Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#601 pepelino224

pepelino224
  • 54 postów
  • SkądUnited Kingdom

Napisano 08 listopada 2012 - 00:58

Wraca do Chin, tam zostaje rozebrany, wadliwe czesci wymienione, bateria zawsze wymieniana jest na nową, nastepnie towar wraca na rynek

#602 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 11:39

Dzisiaj dostałem białego po 3 tygodniach oczekiwania. Wszystko dobrze spasowane, brak rys, martwych pikseli itp. Ale... przycisk home.... jest jakby bardziej wpuszczony do środka. W innych urządzeniach zawsze był dobrze wyprofilowany i nie czułem tego problemu. Dodatkowo jak się w niego lekko puka to słychać taki odgłos pustki - w innych urządzeniach tak nie ma. Nie wiem czy to zostawić czy wymieniać - zawsze mam kurde pecha do ich sprzętu... Jak u was wygląda ten przycisk?

#603 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 12:52

Co do iPhona 5 to powiedzcie mi czy jak połączę go pod kompa/laptopa kablem do ładowania to będzie ładował? czy tylko w kontakt i w to kabel USB z ładowaniem?

#604 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 13:12

Będzie się ładował i z komputera.

#605 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 08 listopada 2012 - 18:09

Jak u was wygląda ten przycisk?

Home w 5tce ma troche inny skok niz we wczesniejszych. Tez mnie to dziwilo ale po godzinie sie przyzwyczaisz.

#606 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 09:18

A jak kupie sobie moduł do zapalniczki samochodu w podłączeniem tego kabla USB-LF To będzie normalnie ładowało? Znajomy do 4s kupił podróbę jakąś i mówił że mu nie ładowało

#607 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 listopada 2012 - 09:29

Dzisiaj dostałem białego po 3 tygodniach oczekiwania.
Dodatkowo jak się w niego lekko puka to słychać taki odgłos pustki - w innych urządzeniach tak nie ma.

Ja mam tak w iPadzie, ale olałem sprawę. Na początku się wkurzyłem i chciałem wymieniać, ale jak pomyślałem, że nowy może mieć bardziej upierdliwe wady, to sprawę olałem :)

#608 strefagti

strefagti
  • 124 postów
  • SkądMannschaft Krosno

Napisano 09 listopada 2012 - 10:49

Ma ktoś jakieś doświadczenia z iPhone'm 5 z sieci Plus?

#609 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 09 listopada 2012 - 13:25

Ma ktoś jakieś doświadczenia z iPhone'm 5 z sieci Plus?

http://myapple.pl/wi...sieci-plus.html

#610 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2012 - 17:39

A więc ip5 ma problemy z dotykiem, ciekawe czy to sprzętowa wada fabryczna.

#611 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 listopada 2012 - 17:46

A więc ip5 ma problemy z dotykiem, ciekawe czy to sprzętowa wada fabryczna.
Apple iPhone 5 scrolling glitch demo - YouTube

Co to w ogóle za test? :shock: Po co takie rzeczy sprawdzać?

#612 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2012 - 17:49

Co to w ogóle za test? :shock: Po co takie rzeczy sprawdzać?

Przecież człowiek tłumaczy po co, to dla tworców gier ważne. Tam czasem potrzebne jest takie machanie dzikie. Stąd na to wpadli, bo nie rozumieli dlaczego w pewnych momentach gra na ip5 przestaje reagować na dotyk. Okazało się, że to nie problem z aplikacją, a ogólnie z dotykiem w ip5.

#613 elpadre

elpadre
  • 12 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 20:26

Przecież człowiek tłumaczy po co, to dla tworców gier ważne. Tam czasem potrzebne jest takie machanie dzikie. Stąd na to wpadli, bo nie rozumieli dlaczego w pewnych momentach gra na ip5 przestaje reagować na dotyk. Okazało się, że to nie problem z aplikacją, a ogólnie z dotykiem w ip5.

Heh sprawdzilem z ciekawosci i rzeczywiscie tak jest. Na szczescie w gry nie gram ani ich nie pisze wiec akurat ta wada mnie wali, ale mimo wszystko to jest wszystko coraz bardziej dobijajace

#614 pepelino224

pepelino224
  • 54 postów
  • SkądUnited Kingdom

Napisano 09 listopada 2012 - 20:34

wątpie aby to była wina hardware'u raczej software pod 4 cale może ty lekko zawodzic. Jesli natomiast tak jest to apple dało d...

#615 Afred666

Afred666
  • 1 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 13:07

Znalazłem test telefonu z którym się zgadzam [url=http://anibyco.blogspot.no]Technika[/url]
osobiście mam iphonna 5 kupionego w apple store . Otrzymałem telefon 1 listopada po 2dniach zauważyłem że coś w środku telefonu jest poluzowane . Zadzwoniłem do apple a oni wysłali nowy telefon w ciągu tygodnia . Kurier przyjechał z nowym telefonem i zabrał stary. Nowy działa bez zarzutów.

#616 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 07:55

Znalazłem test telefonu z którym się zgadzam Technika
osobiście mam iphonna 5 kupionego w apple store . Otrzymałem telefon 1 listopada po 2dniach zauważyłem że coś w środku telefonu jest poluzowane . Zadzwoniłem do apple a oni wysłali nowy telefon w ciągu tygodnia . Kurier przyjechał z nowym telefonem i zabrał stary. Nowy działa bez zarzutów.

Też czekałeś na telefon 3 tygodnie ponad? ja już czekam od 19.10 (zamówienie)

#617 maxolo

maxolo
  • 275 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 14:09

jedno pytanko, czy zamawiając teraz iP5 z apple.pl, istnieje duża szansa że "problemy wieku dziecięcego" (odpryski itp.) są już w dużej mierze wyeliminowane, czy te iPhony nie różnią się niczym od tych sprzedawanych od razu po premierze?

#618 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 12 listopada 2012 - 14:17

maxolo, jeśli się coś sie zmienilo to tylko kwestia departamentu jakosci odpowiedzialna za dokladnie sprawdzenie kazdego produktu przed zafoliowaniem, czarne iPhone'y byly podatne na zarysowanie i beda podatne na zarysowania bo wątpie by technologia lakierowania sie zmienila z dnia na dzien

#619 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 listopada 2012 - 14:28

jedno pytanko, czy zamawiając teraz iP5 z apple.pl, istnieje duża szansa że "problemy wieku dziecięcego" (odpryski itp.) są już w dużej mierze wyeliminowane, czy te iPhony nie różnią się niczym od tych sprzedawanych od razu po premierze?

Pewnie, że się nie różnią. Masz pecha? To trafisz na felerny model.

#620 maxolo

maxolo
  • 275 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 14:52

czyli szczerze mówiąc co polecacie najbardziej? napewno nie będę się przerzucał na żadne samsungi, bo iphone u mnie jak moja druga ręka. może kupić białego?

#621 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 listopada 2012 - 16:02

czyli szczerze mówiąc co polecacie najbardziej? napewno nie będę się przerzucał na żadne samsungi, bo iphone u mnie jak moja druga ręka. może kupić białego?

Statystycznie na pewno biała wersja jest mniej wadliwa co do odprysków, przez to, że ramka nie jest pokrywana żadnymi lakierami itp,

#622 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 12 listopada 2012 - 17:26

Wstrzymaj sie bo 5S za rogiem :) :) :)

iPhone 5S Trial Production To Begin Next Month [REPORT] | Redmond Pie

Czyzby miala nas spotkac podobna historia jak ostatnio wlascicieli iPada 3-gen?

#623 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 listopada 2012 - 17:52

Możliwe, że wyjdzie ulepszona wersja mniej podatna za zarysowania i może z lepszymi mapami itp...

#624 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2012 - 18:29

Możliwe, że wyjdzie ulepszona wersja mniej podatna za zarysowania i może z lepszymi mapami itp...

Teraz to Apple i innym producentom będzie bardzo trudno zaskoczyć nas UŻYTKOWNIKÓW.
Wymagania wzrosły wraz z pojawieniem się kolejnych nowinek technicznych.
Możliwe jest że numer 5 zostanie podrasowany i wyjdzie jako 5s za roku lub w lato 2013.

Ja teraz czekam na telefon grubości karty kredytowej i takiej giętkości :cool: to mój warunek kupienia nowego

#625 Gemini

Gemini
  • 96 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 listopada 2012 - 18:34

Papka marketingowa konkurencji by zmniejszyć sprzedaż przedświąteczną.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych