Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#951 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 grudnia 2012 - 23:30

Tak myślałem... ok, dziękuję. W takim razie jakaś "kabura". Pozdrawiam

#952 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 grudnia 2012 - 13:08

Moja 5 leży ponownie na serwisie, więc nie powiem jak szybko się rysuje, ponieważ miałem ją tak naprawdę 2 dni w reku:/. Moja żona obchodzi się z telefonem jak z jajem i nosi go dodatkowo w etui typu "skarpeta" a i tak pojawiły się 2 odpryski.

#953 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2012 - 13:20

No niestety to wada fabryczna. Źle przemyślane materiały. To tak jakbym kupił nowe auto z którego schodzi lakier. Ja mam białego kupionego 29 września. Na krawędziach pojawiły się małe rysy. Jakby był czarny wyglądało by to paskudnie. Jaki to sens zachwycać się pięknym czarnym unibody ip5 i nosić go w etui??? To tak jakbym się związał z piękną kobietą i starał się aby pozostała dziewicą dla kolejnego;)

#954 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 08 grudnia 2012 - 13:22

No niestety to wada fabryczna.
Źle przemyślane materiały.
To tak jakbym kupił nowe auto z którego schodzi lakier.

Ja mam białego kupionego 29 września. Na krawędziach pojawiły się małe rysy. Jakby był czarny wyglądało by to paskudnie.

Jaki to sens zachwycać się pięknym czarnym unibody ip5 i nosić go w etui???

To tak jakbym się związał z piękną kobietą i starał się aby pozostała dziewicą dla kolejnego;)

DOKŁADNIE TAK JAK PISZESZ

#955 piotrjemiolek

piotrjemiolek
  • 26 postów
  • SkądWałbrzych

Napisano 08 grudnia 2012 - 14:06

No niestety to wada fabryczna.
Źle przemyślane materiały.
To tak jakbym kupił nowe auto z którego schodzi lakier.

Ja mam białego kupionego 29 września. Na krawędziach pojawiły się małe rysy. Jakby był czarny wyglądało by to paskudnie.

Jaki to sens zachwycać się pięknym czarnym unibody ip5 i nosić go w etui???

To tak jakbym się związał z piękną kobietą i starał się aby pozostała dziewicą dla kolejnego;)

Bingo ujęte! To odpowiedź dla wszystkich, którzy śmigają w przepaskudnych futerałach, etuii i wkręcili sobie, że dają radę.
Nie, nie dają. iP wygląda tylko dobrze "goły".

Ja mam swojego białego 5 i ani jednej skazy, a w ogóle nie obchodzę się z nim jak z jajkiem.
Fakt, faktem nie szuram nim po biurku i nie rzucam jak ścierą ale bez przesady... to wciąż tylko telefon.

#956 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 grudnia 2012 - 16:47

Wiecie to też zależy według mnie kto jest posiadaczem telefonu, jeżeli zbierał na niego długo, odkładał kase i w końcu kupił wymarzonego iPhone to chce żeby pozostał idealny jak najdłużej. A ten co wziął go w abonamencie i wie że za rok bd go wymieniał to na pewno mniej mu zależy. Takie moje zdanie ;)

#957 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 08 grudnia 2012 - 18:44

Trzeba go pozniej sprzedac za godziwe pieniadze,dlatego polecam jakies etui. Natomiast fakt jest taki,ze Iphone 5 to piekny telefon na golasa :)

#958 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2012 - 19:01

z tą kobietą, nie powiem ciekawe porównanie, ale moim zdaniem jest trochę inaczej (przynajmniej w moim wypadku). Nie przejmuję się jak jakiś gadżet ma rysę ale co zrobić jak po pijaku telefon upadnie na chodnik i cała obudowa do wymiany?;) Nawet nie jestem pewny czy w tym momencie jakiś serwis byłby w stanie naprawić telefon;)

#959 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 grudnia 2012 - 20:42

z tą kobietą, nie powiem ciekawe porównanie, ale moim zdaniem jest trochę inaczej (przynajmniej w moim wypadku). Nie przejmuję się jak jakiś gadżet ma rysę ale co zrobić jak po pijaku telefon upadnie na chodnik i cała obudowa do wymiany?;) Nawet nie jestem pewny czy w tym momencie jakiś serwis byłby w stanie naprawić telefon;)

Nie pij :)
Jesli tel jest na gwarancji to wymiana na nowy kosztuje w serwisie 1500 zl

#960 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 08 grudnia 2012 - 21:01

Ja czarmego uzywam od srody i powiem wam ze jest piekny i az szkoda go chowac w jakies etui ;) ale juz zamowilem sgp air mam nadzieje ze zbytnio go nie pogrubi ;) ja narazie zero rysek itp

#961 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2012 - 21:34

Ja etui mam tylko na wakacje. Kiedy tel czesto ląduje w torbie plażowej, lub wala się gdzieś w samochodzie. W styczniu wyjazd w góry, trzeba będzie coś kupić. Zwykle używałem combo: folia na ekran + silikonowa kieszeń.

#962 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 21:52

Up.

Nie opowiadaj bzdur o odpryskach bo świadczy to o tym ze nigdy go nie miałeś. Ja mam ponad miesiąc model czarny i wyglada jak z pudełka. Normalnie używany noszony w czystej kieszeni.

Miałem czarnego, już nie mam. Wiesz dlaczego ? Właśnie przez odpryski. Odpryski które samoistnie powstały. Teraz mam białą 5 i tu nie ma najmniejszego problemu. Dla mnie to Ty opowiadasz bzdury i nie liczysz sie ze zdaniem innych którzy mieli lub maja takie problemy z czarną 5. Osobiście uważam że każda czarna 5 ma ten problem, tyle że w jednych wystąpi on wcześniej a w innych póżniej. To że póki co nie masz problemu to się ciesz... Oby jak najdłużej....

#963 voguecs

voguecs
  • 11 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 22:45

Od przedwczoraj mam z Orange białego iPhone - cieszę się, że nie wziąłem czarnego (bawiłem się nim kilka razy w iSpocie). Naczytałem się o problemach z farbą, odpryskach, rysach i innych wadach które spotykają czarne modele wielokroć częściej, więc dmuchnąłem na zimne i nie pożałowałem. A najlepsze moim zdaniem w białych iPhonach są te połyskujące krawędzie :D Odpowiem od razu na ewentualne pytanie o etui - nie mam i nie zamierzam mieć :>

#964 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudnia 2012 - 22:47

Ja właśnie zamówiłem białą wersję, gdyby nie historia z odpryskami wziąłbym czarnego. Osobiście nie rozumiem polityki trzymania telefonu w silikonach, oklejania go foliami, to tak jakbyś miał pół telefonu a nie całą wartość. Cały czas widzisz porysowaną folię nigdy nie ujrzawszy nieskazitelnego ekranu, więc po co go oklejać? Sam podobnie jak BIGPUN zakładam ochraniacz (teraz wezme chyba Incase) tylko w extremalnych sytuacjach czyt. imprezy, wyjazdy.

#965 michszy

michszy
  • 31 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 09:33

Ja zamówiłem eshopie w play wersję czarną, choć przyznam szczerze po przeczytaniu kilku tematów na forum mam coraz większe wątpliwości, a kurier będzie już w poniedziałek... Cz mógłby wypowiedzieć się ktoś kto ma wersję czarną już od dłuższego czasu, czy te odpryski na ramce rzeczywiście się pojawiają w każdym egzemplarzu ?

#966 blckdrvr1

blckdrvr1
  • 1 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 11:41

Co do odpryskow to dużo czytałem ale nigdy nie wiedziałem. Sadze ze może coś w tym być bo białe iPhone w niektórych sieciach w Anglii maja wyższe abonamenty. (Jeden z powodów dla którego mam czarnego) niektórzy mówią ze ten problem występuje sam inni ze przez niepoprawne urzytkowanie jeśli u mnie wystąpi opisie go lepiej. Mam wersje 16GB nie można w Anglii w 3 wziąć większego. Na marginesie nie potrzebuje większego mam darmowy internet więc muzyki słucham z internetowego radia a filmy na YouTube a kasy na aplikacje nie mam a te darmowe z AppStore z porownaniem z GooglePlay są badziewne. Nie miałem w życiu wielu telefonów ale mogę go porównać z kilkoma. Praktycznie to przesiadlem się z Wildfire na iPhone 5. Każda operacja jak wysłanie SMS wykonanie połączenia czy nie wspominając o przeglądaniu internetu doprowadziło mnie furii. Kiedy nie miałem nic na koncie a próbowałem wysłać SMS Htc w kółko próbował go wysłać spamujac kolejnymi wiadomościami push o braku środków na koncie. Komunikaty pojawiały się tak szybko ze najlepszym sposobem było wyłączenie telefonu i usunięcie SMS zanim telefon połączy się do sieci lub próba swoich umiejętności zrecznosciowych poprzez zamknięcie wiadomości push i błyskawiczne otwarcie apletu wiadomości nazwę kontaktu i usunięcie wiadomości. Funkcje ta można co prawda wyłączyć ale stwarza to kolejny problem ze wiadomości czasem nie dochodzą a telefon nawet o tym nie informuje. Co do rozmów często zdarzało mi się omyłkowo zakończyć rozmowę wciskajac strzałów zamiast zakończy co procentowalo powrotem do pulpitu domu czy menu. Rozmowa była dalej kontynuowana a smartfon wygaszał ekran po kilku sekundach w trakcie rozmowy. Musiałem potrzasac telefonem i wykonywać cyrkowe ruchy oczywiście przeklinajac Przy tym (pal licho w domu ale jak to wygladalo w autobusie czy na ulicy??) by otworzyć pasek powiqdomieniem i stuknac czerwona słuchawkę by zakończyć rozmowę. Kolejnym telefonem był Sony xperia S zaskoczył mnie dodatkami bandytami gadżetami wykonywaniem płatności NFC czy jakoś tak wykrywaniem pomieszczeń rownież przy użyciu tego systemu podlaczeniem do telewizora współpraca z PS3 odtwarzaczem muzyki dużym ekranem, inteligencja bo cieżko mi nazwać Wildfire smartfonem i WYTRZYMAŁA BATERIA. Teraz mam iPhone 5 i chociaż jak się tak pomyśli to xperia jest lepsza ale jak w Chodzież do sklepu i znajdziesz iPhone 5 i Xperia S to wiadomo z którym uciekniesz (chociaż ja bym uciekł z dwoma) IPhone mimo ze nie ma dodatków i bajerow jest prosty ma poukrywanych funkcje jest bardzo orientacyjny nie mówiąc o prędkości i płynności w działaniu z która dobrze radzi sobie xperia ale zdarzają jej się takie przystaje w mocy kiedy to działa naprawdę kiepsko. Mon iPhone jest przed jailbrakiem nie wiem czy go przeprowadzić to jedno pytanie a drugie to co zrobić by bateria wytrzymywala dłużej?? Gdyby trzymała tyle co w xperia S wylbym z podziwu. iPhone jest jak porządna koszula. Płacisz dużo nie masz żadnych dodatków kolorów zwykła prosta talkanine niemniej jednak piękna w swej prostocie której nie wymienisz za nic innego.

#967 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 12:04

czarny jest najlepszy:) i szczerze każdy gada o tych odpryskach a mało kto je na oczy widział;)

#968 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 12:25

@up Chciałbym, żeby tak było. Przejdź się do byle którego iSpotu i każdy egzemplarz będzie scharatany na krawędziach. To chyba najlepszy przykład.

#969 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 09 grudnia 2012 - 12:35

czarny jest najlepszy:) i szczerze każdy gada o tych odpryskach a mało kto je na oczy widział;)

Masz czarnego iP tak?
Dzisiaj dostaję swoją sztukę i chcę dopytać się . Już nie o odpryski, a o sleep/weak button.
Chodzi normalnie ? Pojawiały się opinie, że po 2 tygodniach szlag go trafiał .

#970 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 09 grudnia 2012 - 12:37

Haha czlowieku nie pisz takich glupot bo pomysle ze jestes niedorozwiniety.

#971 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 12:43

do Pana wyżej: naprawdę znam parę osób które mają 5 i nikt nie ma takich problemów. Okej, rozumiem zdarzyło się to paru osobom, także na tym forum i szkoda mi ich osobiście ale robicie z tego nie wiadomo jakie zamieszanie i straszycie potencjalnych nabywców. Sam po opisie Twoim widzę, że masz 4S a jesteś najmądrzejszy z całej wsi. Co do przycisku to wszystko jest okej, kolejny mit pseudo- znawców i gości, którzy wynajdują bzdury na forach.

#972 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:02

do Pana wyżej: naprawdę znam parę osób które mają 5 i nikt nie ma takich problemów. Okej, rozumiem zdarzyło się to paru osobom, także na tym forum i szkoda mi ich osobiście ale robicie z tego nie wiadomo jakie zamieszanie i straszycie potencjalnych nabywców. Sam po opisie Twoim widzę, że masz 4S a jesteś najmądrzejszy z całej wsi.

Co do przycisku to wszystko jest okej, kolejny mit pseudo- znawców i gości, którzy wynajdują bzdury na forach.

Mit pseudo znawców? Gdyby nie było problemu nikt by o nim nie pisał,natomiast problem jest i sam go mam.Przycisk jest luzny,kilka osób również pisało o tym na forum. Więc nie wypowiadaj bzdur,tylko polecam pośledzić forum.

#973 Mateusz25

Mateusz25
  • 61 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:04

Lek na wszystkie wasze dolegliwości związane z rysami.

#974 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:06

Widze że robi się tutaj wojna o odpryski . Prawda jest taka że są i będą , a nawet jak ktoś ich teraz nie ma to sie pojawią . Trzeba z tym żyć i się nie przejmować to zwykły telefon , a nie jakiś eksponat .

Ja mam czarną piątkę i po wyjęciu z pudełka była idealna , ale już następnego dnia miała 3 małe kropki po prawej stronie na górynym rancie górnego fazowania , są to odpryski małe ale są . Po prostu farba jest zbyt twarda jak na aluminium , i gdy nawet delikatnie pukniemy w aluminium które jest stalą mięką bardzo to się delikatnie odkształci a że farba nie jest odpowiedzio elastyczna to odpadnie , mam trochę doczynienia z stalami różnymi i wiem jak z tym bywa , więc jeśli ktoś nie będzie używał telefonu nosząc go w bawełnianej ścireczce to prędzej czy później będzie miał odpryski koniec i kropka .

Żeby telefon wyglądał jak nowy po roku to musiał by być robiony z stali kwasowej , a nie amelinium .

A jak ktoś dalej nie może zrozumieć odprysków to tu jest potwierdzenie że farba aluminium dobrze się nie trzyma :)

#975 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2012 - 13:08

Mit pseudo znawców? Gdyby nie było problemu nikt by o nim nie pisał,natomiast problem jest i sam go mam.Przycisk jest luzny,kilka osób również pisało o tym na forum. Więc nie wypowiadaj bzdur,tylko polecam pośledzić forum.

Człowieku ale po co ja mam to śledzić? Ja nie mam żadnych odprysków i moi znajomi ich też nie mają więc mam się ich doszukiwać? A może wedle Ciebie powinienem wziąć jakiś scyzoryk i sam je zrobić żeby Ci było raźniej?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych