Macie i nic z tegoa w system preferences ->international macie jezyk polski na pierwszym miejscu ?

Nowy iWork '08
Posted 25 August 2007 - 06:34
Posted 25 August 2007 - 11:58

Posted 25 August 2007 - 12:56
Witam,
Czy ktos moze z szanownych forumowiczow wie jak w Pages 08 albo 06 ustawic numerowanie ale nie od strony numer 1 tylko na przyklad od 10 czy 15 ? Bardzo prosze o odpowiedz bo jest to dla mnie dosc wazne.
Poza tym mam pytanie poboczne - czy ktos z osob na tym forum uzywa Pages regularnie i wie co nie co na temat tego programu? Pytam bo dotychczas wszystkie moje badziej zaawansowane pytania niestety trafiaja w proznie
Z gory dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam Piotrek
ilife jest po polsku, iwork nie.
Posted 25 August 2007 - 13:22

Posted 27 August 2007 - 06:02
Posted 27 August 2007 - 07:03
Posted 27 August 2007 - 19:05
piotrmac, moźna. I tabelki i pisma piszę w iWorku i eksportuję w formacie MO do serwera firmowego, aby zainteresowani mogli odczytać na swoich pecetach. Do tej pory bez problemu (w sieci jest Windows XP, 2000, NT)
Jak to nadpisac w formacie Office?
Posted 01 September 2007 - 12:47
Posted 01 September 2007 - 13:00

Posted 02 September 2007 - 09:12
Posted 02 September 2007 - 11:55
A czy ilife'08 też będzie tylko trial?
Pełny iLife'08 jest we wszystkich nowych Makach - już teraz, i z pewnością będzie nadal po wejściu Leoparda.
Posted 02 September 2007 - 12:50
Posted 02 September 2007 - 14:18
problem rozwiązany
przeglądając forum apple support, znalazłem zapis funkcji IF - zamiast , należy podać ; - wobec tego w helpie i w "insert function" jest błąd...
Posted 02 September 2007 - 15:34

---- Dodano 02-09-2007 o godzinie 14:43 ----
Aha, pytanie do tych, ktorzy maja Macbooka i testuja iWorka08 - jak sie wyrabia karta grafiki z efektami Keynote??
Posted 02 September 2007 - 21:16
E tam, ten Numbers to jakis polprodukt
W niczym nie dorasta arkuszom OpenOffice/NeoOffice ze o Excelu nie wspomne.
Ludzie kiedy w końcu przestaniecie szukać w produktach Apple kopii M$? Chcecie MS Office to go kupcie, a NIE ŻĄDAJCIE OD APPLE PRODUKTU MS ani nawet podobnej funkcjonalności - iWork został zaprojektowany tak aby był INNY OD MS OFFICE. Przecież to takie oczywiste.
Dziś przez chwilkę podglądałem Numbers i największe wrażenie zrobił na mnie szablon "Home improvements", który wygląda jak folder reklamowy! Obok tabel z wyliczeniem kosztów zestawu kuchennego zdjęcia, diagramy - wszystko gotowe do wydruku! Tego nie ma w Excelu, nie chcę nawet myśleć ile by trwało zrobienie czegoś takiego w MS Office i O TO CHODZI!
Posted 02 September 2007 - 23:20
Ludzie kiedy w końcu przestaniecie szukać w produktach Apple kopii M$? Chcecie MS Office to go kupcie, a NIE ŻĄDAJCIE OD APPLE PRODUKTU MS ani nawet podobnej funkcjonalności - iWork został zaprojektowany tak aby był INNY OD MS OFFICE. Przecież to takie oczywiste.
Nie drzyj sie... Kto zada kopii MS? Ja uzywam NeoOffice i poki co, Numbers nie jest dla mnie interesujacym programem. Natomiast troche wiecej kompatybilnosci Numbers z prawdziwymi arkuszami przydaloby sie... A tak to jest program w pol drogi. MarinerCalc sprzed kilku lat byl bardziej funkcjonalny dla mnie.
Posted 03 September 2007 - 13:14
Nie drzyj sie... Kto zada kopii MS? Ja uzywam NeoOffice i poki co, Numbers nie jest dla mnie interesujacym programem. Natomiast troche wiecej kompatybilnosci Numbers z prawdziwymi arkuszami przydaloby sie... A tak to jest program w pol drogi. MarinerCalc sprzed kilku lat byl bardziej funkcjonalny dla mnie.
Specjalnie dla Ciebie sprecyzuję i zamienię wersaliki na bolda:
Oceniasz ten produkt wyłącznie z perspektywy Excela i jego klonów, a więc M$ Excel jest dla Ciebie wyznacznikiem prawdziwego arkusza kalk. i oczekujesz programu z identycznymi funkcjami, a ponieważ Numbers ma nieco inną funkcjonalność i nie jest lustrzanym odbiciem Excela to od razu "półprodukt" "w pół drogi". W pół drogi do czego? Do doskonałej kopii Excela? A może Excela w innej skórce z logo Apple? Po co?
Czyż nie jest oczywiste że Numbers jest produktem domowym dla prywatnego użytkownika? Ja w nim oczekuję prostoty i braku zaawansowanych funkcji (szczególnie makra MS mnie przerażają, te z wirusami), żadnych statystyk itp. za to szybkość i wykres od kliknięcia. Jak zaczną dopracowywać kompatybilność z Excelem to szybkość, stabilność, bezpieczeństwo i reszta też będzie "kompatybilna" - dziękuję.
Oczekując kopiowania rozwiązań MS źle trafiłeś - to jest Apple, o którym w pierwszej kolejności mówimy że tworzy produkty inne od M$.
Posted 03 September 2007 - 15:32
Oczekując kopiowania rozwiązań MS źle trafiłeś - to jest Apple, o którym w pierwszej kolejności mówimy że tworzy produkty inne od M$.
A Ty jak katarynka... kto tu oczekuje kopiowania MS?? Sam zes to wymyslil i sie tego trzymasz jak pijany plotu. No trudno, ze Excell jest tutaj standartem swiatowym, nie moja wina.. Zreszta, Apple sie tez tego nie wypiera:
"Numbers ?08 gets along famously with Microsoft Excel, letting you import Excel spreadsheets and export Numbers ?08 documents for Excel users."
Zycze wiecej rozsadku i mniej cielecego zachwytu nad Apple, to tylko firma jak inne

Posted 03 September 2007 - 22:03
A Ty jak katarynka... kto tu oczekuje kopiowania MS?? Sam zes to wymyslil i sie tego trzymasz jak pijany plotu. No trudno, ze Excell jest tutaj standartem swiatowym, nie moja wina.. Zreszta, Apple sie tez tego nie wypiera:
"Numbers ?08 gets along famously with Microsoft Excel, letting you import Excel spreadsheets and export Numbers ?08 documents for Excel users."
Zycze wiecej rozsadku i mniej cielecego zachwytu nad Apple, to tylko firma jak inne
OK, excel jest standardem, ale caly iWork jest chyba adresowany do innej grupy uzytkownikow niz Office. Nie twierdze, ze Apple jest super, czy cos takiego - firma jak kazda inna, jak sam napisales. Jednak robi programy, ktorych uzywa sie po prostu przyjemnie..
Posted 16 September 2007 - 23:52
Posted 25 September 2007 - 15:08

Posted 25 September 2007 - 15:36
Posted 25 September 2007 - 16:32
Posted 25 September 2007 - 16:41
---- Dodano 25-09-2007 o godzinie 17:45 ----
Aha - jak się wybierze załącznik z poziomu gmaila to rzeczywiście nie wysyła.
Ja używam mailplane i dodaje załączniki przez drag'n drop - wtedy załącza pliki wewnątrz katalogu. Potwierdzam hinta powyżej - po spakowaniu wszytsko jest ok.
Posted 25 September 2007 - 17:00
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users