Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1964 odpowiedzi w tym temacie

#1801 prem

prem
  • 21 postów

Napisano 12 marca 2021 - 13:56

Osobiście robię to w podglądzie - zaznacz fotki i  'dostosuj wymiary' . Wychodzi całkiem nieźle.

Cześć,

prośba o poradę.

często zdarza mi się robić dużo zdjęć dokumentów (kilkadziesiąt-kilkaset naraz). Zdjęcia są niepotrzebnie duże i zajmują za dużo miejsca na dysku. Na windowsie zmniejszałem zdjęcia dokumentów w microsoft picture manager - miał automatyczną kompresję zdjęć pod dokumenty. po kompresji pliki miały kilkadziesiąt kb i dokumenty były czytelne.

Czy jest jakiś odpowiednik na mac z którego mógłbym korzystać na takiej zasadzie? zdjęcia robię iphonem i trafiają bezpośrednio do biblioteki zdjęć na mac - jak mogę je teraz skompresować?

dzięki 

#1802 Maciej Wieczorek

Maciej Wieczorek
  • 3 postów

Napisano 12 marca 2021 - 20:59

dzięki za wszystkie podpowiedzi!

#1803 Stanley1910

Stanley1910
  • 5 postów

Napisano 22 marca 2021 - 08:22

Nie wiem czy takie coś istnieje, ale poszukuje programu, który potrafiłby mnie dźwiękowo powiadamiać o ruchu na ekranie, bądź jego fragmencie.

Pracuje zdalnie otwierając narzędzia pracowe przez aplikację Citrix, natomiast coś się wydarzyło i podczas, kiedy dostaje maila, czy ktoś do mnie pisze na komunikatorze nie ma dźwięku (choć był) i bardzo widzę jakąkolwiek możliwość zmiany tego.

Wyobraziłem sobie taką aplikacje, z którą mógłbym zostawić komputer, gdy muszę od niego odejść: zaznaczam fragment ekranu, tudzież cały i kiedy coś się zmieni, jest informacja, coś na zasadzie czujnika ruchu.

Czy coś takiego istnieje na Maca?

#1804 Dawid Szczypinski

Dawid Szczypinski
  • 6 postów

Napisano 04 kwietnia 2021 - 15:08

Cześć, szukam programu abym mógł skopiować film/dzwiek z youtuba przerzucic do Maca abym pózniej mogł odluchac w smartfonie

#1805 drzesk

drzesk
  • 3 postów

Napisano 04 kwietnia 2021 - 16:30

4k video downloader za free zgra video do mp4 lub plik z youtube na mp3

Cześć, szukam programu abym mógł skopiować film/dzwiek z youtuba przerzucie do Maca abym pózniej mógł odluchac w smartfonie

#1806 winmaciek

winmaciek
  • 6 757 postów
Napisano 04 kwietnia 2021 - 19:36

Można skorzystać z youtube-dl (obsługuje się go przez terminal).

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#1807 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 826 postów

Napisano 08 kwietnia 2021 - 09:53

Domowy budżet "ogólnie" - szukam programu do planowania domowych wydatków i przychodów. To, co do tej pory znalazłem zniechęciło mnie, bo albo wymagało integracji z bankiem (amerykańskim) albo wpisywania każdego paragonu. Obecnie korzystam z Numbers i po prostu dla kolejnych miesięcy wpisuję planowane przychody (u mnie zmienne), stałe wydatki, budżet na dom i planowane większe wydatki typu wakacje, ubezpieczenie auta czy większy zakup. 

Jak próbowałem dedykowanych programów, to byłem zmuszany do wpisywania każdego paragonu, a mi wystarczy zaktualizować stan konta i kart co kilka dni. Coś pod ogólny obraz, a nie liczenie każdej złotówki. Jak znacie taki program albo dobry template do Numbers - to bardzo proszę. To co mam, mimo, że to już kolejna wersja, to nikomu nie polecę.

#1808 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 08 kwietnia 2021 - 10:06

Jest jakiś polski soft, kontomierz. Podobno działa, chociaż u mnie się nie sprawdził - ja nie chciałem 'planować' budżetu w żaden sposób, a tylko zapisywać wydatki i określać im kategorie, żebym potem widział, na co mi schodzi ile i gdzie jestem zbyt rozpasany.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#1809 Pax Szymacha

Pax Szymacha
  • 4 postów

Napisano 22 kwietnia 2021 - 20:17

Szukam programu do nagrywania Video z gier.

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Od jakiegos czasu, jestem posiadaczem MacBooka. Jestem let's playerem, i chcialabym krecic filmy z gier. Mam do was pytanie - Jak sie nazywaja programy, w ktorym mozna nagrac video z gier, oraz jednoczesnie glos (jak ja gadam) Najlepiej, jak by byl z App Store. Moze byc platny. Czekam na odpowiedzi, dzieki.

#1810 PC

PC
  • 22 postów

Napisano 18 maja 2021 - 20:58

Szukam programu do monitorowania i zarządzania/czyszczenia pamięci RAM. MemoryClean nie chce się zainstalować - wyskakuje powiadomienie, że nie jest dostępny w moim kraju/regionie. Jest coś innego co będzie się nadawać i nie kosztuje tyle co CleanMyMac? 

#1811 winmaciek

winmaciek
  • 6 757 postów
Napisano 18 maja 2021 - 21:10

Ale wiesz, że czyszczenie RAM na Macu jest kontrproduktywne i nie ma sensu? Jak chcesz monitorować zużycie, to możesz skorzystać z wbudowanego w system Monitora aktywności, ewentualnie z jednego z wielu narzędzi do monitorowania parametrów komputera, np. iStat Menus. 

#1812 DanielF

DanielF
  • 5 746 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 19 maja 2021 - 06:47

Szukam programu do nagrywania Video z gier.

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Od jakiegos czasu, jestem posiadaczem MacBooka. Jestem let's playerem, i chcialabym krecic filmy z gier. Mam do was pytanie - Jak sie nazywaja programy, w ktorym mozna nagrac video z gier, oraz jednoczesnie glos (jak ja gadam) Najlepiej, jak by byl z App Store. Moze byc platny. Czekam na odpowiedzi, dzieki.

OBS jest też na Maka. Próbowałeś?

Fallout ...war, war never changes...

#1813 PC

PC
  • 22 postów

Napisano 20 maja 2021 - 13:33

Ale wiesz, że czyszczenie RAM na Macu jest kontrproduktywne i nie ma sensu? Jak chcesz monitorować zużycie, to możesz skorzystać z wbudowanego w system Monitora aktywności, ewentualnie z jednego z wielu narzędzi do monitorowania parametrów komputera, np. iStat Menus. 

Nie wiedziałem. W takim razie dziękuję za uświadomienie i założę temat w odpowiednim dziale w tej sprawie. 

#1814 MFrost

MFrost
  • 23 postów

Napisano 29 lipca 2021 - 17:57

Jaką apką mierzycie temperaturę procka?

#1815 DanielF

DanielF
  • 5 746 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 29 lipca 2021 - 18:03

Istat menu
  • winmaciek lubi to
Fallout ...war, war never changes...

#1816 tomtom_su

tomtom_su
  • 378 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 29 lipca 2021 - 19:17

MenuMeters

#1817 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 29 lipca 2021 - 20:53

https://www.fannywidget.com

#1818 MFrost

MFrost
  • 23 postów

Napisano 30 lipca 2021 - 13:53

potrzebuje czegoś darmowego, nie umiem odpalić fannywidget na m1, klikam na ikonkę apki i nic się nie dzieje

#1819 Tomeku

Tomeku
  • 53 postów

Napisano 30 lipca 2021 - 19:30

Ja używam iStat Menus, ale jak chcesz darmową, to może Macs Fan Control: https://crystalidea....ontrol/download

Użytkownik Tomeku edytował ten post 30 lipca 2021 - 19:31

#1820 tomtom_su

tomtom_su
  • 378 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 01 sierpnia 2021 - 23:17

potrzebuje czegoś darmowego, nie umiem odpalić fannywidget na m1, klikam na ikonkę apki i nic się nie dzieje

MenuMeters jest za darmo i dodatkowo masz ram, dyski i sieć.

Chociaż nie sprawdzałem czy jest obsługa M1.

Użytkownik tomtom_su edytował ten post 01 sierpnia 2021 - 23:18

#1821 joanfoks

joanfoks
  • 3 postów

Napisano 03 września 2021 - 11:08

Dzień dobry!

Poszukuję aplikacji dla Maca, która odtworzy streamingując wideo z Maca koncert z zewnętrznego dysku DVD na TV Smart Samsung.

Znalazłam kilka aplikacji, ale są niestety płatne, co trochę mi nie pasuje.
Przeniosłam się na Maca jakiś czas temu, więc nie mam jeszcze super wiedzy nt. tych maszyn, jak i aplikacji.

Proszę o pomoc.
Dziękuję

Joanna

Użytkownik joanfoks edytował ten post 03 września 2021 - 11:10

#1822 joanfoks

joanfoks
  • 3 postów

Napisano 03 września 2021 - 11:09

Dzień dobry!

Poszukuję aplikacji dla Maca, która odtworzy ulubiony koncert z zewnętrznego dysku DVD odtwarzanego w Macu na TV Smart Samsung.

Znalazłam kilka aplikacji, ale są niestety płatne, co trochę mi nie pasuje.
Przeniosłam się na Maca jakiś czas temu, więc nie mam jeszcze super wiedzy nt. tych maszyn, jak i aplikacji.

Proszę o pomoc.
Dziękuję

Joanna

Użytkownik joanfoks edytował ten post 03 września 2021 - 11:09

#1823 winmaciek

winmaciek
  • 6 757 postów
Napisano 03 września 2021 - 11:32

A systemowy odtwarzacz DVD nie daje rady? Podpinasz Maca do telewizora kabelkiem, odpalasz film i powinno działać.

#1824 eiopo

eiopo
  • 47 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 02 grudnia 2021 - 13:17

Jakiego sensownego adbloka teraz używacie do Safari? i czy jest coś co blokuje te adsy na YouTube?

#1825 konrad white

konrad white
  • 226 postów

Napisano 19 grudnia 2021 - 13:48

Poszukuję aplikacji na macOS do kompresji plików wideo.

Dziękuję za Wasze sugestie. Kupiłem program Video Compressor via AS i nie jestem zadowolony.

Użytkownik konrad white edytował ten post 19 grudnia 2021 - 13:49

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych