Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1751 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 15 października 2013 - 13:34

Your payment method was declined. Please enter valid payment method information.

Karta działała i nagle przestała, ale tylko na jednym sprzecie, na pozostały działa ale na jednym tylko po aktualizacji do iOS7 wyświela mi sie powyższy komunikat.
Kartą na innych sprzetach cały czas są dokonywane zakupy więc na pewno na karcie są środki i jest wszystko ok, ale na tym jednym sprzecie z iOS7 nie działa.

Proszę o pomoc.

Może w momencie jak skorzystałeś na tym urządzeniu z płatności to nie miałeś nic na koncie? Albo za małą sumę?

#1752 urs.mas

urs.mas
  • 5 postów

Napisano 15 października 2013 - 13:38

Problem ten trwa spokojnie z tydzień, i tak jak mówię na sprzęcie obok dokonuje płatności tą kartą bez problemu, a na tym jednym nie daje rady. Na koncie środki na pewno są.

#1753 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 15 października 2013 - 13:39

Your payment method was declined. Please enter valid payment method information.

Karta działała i nagle przestała, ale tylko na jednym sprzecie, na pozostały działa ale na jednym tylko po aktualizacji do iOS7 wyświela mi sie powyższy komunikat.
Kartą na innych sprzetach cały czas są dokonywane zakupy więc na pewno na karcie są środki i jest wszystko ok, ale na tym jednym sprzecie z iOS7 nie działa.

Proszę o pomoc.

Kupowałaś na innych sprzętach coś po tym komunikacie? Jeżeli odrzuca kartę na bank masz na niej za mało pieniędzy.

#1754 urs.mas

urs.mas
  • 5 postów

Napisano 15 października 2013 - 13:48

Kupowałaś na innych sprzętach coś po tym komunikacie? Jeżeli odrzuca kartę na bank masz na niej za mało pieniędzy.

Tak po tym komunikacie kupowałam...więc kasa na pewno jest.

#1755 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 15 października 2013 - 14:08

W takim razie, spróbuj "od nowa":
1. Wywal na tym jednym urządzeniu w ustawieniach płatności tę kartę z której korzystasz - czyli wybierz w formach płatności opcję NONE.
2. Zaakceptuj i nie wiem, zresetuj urządzenie dla pewności.
3. Dodaj kartę ponownie i sprawdź, może zadziała.

#1756 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 15 października 2013 - 16:44

To jeszcze jedno pytanie na innych sprzętach jest to samo AppleID, czy karta jest przypisana do różnych kont? Jeżeli do różnych kont AppleID to na tym jednym kupiłaś za dużo i nie ma pokrycia na karcie.

#1757 urs.mas

urs.mas
  • 5 postów

Napisano 15 października 2013 - 22:04

i o tym nie pomyślałam, ale to skąd mam wiedzieć jaki mam limit ustawiony na dane konto??, Karta jest przypisana do 2 kont. Ale z drugiej strony jeśli próbuje się logować na drugie konto wyskakuje mi podobny problem...

Kontaktowałam się maiowo z iTunes i niestety też nie mogli mi w tym temacie pomóc, dla nich jest wszystko ok.

To jeszcze jedno pytanie na innych sprzętach jest to samo AppleID, czy karta jest przypisana do różnych kont? Jeżeli do różnych kont AppleID to na tym jednym kupiłaś za dużo i nie ma pokrycia na karcie.

#1758 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 16 października 2013 - 09:14

Ale po co Ci limity. Sprawa jest prosta, wydałaś więcej pieniędzy niż masz na karcie. Uzupełnij kartę większą sumą, tak, żeby AppStore mógł ściągnąć kasę któą im wisisz i problem będzie załatwiony.

#1759 urs.mas

urs.mas
  • 5 postów

Napisano 16 października 2013 - 12:10

Ale po co Ci limity. Sprawa jest prosta, wydałaś więcej pieniędzy niż masz na karcie. Uzupełnij kartę większą sumą, tak, żeby AppStore mógł ściągnąć kasę któą im wisisz i problem będzie załatwiony.

Kasa na karcie jest...i jak już pisałam, kartą robię zakupy na innym sprzecie i jest wszytko ok. więc jak mogła wydać więcej kasy niz jest na karcie skoro tam ciągle są środki. słabo to wymyśliłeś.

#1760 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 16 października 2013 - 12:30

Kasa na karcie jest...i jak już pisałam, kartą robię zakupy na innym sprzecie i jest wszytko ok. więc jak mogła wydać więcej kasy niz jest na karcie skoro tam ciągle są środki. słabo to wymyśliłeś.

Może masz środków na karcie np. 50 zł, a w itunes zalegasz na 60 zł, wtedy on nie ściąga tych dostępnych 50, tylko blokuje kartę w itunes i czeka aż uzupełnisz np. do tych 60 zł. Może, nie wiem, gdybam. Zrób jak wcześniej pisałem, wywal kartę z tego urządzenia i dodaj ponownie.

#1761 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 16 października 2013 - 14:49

Słabo to Ty masz pojęcie jak działają karty i jak działa AppStore, może nie wiedziałaś o tym, ale zwykła kartą bankomatową można też na koncie sobie zrobić debet i zrobić zakup nie mając absolutnie nic na koncie. AppStore nie pobiera nigdy od razu pieniędzy z karty tylko kumulacyjnie raz na jakiś czas. Masz za mało środków na karcie w stosunku do tego na jaką kwotę na danym kocie chce obciążyć Ciebie AppStore. Następnym razem jak chcesz pomocy, to przyjmuj do wiadomości coś co mówią mądrzejsi i postaraj się powstrzymać od złośliwych komentarzy, jeżeli liczysz na jakąkolwiek pomoc w przyszłości. Smutne jest to, że zawsze kobiety dyskutują się rzucają jak się im pomoc chce okazać. Facet zawsze powie dzięki i spróbuje zastosować się do rad a laska zawsze się w dyskusję wdaje. Jak wiesz lepiej to nie pytaj na przyszłość.

#1762 chazychaz1

chazychaz1
  • 14 postów

Napisano 20 października 2013 - 17:08

Tez mam wlasnie problem. Zakupilem iphona5s kupilem pare gierek nie bylo problemu az tu nagle jak chce cis zamowic to wyskakuje ze jest problem karta i zebym wpisal kod 3cyfroeoy i dopoki karta jest wazna. Nawet darmowych gier nie moge pobrac ...... Czy zeby pobrac darmowa gre musze miec srodki na koncie ?moze nie mialem kasy albo brakowalo mi pare groszy i zablokowali ta funkcje. Pomoze ktos ?

#1763 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 października 2013 - 17:45

Jeju, litości, zapłać co jesteś winny i będziesz mógł pobierać. Jak Ci zabrakł jeden grosz, to też Ci zablokują. Ludzie, stać Was na telefony za 4 tysiące a nie stać żeby mieć kilka złotych na karcie płatniczej? Łapy opadają.

#1764 chazychaz1

chazychaz1
  • 14 postów

Napisano 20 października 2013 - 18:44

Chetnie zaplace sle gdzie ?teraz mam kase na koncue i dalej nie moge nic zamiwic :-( nawet darmowych nie moge

#1765 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 października 2013 - 19:29

Chetnie zaplace sle gdzie ?teraz mam kase na koncue i dalej nie moge nic zamiwic :-( nawet darmowych nie moge

Wchodzisz w AppStore, chcesz coś kupić powinno się pojawić, że musisz zweryfikowac płatność, podajesz dane któe brakują, czyli kod CVV i robisz ok, i powinno pójść. Kontrolnie jeszcze karta jakiego banku?

#1766 chazychaz1

chazychaz1
  • 14 postów

Napisano 20 października 2013 - 19:50

Tak wlasnie robie i lipa. Mam karte w wbk i pekao sa

#1767 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 października 2013 - 20:02

Tak wlasnie robie i lipa. Mam karte w wbk i pekao sa

Pekao kartę sobie odpuść, bo ona nie działa z AppStore, a jeżeli karta WBK Ci nie łapie, to znaczy, że albo masz na niej za mało środków s stosunku do tego co AppStore chce pobrać za zakupy, albo masz coś nie tak z limitami na karcie do płatności online.

#1768 chazychaz1

chazychaz1
  • 14 postów

Napisano 21 października 2013 - 09:50

Bardzo dziekuje za pomoc wszystko gra:) Dodałem karte w wbk i wszystko działa, ale i tak nie wiem dlaczego karta z pekao sa nie chce juz działac skoro dokonałem juz paru zakopów przez nia w app store ? Tak samo z pekao sa nie moge nawet tych darmowych gier pobrac, czy żeby pobierac nawet darmowe aplikacje musze miec cos na karcie ?

#1769 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 października 2013 - 14:30

Bardzo dziekuje za pomoc wszystko gra:) Dodałem karte w wbk i wszystko działa, ale i tak nie wiem dlaczego karta z pekao sa nie chce juz działac skoro dokonałem juz paru zakopów przez nia w app store ? Tak samo z pekao sa nie moge nawet tych darmowych gier pobrac, czy żeby pobierac nawet darmowe aplikacje musze miec cos na karcie ?

Bo Pekao i PKO mają gdzieś standardy płatności w internecie i dlatego nie można nimi płacić, było o tym wiele postów napisanych w tym wątku. Po prostu te dwa banki wiedzą lepiej niż Visa i MC i nie bo nie. Co do pobierania, jak pierwszy raz dodałeś kartę to ją zautoryzowało, później robiłeś zakupy, AppStore nie pobiera od razu pieniędzy tylko co jakiś czas sobie robi obciążenie, nieraz po tygodniu, nieraz po 2 dniach. Jak nie może pobrać to blokuje Ci konto dopóki nie zapłacisz zaległości. Podpiąłeś kartę normalnego banku a nie dziadostwa i ponieważ był w stanie pobrac z niej zaległą kwotę, odblokowali Ci automatycznie konto.

#1770 Smookie

Smookie
  • 47 postów

Napisano 24 października 2013 - 13:49

Po jakim czasie pobiera mi pieniądze z konta? Bo kupuje aplikacje ale na karcie przypisanej do konta [debetowa] nie ma żadnych transakcji. Jest jakiś czas na testowanie aplikacji i jak mi się nie podoba to mogę ją usunąć nic za nią nie płacąc? [w google play jest 15min na zwrot aplikacji]

#1771 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 24 października 2013 - 13:54

Po jakim czasie pobiera mi pieniądze z konta? Bo kupuje aplikacje ale na karcie przypisanej do konta [debetowa] nie ma żadnych transakcji. Jest jakiś czas na testowanie aplikacji i jak mi się nie podoba to mogę ją usunąć nic za nią nie płacąc? [w google play jest 15min na zwrot aplikacji]

Nie ma czegoś takiego jak testowanie...

#1772 Smookie

Smookie
  • 47 postów

Napisano 24 października 2013 - 14:02

To dlaczego nie pobiera mi z karty debetowej pieniędzy, a aplikacje za $ mogę ściągać? Oo

#1773 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 24 października 2013 - 14:12

To dlaczego nie pobiera mi z karty debetowej pieniędzy, a aplikacje za $ mogę ściągać? Oo

Pobierze Ci za jakiś czas.Mi chyba po 2 tyg kiedyś pobrało.

#1774 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 24 października 2013 - 15:05

Pobierze Ci nie bój się, a jak nie zapłacisz, to Ci zablokują zupełnie konto.

#1775 Smookie

Smookie
  • 47 postów

Napisano 24 października 2013 - 15:44

Świetna polityka ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych