Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#1301 matjas

matjas
  • 109 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 19 stycznia 2013 - 12:42

Za latające guziki i skazy na ramce Ci go nie wymienią, ale trzeszczący głośnik jak najbardziej. Poczytaj ustawę konsumencką, nie pamiętam czy są tam jakieś ramy czasowe co do okresu od kupna ale możesz wystąpić do nich z żądaniem wymiany na nowy na podstawie niezgodności towaru z umową (to nie jest oddanie na gwarancję).

Telefon jest 2 dniowy, nie miałem jeszcze za bardzo okazji go dokładnie potestować. Przyciski latają na boki i w głąb urządzenia, przez co dosyć mocno hałasują przy wibrowaniu telefonu lub zwykłym trzymaniu go w ręku (dźwięk obijającego się aluminium). Ciężko jest je wcisnąć i jednocześnie przy tym nieprzyjemnie strzelają (każdy wydaje inny odgłos). Wiem też o trzeszczeniu głośnika przy puszczaniu muzyki i w grze GTA Vice City. Trzeszczy nawet przy przewijaniu kafelków w menu głównym (pokazanym na filmiku poniżej, 1:10)

http://www.youtube.com/watch?v=wTyztJ-Wwrc&hd=1

#1302 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2013 - 13:06

Jak na firmę to reklamuj z tytułu rękojmi, a jak indywidualny to niezgodność towaru z umową.

#1303 f0kus

f0kus
  • 186 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 stycznia 2013 - 18:03

Jak na firmę to reklamuj z tytułu rękojmi, a jak indywidualny to niezgodność towaru z umową.

Zgłosiłem w salonie PLAY, na zgłoszeniu jest wymiana z tytułu rękojmi , teraz czekam i nie odpusze na serwis telefonu po 4 dniach uzytkowania interesuje mnie tylko nowy.

#1304 seven of nine

seven of nine
  • 6 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2013 - 21:22

Hej! Tyle się naczytałam o różnorakich wadach "wrodzonych" piątki, rysowaniu tylnej obudowy, że aż chciałam postawić na 4S. Ale tak się jakoś złożyło, pewnie za sprawą kobiecej zmienności, że padło ostatecznie na 5. I absolutnie nie mogłam podjąć lepszej decyzji! Jestem zachwycona lekkością, gabarytami, wyświetlaczem, zwinnością działania. Biżuteria normalnie nie telefon :) BTW czy mnie się tylko wydaje, czy Play jakoś teraz podniósł ceny iPhone'ów? Mnie się jeszcze udała stara :)

#1305 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2013 - 21:43

Hej!

BTW czy mnie się tylko wydaje, czy Play jakoś teraz podniósł ceny iPhone'ów? Mnie się jeszcze udała stara :)

Tak, ostatnio została podniesiona cena. Pewnie się załamali jak zobaczyli ile ich sprzetu jest na allegro :)

#1306 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 19 stycznia 2013 - 21:53

Wybaczcie za off topa, musialem ... Do nine of west - zgadam sie z Toba odosnie wszystkich cech ktore wywolaly u Ciebie zachwyt w IP5 , mnie tez one zachwycaja rownie mocno ... jak Twoj avatar :)

#1307 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 21:56

Wybaczcie za off topa, musialem ...
Do nine of west - zgadam sie z Toba odosnie wszystkich cech ktore wywolaly u Ciebie zachwyt w IP5 , mnie tez one zachwycaja rownie mocno ... jak Twoj avatar :)

Sorry, za offtop ale ta Pani ma w nicku "seven" a nie "nine" :D

#1308 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 19 stycznia 2013 - 21:58

Ehh... masz racje , nie wiem o czym ja myslalem piszac tego posta :> , przepraszam za pomylke.

#1309 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 22:03

Zapatrzyłeś się w jej profilowe ;) Dobra, koniec tego OT. Pozdrawiam

#1310 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 stycznia 2013 - 11:09

I mnie też dopadła wada. Mam nadzieje że to wada gdyż chyba wcześniej tutaj o tym czytałem. Odebrany iP5 w dniu 26.10 z AOS z którego byłem tak szczęśliwy że nie ma rys i innych wad tutaj opisanych rozczarował mnie "drobnym" uszkodzeniem. Przycisk uśpienia jakby przestał działać a wręcz jakby miał oznaki swojego "zapadania" w obudowie. Cóż pozostaje mi nic innego jak reklamować w AOS i może się uda go wymienić na nowy. Szkoda, gdyż myślałem że należę do tych nielicznych farciarzy którzy mają produkt wolny od wad.

#1311 xbench

xbench
  • 2 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 11:42

Mojemu parę razy zdarzyło się zamrozić na amen przy nawigacji.

#1312 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 20 stycznia 2013 - 21:40

W moim "idealnym" przy zakupie iPhone'ie 5 po ok. 3 tygodnia używania pojawiła się żółta plama, która się znacznie powiększa przy np. graniu (nagrzanie telefonu). Oddany na gwarancję przedwczoraj

#1313 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 19:29

Z tego co tutaj wyczytałem, chodzi mi konkretnie o ilość problemów jakie macie ze swoimi iphone5, wnioskuję, że chyba sobie odpuszczę wymianę gwarancyjną swojej 5. Fakt ma minimalnie wysuniętą rameczke gniazda dokującego, ale w porównaniu z żółtymi plamami ekranu, niedoklejonym ekranem lub widocznymi wgnieceniami na obudowie, to jest błachostka z którą chyba będzie trzeba się pogodzić. :D Jest to mój jedyny "problem" jeżeli można to tak nazwać:roll: i jak to mówią deal with it! :cool: Wszystkim oczekującym na swoją 5 życzę wolnego od wad technicznych egzemplarza. Bo żyć z zarysowaniem można ale z dead pixelem już nie:D

#1314 Edgar_95

Edgar_95
  • 31 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 20:42

We wtorek dotarł do mnie mój egzemplarz iPhone 5. Od razu po wyjęciu z pudełka dokładnie przyjrzałem się obudowie - wizualnie żadnych skaz. Latają nieco przyciski on/off oraz głośności. Nie jest to jednak aż tak rażące, by to reklamować i narażać się na używkę (wolę jednak nowe sprzęty ;>). Jako, że dotychczas miałem kontakt z iPhonem 4 (dużo znajomych ma ten telefon, ja dotychczas byłem przy Androidzie), iP5 zrobiło na mnie mega wrażenie. Bryła, ekran i waga wydają się być idealne, a przyzwyczajenie sprawiło, że gdy teraz wezmę poprzednią generację do ręki to wydaje się...taka nieregularna :P. Mniejsza, a cięższa i grubsza. Telefon od razu zapakowałem w etui, przez co stracił nieco uroku, ale dłużej pozostanie w stanie idealnym. Jeśli chodzi o samo użytkowanie, wielkiej różnicy nie ma. Teraz tylko widzę, że ta dodatkowa powierzchnia była potrzebna. W porównaniu do niektórych urządzeniach na Androidzie wykorzystywana jest cała powierzchnia ekranu, elementy są gęsto upakowane, a jednocześnie mają idealną wielkość. Do szybkości (chociaż iP4S wcale pod tym względem nie jest odczuwalnie gorszy) i funkcjonalności nie można się przyczepić. Niektórzy mówią, że iP5 to wszystko, czego oczekują od smartfona. Ja osobiście czekam na iPhone, który będzie odpalał nieuruchomione aplikacje, tak jak ip5 te, które już ma w pamięci. Wtedy dla mnie to będzie telefon idealny. Jeśli chodzi o baterię, to wiadomo, że nie osiągnęła ona jeszcze swojej całkowitej sprawności, a i ja bawię się ciągle telefonem. Póki co 13,5H w gotowości, prawie 6 godzin w użyciu z Wifi i jest 24%. Wczoraj przy podobnym czasie używania z 3G było ok. 10%. PS 49 tydzień produkcji. Wszystko ok, poza luźnymi przyciskami.

#1315 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 21:16

Iphone 5 16gb 49 tydzień biały z play, zero problemów.

#1316 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 23:31

kusiek ja również mam 49 tydzień produkcji farbyka C3, również z play i gdyby nie fakt, że ta piękna srebrna rameczka wejścia lightning, między dwoma śrobeczkami nie była minimalnie wysunięta (wysunięcie rzędu niecałego milimetra ale widać i czuć pod palcem), co utrudnia postawienie iphona pionowo:roll: to smiało mogłbym rzec, że mam sztuke idealną :D A tak mam idealną inaczej:p Pozostaje tylko Deal with it :cool:

#1317 f0kus

f0kus
  • 186 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 stycznia 2013 - 15:34

Iphone 5 16gb 49 tydzień biały z play, zero problemów.

Ja rowniez to samo ,ale jednak cos pod szkielkiem aparatu i zonk ....czekam na decyzje play.

#1318 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 stycznia 2013 - 11:21

I mnie też dopadła wada. Mam nadzieje że to wada gdyż chyba wcześniej tutaj o tym czytałem.
Odebrany iP5 w dniu 26.10 z AOS z którego byłem tak szczęśliwy że nie ma rys i innych wad tutaj opisanych rozczarował mnie "drobnym" uszkodzeniem.
Przycisk uśpienia jakby przestał działać a wręcz jakby miał oznaki swojego "zapadania" w obudowie.
Cóż pozostaje mi nic innego jak reklamować w AOS i może się uda go wymienić na nowy.
Szkoda, gdyż myślałem że należę do tych nielicznych farciarzy którzy mają produkt wolny od wad.

A ja właśnie odebrałem swój nowy /używany/ telefon z serwisu Apple gdzie w tej sprawie reprezentował mnie Cortland.
Ba, cholernie jestem w k..ny że takie błahe uszkodzenie /nie działający przycisk uśpienia/ spowodowało że z tym a la nowym/używanym telefonem czuję się po prostu źle.
Taj jak pisałem wyżej otrzymałem nowy/używany telefon o innym numerze seryjnym.
Telefon zapakowany w foli, sprawdzony, co nie ukrywam ze zdziwieniem, zdaje mi się że nawet chodzi szybciej!!! Ale i tak mam wewnętrzny niedosyt.
Ba, nawet wystawiłem go w pierwszym odruchu na allegro aby go sprzedać. Mimo gigantycznej straty finansowej i dużej ilości propozycji /niektóre idiotyczne/ nie sprzedałem tego telefonu. I tak walczę z sobą i z moim telefonem.

Ale zainteresowała mnie inne rzecz.
Pierwotny telefon miał oznaczenie modelu: MD662LP
Mój nowy/używany ma obecnie oznaczenie modelu: ND662B
To drugie oznaczenie pokazuje mi Anglię i Irlandie.
Możecie mi pomóc w moich myślach czy aby dobry model otrzymałem z serwisu Apple?
Będę wdzięczny za sugestie.

#1319 Łukasz Lauf

Łukasz Lauf
  • 5 postów
  • SkądCracovia, Małopolskie, Poland, Poland

Napisano 27 stycznia 2013 - 14:17

Czyli wychodziło by na to że ja jako jeden z niewielu mam telefon idealny... Zamówiłem go 2 listopada na Apple online store. Wyczekałem się do 5 grudnia na niego i od tego czasu używam na non stopie. Nic sie mu nie dzieje, nic sie nie wiesza, nie ma żadnych rysek ani nic nie odstaje ;) Nawet nie ma słynnej fioletowej poświaty w robieniu zdjęć pod światło ;)

#1320 strefagti

strefagti
  • 124 postów
  • SkądMannschaft Krosno

Napisano 27 stycznia 2013 - 14:48

Czyli wychodziło by na to że ja jako jeden z niewielu mam telefon idealny...

Ja również ;)

#1321 spec001

spec001
  • 13 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 17:49

A czy wasz iPhone 5 również lekko trzeszczy podczas klepania w tył obudowy? Nie wiem czy to wada fabryczna czy coś mi się z nim stało, za każdym razem jak go odkładam na twarde podłoże to słyszę jakby coś tam "latało"

#1322 Edgar_95

Edgar_95
  • 31 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 18:16

U mnie czegoś takiego nie ma.

#1323 oley_20

oley_20
  • 616 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 stycznia 2013 - 18:30

U mnie trzeszczy jak pukam palcem w górną część telefonu iPhone 5 Broken Already? - YouTube - wadą to raczej nie jest i z różnym nasileniem pojawia się w iP. Jeśli słychać zaś latanie/klepanie to jest to źle zamocowana bateria 1st Defective Apple iPhone 5 - Loose Rattling Sound when shaked (thumping noise/vibration problem) - YouTube - serwis.

#1324 iPit

iPit
  • 143 postów
  • SkądK-ce

Napisano 27 stycznia 2013 - 18:35

A ja właśnie odebrałem swój nowy /używany/ telefon z serwisu Apple gdzie w tej sprawie reprezentował mnie Cortland.
Ba, cholernie jestem w k..ny że takie błahe uszkodzenie /nie działający przycisk uśpienia/ spowodowało że z tym a la nowym/używanym telefonem czuję się po prostu źle.
Taj jak pisałem wyżej otrzymałem nowy/używany telefon o innym numerze seryjnym.
Telefon zapakowany w foli, sprawdzony, co nie ukrywam ze zdziwieniem, zdaje mi się że nawet chodzi szybciej!!! Ale i tak mam wewnętrzny niedosyt.
Ba, nawet wystawiłem go w pierwszym odruchu na allegro aby go sprzedać. Mimo gigantycznej straty finansowej i dużej ilości propozycji /niektóre idiotyczne/ nie sprzedałem tego telefonu. I tak walczę z sobą i z moim telefonem.

Ale zainteresowała mnie inne rzecz.
Pierwotny telefon miał oznaczenie modelu: MD662LP
Mój nowy/używany ma obecnie oznaczenie modelu: ND662B
To drugie oznaczenie pokazuje mi Anglię i Irlandie.
Możecie mi pomóc w moich myślach czy aby dobry model otrzymałem z serwisu Apple?
Będę wdzięczny za sugestie.

Szczerze to ja tego nie kumam. Dali ci cholera używany telefon sprawny- naprawiony a twój poszedł sobie na serwis. To zamiast naprawić w twoim ten przycisk i oddać Ci twój kupiony telefon to robią takie jaja. Oddawaniem w tamtym roku na gwarancje dwa razy bolda 9900 i to powody były tez związane z przyciskami i z obudowa, oddawalem to w Orange i zawsze dostawałem zupełnie nowe egzemplarze z całym zestawem. Apple leci w chu... Totalnie z tymi gwarancjami.
Odpukac mój ma miesiąc żadnych wad.

#1325 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 20:40

Troszkę zmienie temat (jak nie można to wywalić, przenieść tego posta). Rozkręcał ktoś już na czynniki pierwsze lub ogólnie rozkręcał swojego iphona5? Jeżeli tak, to czy da się wyciągnąc chromowaną ramkę wejścia złącza lightning z obudowy? Przeglądałem wszystkie filmy na youtube ale tam jest to oględnie zrobione i nikt akurat tej czesci nie ruszał. Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych