Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iWork '08

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
208 odpowiedzi w tym temacie

#176 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 stycznia 2008 - 20:07

czu iWork jest dostępny w wersji polskiej?

#177 Bartch

Bartch
  • 438 postów
  • SkądWarsaw, PL

Napisano 06 stycznia 2008 - 17:52

Ostatnio nie mam czasu zeby udac sie do iSpota. Moze mi ktos powiedziec ile iWork z lincencja na 1 Maca kosztuje?

#178 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 stycznia 2008 - 19:23

Kosztuje 329 PLN i nie jest dostępny w polskiej wersji językowej, przynajmniej póki co. iLife już jest dostępny w wersji rodzimej. Natomiast w iWork'u barierą może być brak polskiego słownika wbudowanego w system. Trzeba sobie radzić z pomocą CocoAspell.

#179 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 marca 2008 - 16:27

No właśnie. Wiadomo już może coś o polskim słowniku do iWork 08?

#180 Gregory

Gregory

• 2 733 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 10 marca 2008 - 17:14

No właśnie. Wiadomo już może coś o polskim słowniku do iWork 08?

Już? O słowniku systemowym, działającym z iWork i innymi programami, wiadomo od dawna. ;)
CheckSpell 1.1

#181 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 marca 2008 - 18:01

No tak... ale ja myślałem tutaj jednak o wbudowanym słowniku, który miał się w tym roku pojawić, tak mówią tu i tam... ;)

#182 Gregory

Gregory

• 2 733 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 10 marca 2008 - 18:33

No tak... ale ja myślałem tutaj jednak o wbudowanym słowniku, który miał się w tym roku pojawić, tak mówią tu i tam... ;)

Mówią? A gdzie?

#183 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 marca 2008 - 18:40

I tutaj na forum gdzieś wyczytałem conieco, i w iSpot Poznań mi powiedziano, że był już niby taki projekt ale ktoś coś sptartaczył or sth... Rzekomo ma się pojawić, tyle słyszałem... Dzięki za odpowiedzi, Gregory BTW, od jak dawna jest aplikacja, którą mi poleciłeś?

#184 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 16 marca 2008 - 10:53

Polonizator czyli polska wersja iWork 08 jest płatna. Kopiowanie na lewo tej polonizacji uważam za nielegalną rzecz i zgłaszam powyższy post do administracji. Na Mac'a, iPod'a Touch i konsolę Cię stać ale już 49zł na polonizatora nie? Ciekawe.

#185 raphael

raphael
  • 404 postów
  • SkądGryfino / Szczecin/ SF

Napisano 16 marca 2008 - 11:13

Rzeczywiście, wymienianie się płatnymi aplikacjami to jest piractwo, i na tym forum takie "akcje" nie przejdą (i dobrze) Z drugiej strony od początku wydało mi się dziwnym, że spolszczenie do iWorka jest płatne. Stać mnie na spolszczenie, i jeśli bym je potrzebował, kupiłbym je sobie. Ale SAD wykorzystuje fakt, że dwa największe pakiety biurowe na Mac'a są po Angielsku, stąd karze sobie płacić za spolszczenie do iWorka. Dałbym sobie rękę uciąć, że w przypadku gdyby Office 2008 był wydany przez Microsoft po polsku, to spolszczenie do iWorka byłoby darmowe. SAD nie jest jakaś firmą trzecią piszącą oprogramowanie w garażu, tylko jest wyłącznym dystrybutorem Mac'ów w Polsce, i to Im powinno zależeć aby pielęgnować swój związek z klientami oferując im takie perki jak darmowe spolszczenia!

#186 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 16 marca 2008 - 11:21

Ale SAD wykorzystuje fakt, że dwa największe pakiety biurowe na Mac'a są po Angielsku, stąd karze sobie płacić za spolszczenie do iWorka.
Dałbym sobie rękę obciąć, że w przypadku gdyby Office 2008 był wydany przez Microsoft po polsku, to spolszczenie do iWorka byłoby darmowe.

Czy Tobie też nie płacą za pracę? Bo mam nadzieję, że dostrzegasz, iż w zrobienie lokalizacji trzeba włożyć jakiś wysiłek i pracę. Nie dziwi mnie, że SAD pobiera opłaty za polonizację. Robią to niezależnie od Apple. Mnie dziwi czemu firma matka Apple nie wprowadzi polskiej lokalizacji do pakietu. Proszę zatem powstrzymać się od bezpodstawnego krytykowania SADu za wszystko co robi. Wypada raczej przyklasnąć, że ktoś chce coś takiego wykonać i ułatwić życie użytkownikom. Wszelkie pretensje proszę wieszać na cud firmie Apple tej z USA.

#187 raphael

raphael
  • 404 postów

Napisano 16 marca 2008 - 12:01

Czy Tobie też nie płacą za pracę? Bo mam nadzieję, że dostrzegasz, iż w zrobienie lokalizacji trzeba włożyć jakiś wysiłek i pracę. Nie dziwi mnie, że SAD pobiera opłaty za polonizację. Robią to niezależnie od Apple. Mnie dziwi czemu firma matka Apple nie wprowadzi polskiej lokalizacji do pakietu. Proszę zatem powstrzymać się od bezpodstawnego krytykowania SADu za wszystko co robi. Wypada raczej przyklasnąć, że ktoś chce coś takiego wykonać i ułatwić życie użytkownikom. Wszelkie pretensje proszę wieszać na cud firmie Apple tej z USA.

Oczywiście, że programiści SADu powinni być opłaceni.. przez własną firmę.
Czasami trzeba ponieść inwestycje, nie tylko dla dobra klientów, ale przede wszystkim sprzedaży.
Sam jestem klientem SADu, i ta firma wiele by zyskała, pewnie, nie tylko w moich oczach.
Wpływy SADu są tak duże, że można by zmieścić taką polonizację pomiędzy innymi wydatkami. Ale już nie wnikam w politykę ich firmy, to już ich własna sprawa.
Co do Apple, to dopiero niedawno odkryli taki "malutki" kraj jakim jest Polska, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że kolejna wersja iWorka będzie już po polsku. Dlatego, na razie nie kupuję polonizacji, wytrzymam nawet te dwa lata, z moją całkiem dobrą znajomością angielskiego, i bardzo dobrym CheckSpellem.

#188 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 16 marca 2008 - 12:07

Co do Apple, to dopiero niedawno odkryli taki "malutki" kraj jakim jest Polska, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że kolejna wersja iWorka będzie już po polsku. Dlatego, na razie nie kupuję polonizacji, wytrzymam nawet te dwa lata, z moją całkiem dobrą znajomością angielskiego, i bardzo dobrym CheckSpellem.

Ciekaw jestem tych znaków ;-) Mam nadzieję, że się nie mylisz...

#189 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 16 marca 2008 - 13:05

Ciekaw jestem tych znaków ;-) Mam nadzieję, że się nie mylisz...

nie bedzie iworka oficjalnie po polsku. SAD pracuje właśnie nad polonizajcą iworka

#190 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 marca 2008 - 16:40

Polonizator czyli polska wersja iWork 08 jest płatna. Kopiowanie na lewo tej polonizacji uważam za nielegalną rzecz i zgłaszam powyższy post do administracji.

Na Mac'a, iPod'a Touch i konsolę Cię stać ale już 49zł na polonizatora nie? Ciekawe.

Do kogo to było?

#191 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 16 marca 2008 - 18:31

Do kogo to było?

Obstawiam, że do użytkownika, którego post został usunięty ze względu na łamanie zasad forum. Na czym to stanęliśmy?

#192 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 16 marca 2008 - 18:47

a to już jest polonizacja do iworka? :D można link poprosić?

#193 raphael

raphael
  • 404 postów

Napisano 16 marca 2008 - 19:23

jeden już prosił, po donosie do administracji usuneli jego post :P Apple Polonizator do programu iWork 08

#194 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 16 marca 2008 - 19:40

jeden już prosił, po donosie do administracji usuneli jego post :P Apple Polonizator do programu iWork 08

za co usuneli? za link do Corlandu? pranoja :/

#195 raphael

raphael
  • 404 postów

Napisano 16 marca 2008 - 20:23

za co usuneli? za link do Corlandu? pranoja :/

nieeeee.. on prosił aby mu ktoś wysłał Polish.lproj z iWorka :P

#196 Suave

Suave

• 2 204 postów

Napisano 16 marca 2008 - 20:24

nie.. za link do ,,polonizatora metodą chałupniczą

#197 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 16 marca 2008 - 20:30

nieeeee.. on prosił aby mu ktoś wysłał Polish.lproj z iWorka :P

a to dobrze :) teraz rozumiem :)

#198 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 marca 2008 - 20:40

Jakby co to ja się pyałem czy takowe spolszczenie istnieje... Nie mam pojęcia czym kto teraz mówi, Gregory mówił o Checkspell, czy to było wykroczeniem poza regulamin? A jeśli można oficjalne spolszczenie do iWorka kupić to chętnie wydam to 49zł. Proszę tylko o dobre namiary ;) Pozdrawiam

#199 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 16 marca 2008 - 20:44

Jakby co to ja się pyałem czy takowe spolszczenie istnieje... Nie mam pojęcia czym kto teraz mówi, Gregory mówił o Checkspell, czy to było wykroczeniem poza regulamin? A jeśli można oficjalne spolszczenie do iWorka kupić to chętnie wydam to 49zł. Proszę tylko o dobre namiary ;)

Pozdrawiam

przeciez powyżej masz link, do cortlandu!! są też dostępne chyba a ispotach

#200 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 16 marca 2008 - 20:52

Dla ścisłości, nie został usunięty żaden link, a post, w którym autor prosi o udostępnienie pliku chronionego prawem autorskim. @myapple powinieneś wiedzieć lepiej. Wróćmy do tematu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych