Ja jeszcze nikogo nie widzialem z komputerem od Razera, moze wyglad fajnie i jest cienki ale kazdy kto lupie w giery to uzywa Alienware bo to jest topowy sprzet do grania i ma juz swoja pozytywna renome na rynku. Razer to faktycznie wadliwa firma bo myszki tez sie juz nie raz i pomimo wodotryskow i kolorowyh diod do podswietlania przesiadlem sie na Logitecha a sa jeszcze lepsze myszki jak sie poszka ale ceny nie sa male. Mnie wystarczy po tych wszystkich przygodach Magic Mouse i do moich aktualnych potrzeb jest naprawde super pomimo mojej wczesniejszej krytyki bo po kilkunastu podejsciach mi nie podeszla a pozniej w koncu kupilem i juz sie od reki nie chce odkleic
Alienware też ma bardzo wiele wad jak się o nim poczyta, design trochę przesadzony...delikatnie mówiąc

komputer wygląda jak kloc, jest naprawdę strasznie drogi, niemobilny, bateria jest kiepska. Tak ogólnie każdy kto łupie w giery...to nie kupuje laptopa tylko składa PC z własnych części pod swoje potrzeby i pod swój budżet.
Ogólnie do Razera to nie mam większych zastrzeżeń oprócz ich badziewiarskiego pada Onza, mam myszkę lachesis z 2008 r. (naprawdę ostro zjechana, uwierzcie mi, nie będę wstawiał zdjęć) i nigdy jej nie oszczędzam, działa do dziś. Podkładka razer destructor (1), bo teraz wyszła 2, to najlepsza podkładka jaką miałem i mogę ją każdemu polecić, też mocno zjechana oraz klawiaturę, też z 2008 r. działa do dziś i oprócz tego, że połowa przycisków się...wytarła...to działa jak nowa.
Ostatnio kupiłem też sabertootha do X360 dając razerowi drugą szansę i jest dużo lepiej niż w przypadku Onzy, bo sam pad nie był zły, był dobrze wykonany tylko potem coś się po prostu psuło(coś jak w naszych kochanych sprzętach Apple

), ale nie sprawiał wrażenia tandetnego lub taniego, jak na razie mój nowy sabertooth się jeszcze nie popsuł bo zmienili wreszcie triggery, które popsuły mi się 2 razy oraz analogi, które zepsuły mi się raz.
Sam Magic Mouse, według mnie jest przesadzony z ceną myszka bluetooth 2.0, nieodświeżana chyba już od 2007? 2008 roku? która ma 800 dpi, nadaje się tylko do przeglądania internetu tak naprawdę, no ale każdy ma swoje potrzeby, choć dla mnie 1500 dpi to minimum.