Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1701 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 21:31

A masz pieniądze na koncie?

#1702 mlaptas

mlaptas
  • 16 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 21:51

Mam, dużo ;)

#1703 mlaptas

mlaptas
  • 16 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 22:38

Ok, dzięki za pomoc. Głupi błąd - numer był wytarty i zamiast 8 wpisywałem 3...

#1704 KamilApple

KamilApple
  • 5 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 18:04

Miałem kartę internetową pre-paid bzwbk,wielokrotnie ją uzupełniałem,dokonałem wielu zakupów i pewnego czasu chcąc dokonać aktualizacji aplikacji i gier ''your payment method was declined'',doładowałem kartę i nic nie pomogło.Założyłem nową kartę,wpłaciłem 15zł i nic dalej ta sama informacja,nowa karta 25zł w błoto i dalej przy uzupełnianiu info o karcie ta sama informacja ''your payment method was declined''. Co jest grane ? Mam już 42 aktualizacje do zrobienia a problem z kartą jest nadal. Pozdrawiam EDIT: Możliwe że pokazuje takie informację o karcie ponieważ mam zaległe płatności ? Zrobiłem nowe konto i nie było problemu z kartą,tylko na tym gdzie mam kupione gry i apki. Prawdopodobnie mam więcej zaległości niż 20zł i problem zniknie gdy wpłacę wiekszą kwotę ?

#1705 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 21:05

Tak, masz zapewne zaległe płatności, jak zapłacisz to problem zniknie, jak nie zapłacisz, to zablokują Ci konto na amen i zdeautoryzują wszystkie kupione aplikacje. Wpłać większą kwotę i problem zniknie.

#1706 KamilApple

KamilApple
  • 5 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 22:51

Po problemie;) Po przelaniu odpowiedniej ilości gotówki problem znikł. Swoją drogą jak to jest że na karcie pre-paid gdzie mamy do wykorzystania kwotę którą przelejemy można zrobić debet w appstore na ponad 50zł,nie wiem czemu informacja o braku środków nie pojawia się przy kupnie gier,tylko pozwala nam kupować dalej.

#1707 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 czerwca 2013 - 01:24

Zawsze na karcie można zrobić debet na każdej i zadaniem użytkownika jest pilnować środki na niej. A czemu tak łatwo zrobić, bo transakcje nie są autoryzowane na bieżąco, tylko co jakiś czas.

#1708 raffal

raffal
  • 28 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 27 czerwca 2013 - 14:09

Mam problem z moją kartą. Mam plastik z PKO BP - karta Aurum. Przy próbie kupienia czegokolwiek z App Store pobiera mi opłatę 8,74 zł i wyświetla mi się "Your payment method was declined". Próbowałem już wpisywać dane karty ponownie, bez skutku. Za każdym razem pobiera mi te 8,74 zł tylko.

#1709 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 czerwca 2013 - 18:17

Mam problem z moją kartą. Mam plastik z PKO BP - karta Aurum. Przy próbie kupienia czegokolwiek z App Store pobiera mi opłatę 8,74 zł i wyświetla mi się "Your payment method was declined". Próbowałem już wpisywać dane karty ponownie, bez skutku. Za każdym razem pobiera mi te 8,74 zł tylko.

Gdybyś raczył chociaż pobieżnie od końca przelecieć ten wątek nie zadawałbyś tego pytania. Zapraszam do lektury.

#1710 piotrecki

piotrecki
  • 9 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2013 - 10:55

Ja już rozwiązałem problem. Kartami PKO SA I PKO BP był zawsze problem z płatnościami za aplikacje w App Store .Teraz zamówiłem E-KARTĘ w Mbanku i wszystko śmiga zresztą w umowie jest napisane że obsługuje Google Play, App Store , iTunes. Doładowujemy ekarte kwotą jaką chcemy i kupujemy apki. Pozdrawiam.

#1711 elmak

elmak
  • 156 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 04 lipca 2013 - 20:18

Problem z pobieraniem aplikacji z appstore Witam serdecznie mam pewien problem od godziny z pobieraniem aplikacji a więc wszystko było ok do momentu kiedy chciałem dokonać mikropłatności w pewnej grze, kupowałem już nie raz w appstore, wyskoczył mi najpierw ten komunikat: sign-in required tap continue and sign in to view billing information po naciśnięciu done pojawia się następny komunikat: there is a billing problem with a previous purchase, please update your payment method i wyskakują mi dane mojego konta które niby powinienem uaktualnić. Zakup miał kosztować 3,99 ojro a na koncie mam 27 zł według moich obliczeń wystarczająca kwota:). Teraz choćbym chciał pobrać nawet darmową aplikacje wyskakują te same komunikaty, nie mogę nic pobrać czy ktoś może mi pomóc z tym problemem? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

#1712 elmak

elmak
  • 156 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 05 lipca 2013 - 13:18

Problem z pobraniem aplikacji z appstore Witam serdecznie mam pewien problem z appstore a więc mianowicie taki: ostatnio chciałem dokonać mikro transakcji w pewnej grze robiłem to już nie pierwszy raz ale przy tej coś się stało nie tak, koszt zakupu to 4 ojro bez paru centów a na koncie mam 27 zł więc chyba powinno wystarczyć. Appstore poprosiło mnie o weryfikacje później problem z zapłatą wyskoczyła mi weryfikacja danych karty itp wpisałem wszystko co trzeba ale nie dało się dokonać zakupu wyskoczył chyba komunikat żeby zakup dokonać z innej karty czy jakoś tak. Dałem sobie spokój z zakupem do czasu przelania na kartę kasy ale powstał nowy problem przy próbie pobrania nawet darmowej aplikacji czy zrobienia update aplikacji wyskakują mi te same komunikaty co przy zakupie za kasę. Czy ktoś się orientuje co sknociłem co poszło nie tak? Z góry dziękuję za pomoc.

#1713 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 13:35

Jesteś winien jakieś pieniądze AppStore. Uzupełnij kartę większą kwotą, zautoryzuj ją w sklepie i jak Apple pobierze zaległość, wtedy odzyskasz dostęp do swojego konta. Jak nie uregulujesz zaległości, to zablokują Ci konto i zdeautoryzują wszystkie aplikacje.

#1714 elmak

elmak
  • 156 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 05 lipca 2013 - 13:37

Ok dzięki za odpowiedź.

#1715 Artysta

Artysta
  • 3 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 15:20

Problem z ponowną weryfikacją karty pre-paid VISA

Witam

Jakiś czas temu zdecydowałem się na zakup karty pre-paid BZWBK. Zarejestrowałem w iTunes bez większych problemów, kupiłem z 4 aplikacje. Ostatnio chciałem dokonać update paru aplikacji, musiałem ponownie podać dane metody płatności ("There is a billing problem with a previous purchase.."). Poczytałem forum i sprawdziłem że nie przekroczyłem limitu, przelałem dodatkowe środki na kartę to jednak też nie pomogło?

Przeniosłem do właściwego wątku. eualex.

#1716 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 16:59

Wlej więcej pieniędzy, bo komunikat jasno mówi, że jesteś winien AppStore jakieś pieniądze. Wlej większą kwotę i potwierdź dane karty. Jeżeli kwota będzie odpowiednia, żeby zapewnić pokrycie długu, wszystko przejdzie bez problemu

#1717 BlackJack

BlackJack
  • 147 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 17:12

Mam w iTunes dwa AppleID - stare na USA z fikcyjnym adresem (założone jeszcze wtedy gdy nie można było z PL kupować) i nowe z PL ale... 95 % aplikacji (darmowe tylko) mam z konta z USA. Jak to wszystko ogarnąć aby nie stracić tamtych z konta z USA i móc ewent. kupować nowe płacąc kartą wydaną w PL. Próbowałem pod tamto konto podpiąć polską kartę ale nie przechodzi... Z góry thx za pomoc.

#1718 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 17:14

Kartą wydaną w PL możesz płacić tylko i wyłącznie w polskim AppStore.

#1719 BlackJack

BlackJack
  • 147 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 20:55

No właśnie, więc jak bezboleśnie przejść do PL Appstora aby nie stracić tamtych instalacji? Da się jakoś to zrobić? Jak np. przeprowadziłbym się z USA do Polski...? :)

#1720 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 21:15

No właśnie, więc jak bezboleśnie przejść do PL Appstora aby nie stracić tamtych instalacji?
Da się jakoś to zrobić? Jak np. przeprowadziłbym się z USA do Polski...?
:)

A wystarczyło użyć szukaji, pierwszy wynik i pierwszy post w tym wątku: http://myapple.pl/ip...-app-store.html

#1721 Kaz666

Kaz666
  • 18 postów
  • SkądHell

Napisano 18 lipca 2013 - 08:59

https://itunes.apple...-pl/id427789466

Pojawiła się już MapaMap w AppStore w cenie 29.99 - kto pierwszy dokona zakupu i podzieli sie wrażeniami ?

Tematy pokrewne:
http://myapple.pl/wi...tualizacja.html

Oświećcie mnie bo jestem już głupi , jak to jest z tym kupowaniem w app store dziś kupiłem nawigacje w promocji Mapamap travel 6 euro a pobrało mi z konta tylko 3,81 o co w tym biega .

#1722 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 18 lipca 2013 - 09:10

Oświećcie mnie bo jestem już głupi , jak to jest z tym kupowaniem w app store dziś kupiłem nawigacje w promocji Mapamap travel 6 euro a pobrało mi z konta tylko 3,81 o co w tym biega .

Blokada autoryzacyjna (nie pobrało, tylko zablokowało na koncie):

UWAGA: Zanim zadasz pytanie sprawdź:
1. Limity transakcji internetowych na karcie.
2. iTunes Store i Mac App Store: informacje o blokadach autoryzacyjnych kart kredytowych /na koncie przy pierszym zakupie warto mieć więcej niż 19,99zł/. Kiedy znów będziesz mógł korzystać ze środków zablokowanych? Są dostępne do Twojej dyspozycji w czasie od kilku do kilkunastu dni /np. w mBanku do 14dni/.

#1723 pppt

pppt
  • 11 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 12:56

witam jak/gdzie mogę zmienić dane karty? bo jak dokonuje zakupu to automatycznie pobiera i nie muszę od nowa wpisywać nr karty, a chciałbym zmienić. pozdrawiam

#1724 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 lipca 2013 - 13:35

W szczegóły konta, metody płatności.

#1725 Rennossa

Rennossa
  • 31 postów

Napisano 14 sierpnia 2013 - 22:19

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych