzec na tego Super Hiper Amoleda ++

#1019 truskaweczka89

truskaweczka89
  • 14 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 23:12

A można zainstalować google maps albo cokolwiek co sie buforuje?

#1020 zoom

zoom
  • 38 postów

Napisano 12 grudnia 2012 - 01:15

6 grudnia przyszedl mi czarny z AOS - piekny, ladny i w ogóle ochy achy. Ramka delikatnie porysowana, jakoś mi strasznie to nie przeszkadzało, ale już 1 dead pixel tak. 10 Grudnia zgłosiłem reklamacje z prośbą o wymianę - 11 już miałem drugi telefon - idealny, zero rysek - po prostu bajka. Jednak jak się okazało, ten też ma dead pixela :) Chyba te ekrany w 5 są bardziej podatne na wady produkcyjne niż w 4 i 4s. Cóż czekamy na następną wymianę.

#1021 michszy

michszy
  • 31 postów

Napisano 12 grudnia 2012 - 06:41

Dorzucę jeszcze kilka informacji ; - jestem pozytywnie zaskoczony baterią, po pierwszym ładowaniu wytrzymał równy jeden dzień przy użyciu ponad 6 godzin ( internet, maile, gry, muzyka, dzwonienie ), wynik zdecydowanie lepszy od mojej starej 4s-ki na sofcie 6.0 - do nowych słuchawek jestem średnio przekonany, miały być niby bardziej ergonomiczne a przynajmniej w moim przypadku jest odwrotnie i wolę te dołączane do 4s - zaczynam doceniać i przyzwyczajać się do nowych rozmiarów, telefon na pewno przez to, że jest dłuższy i lżejszy stał się wygodniejszy do prowadzenia rozmów

#1022 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 grudnia 2012 - 09:17

A jak z purple haze? Dalej wystepuje? W moim z 43 tygodnia czasem sie pojawia - tzn. widze juz na ekranie, ze sie pojawi i wystarczy o centymetr przesunac telefon. Zdarza sie to jak swiatlo jest poza granica widocznosci na ekranie. Ktos pisal w innym watku, ze "podobno" w nowszych cos poprawili, ale nie wydaje mi sie, zeby to byla prawda. Co ciekawe pojawia sie to zarowno na tylnej jak i przedniej kamerze, wiec twierdzenia, ze to nowe pokrycie sa dziwne... PS. Wazycie swoje telefony? :D W watku o dostepnosci ktos porownywal, ze nowe wersje sa o 4g ciezsze i maja niby fioletowe pokrycie na przedniej kamerze.

#1023 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2012 - 15:35

A jak z purple haze? Dalej wystepuje?

Kolego, problem z aparatem w iPhone 5 nazywa się purple halo. Purple haze to odmiana marihuany ;)

#1024 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2012 - 16:39

Ja pierdziele ale jest piękny! Własnie kurier go przywiózł z t-mobile, zero rysek odprysków, wszystkie przyciski działają jak należy, narazie nie uruchamiam bo jest cholernie zimny więc jak złapie temperaturę to dopiero opiszę co i jak :D 48 tydzień produkcji, fabryka C3

#1025 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 13 grudnia 2012 - 16:57

U mnie podobnie jak u pontonix, jest jeszcze ładniejszy niż myślałem. :D Tydzień 47, fabryka C3. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych