Mid 2013 niemożliwe, dlatego ze dali Early 2013 Retine. Odświerzą pod koniec roku i lepiej bo nie chce żadnych problemów. Wole poczekać dłużej na dopracowany produkt.
Też byłem w 100% przekonany, ze tak będzie ale po tym jak sprawdziłem historię Apple'a, to były takie przypadki jak Late2008-Early2009-Mid2009, po za tym the new ipad>ipad4, pokazuje, że apple nie zawsze jest schematyczne. Z tego co widać, niestety nie doczekam się tego haswella, a szkoda mi kupować roczny komputer za takie pieniądze i będę musiał dalej czekać, choćby dla nawet samej wartości kupna-sprzedaży. Jednak najbardziej przeważającym argumentem dla late2013 jest, wypowiedź wspaniałego tim'a, że nowe produkty "dostaniemy" na jesień, znając marketing apple to choćby to miało być zwiększenie procesora z 2.4 na 2.5 to nazwali by to wielką rewolucją i completely new redesigned prodaktem.
Najszybszy termin na pojawienie sie nowych MBP to moim zdaniem wrzesien.
P.S. Jesli naprawde czekacie na rewolucje, to sobie odpusccie. Haswell sprawi ze komputery beda sie mocniej grzac a przyrost wydajnosci wyniesie raptem 10% w standardowych aplikacjach. Dodatkowo raptem o 30 minut maksymalnie wydluzy sie czas pracy na baterii. GPU zarowno zintegrowane jak i zewnetrzne w ogole nie przyniesie rewolucji. Nvidia GT750M moze byc nawet wolniejsza niz GT650M z obecnej Retiny.
Jedyna nowosc na jaka mozna liczyc, to to ze jesli Apple wyrzuci cMBP z oferty to ceny spadna. Byc moze nawet o 300 dolarow za bazowa wersje, choc bardziej pradopodobne jest 200 dolarow i pulap cenowy 1999 dolcow oraz 2499 za rozbudowana wersje.
Ogólnie nie liczę na rewolucję, ale płacić tyle kasy za komputer, który za miesiąc będzie już stary i jego wartość spadnie o połowę też mi się nie uśmiecha, a względem 750M liczę na osiągi podobne do 650M po podkręceniu i być może 2GB pamięci, które uważam, że retinie by się przydało mimo wszystko.