Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#926 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 18:19

Biały czy czarny?

#927 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2012 - 18:48

Przed tym samym wyborem stoję i za cholerę nie wiem, brałbym czarnego ale jestem trochę pedantyczny i nie zniósł bym rys. więc chyba wezmę białego, ale nadal się waham.

#928 krisdyl

krisdyl
  • 41 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 18:56

Ten sam dylemat między białym a czarnym, bardziej chodzi za mną czarny...

#929 alek_rah

alek_rah
  • 7 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 grudnia 2012 - 19:48

Sam się zastanawiałem najpierw dostałem białego, później czarnego. Od początku wydawał mi się biały bardziej atrakcyjny, lecz gdy przyszedł czarny zrobił na mnie duże "wow". Wygląda niesamowicie elegancko i dostojnie, tak więc w gruncie rzeczy zostawiłem sobie czarnego :) W białym dla mnie za jest za duża dominacja srebrnego metalu.

#930 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:02

Mnie na zdjęciach i grafikach bardziej podobał się czarny, ale na żywo zdecydowanie bardziej biały i dlatego wybrałem białasa :)

#931 Gemini

Gemini
  • 96 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:58

Biały czy czarny?

Czarny 16 GB zamawiany z AOS :) Też miałem obawy, że czarny po tych opiniach może mieć uszkodzoną obudowę, ale nic z tych rzeczy :) No nawet na siłę przy dobrym świetle próbowałem coś znaleźć. Nic, ani ryski/odprysku.

#932 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 04 grudnia 2012 - 21:01

Orientuje sie ktoś czy regenersis (play) wymieni mi iPhone z powodu ruchomego przycisku Power. Trochę to denerwuje :)

#933 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 04 grudnia 2012 - 21:16

Daj sobie spokój, jeszcze dostaniesz gorszego ;D dopóki się nie urwie to ja bym trzymał.

#934 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 04 grudnia 2012 - 21:52

Daj sobie spokój, jeszcze dostaniesz gorszego ;D
dopóki się nie urwie to ja bym trzymał.

Ja mam inne podejście.

#935 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 05 grudnia 2012 - 08:00

Tzn. Jakie ? Wszystko musi być tip-top ? Jakie szczęście, że ja nie mam takich problemów ;-) . Napisz jak z wymianą?.

#936 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2012 - 16:26

Jak się wydaje takie pieniądze za taki amazing telefon to powinno być wszystko tip top i w ogóle nie rozumiem zdziwionych tym stanem rzeczy. Czy te legendy o wyznawcach Apple to rzeczywiście prawda?! Wymieniaj i napisz jak poszło, nie dość że rok gwarancji to człowiek ma się ograniczać i wyznaczać sobie zakres tego co może być popsute, a co nie.... WSZYSTKO MA DZIAŁAĆ.

#937 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2012 - 16:45

Mógłby się wypowiedzieć ktoś kto ma czarny od dłuższego czasu na temat odprysków i całej tej historii z rysowaniem?

#938 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 05 grudnia 2012 - 16:55

Jak się wydaje takie pieniądze za taki amazing telefon to powinno być wszystko tip top i w ogóle nie rozumiem zdziwionych tym stanem rzeczy. Czy te legendy o wyznawcach Apple to rzeczywiście prawda?!

Wymieniaj i napisz jak poszło, nie dość że rok gwarancji to człowiek ma się ograniczać i wyznaczać sobie zakres tego co może być popsute, a co nie.... WSZYSTKO MA DZIAŁAĆ.

Zgadza się tylko nie wiadomo czy nie dostanie gorszego, jak wymienią na nowy, albo czy nie będą się bawić w naprawę. Co za tym idzie odeślą tak jak jest i napjszą, że wszystko jest ok.

#939 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2012 - 17:15

Niekoniecznie, trzeba próbować i walczyć o swoje. Nie można się zadowalać że większość działa więc na wszelki wypadek nie wysyłam... Jeśli tak zaczniemy robić, bałbym się poważnie o zakup iPhona dziesiątej generacji...

#940 severum

severum
  • 4 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 19:06

Dalej walczę z problemem prędkości wifi, w pracy Iphone na wifi działa ok szybko 30 mb/s router asusa. W domu wymieniłem na dlink i nic, pożyczyłem jeszcze dwa inne rutery od kumpla i nic. Zastanawiam się czy nie wymienić routerka z obsługa 5 Ghz? [ATTACH=CONFIG]12554[/ATTACH] powyżej widać prędkości Iphonów 4 i 4s, Ipada oraz laptoapa. Niestety Ipohne 5 wypada fatalnie. Może ktoś ma patent co zrobić?

#941 mloody

mloody
  • 6 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 20:59

Mam 3 tygodnie. Początkowo ideał - teraz samoistnie pojawiają się odpryski na krawędziach. Mimo obchodzenia jak z jajkiem.

#942 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 06 grudnia 2012 - 01:17

Użytkuję Iphone 5 od dwóch tygodni,więc napiszę swoją krótką recenzję.Telefon mam z Orange,simlock zdjęty poprzez kontakt z BOK.Od samego początku nałożona folia SGP Ultra Crystal Mix przód + tył oraz bumper od SGP NEO HYBRID EX.Telefon przyjechał z malutką ryską na bocznej ramce,uznałem że zawsze mogło być gorzej i nie zwracałem na to uwagi.W miarę czasu i czytania opowieści na forum,znalazłem dodatkowe problemy :) Mianowicie luzny power/sleep,luzny przycisk do przyciszania i podgłaszania dzwięków oraz co najbardziej mnie zirytowało zle spasowana ramka z prawej strony (na górze i na dole jest malutki prześwit może z 1mm).Dzisiaj zdjąłem bumper żeby się zorientować jak wygląda sytuacja i dostrzegłem kilka zadrapań.Nie mam pojęcia jak,kiedy się pojawiły.Dlatego przyznaję rację koledze wyżej,że odpryski,zadrapania potrafią robić się same.Zastanawiam się co dalej,czy żyć z tym lub oddać telefon do Regenersis,czego się obawiam najbardziej.Dodatkowo jak już pisałem zdjąłem simlocka za 77 zł,pewnie musiał bym to robić drugi raz?Czy jest możliwość przed oddaniem do serwisu aby ktoś kompetentny obejrzał telefon i stwierdził że nie ma śladów otwierania,oraz zalania czujników?Osobiście nie wyobrażam sobie abym mógl sam w domowym zaciszu bawić się śrubokrętem i rozkręcać telefon,ale jak wiemy wszystko jest możliwe :)Jeżeli dostał bym refurba,a tak zapewne będzie-nie przeszkadza mi to.Proszę o opinię kolegów,propozycję co dalej robić. Przepraszam za ewentualne błędy :)

#943 MLuk

MLuk
  • 266 postów
  • SkądLivingston

Napisano 06 grudnia 2012 - 01:44

Kilka godzin temu otrzymałem swojego iPhone 5. Ekran idealny bez zadrapań, odprysków czy innych wad. Jedynie podobnie jak w mojej czwórce słychać grzechotanie soczewki. :)

#944 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 07 grudnia 2012 - 00:06

Cześć :D. Długo mnie nie było ;) Jako, że nadchodzi dzień świąt, a moje plany co do prezentu zmieniły się to mam kilka pytań: 1.Jak to z iPhone'ami 5 z T-Mobile w wersji czarnej ? (prosze konkretnie z t-mobile) chodzi mi o odpryski itd. 2.Jak działają na nim takie produkcje jak IB II ? Z góry dzięki za odpowiedzi i wesołego mikołaja ;)

#945 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 22:20

Użytkuję Iphone 5 od dwóch tygodni,więc napiszę swoją krótką recenzję.Telefon mam z Orange,simlock zdjęty poprzez kontakt z BOK.Od samego początku nałożona folia SGP Ultra Crystal Mix przód + tył oraz bumper od SGP NEO HYBRID EX.Telefon przyjechał z malutką ryską na bocznej ramce,uznałem że zawsze mogło być gorzej i nie zwracałem na to uwagi.W miarę czasu i czytania opowieści na forum,znalazłem dodatkowe problemy :) Mianowicie luzny power/sleep,luzny przycisk do przyciszania i podgłaszania dzwięków oraz co najbardziej mnie zirytowało zle spasowana ramka z prawej strony (na górze i na dole jest malutki prześwit może z 1mm).Dzisiaj zdjąłem bumper żeby się zorientować jak wygląda sytuacja i dostrzegłem kilka zadrapań.Nie mam pojęcia jak,kiedy się pojawiły.Dlatego przyznaję rację koledze wyżej,że odpryski,zadrapania potrafią robić się same.Zastanawiam się co dalej,czy żyć z tym lub oddać telefon do Regenersis,czego się obawiam najbardziej.Dodatkowo jak już pisałem zdjąłem simlocka za 77 zł,pewnie musiał bym to robić drugi raz?Czy jest możliwość przed oddaniem do serwisu aby ktoś kompetentny obejrzał telefon i stwierdził że nie ma śladów otwierania,oraz zalania czujników?Osobiście nie wyobrażam sobie abym mógl sam w domowym zaciszu bawić się śrubokrętem i rozkręcać telefon,ale jak wiemy wszystko jest możliwe :)Jeżeli dostał bym refurba,a tak zapewne będzie-nie przeszkadza mi to.Proszę o opinię kolegów,propozycję co dalej robić.
Przepraszam za ewentualne błędy :)

Odnośnie zadrapań od bumpera to jest norma. Bumper obciera, tak samo miałem w iP4 moim jak i żony. Teraz używam innego etui z miękkiej gumy

#946 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 22:40

Ale właśnie ten SGP Neo Hybrid Ex ma przecież wewnątrz silikon, jak dobrze pamięta, więc jak on mógł tak obetrzeć?;/

winterfresh74, jakie masz teraz etui?

#947 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 grudnia 2012 - 23:10

Cześć :D.
Długo mnie nie było ;)
Jako, że nadchodzi dzień świąt, a moje plany co do prezentu zmieniły się to mam kilka pytań:

1.Jak to z iPhone'ami 5 z T-Mobile w wersji czarnej ? (prosze konkretnie z t-mobile) chodzi mi o odpryski itd.
2.Jak działają na nim takie produkcje jak IB II ?

Z góry dzięki za odpowiedzi i wesołego mikołaja ;)

Co do gierki Ci nie odpowiem, natomiast co do koloru czarnego to nie ma żadnego znaczenia skąd go masz ponieważ obtarcia nie tyle są rezultatem otrzymania od konkretnego podmiotu czy magazynu ale jest to absolutna wtopa ze strony Apple jeśli chodzi o materiał/sposób koloryzowania.

Nawet jeśli dostaniesz w T-Mobile idealną czarną wersję to rysy Ci się na niej i odpryski zrobią choćbyś nosił go w osobnym plecaku i obsługiwał z chirurgiczną ostrożnością. Farba odpadnie i koniec. Bawiłem się ostatnio czarną wersją w Apple Store - fakt tam jest tłum, natomiast iP4S jest cały i zdrowy, a sąsiad czarna piątka stan jak po wypuszczeniu go z 11 piętra. Tragedia. Moi znajomi którzy wybrali czarne telefony mają wszyscy problemy z odpryskami.

Dlatego też jeśli iPhone5, to moim zdaniem tylko biały, bez względu na upodobania. Oczywiście należałoby się za te niektóre poczynania kopnąć Apple'a w dupala, ale jakie mamy alternatywy? Przepłacona Lumia z wadliwą optyką? Platikowe koreańczyki wielkości rakietki?

Ja mam inne pytanie do osób posiadających białe wersje i etui tego typu:
STILGUT Etui Futerał iPhone5 100% SKÓRA VINTAGE ! (2851059435) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Co do zasady posługuję się telefonem bez niczego, natomiast w przypadku telego telfonu wolę się zaopatrzyć w coś, co pozwoli mi w miarę bezpiecznie iść na zakrapianą imprezę...

Czy te chwytaki wewnątrz co trzymają telefon w jakiś sposób go rysują? Oczywiście telefon lądowałby w tym kubraczku kilka razy dziennie. Czyli kilka założeń, kilka włożen. Jak telefon będzie wyglądał po dłuższym czasie? Wpływa to jakoś na wygląd, powoduje obtarcia?

Jeśli ktoś ma z powyższym doświadczenia będę wdzięczny za odpowiedź.

#948 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 07 grudnia 2012 - 23:24

Up. Nie opowiadaj bzdur o odpryskach bo świadczy to o tym ze nigdy go nie miałeś. Ja mam ponad miesiąc model czarny i wyglada jak z pudełka. Normalnie używany noszony w czystej kieszeni.

#949 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 grudnia 2012 - 23:27

I po co wyjeżdżasz z bzdurami? Poczekaj troszkę więcej czasu jak ci co mają go od chwili wejścia na rynek i zobaczymy kto tu pisze bzdury.

#950 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 07 grudnia 2012 - 23:27

Czy te chwytaki wewnątrz co trzymają telefon w jakiś sposób go rysują? Oczywiście telefon lądowałby w tym kubraczku kilka razy dziennie. Czyli kilka założeń, kilka włożen. Jak telefon będzie wyglądał po dłuższym czasie? Wpływa to jakoś na wygląd, powoduje obtarcia?

Jeśli ktoś ma z powyższym doświadczenia będę wdzięczny za odpowiedź.

Owszem, od wkładania i wyciągania porysujesz telefon, porysowalem tak 3 egzemplarze, porażka, wróciłem do 4S i gdybym się zdecydował na iP5 to tylko białego a szkoda bo kocham czarny kolor.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych