Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1676 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 14:42

Czy działa Wam dodanie w Mac App Store karty Card Easy? Odrzuca mi obecnie, cały czas. Dodatkowo za każdą nieudaną 'transakcję blokuje 1,98 Euro na koncie.

#1677 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 19:19

A jaki komunikat jest przy odrzucaniu?

#1678 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 19:22

Ale bzdury wypisujesz. Właśnie wyżej napisałem, że nie ma znaczenia bank jak widać.

Jasne miszczu, bo Twój problem jest równoznaczny z tym, że na całym świecie nie działa... Chyba masz zbyt wysokie mniemanie o sobie.

#1679 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 19:22

Your credit card was declined.

#1680 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 19:25

Your credit card was declined.

Jeżeli więcej nic nie jest napisane to skontaktuj się ze wsparciem AppStore. Może jest problem z Twoim kontem.

#1681 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 19:31

Napisałem i już dostałem odpowiedź ale niestety też bardzo ogólnikową. Spróbuję zadzwonić do banku.

#1682 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 19:32

Widzę, że problem jest dość powszechny po prostu. Ale gdyby tu chodziło tylko o to, że nie działa PKO to card easy od razu powinna zadziałać.

#1683 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 19:52

Napisałem i już dostałem odpowiedź ale niestety też bardzo ogólnikową. Spróbuję zadzwonić do banku.

Zadzwoń do bre, PKO sobie odpuść, bo to normalne, że nie działa.

#1684 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 19:54

Widzę, że problem jest dość powszechny po prostu. Ale gdyby tu chodziło tylko o to, że nie działa PKO to card easy od razu powinna zadziałać.

Powinna, ale może jest problem z kartą, może jest problem z saldem, może problem jakiś po stronie banku, gdyby problem był ogólny to były by setki wpisów, a nie ma, więc jest to jakiś jednostkowy przypadek, że CardEasy nie działa. Z tego co wiem, to w ten weekend BRE miesza ostro po swoich systemach bo konsolidują BRE/mBank/Multibank więc może to być problem z tym związany, że coś jest nie tak.

#1685 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 20:00

Nie zadzwonię do BRE, bo nie mam tam konta, oni jedynie obsługują Card Easy którą mam.

#1686 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 20:02

Ok, dzięki za wskazówki, może coś podziałam.

#1687 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 20:14

No jeżeli obsługują, czyli wydają, to do nich musisz dzwonić.

#1688 sffka

sffka
  • 2 postów

Napisano 07 czerwca 2013 - 18:03

Jak wgrać free apki z applestore na iphone 5? Kiedy chcę wgrać darmową aplikację na iphona; wchodzę do appstore, wybieram, klikam free, wybieram instalację i na wyświetlaczu pojawia się info (po podaniu mojego hasła Apple ID) : "Veryfication Required. Before you can make purchases you must tap Continue to sign in, then verify your payment info." Oczywiście klikam 'continue' i wpisuje ponownownie hasło po czym na ekranie pojawiają się dane odnośnie mojej karty płatniczej z prośbą o wypełnienie luk. Nie rozumiem po co im to skoro aplikacja ma być darmowa??? Nie chcę podawać tych danych bo boję się, że pobierając coś będą mnie kasowali z konta?? Jeżeli coś jest 4 free to po co im te dane??

#1689 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 07 czerwca 2013 - 18:24

Tez tak mialem kilka dni temu. Nie wiem jak to jest ale ja odczekalem kilka dni i samo wrocilo do normy;) Cos jest chyba po stronie Apple.

#1690 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 07 czerwca 2013 - 18:25

Bo tak założyłaś konto, ew. pierwszy raz logujesz się na nowym urządzeniu. Musisz podać te dane, później sobie najwyżej usuniesz. Poza tym, jak sama świadomie czegoś nie kupisz, to nikt Ci nic samemu brać nie będzie.

#1691 Tranquility

Tranquility
  • 353 postów

Napisano 08 czerwca 2013 - 17:19

Ok a więc bardzo ciekawa sprawa. Dzisiaj kupiłem Analog za około 5 Euro (nie pamiętam dokładnej ceny, jest w promocji 50% teraz) w MAS, karta (VISA z PKO BP) przeszła od razu, bez problemów. W takim razie wcześniejszy problem z tym, że odrzucało przy próbie zakupu 1Password za 22 Euro wiąże się z jakimś limitem. W banku pytałem i nie wiedzą o co chodzi. Trzeba będzie się obejść bez droższych apek. Myślę, że przeżyję ;-)

#1692 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 08 czerwca 2013 - 17:36

Ok a więc bardzo ciekawa sprawa. Dzisiaj kupiłem Analog za około 5 Euro (nie pamiętam dokładnej ceny, jest w promocji 50% teraz) w MAS, karta (VISA z PKO BP) przeszła od razu, bez problemów.
W takim razie wcześniejszy problem z tym, że odrzucało przy próbie zakupu 1Password za 22 Euro wiąże się z jakimś limitem. W banku pytałem i nie wiedzą o co chodzi.

Trzeba będzie się obejść bez droższych apek. Myślę, że przeżyję ;-)

Fajnie, że Ci się udało, ale poczekaj, aż dostaniesz potwierdzenie na email. Do tego czasu transakcja może być odrzucona. Jeśli wszytko pójdzie OK, bardzo się cieszę. Ja niestety nie miałem tyle "szczęścia" z kartą PKO BP.

#1693 loocas

loocas
  • 6 postów

Napisano 09 czerwca 2013 - 23:51

Mam problem z nową kartą, najpierw wpisałem wszelkie dane w itunes na kompie, karta przeszła autoryzację. Później na iphonie przy próbie pobrania aplikacji pojawiła się prośba o kolejną autoryzację i jeszcze kolejną. Łącznie pobrało mi z konta 3 x 8,69. Niby wszystko działało. Później okazało się, że na drugim iPhonie również trzeba potwierdzić autoryzację. Nie zrobiłem tego i na pierwszym iPhonie znów wymagane jest potwierdzenie. Teraz nie mogę bez potwierdzenia pobierać aplikacji, a nie chcę, żeby apple zamroziło mi kolejne pieniądze celem autoryzacji. Wiem, że jest opcja none, ale chcę mieć poprawnie dodaną kartę. Arturcisz dzięki za odpowiedź w innym temacie, że kasa wróci na konto, ale naprawdę już nie wiem co mam zrobić i w jakiej kolejności, żeby ciągle nie pobierało mi kasy za autoryzację karty. Jak wpiszę dane karty na jednym urządzeniu to na drugim nie działa i tak pewnie będzie ciągle. Zapewne coś źle robię, dlatego proszę o wyrozumiałość i pomoc w jakiej kolejności powinienem wszystko zrobić.

#1694 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 10:27

A z jakiego banku masz kartę?

#1695 loocas

loocas
  • 6 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 11:28

ing visa wirtualna karta przedpłacona, przy poprzedniej karcie wszystkie dane wpisywałem tylko w itunes na pc. Na iPhonie wystarczyło tylko się zalogować, na drugim podobnie, nie trzeba było nic potwierdzać.

#1696 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 14:28

A nie masz jakiejś większej zaległości w AppStore czasem?

#1697 loocas

loocas
  • 6 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 14:47

Absolutnie żadnych zaległości, wszystkie transakcje rozliczone. A czy wpływ na te problemy może mieć fakt zmieniania apple id, zaraz po wprowadzeniu nowej karty? Na iphonach wylogowałem i zalogowałem się ponownie. Czy w ogóle po wprowadzeniu nowej karty w itunes na pc na iphonach trzeba się wylogować i zalogować ponownie, żeby zassało nowe dane płatnicze?

#1698 mlaptas

mlaptas
  • 16 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 11:06

Witam. Założyłem appleId. Zainstalowałem iTunes. Chcę korzystać - muszę dodać kartę (nie mam opcji NONE). Wpisuję numer "VISA DEBIT EKONTO" i nie przyjmuje tego numeru. W tym wątku piszecie, że nie powinno być problemów. W mBanku ustawiłem limit dzienny na 300 zł więc iTunes powinno ją przyjąć.

#1699 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 11:55

Sprawdź dokładnie ustawienia limitów, bo jeszcze są limity transakcji, nie tylko kwotowe, no i oczywiście na karcie musisz mieć dostępne środki.

#1700 mlaptas

mlaptas
  • 16 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 12:13

Transakcje internetowe Dzienny 300 Miesięczny 300 Do wykorzystania 300 Limit dzienny 5 i do wykorzystania też 5 Data ważności karty 30-11-2013

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych