Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• This topic is locked This topic is locked
1451 replies to this topic

#651 Blowy

Blowy
  • 72 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 November 2012 - 14:24

Tak, bez gadania wymienili mi od razu na nowy, tylko ten drugi co przyszedł też ma dwie rysy więc ogólnie paranoja.

#652 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 13 November 2012 - 14:30

Co Wy na to? Kolejna wada w iPhone'a 5 ujawniona!

#653 baha

baha
  • 3 posts

Posted 13 November 2012 - 16:27

Znalazłem test telefonu z którym się zgadzam [url=http://anibyco.blogspot.no]Technika[/url]
osobiście mam iphonna 5 kupionego w apple store . Otrzymałem telefon 1 listopada po 2dniach zauważyłem że coś w środku telefonu jest poluzowane . Zadzwoniłem do apple a oni wysłali nowy telefon w ciągu tygodnia . Kurier przyjechał z nowym telefonem i zabrał stary. Nowy działa bez zarzutów.

Witam,

kupiłam iP5 w sklepie online w październiku i niestety musiałam go odesłać ponieważ właśnie coś w nim "latało" w środku.
Nie wiem czy to dlatego, ale gubił często zasięg, przerywało mi całkowicie rozmowy lub słyszałam co drugie słowo z tego co ktoś do mnie mówił...ewidentnie miał problemy z zasięgiem, do tego po niecałym tygodniu użytkowania, ładowarka przestała ładować. Odesłałam telefon, przyjechał do mnie wczoraj nowy i też coś w nim w środku "lata", mniej niż w tym pierwszym, ale jednak... mało jeszcze rozmawiałam, ale mam już takie spostrzeżenie (po sugestii konsultantki z T-Mobile), że przy włączonym 3G też gubi zasięg, jak go wyłączę to jest dobrze, ale przecież nie chodzi o to, żeby wyłączać 3G w smartfonie... dodam, że poprzedni telefon (iP4) działał na 3G bez zarzutów.

Pytanie mam nastęĻujące, czy to poluzowanie w pierwszym egzemplarzu u Pana też miało wpływ na zasięg? i czy w tym nowym już nic w środku nie lata? bo nie wiem czy wymieniać czy to tak ma być... to gubienie zasięgu to mnie baaardzo rozczarowało... czy to może być wina karty nano sim czy to antena?

jak myślicie? to wina egzemplarza, softu czy wada fabryczna anteny? spotkaliście się z podobnym problemem? ja mam już trzeciego iPhone'a i szczerze mówiąc to tylko z piątką mam problemy...

#654 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 13 November 2012 - 17:47

Witam,

kupiłam iP5 w sklepie online w październiku i niestety musiałam go odesłać ponieważ właśnie coś w nim "latało" w środku.
Nie wiem czy to dlatego, ale gubił często zasięg, przerywało mi całkowicie rozmowy lub słyszałam co drugie słowo z tego co ktoś do mnie mówił...ewidentnie miał problemy z zasięgiem, do tego po niecałym tygodniu użytkowania, ładowarka przestała ładować. Odesłałam telefon, przyjechał do mnie wczoraj nowy i też coś w nim w środku "lata", mniej niż w tym pierwszym, ale jednak... mało jeszcze rozmawiałam, ale mam już takie spostrzeżenie (po sugestii konsultantki z T-Mobile), że przy włączonym 3G też gubi zasięg, jak go wyłączę to jest dobrze, ale przecież nie chodzi o to, żeby wyłączać 3G w smartfonie... dodam, że poprzedni telefon (iP4) działał na 3G bez zarzutów.

Pytanie mam nastęĻujące, czy to poluzowanie w pierwszym egzemplarzu u Pana też miało wpływ na zasięg? i czy w tym nowym już nic w środku nie lata? bo nie wiem czy wymieniać czy to tak ma być... to gubienie zasięgu to mnie baaardzo rozczarowało... czy to może być wina karty nano sim czy to antena?

jak myślicie? to wina egzemplarza, softu czy wada fabryczna anteny? spotkaliście się z podobnym problemem? ja mam już trzeciego iPhone'a i szczerze mówiąc to tylko z piątką mam problemy...

Masz oryginalnego nano sim czy przycinanego własnoręcznie? Ponoć jak się samemu przycina to sa problemy z zasięgiem. Ja jeszcze nie dostałem iP5, nadal czekam ale na dniach ma przyjść i zobaczę czy oj egzemplarz będzie ok

#655 baha

baha
  • 3 posts

Posted 13 November 2012 - 17:52

oryginalną i to już drugą...

#656 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 13 November 2012 - 18:28

@baha A co Ci latało w tym telefonie? Ja mam takie odczucie że jak pukam palcem w tył telefonu to mam takie wrażenie że coś jest źle przykręcone w środku. Jak czytałem wcześniej to forumowicze pisali że jest to żyroskop i to taka jego przypadłość. Ja wcześniej miałem 3Gs-a więc nie mam porównania. Może mi to ktoś potwierdzić? Z góry dziękuję za odpowiedź

#657 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 13 November 2012 - 18:34

Co Wy na to? Kolejna wada w iPhone'a 5 ujawniona!

Juz tego troche za wiele, apple robi nowego iPhone 5S bo 5 wydaje sie być za krucha, taka moja opinia na ten temat.
Chętnie bym kupił iP5 gdyby był tak solidny jak mój iP4S. Czekam na 5S :D

#658 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 13 November 2012 - 18:35

oryginalną i to już drugą...

A co z przyciskiem usypiania/wybudzenia? działa ok jak w w/w linku moim?

#659 baha

baha
  • 3 posts

Posted 13 November 2012 - 18:39

@ iAndrzej: wg mnie to była taka malutka blaszka w miejscu, gdzie wkłada się kartę...bo jak kartę wyjęłam i przytrzymałam tą blaszkę tą szpilką do wyjmowania kart, to już nic nie latało...

- - - Połączono posty - - -

@ zbiczek: nie zauważyłam nic niepokojącego jak dotychczas

#660 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 13 November 2012 - 19:00

Juz tego troche za wiele, apple robi nowego iPhone 5S bo 5 wydaje sie być za krucha, taka moja opinia na ten temat.
Chętnie bym kupił iP5 gdyby był tak solidny jak mój iP4S. Czekam na 5S :D

Bardziej mi chodziło o wypowiedz kogos kto ma 5 i może powiedzieć czy ma tak czy nie. Domysły i spekulację są mało potrzebne. Co do 5s wątpię że się pojawi wcześniej ;)

@ iAndrzej: wg mnie to była taka malutka blaszka w miejscu, gdzie wkłada się kartę...bo jak kartę wyjęłam i przytrzymałam tą blaszkę tą szpilką do wyjmowania kart, to już nic nie latało...

@ zbiczek: nie zauważyłam nic niepokojącego jak dotychczas

To być może po prostu tacka na sim powoduje takie dźwięki :) i nie jest to nić strasznego.

#661 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 13 November 2012 - 19:23

No właśnie tez jestem z Manchesteru. No nic spróbuje wywojowac nowa sztukę bo odnawiana to jakaś kpina. Rozumiem żebym to ja go uszkodził, ale w ramach zadośćuczynienia powinienem dostać nowa sztukę.

Masz 14 dni na oddanie sprzętu z mozliwoscia wymiany na nowy, po 14 dniach mogą Ci zaproponować refurbished albo naprawę własnego choc do tej ostatniej opcji bym cie nie naklanial bo to potrwa kilka tygodni.

#662 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 13 November 2012 - 19:25

To normalne ze po puknieciu palcem w tyl cos pyka. W iP4 tez tak jest.

#663 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 13 November 2012 - 19:28

Z tyłu pyka bo to część aparatu. Normalne dla modeli od 4 wzwyż.

#664 Krower

Krower
  • 10 posts

Posted 13 November 2012 - 19:44

Tak Manchester i tu mam az dwa.

Masz 14 dni na oddanie sprzętu z mozliwoscia wymiany na nowy, po 14 dniach mogą Ci zaproponować refurbished albo naprawę własnego choc do tej ostatniej opcji bym cie nie naklanial bo to potrwa kilka tygodni.

Skąd wiesz o tych 14 dniach i czy mógłbyś mi to przybliżyć?

#665 CanmeQ

CanmeQ
  • 9 posts

Posted 13 November 2012 - 19:45

Witam. Jestem nowym szczęśliwym posiadaczem iPhone 5. Tymczasowo nie mam nanosim i kupiłem sobie starter z Play za 5zł wyciąłem kartę wszystko śmiga, ale mam jedno ale czemu na iPhone 4 z microsim mam 5 kresek a w tym samym miejscu na iPhone 5 3-4 kreski ? Oba w Play czy to wina tej wyciętej karty ?

#666 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 13 November 2012 - 19:49

Witam. Jestem nowym szczęśliwym posiadaczem iPhone 5. Tymczasowo nie mam nanosim i kupiłem sobie starter z Play za 5zł wyciąłem kartę wszystko śmiga, ale mam jedno ale czemu na iPhone 4 z microsim mam 5 kresek a w tym samym miejscu na iPhone 5 3-4 kreski ? Oba w Play czy to wina tej wyciętej karty ?

Bardzo możliwe, postaraj się o oryginalnego nano sim. Mi na własnoręcznie wyciętej czasem zrywa zasięg.

#667 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 13 November 2012 - 19:54

pepelino224 pisał mi ostatnio o tym, on pracuje w apple store w Birmingham, pisz do niego na priv

#668 pepelino224

pepelino224
  • 54 posts
  • SkądUnited Kingdom

Posted 13 November 2012 - 20:28

Jesli zakupiłes produkt w apple store i z jakichs przyczyn nie jestes z niego zadowolony bądz tez jest uszkodzony w ciagu 14 dni masz prawo zwrocic zakupiony produkt i wymienic na nowy lub zażądać zwrotu pełnej kwoty (wazne zeby to był ten sam apple store w którym zakupiles produkt), jesli w ciągu tych 14 dni nie pojawisz sie w sklepie a chcesz wymienic na nowy bo np farba odchodzi to dostaniesz refurbished, czyli telefon który wrócił z fabryki i tak naprawde to idealny model, bo wezmy skąd się biorą refurby? otóz jest ktos taki jak ty, ze zauwazy jakis ubytek, lub problem z ekranem, telefon wraca do fabryki, tam jest rozbierany na czesci pierwsze, testowany i złożony z nowych czesci, bateria zawsze jest wymieniona na nowa, niewazne czy byl uzywany minute czy tydzien, zawsze wymieniaja tez ekran, złącze do ładowania i wejscie jack, wymieniaja tez głosnik i mikrofon, jesli jest porysowany wymieniaja całe body.
Moim zdaniem taki refurbished iPhone jest bardziej dopieszczony i w 100% masz pewność że dostanie IDEALY sprzet, nie wiem dlaczego tak wszyscy narzekaja na tego typu sprzet, widocznie nie maja pojecia jak to wygląda od strony technicznej.

#669 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 November 2012 - 20:36

Jesli zakupiłes produkt w apple store i z jakichs przyczyn nie jestes z niego zadowolony bądz tez jest uszkodzony w ciagu 14 dni masz prawo zwrocic zakupiony produkt i wymienic na nowy lub zażądać zwrotu pełnej kwoty (wazne zeby to był ten sam apple store w którym zakupiles produkt), jesli w ciągu tych 14 dni nie pojawisz sie w sklepie a chcesz wymienic na nowy bo np farba odchodzi to dostaniesz refurbished, czyli telefon który wrócił z fabryki i tak naprawde to idealny model, bo wezmy skąd się biorą refurby? otóz jest ktos taki jak ty, ze zauwazy jakis ubytek, lub problem z ekranem, telefon wraca do fabryki, tam jest rozbierany na czesci pierwsze, testowany i złożony z nowych czesci, bateria zawsze jest wymieniona na nowa, niewazne czy byl uzywany minute czy tydzien, zawsze wymieniaja tez ekran, złącze do ładowania i wejscie jack, wymieniaja tez głosnik i mikrofon, jesli jest porysowany wymieniaja całe body.
Moim zdaniem taki refurbished iPhone jest bardziej dopieszczony i w 100% masz pewność że dostanie IDEALY sprzet, nie wiem dlaczego tak wszyscy narzekaja na tego typu sprzet, widocznie nie maja pojecia jak to wygląda od strony technicznej.

Myślę, że jak już wszyscy przeczytają Twojego posta to na pewno ich uspokoi, zwłaszcza, że sporo ludzi z tego forum miało taką sytuację, że dostawała refurb.
Pozdro.

#670 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 13 November 2012 - 20:38

A ja mam inne pytanko, czy te odpryski farby podlegają gwarancji (t-mobile). Obawiam się że potraktują mnie jako osobę która sama to zrobiła, pojawiły mi się 2 kropki. Trochę to denerwuje...

#671 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 13 November 2012 - 20:42

Pytanie do osób które korzystały z gwarancji w AOS.Chodzi mi o taką gwarancję po paru miesiącach Czy nie robią większych problemów z wymianą ?dostaje się nowy/refub bez problemu ? I też można zrobić tak że po zepsuty kurier przyjedzie dopiero jak się dostanie nowy ? czy najpierw się odsyła im stary ?

#672 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 13 November 2012 - 20:45

Pytanie do osób które korzystały z gwarancji w AOS.Chodzi mi o taką gwarancję po paru miesiącach

Czy nie robią większych problemów z wymianą ?dostaje się nowy/refub bez problemu ?
I też można zrobić tak że po zepsuty kurier przyjedzie dopiero jak się dostanie nowy ? czy najpierw się odsyła im stary ?

Po 14 dniach tylko refub który wcale nie jest gorszy od takiego zapakowanego w folie. Cieszmy się że Apple wymienia, inne firmy naprawiają.

#673 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 13 November 2012 - 20:56

A powiedz mi,czy też da rade zgrać tak terminy by mieć stary do czasu przywozu nowego ? Czy to kompletnie co innego i musisz najpierw stary wysłać ?

#674 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 13 November 2012 - 21:16

A powiedz mi,czy też da rade zgrać tak terminy by mieć stary do czasu przywozu nowego ? Czy to kompletnie co innego i musisz najpierw stary wysłać ?

Da rade jak najbardziej. Ja teraz tak zrobiłem z wymianą iP5. Ten sam kurier odebrał starego i dostarczył nowego :)

#675 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 13 November 2012 - 21:18

No ale to pewnie nie była wymiana w ramach gwarancji,tylko zwrot ten który mieści się w 14 dniach ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users