Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1626 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 20 kwietnia 2013 - 13:37

PL karty nie sa obsługiwane w US App Store. Uzbieraj 10$, zasilisz sobie konto i nie będzie problemu.

#1627 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 20 kwietnia 2013 - 13:50

Rozumiem, że w takim razie 6.41 zł przepadło ? Niby nic, ale jednak ;)

#1628 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 20 kwietnia 2013 - 14:07

Rozumiem, że w takim razie 6.41 zł przepadło ? Niby nic, ale jednak ;)

Jak zwrócić aplikację zakupioną w App Store - Blogi - MyApple.pl

#1629 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 20 kwietnia 2013 - 15:00

klnt@ No proszę, nawet nie wiedziałem o takiej możliwości. Dziękuje Napisać do nich, że przypadkowo zamówiłem aplikacje, czy że nie otrzymałem aplikacji ze względu na kartę, którą nie działa w amerykańskim itunes ? Ostatnie pytanie Jest możliwość wysyłki z konta itunes na drugie konto jakiś pieniędzy, ewentualnie zrobienia prezentu w postaci aplikacji (ta możliwość chyba jest z tego co wiem, ale nie wiem jak z pierwszą możliwością)

#1630 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 20 kwietnia 2013 - 15:02

Ostatnie pytanie

Jest możliwość wysyłki z konta itunes na drugie konto jakiś pieniędzy, ewentualnie zrobienia prezentu w postaci aplikacji (ta możliwość chyba jest z tego co wiem, ale nie wiem jak z pierwszą możliwością)

Możesz kupić giftcard na allegro do amerykańskiego konta i go użyć

#1631 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 20 kwietnia 2013 - 15:13

Rozumiem, że jeżeli kupię giftcarda i będę miał na koncie itunes 10$ to aplikacje płatne z freemyapps opłacam z poziomu telefon czy mogę to zrobić z poziomu komputera ?

#1632 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 20 kwietnia 2013 - 15:18

Rozumiem, że jeżeli kupię giftcarda i będę miał na koncie itunes 10$ to aplikacje płatne z freemyapps opłacam z poziomu telefon czy mogę to zrobić z poziomu komputera ?

Kwota jest przypisana do konta, a nie urządzenia więc jeżeli w iTunes zalogujesz się na to konto to będziesz mógł kupować aplikacje na komputerze, w iTunes, a później sychronizować je ze swoimi urządzeniami.

#1633 danielos28

danielos28
  • 12 postów
  • SkądLeszno

Napisano 29 kwietnia 2013 - 20:25

Pobieranie z appstore bez karty kredytowej. Witam mam pytanie dotyczace pobieranie platnych aplikacji z appstore. Czy jest mozliwosc aby jakos za to zaplacic np poprzez sms zeby wzieło z konta albo cos gdy nie posiadam karty kredytowej itd ? Pozdrawiam.

#1634 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 21:53

Witam mam pytanie dotyczace pobieranie platnych aplikacji z appstore. Czy jest mozliwosc aby jakos za to zaplacic np poprzez sms zeby wzieło z konta albo cos gdy nie posiadam karty kredytowej itd ? Pozdrawiam.

Tak, dla polskiego sklepu można użyć iTunes Gift Certificates, jednak, aby je kupić należy mieć podpiętą kartę do konta (może ją Ci kupić znajomy).

Gift Cards w iTunes Store przypisane są do określonego kraju. W polskim iTunes Store nie ma obecnie możliwości korzystania z Gift Cards, dostępne są tylko Gift Certificates (właściciel konta z przypisaną kartą płatniczą daje Ci określoną kwotę do wykorzystania) i Allowances (właściciel konta z przypisaną kartą płatniczą przydziela Ci stały, miesięczny limit).

#1635 danielos28

danielos28
  • 12 postów
  • SkądLeszno

Napisano 30 kwietnia 2013 - 08:58

Ale skąd moge zdobyc taka karte albo co ?

#1636 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 09:07

Ale skąd moge zdobyc taka karte albo co ?

Kartę płatniczą bierzesz z banku, nie musi być kredytowa. Trochę samodzielności. Wszystko jest w tym wątku.

#1637 danielos28

danielos28
  • 12 postów
  • SkądLeszno

Napisano 30 kwietnia 2013 - 15:06

Ale chodzi o to ze nie mam konta w banku :)

#1638 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 22:54

To czas najwyższy założyć. Bez karty nic nie kupisz.

#1639 Wladimir Kruszyna

Wladimir Kruszyna
  • 5 postów
  • SkądPiekary Śląskie, Poland

Napisano 19 maja 2013 - 16:23

Witam ja mam taki problem mam konto w PKO karta VISA.Wypełniam pola i tak pokazuje mi ze mam wybrać inna metodę może ktoś pomoc ???

#1640 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 maja 2013 - 19:33

Mamy za Ciebie przeczytać ten wątek czy jak?

#1641 grądzIU

grądzIU
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 maja 2013 - 08:33

Cześć, od 2 tygodniu jestem posiadaczem iPada 4. Mam też kartę prepaid w BZWBK. Jak założyłem Apple ID doładowałem kartę i zaktualizowałem informacje o płatności, na koncie było ok. 23 zł i Apple te informacje przyjęło. Kupiłem GarageBand także zostało mi ok. 6,50 i nagle wczoraj kiedy chciałem pobrać nowe aplikacje (darmowe) pokazała mi się informacje, że muszę uzupełnić dane o karcie bo są nieprawidłowe. Słyszałem, że trzeba mieć na karcie min. 10 zł aby Apple ją dopuściło także doładowałem za dyszkę i teraz na koncie karty jest ok. 17 zł lecz przy wprowadzaniu, aktualizowaniu informacji o karcie wyskakuje informacja : " Your payment method was declined " . Sprawdziłem historię pobrań i obciążeń ze strony Apple i jest tylko te 4,5 euro i tą kwotę w przeliczeniu na złotówki zabrało mi z konta BZWBK także wszystko powinno być okej ale nie jest. Dlaczego ? Co może być tego powodem ? Ratujcie ! // w historii zakupów mam info, że opłata za GB czyli te 4,5 euro jest zaległą kwotą ... Nie rozumiem dlaczego skoro z konta pobrano mi ok. 17 zł czyli tyle ile w przybliżeniu powinna kosztować aplikacja. Jest także informacja (w iTunes ), że Apple nie było wstanie dokonać autoryzacji karty do tego zakupu .

#1642 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 maja 2013 - 09:00

23 zł - 10 zł za dodanie karty = 13 zł Kupiłeś GB za ~20 zł czyli Apple nie może pobrać bo masz za mało środków. Teraz musisz mieć na koncie na pokrycie GB + za autoryzację. Doładuj za 50 zł kartę, powinno wszystko przejśc i poczekaj tydzień aż Apple pooddaje opłaty autoryzacyjne.

#1643 grądzIU

grądzIU
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 maja 2013 - 09:06

A jeżeli nie doładuję konta za jeszcze większą kwotę ? Saldo to w tej chwili ok. 34 zł, a środki dostępne 16,50 zł. Wtedy musiałbym poczekać aż Apple zwróci opłatę autoryzacyjną i wtedy pobierze PLN za GB ? Martwi mnie to, że karta z poprawnie dodanej nagle wygląda tak jakby była niepoprawna. Nie będzie właśnie jakiś problemów ze zwróceniem tych pieniędzy i pobraniem opłaty za aplikację ?

#1644 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 maja 2013 - 10:46

Dlaczego nie mogę podpiąć karty internetowej bez plastiku z bzwbk pod stare konto w iTunes (chyba z 2009). Na karcie mam 20zł. [ATTACH=CONFIG]15103[/ATTACH]

#1645 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 maja 2013 - 11:04

A jeżeli nie doładuję konta za jeszcze większą kwotę ? Saldo to w tej chwili ok. 34 zł, a środki dostępne 16,50 zł. Wtedy musiałbym poczekać aż Apple zwróci opłatę autoryzacyjną i wtedy pobierze PLN za GB ? Martwi mnie to, że karta z poprawnie dodanej nagle wygląda tak jakby była niepoprawna. Nie będzie właśnie jakiś problemów ze zwróceniem tych pieniędzy i pobraniem opłaty za aplikację ?

Jeżeli nie doładujesz, to Apple i tak może Ci nie zwrócić tej blokady bo w końcu wisisz im kase i do tego na amen zablokować Ci konto, deautoryzując wszystkie aplikacje jakie kiedykolwiek pobrałeś z tego konta. 16,50 to za mało.

Tak się właśnie kończą zabawy z prepaidami, jak się je ładuje na 10 zł.

- - - Połączono posty - - -

Dlaczego nie mogę podpiąć karty internetowej bez plastiku z bzwbk pod stare konto w iTunes (chyba z 2009).
Na karcie mam 20zł.

[ATTACH=CONFIG]15103[/ATTACH]

Napisane masz, że wpisałeś coś błędnie, ale niestety jest to fragment ekranu więc nie widać co jest dalej.

#1646 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 maja 2013 - 11:18

Nic więcej nie ma, tylko tyle. Już 20x sprawdzałem numer karty, kod i ważność (kończy się za rok). Pytanie czy jedną kartę mogę mieć podpiętą pod parę kont?(iTunes)

#1647 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 maja 2013 - 11:46

Nic więcej nie ma, tylko tyle.
Już 20x sprawdzałem numer karty, kod i ważność (kończy się za rok).
Pytanie czy jedną kartę mogę mieć podpiętą pod parę kont?(iTunes)

Nie używasz czasem gdzieś polskich znaków?

#1648 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 maja 2013 - 11:50

Nie. Spróbuje zrobić nowe Apple ID i podpiąć tą kartę. @Edit No i niestety to samo, chyba coś z kartą jest nie tak. Usunąłem z jednego konta do którego miałem przypiętą kartę, podpiąłem ponownie i poszło bez problemu. Z 20zł zostało mi 2.25 - pewnie zjadło za autoryzacje?

#1649 grądzIU

grądzIU
  • 16 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 maja 2013 - 12:18

W tej chwili 50 zł jeszcze to za dużo dla mnie. Jestem studentem więc żyję od wypłaty do wypłaty. iPada wziąłem na raty ;) Czy wpłata powiedzmy jeszcze 20 zł wystarczy ? Jak sądzisz ? I z czego wynika to, że skoro pieniądze zostały zablokowane, a nowe są na koncie to mimo wszystko Apple tej opłaty weryfikacyjnej by mi nie zwróciło i co da to, że wpłacę więcej pieniędzy ?

#1650 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 maja 2013 - 12:31

Masz za mało DOSTĘPNYCH środków, żeby system mógł pobrać środki. Pamiętaj, że AppStore jest w €, czyli jednego dnia 10 może być 38 zł a drugiego dnia 43 zł Wpłać więcej i jak już Apple zautoryzuje kartę i pobierze wszystko, to zawsze możesz wypłacić te pieniądze...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych