Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro Retina 15'' 2012. Recenzja użytkownika.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1358 odpowiedzi w tym temacie

#1176 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 14:33

Obawiam się, że MBPr 13 dostanie Core i5-4350U w tańszej konfiguracji oraz i7-4650U w droższej (oba dwurdzeniowe, z HD 5000 i TDP 20 W).

Oczywiście, że tak będzie, a skąd masz te informacje? Bo Intel jeszcze "oficjalnie" chyba nie zaprezentował Dual-core'ów(tych z wyższym TDP, nie mam na myśli tych 15W do ultrabooków) W sumie to 13" może znowu zostać odświeżona na jesień, a 15 MBPR i Air teraz.

Edit. Jeszcze jedno. Intel HD 4600 to poziom Radeona HD 6770M. Czyli calkiem niezlej karty graficznej sprzed dwoch lat.

Gdzie takie głupoty przeczytałeś albo pomyliłeś może z Iris/Iris Pro, bo w tamtym przypadku jest to prawda, HD4600 to ten sam kochany HD4000, którego znamy od roku tylko z dołożonymi 4 EU, tak jak w przypadku 3000>4000, czyli kolejny wzrost o 25% ale bez przesady to nadal crap, który nadaje się tylko do przeglądania stron internetowych i bardzo prostych rzeczy i od HD4000 całe szczęście nadaje się też do oglądania filmów.

#1177 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 03 czerwca 2013 - 14:46

Do oglądania filmów to starcza GMA950.

#1178 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 15:20

Wow, patrzcie na to:
Razer Blade: The World's Thinnest Gaming Laptop - Razer United States
Gdyby nie beznadziejny panel TN 900p i brak gwarancji w Polsce, to nie zastanawiałbym się nawet chwili, co ważne, to TDP jest podobne do tego jakie jest w rMBP 15" a nowe 760M/765M to nie są tylko rebrandowane 660-tki, które były rebrandowanymi 650-tkami, moc jest wyższa o 50%, liczę na podkręcone 760M lub nawet 765M w rMBP, bo dawanie 750M, które jest tak naprawdę identyczne co podkręcone 650M jest trochę bez sensu.

Dwa lata temu juz pisalem tutaj na forum o tym, to jest sprzed do WOW, SC II i innego typu gierek. Cena tez nie jest niska bo tyle co podstawa retiny jak nie wiecej w PL bo jeszcze cla i inne badziewia dochodza.

#1179 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 03 czerwca 2013 - 15:32

Oczywiście, że tak będzie, a skąd masz te informacje? Bo Intel jeszcze "oficjalnie" chyba nie zaprezentował Dual-core'ów(tych z wyższym TDP, nie mam na myśli tych 15W do ultrabooków)

Te z nominalnym 15 W mają w porywach 20 W, a przy Turbo 28 W.

Dwa lata temu juz pisalem tutaj na forum o tym, to jest sprzed do WOW, SC II i innego typu gierek. Cena tez nie jest niska bo tyle co podstawa retiny jak nie wiecej w PL bo jeszcze cla i inne badziewia dochodza.

Do nas to one oficjalnie nawet nie trafią, tylko przez prywatny import i handlarzy z Alledrogo.

#1180 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 16:10

Te z nominalnym 15 W mają w porywach 20 W, a przy Turbo 28 W.

Do nas to one oficjalnie nawet nie trafią, tylko przez prywatny import i handlarzy z Alledrogo.

Wiem w szczegolnosci, ze z tego co widze to caly czas te komputery maja stan pre-order…
Razer robi ludzi w **** bo co chwile zmienia konfiguracje a sprzetu jakos nabyc nie idzie… Ceny podane dostepnosc zerowa :) i tak jak pamietam wlasnie od 2 lat bo jeszcze nie widzialem w pelnej sprzedazy na swiecie tego sprzetu. Widocznie wrzucili na pre-order bo jak bedzie male zainteresownaie to tego nie wypuszcza zeby nie plynac z kasa

#1181 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 16:23

Tylko, że 2 lata temu, komputer ten miał beznadziejny dual-core w 17" i grafikę z przeceny od nvidii GT555M,a teraz jest naprawdę mocny oraz jest nowy model 14", który jest cieńszy od MBPR i ma mocniejsze GPU, w sumie nie jest to takie głupie, te 6h które razer podaje na pewno wyciąga(realnie pewnie 4 i pół/5h) tyle na zintegrowanej grafice, a jak jesteśmy bez zasilacza to i tak przecież nikt chyba nie gra ani nie wykonuje nic ciężkiego, żeby uruchomić dedykowaną grafikę. Jeżeli jakimś cudem poradzili sobie z odprowadzaniem ciepła to przy podłączonym zasilaczu komputer nadal jest tak samo cienki jak MBPR, a zarazem mocniejszy. Według mnie całkiem dobry kompromis.

Do oglądania filmów to starcza GMA950.

Odpal mi film 1080p z bitrate ~26 mbps i prześlij dźwięk DTS/DTS HD-MA przez bitsteam po HDMI na tym GMA...z tego co pamiętam to HD3000 jeszcze się krztusiło przy 1080p, to co dopiero GMA, bo nie mówię o ripach 632x380p z dźwiekiem mp3 ~128kbps, które odpaliłby kalkulator.

Wiem w szczegolnosci, ze z tego co widze to caly czas te komputery maja stan pre-order…
Razer robi ludzi w **** bo co chwile zmienia konfiguracje a sprzetu jakos nabyc nie idzie… Ceny podane dostepnosc zerowa i tak jak pamietam wlasnie od 2 lat bo jeszcze nie widzialem w pelnej sprzedazy na swiecie tego sprzetu. Widocznie wrzucili na pre-order bo jak bedzie male zainteresownaie to tego nie wypuszcza zeby nie plynac z kasa

Bo oni sprzedają je tylko w tych swoich własnych sklepach razerzone i tylko w US z tego co pamiętam, pewnie jest małe zainteresowanie i tak powoli starają się rozwijać, komputer jest 2 lata na rynku i do dziś go nie zabili, więc chyba opłaca im się tak jak jest. Zresztą razer to dziwna firma, ich pad ONZA do X360 jest ultrawadliwy, wymieniałem go 3 razy na gwarancji aż sprzedawca powiedział, że zwróci mi pieniądze, a na amazonie czytałem, że ludzie wymieniali go po 6 razy nawet, a dalej go trzymają w sprzedaży. Do tego niektóre ich zabawki typu Edge teraz albo "pro" podkładki - invicta; najlepsza wersja klawiatury - blackwidow ultimate power ultra top gun stealth hd remix pro, też jest dostępna tylko w ich sklepie.

#1182 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 03 czerwca 2013 - 16:58

Gdzie takie głupoty przeczytałeś albo pomyliłeś może z Iris/Iris Pro, bo w tamtym przypadku jest to prawda, HD4600 to ten sam kochany HD4000, którego znamy od roku tylko z dołożonymi 4 EU, tak jak w przypadku 3000>4000, czyli kolejny wzrost o 25% ale bez przesady to nadal crap, który nadaje się tylko do przeglądania stron internetowych i bardzo prostych rzeczy i od HD4000 całe szczęście nadaje się też do oglądania filmów.

Zanim sie zaczniesz wymadrzac, proponuje bys spojrzal na wyniki testow wydajnosciowych ;).

Intel HD Graphics 4600 - NotebookCheck.net Tech

Popatrz, potem mow jak jest ;).

Roznice sa marginalne zarowno na korzysc HD4600 jak i 6750M. Rzedu 2-5%. A to nie koniec, bo wraz z postepem prac nad sterownikami - wydajnosc HD4600 wzrosnie. Moze nie do porywajacych 2000 pkt w 3dmarku11 ale 1500 pkt spokojnie osiagnie w tym benchmarku.

Jesli 13 rMBP otrzyma 4 rdzeniowca - i 16 GB jako BTO - tak jak mowilem, bedzie mozna sie spodziewac ogromnego przeboju sprzedazowego od Apple.

Mam jedno pytanie. Czy Intel wypuscil juz procesory dwurdzeniowe? Czy poki co jedynie wyszly 4 rdzeniowce?

Jesli nie - to oznacza ze 13 rMBP tak czy siak dostanie 4 rdzeniowy procesor i to nie jako opcje BTO. A jako wlasnie podstawowy procesor w mocniejszej wersji.

#1183 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 17:39

Zanim sie zaczniesz wymadrzac, proponuje bys spojrzal na wyniki testow wydajnosciowych ;).

Intel HD Graphics 4600 - NotebookCheck.net Tech

Popatrz, potem mow jak jest ;).

Roznice sa marginalne zarowno na korzysc HD4600 jak i 6750M. Rzedu 2-5%. A to nie koniec, bo wraz z postepem prac nad sterownikami - wydajnosc HD4600 wzrosnie. Moze nie do porywajacych 2000 pkt w 3dmarku11 ale 1500 pkt spokojnie osiagnie w tym benchmarku.

Jesli 13 rMBP otrzyma 4 rdzeniowca - i 16 GB jako BTO - tak jak mowilem, bedzie mozna sie spodziewac ogromnego przeboju sprzedazowego od Apple.

Mam jedno pytanie. Czy Intel wypuscil juz procesory dwurdzeniowe? Czy poki co jedynie wyszly 4 rdzeniowce?

Jesli nie - to oznacza ze 13 rMBP tak czy siak dostanie 4 rdzeniowy procesor i to nie jako opcje BTO. A jako wlasnie podstawowy procesor w mocniejszej wersji.

Patrzyłem...na wyniki od 6770M, bo do tej karty porównałeś w poprzednim poście, pisz i czytaj uważnie. Tam już różnica jest do 20%, do tego dochodzi jeszcze 1GB GDDR5, po za tym te karty można naprawdę ostro podkręcić, a z tego co pamiętam to przy integrach od intela jest to praktycznie niemożliwe/nieopłacalne.

No właśnie o to mi chodzi, Intel nie wypuścił jeszcze procesorów do 13" MBP, tych z 28W, jedynie te do ultrabooków, więc 10 czerwca mogą pokazać tylko 15" i 11/13 Air. Na QC nie ma co liczyć, Łukasz bardzo dobrze spekuluje, to jest Apple, wsadzą dual-core'a o 0.1GHz szybszego i HD4600 i wszyscy będą skakać z radości. W sumie mogą też nic nie pokazać...wszystko się może zdarzyć :)
Jeszcze trzeba pamiętać o cenie...sam procesor i7 QC od intela nie zmieści się w przedziale cenowym Apple, a znowu nie zwiększą ceny do 1799$.

#1184 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 03 czerwca 2013 - 19:27

Aero - nie zmienia to faktu ze Intel HD 4600 to poziom wydajnosci Radeona HD 6750M. Owszem w pierwszym poscie pomylilem karty, za to w drugim juz pisze poprawnie.

Jeszcze raz to napisze - Intel HD 4600 to poziom wydajnosci Radeona HD 6750M. Az sie nie moge doczekac Broadwell. 5600 ktory bedzie karta mainstreamowa pewnie bedzie szybszy niz GT650M z wynikami oscylujacymi wokol 3000 pkt w 3dMark 11! A przeciez beda jeszcze szybsze wersje karty graficznej od Intela.

P.S. Leaked Model Numbers Hint at Updated Notebooks for WWDC - Mac Rumors Sa juz oznaczenia nowych laptopow. I jeszcze jednej serii komputerow...

P.S. Mowicie, ze Apple nie zainstaluje 4 rdzeniowca o TDP 35W w rMBP13? Problem w tym ze od czasu gdy Cook przejal cala wladze w Apple, coraz wiecej robi rzeczy takich ktorych bysmy sie nie spodziewali... ;)

Cos mi mowi, ze 4 rdzeniowiec jednak pojawi sie w drozszej wersji rMBP 13. Prog cenowy bedzie pewnie wynosil 1599-1699 dolarow. Ale mimo to moim zdaniem bedzie to swietne urzadzenie.

#1185 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 03 czerwca 2013 - 19:31

HD 4000 miała być mainstreamowa i pozwalać grać w gry gdyby nie wpadka Intela IN4.pl - Wpadka Intela podczas targów CES 2012 + wyjaśnienie

#1186 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 20:49

Tylko, że 2 lata temu, komputer ten miał beznadziejny dual-core w 17" i grafikę z przeceny od nvidii GT555M,a teraz jest naprawdę mocny oraz jest nowy model 14", który jest cieńszy od MBPR i ma mocniejsze GPU, w sumie nie jest to takie głupie, te 6h które razer podaje na pewno wyciąga(realnie pewnie 4 i pół/5h) tyle na zintegrowanej grafice, a jak jesteśmy bez zasilacza to i tak przecież nikt chyba nie gra ani nie wykonuje nic ciężkiego, żeby uruchomić dedykowaną grafikę. Jeżeli jakimś cudem poradzili sobie z odprowadzaniem ciepła to przy podłączonym zasilaczu komputer nadal jest tak samo cienki jak MBPR, a zarazem mocniejszy. Według mnie całkiem dobry kompromis.

Odpal mi film 1080p z bitrate ~26 mbps i prześlij dźwięk DTS/DTS HD-MA przez bitsteam po HDMI na tym GMA...z tego co pamiętam to HD3000 jeszcze się krztusiło przy 1080p, to co dopiero GMA, bo nie mówię o ripach 632x380p z dźwiekiem mp3 ~128kbps, które odpaliłby kalkulator.

Bo oni sprzedają je tylko w tych swoich własnych sklepach razerzone i tylko w US z tego co pamiętam, pewnie jest małe zainteresowanie i tak powoli starają się rozwijać, komputer jest 2 lata na rynku i do dziś go nie zabili, więc chyba opłaca im się tak jak jest. Zresztą razer to dziwna firma, ich pad ONZA do X360 jest ultrawadliwy, wymieniałem go 3 razy na gwarancji aż sprzedawca powiedział, że zwróci mi pieniądze, a na amazonie czytałem, że ludzie wymieniali go po 6 razy nawet, a dalej go trzymają w sprzedaży. Do tego niektóre ich zabawki typu Edge teraz albo "pro" podkładki - invicta; najlepsza wersja klawiatury - blackwidow ultimate power ultra top gun stealth hd remix pro, też jest dostępna tylko w ich sklepie.

Ja jeszcze nikogo nie widzialem z komputerem od Razera, moze wyglad fajnie i jest cienki ale kazdy kto lupie w giery to uzywa Alienware bo to jest topowy sprzet do grania i ma juz swoja pozytywna renome na rynku. Razer to faktycznie wadliwa firma bo myszki tez sie juz nie raz i pomimo wodotryskow i kolorowyh diod do podswietlania przesiadlem sie na Logitecha a sa jeszcze lepsze myszki jak sie poszka ale ceny nie sa male. Mnie wystarczy po tych wszystkich przygodach Magic Mouse i do moich aktualnych potrzeb jest naprawde super pomimo mojej wczesniejszej krytyki bo po kilkunastu podejsciach mi nie podeszla a pozniej w koncu kupilem i juz sie od reki nie chce odkleic

#1187 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 04 czerwca 2013 - 14:54

Ja jeszcze nikogo nie widzialem z komputerem od Razera, moze wyglad fajnie i jest cienki ale kazdy kto lupie w giery to uzywa Alienware bo to jest topowy sprzet do grania i ma juz swoja pozytywna renome na rynku. Razer to faktycznie wadliwa firma bo myszki tez sie juz nie raz i pomimo wodotryskow i kolorowyh diod do podswietlania przesiadlem sie na Logitecha a sa jeszcze lepsze myszki jak sie poszka ale ceny nie sa male. Mnie wystarczy po tych wszystkich przygodach Magic Mouse i do moich aktualnych potrzeb jest naprawde super pomimo mojej wczesniejszej krytyki bo po kilkunastu podejsciach mi nie podeszla a pozniej w koncu kupilem i juz sie od reki nie chce odkleic

Alienware też ma bardzo wiele wad jak się o nim poczyta, design trochę przesadzony...delikatnie mówiąc :) komputer wygląda jak kloc, jest naprawdę strasznie drogi, niemobilny, bateria jest kiepska. Tak ogólnie każdy kto łupie w giery...to nie kupuje laptopa tylko składa PC z własnych części pod swoje potrzeby i pod swój budżet.

Ogólnie do Razera to nie mam większych zastrzeżeń oprócz ich badziewiarskiego pada Onza, mam myszkę lachesis z 2008 r. (naprawdę ostro zjechana, uwierzcie mi, nie będę wstawiał zdjęć) i nigdy jej nie oszczędzam, działa do dziś. Podkładka razer destructor (1), bo teraz wyszła 2, to najlepsza podkładka jaką miałem i mogę ją każdemu polecić, też mocno zjechana oraz klawiaturę, też z 2008 r. działa do dziś i oprócz tego, że połowa przycisków się...wytarła...to działa jak nowa.

Ostatnio kupiłem też sabertootha do X360 dając razerowi drugą szansę i jest dużo lepiej niż w przypadku Onzy, bo sam pad nie był zły, był dobrze wykonany tylko potem coś się po prostu psuło(coś jak w naszych kochanych sprzętach Apple :) ), ale nie sprawiał wrażenia tandetnego lub taniego, jak na razie mój nowy sabertooth się jeszcze nie popsuł bo zmienili wreszcie triggery, które popsuły mi się 2 razy oraz analogi, które zepsuły mi się raz.
Sam Magic Mouse, według mnie jest przesadzony z ceną myszka bluetooth 2.0, nieodświeżana chyba już od 2007? 2008 roku? która ma 800 dpi, nadaje się tylko do przeglądania internetu tak naprawdę, no ale każdy ma swoje potrzeby, choć dla mnie 1500 dpi to minimum.

#1188 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 04 czerwca 2013 - 15:22

Magic Mouse mogli by już odświeżyć. Nawet się zastanawiałem nad zmianą myszy i dokupienia Magic Trackpad do gestów na iMacu.

#1189 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 04 czerwca 2013 - 18:21

Wysztko jest kwesita gustu kazdego z osobna. Dla mnie Asus robi dobre laptopy a jeszcze lepsze routery te ostatnie tak na marginesie. Co do MM to nie widze powodow zeby robili nowa bo ma w sobie to co powinna miec

#1190 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 04 czerwca 2013 - 23:12

Sa już dual-core'y do MBP/RMBP 13", trochę głupio to będzie wyglądać jak procesory w Airze będą miały teraz niższe zegary niż te aktualne z 2012 r.
AnandTech | Introducing the Dual-Core Haswell SKUs

#1191 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 07 czerwca 2013 - 22:08

wlasnie pokazal sie Acer Aspire V3 z 4 rdzeniowcem Intela i karta graficzna GTX760M. Nie byloby nic dziwnego w tym ze pisze go tutaj gdyby nie fakt, ze maksymalny pobor pradu przez laptop wynosi 85W. Procek ma co prawda 37W TDP, ale za to maksymalny pobor pradu wynoszacy 40W. A mimo wszystko z oszczedzania energii slynie wlasnie Apple. Moze i GTX760M doczekamy w mocniejszej wersji MBP... Edit, wlasnie sprawdzilem wyniki wydajnosci tego ukladu jak i R HD8870M. GTX760M - TDP 60W pobor pradu w okolicach 40W. R HD - 43W TDP pobor pradu w okolicach 35W. Roznica wydajnoscowa 10% na korzysc karty Nvidii. Nvidia ma jednak lepsze sterowniki i blisko wspolpracuje z producentami gier dzieki czemu moga gry bardziej optymalizowac pod te marke.

#1192 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 08 czerwca 2013 - 00:32

wlasnie pokazal sie Acer Aspire V3 z 4 rdzeniowcem Intela i karta graficzna GTX760M. Nie byloby nic dziwnego w tym ze pisze go tutaj gdyby nie fakt, ze maksymalny pobor pradu przez laptop wynosi 85W. Procek ma co prawda 37W TDP, ale za to maksymalny pobor pradu wynoszacy 40W.

A mimo wszystko z oszczedzania energii slynie wlasnie Apple. Moze i GTX760M doczekamy w mocniejszej wersji MBP...

Edit, wlasnie sprawdzilem wyniki wydajnosci tego ukladu jak i R HD8870M. GTX760M - TDP 60W pobor pradu w okolicach 40W. R HD - 43W TDP pobor pradu w okolicach 35W. Roznica wydajnoscowa 10% na korzysc karty Nvidii. Nvidia ma jednak lepsze sterowniki i blisko wspolpracuje z producentami gier dzieki czemu moga gry bardziej optymalizowac pod te marke.

Dokładnie tak, dlatego jestem fanboyem nvidii i tak bardzo chcę tej 760, która jest taka sama jak ta 765, bo tym razem różnica między 750>760 jest naprawdę znacząca i nazwa "GTX" do czegoś zobowiązuje. Nie ma się też co oszukiwać, jak wrzucą tę 760 to throttling będzie na pewno bardzo duży...ale lepiej mieć throttling lepszej karty niż słabszą...oby tylko nie Iris...który według wielu osób jest droższy od konfiguracji i7+nvidia, a apple to akurat firma, która lubi robić sprzęt po kosztach, więc mam nadzieję, że będzie ta nvidia.

Po za tym co złego jest w posiadaniu mocnej karty, która żre dużo prądu jak chłodzenie wytrzymuje i mieści się w cienkiej obudowie? Według mnie nic, bo bez zasilacza i tak zawsze każdy korzysta z integry, a stacjonarnie dopiero z dedykowanej.

#1193 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 09 czerwca 2013 - 15:33

Aero, Patrzac na to ze Radeon niewiele by sie roznil wydajnosciowo od GTX760M a w dodatku R czerpalby mniej pradu to ja zdecydowanie wole RHD w MBP 15 niz GTX od Nvidii. RHD - Tanszy w zakupie, nizszy pobor pradu, nizsze temperatury, niewiele nizsza wydajnosc. Czegoz chciec wiecej? Zwlaszcza ze jego rozmiar niewiele rozni sie od Keplera GK107(123 vs 118 mm2)?

#1194 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 09 czerwca 2013 - 15:43

Mam po cichu nadzieje ze nowe Retiny pojawia sie na jutrzejszym WWDC.

#1195 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 09 czerwca 2013 - 23:12

Lepiej nie ;) bo sie wkurze, ze musze tyle czekac na nie ;)

#1196 gtatarkin

gtatarkin
  • 401 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 10:39

Mam po cichu nadzieje ze nowe Retiny pojawia sie na jutrzejszym WWDC.

Za szybko moim zdaniem... Ale mogę się mylić... Zresztą po przedostatniej aktualizacji rMBP 15" już się tak nie grzeje i jest zdecydowanie bardziej cicha.

#1197 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 22:24

Ale lipa...i teraz czekać jak debile na listopad...

#1198 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 10 czerwca 2013 - 22:35

Nikt Ci nie karze czekać :P

#1199 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 10 czerwca 2013 - 22:41

Ale lipa...i teraz czekać jak debile na listopad...

Niestety też czekałem na nowe Retiny z lepszym GPU. Obecny 650 to jednak trochę słaba karta do takich rozdzielczości.

Ciekaw jetem czy Retina przyspieszy pod nowym OS X, mam nadzieje że tak.

#1200 bobekh

bobekh
  • 20 postów
  • SkądJastarnia, Poland

Napisano 11 czerwca 2013 - 09:54

A ja się mocno zawiodłem, liczyłem na odświeżenie z nowymi kartami i haswellem z hd5000.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych