iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.
Napisano 06 listopada 2012 - 20:16
Napisano 06 listopada 2012 - 20:17
Napisano 06 listopada 2012 - 20:28
Jakie są główne powody?
Pewnie takie, żeby zarabiać na życie

Nie znasz powodów pracy?
Napisano 06 listopada 2012 - 20:56
Napisano 06 listopada 2012 - 21:01
Czy wasze 5 też nie wyłapują automatycznie zasiegu po jego utracie i aby wrócił zasięg trzeba wykonać dowolne połączenie lub zrestartować telefon. Dodam tylko że używam sieci orange ??????
Po backupie ??
Napisano 06 listopada 2012 - 21:09
HA HA, chodziło mi o główne powody oddawania iP5 przez kupujących jako zwrot?Pewnie takie, żeby zarabiać na życie
Nie znasz powodów pracy?
Napisano 06 listopada 2012 - 21:10
Po backupie ??
Po wejściu do budynku w którym mieszkam (konkretnie windy) trace zawsze zasięg który samoczynie nie powraca pomaga tylko wykonanie dowolnego połączenia lub restart telefonu
Napisano 06 listopada 2012 - 21:15
No widzisz. A ja jestem zadowolony. Nic mi się nie nagrzewa, nie mam rys, żadnych tragedii opisywanych na forum. Pierwszy egzemplaż bez konieczności wymiany.(...) a ja na razie nie znalazlem osoby, ktora bylaby zadowolona z 5tki (...)
Czy sądzisz, że powinienem otworzyć temat o zadowolonych posiadaczach iP5?
- - - Połączono posty - - -
A powiedz mniej więcej ile 4S-ów sprzedaliście w tym czasie a ile 5? Nie chodzi mi o ilości tylko o ich porównanie.Powiem tylko tyle, że w AS gdzie pracuje w ostatnim czasie mamy mnóstwo zwrotów iP5, znacznie wiecej niż w ubiegłym roku gdy wypuściliśmy iP4S
Napisano 06 listopada 2012 - 21:18
Po wejściu do budynku w którym mieszkam (konkretnie windy) trace zawsze zasięg który samoczynie nie powraca pomaga tylko wykonanie dowolnego połączenia lub restart telefonu
Ja miałem inną sytuację aczkolwiek może być podobna. Też sieć Orange.
Po wykonaniu połączenia do np. małżonki i zakończeniu połączenia chciałem od razu zadzwonić to np teściowej /bez śmiechów proszę/.
Połączenia nie można było ustanowić.
Mój telefon był po za zasięgiem mimo że na wyświetlaczu pokazywał full zasięg.
Trochę mnie to wkurzyło i zadzwoniłem do Orange.
Kazali wyciągnąć nano sim i włożyć z powrotem. O dziwo, problem zniknął ale czasami jakby się to powtarzało.
Sądzę że jest w moim przypadku problem z kartą nano sim. Jeżeli to będzie mnie irytowało to zacznę o jej wymiany.
Napisano 06 listopada 2012 - 21:20
Ja również poruszam się windą i oczywiście zasięg zanika całkowicie. Po wyjściu za krótką chwilę jednak się pojawia.Po wejściu do budynku w którym mieszkam (konkretnie windy) trace zawsze zasięg który samoczynie nie powraca pomaga tylko wykonanie dowolnego połączenia lub restart telefonu
Nie chciałbyś może sprzedać swojego egzemplaża?Po wykonaniu połączenia do np. małżonki i zakończeniu połączenia chciałem od razu zadzwonić to np teściowej /bez śmiechów proszę/.
Połączenia nie można było ustanowić.
Mój telefon był po za zasięgiem mimo że na wyświetlaczu pokazywał full zasięg.

Napisano 06 listopada 2012 - 22:26
Napisano 06 listopada 2012 - 22:33
Problem z ładowaniem. Telefon ładuje się bez problemu i podłącza do iTunes przez kabel lightining-USB z komputerem, natomiast od dzisiaj po nocnym ładowaniu za cholerę nie mogę go naładować już za pomocą tej ładowarki sieciowej do gniazdka. I teraz pytanie - ten typ ładowarki to model A1400 5v, natomiast na allegro są dostępne modele A1300 5v, myślicie że to nie ma znaczenia ? Czytałem o podobnych problemach za granicą, ale nie wiem czy mogę używać tej ładowarki z poprzednich modeli.
pozdrawiam
Zdaje sie, że one różnią się tylko natężeniem. Możesz ładować przy pomocy A1300, telefon będzie się ładował delikatnie dłużej.
Napisano 07 listopada 2012 - 04:07
Napisano 07 listopada 2012 - 06:25
Napisano 07 listopada 2012 - 09:07
Czy sądzisz, że powinienem otworzyć temat o zadowolonych posiadaczach iP5?
Feel free. Moze tam cos wniesiesz. I sie ciesz, bo raczej miales farta niz my pecha

Napisano 07 listopada 2012 - 09:23
Napisano 07 listopada 2012 - 10:20
Napisano 07 listopada 2012 - 11:28
"Ja również poruszam się windą i oczywiście zasięg zanika całkowicie. Po wyjściu za krótką chwilę jednak się pojawia."
U mnie zasięg niestety po utracie już się samoczynie nie pojawia. W jakiej sieci używasz swojego Iphona ???
T-Mobile. Oryginalna karta nano sim (nie przycinana)
Ja mam swojego iPhone-a (białego) od dwóch tygodni i ostatnio zauważyłem, że te cztery paski na bokach dzielące anteny jakby mi się odbarwiają. Noszę głownie granatowe jeansy i te paski robią się powoli niebieskie! Probówałem to czyścic - myślałem, że to isad, brud, ale nie. To jakby same paski. Zauważył ktoś coś podobnego?
iSad albo iDirt

Napisano 07 listopada 2012 - 18:09
Napisano 07 listopada 2012 - 18:20
Ja natomiast mam problem podczas rozmów :???: głos osoby z którą rozmawiam przerywa i robi się taki jakby skomputeryzowany, zupełnie niezrozumiały (robot?)... Taki problem pojawia się przy większości połączeń. Boje się, że już drugi raz będę musiał oddać 5tke na gwarancje :-| Te problemy są tak uciążliwe, że nie wykluczam powrotu na 4S...
Ja mam tak samo, pomaga restart.
Napisano 07 listopada 2012 - 18:20
Głównie problemy z baterią oraz jakością wykonania modelu czarnego, z którego farba sie poprostu złuszcza, było kilka przypadków z wadliwymi ekranami oraz problemy z portem Lightning
I co dalej z takim ipkiem ze zwrotu się dzieje?
Napisano 07 listopada 2012 - 18:30
Napisano 07 listopada 2012 - 18:30
I co dalej z takim ipkiem ze zwrotu się dzieje?
Serwisują go i idzie na Refurbished.
Napisano 07 listopada 2012 - 22:04
"Na początek suche liczby. Nieformalna ankieta przeprowadzona przez serwis MacRumors wykazuje, że więcej niż 1/3 respondentów z grupy liczącej 1260 osób wyjęła z pudełka produkt lekko felerny. Większość doniesień dotyczy zauważalnych zadrapań i mniej widocznych wgięć we fragmentach obudowy wykonanych z anodyzowanego aluminium."
Zrodlo: [url=http://komorkomania.pl/2012/09/24/zadrapania-tu-i-ukruszenia-tam-czyli-iphone-5-prosto-z-pudelka]Zadrapania tu i ukruszenia tam, czyli iPhone 5 prosto z pudełka [/url]
No comments
To tez ciekawe: "Ale to nie jedyna wada nowego produktu z Cupertino. Wysoka precyzja dopasowania odbiła się także na szkle. Na jednym ze zdjęć poniżej możecie zaobserwować ukruszoną krawędź ekranu. Tak mocne spasowanie komponentów powoduje duże naprężenia w całej konstrukcji i przyłożenie dodatkowej siły (np. podczas lekkiego uderzenia) może spowodować pęknięcie."
I to potwierdzam-telefon mi spadl z niskiej wysokosci (z pozycji siedzacej na but a potem na ziemie) i mam kilka wyraznych ukruszen na krawedzi szkla.
Takze mozemy sobie zafoliowac nasze 5tki i powiesic w ramce nad lozkiem (tylko ostroznie!) bo glownie to one ladnie wygladaja
Napisano 07 listopada 2012 - 23:27
Dzięki dzięki. Chodziło mi raczej o porównanie ilości sprzedanych iP5 w miesiąc od premiery z ilością sprzedanych iP4S w miesiąc od premiery (rok temu nie teraz) i informacje o ilości zwrotów iP5 teraz i iP4S wtedy.Do @Dusiek
4S sprzedają się bardzo dobrze, okolo 20 sztuk dziennie, iP5 mamy obecnie ograniczone ilosci ale jak sie domyslasz sprzedalo sie ich tysiące w naszym sklepie od 21 wrzesnia. Ogólnie 4S sprzedaje sie BARDZO DOBRZE i jest to po iP5 i iPadzie Mini najlepiej sprzedający się produkt. Tele w tym temacie
Możnaby ustalić mniej więcej procentowy udiał zwrotów. Wydaję mi się, że byłyby to wartości mniej więcej zbliżone (może trochę na niekożyść iP5).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych