Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1576 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 lutego 2013 - 22:41

@koh Tylko że ja przez przypadek w ulice dałem miasto oraz nie podałem numeru domu :D Ale w takim razie nie muszę drugi raz zmieniać danych ? ,bo skoro podałem dobrze imię i nazwisko oraz wszystkie kody to powinno w miare sie zgadzać i autoryzacja powinna się udać ? :D
Dzięki za pomoc i Pozdrawiam

PS Ile może potrwać taka autoryzacja, wiem ze pieniądze przyjdą do 2-óch tygodni ale za ile bede mógł pobrać coś ?:P

A czemu nie możesz pobierać?
Przed sekundą dodałem kartę, poprzednia utraciła ważność, mogę pobierać.

#1577 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 22:55

@arturcisz pobieram grę za free, podaje hasło i wyskakuje mi"Before you can make purchases you must tap countinue to sign in then verify your payment info" później znów jestem proszony o podanie hasła a następnie jestem przenoszony do Account - wszystko jest na szaro tylko napis "security code" jest na czerwono a więc go podaje i klikam done, po czym wyskakuje mi Your payment method wad declined. Please enter another payment method. Z tego co mi się wydaje (ale mogę się mylić) muszę jutro znów zautoryzowac kartę o dobre dane, poczym znów mi ściągnie 8zł i chyba powinno wszystko działać- co nie? Pozdrawiam

#1578 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 lutego 2013 - 23:01

Gdzie to robisz? Komputer, czy iPad? Najlepiej, wybierz none. A jutro na nowo dodaj kartę. Tak za każdym razem blokuje 8 złotych, za każde urządzenie.

#1579 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 23:18

@Arturcisz Robiłem to na tym i na tym w obu przypadkach sprawa się sprowadza do tego iż muszę zautoryzowac na nowo kartę. Wytrzymam do jutra z tym pobieraniem, aczkoliwiek boję się że jak przejdę całą procedurę autoryzacji to i tak nie bede mógł nic pobrać ;/ Pozdrawiam

#1580 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 08:46

Doładuj kartę tak żeby było na niej z 50 zł. Wpisz wszystkie poprawne dane i poczekaj. No chyba, że się okaże, że twoja karta nie obsługuje płatności w appstore. To całkiem możliwe, bo reklamowane w Polsce karty z tzw. możliwością płatności internetowych ograniczają się często wyłącznie do polskich serwisów typu PAYU lub płatności bezpośrednio poprzez np. Allegro. I na tym cała ich internetowość polega. Więc appstore może ciągle wysyłać weryfikację do twojego banku i blokować te nieszczęsne 8 zika, po czym po jakimś czasie okazuje się że karta nie trybi i nie można z niej korzystać w appstore (po jakimś czasie 8 zika się odblokuje). Jest kilka kart, opisanych w tym wątku, które działają wyśmienicie, i nie są to kredytówki, np. Karta wirtualna BZ WBK i parę innych.

#1581 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 09:09

@koh ja właśnie mam tą prepaid z bzwbk. Za kilka godzin zobaczę czy da się coś zmienić bede miał na niej około 20zł. Wydaje mi się ze może mnie nie przepuszcza z powodu złych danych. W odstaeczności wybiorę none i na nowo zarejestruje kartę. Pozdrawiam

#1582 razu103

razu103
  • 6 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 16:27

W czym Ty widzisz problem? Zweryfikowali Tobie kolejny raz kartę i?

I co dwa tygodnie jak będę chciał cos kupic bedzie mi na nowo weryfikowalo kartę? To powinno sie zrobić raz i być.

#1583 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 17:14

I co dwa tygodnie jak będę chciał cos kupic bedzie mi na nowo weryfikowalo kartę? To powinno sie zrobić raz i być.

Już Tobie mówiłem, przeczytaj ostatnie 10 stron wątku to się nie będziesz dziwił i cała ta dyskusja będzie zbędna.

#1584 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 18:09

Hej, właśnie wszystko udało mi się naprawić. Spokojnie mi się wszystko pobiera :) Zmieniłem tylko dane na prawidłowo i ściągnęło mi ponownie 8zł - jak myślę odzyskam tak samo pierwsze jak i drugie :) Dzięki za pomoc @Arturcisz i @koh :D Pozdrawiam

#1585 miksunio

miksunio
  • 59 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 16:00

Karta płatnicza ING VISA nie działa. Ech..

#1586 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 17:08

Karta płatnicza ING VISA nie działa. Ech..

Działa, zmień limity.

#1587 miksunio

miksunio
  • 59 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 20:11

Na jakie? I które? Dla transakcji bezgotówkowych mam ustawione na "Do wysokości dostępnego salda".

#1588 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 lutego 2013 - 20:12

Na jakie? I które?

Dla transakcji bezgotówkowych mam ustawione na "Do wysokości dostępnego salda".

To super. Jednak jaki masz do transakcji internetowych?

#1589 miksunio

miksunio
  • 59 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 20:24

Już działa :-). Dzięki!

- - - Połączono posty - - -

Wysłałem narzeczonej gift item. Czy kod na niego pojawia się na e-mailu wpisywanym w momencie w którym wybieramy osobę, którą chcemy obdarzyć itemem? Minęło 10min i nic nie ma.

- - - Połączono posty - - -

Wysłałem narzeczonej gift item. Czy kod na niego pojawia się na e-mailu wpisywanym w momencie w którym wybieramy osobę, którą chcemy obdarzyć itemem? Minęło 10min i nic nie ma.

#1590 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 22:22

Mam pytanie, kontynuując moj problem (opisany wcześniej) chciałem kupic sobie aplikacje i nie moge, wyskakuje mi komunikat żeby zweryfikować dane rachunku. Darmowa aplikacje moge pobrać natomiast nie moge płatnej - pobrano mi 2x 8zl. Na koncie mam 9zl a gra kosztuje 0.89€. Co mam zrobić? Pozdrawiam

#1591 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 23:06

Zasil konto kwotą jakąś normalną 50-100 zł to skończą się twoje problemy.

#1592 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 23:12

A jak nie chce takimi dużymi kwotami zasilać konta to co mam zrobic, bo jesli nie kupię za 50zl to bedzie mi wisieć na koncie i sie marnować Od czego to może zależeć ? Czy nie mozna kupic czegoś za 1€ mając na koncie jakies 20zl?

#1593 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 23:38

To możesz się bawić w przelewnie z powrotem, albo podepnij kartę od konta. Nie wiem co Ci AppStore chce pobrać, na pewno chce pobrać więcej niż masz na karcie stąd problem i operując kwotami jak na zakup princepolo zawsze będziesz miał problem z płatnościami. Rozwiązanie dostałeś.

#1594 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 14 lutego 2013 - 00:03

A może po prostu jeszcze nie zweryfikowali danych karty podpietej do itunes. Przelew kasy z powrotem na macierzyste konto kosztuje 15zl, a przy tak małych kwotach to jest 1/3 całej sumy ;) dlatego nie chce tam duzo przelewac. Oprócz tego przez to konto nic nie sciagnalem oprócz free apps, wiec dlaeczego mieli by wiecej pobrać? Może tkwi problem w tym iz chce pobrać przez iPad, a kartek podpisałem przez itunes na kompie? Pozdrawiam PS po ssumowaniu przelewów na tym koncie jest juz 38zl - wiec może juz na cala paczkę Prince'a Polo starczy ;)

#1595 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 lutego 2013 - 00:59

Każde dodanie urządzenia, jeżeli chciało weryfikację to 8-10 zł w zależności od kursu. Karta weryfikowana jest właśnie poprzez blokadę tej kwoty i twa kilka sekund.

#1596 GoldenEye972

GoldenEye972
  • 52 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 18:56

Problem z kartą kredytową w appstore. Witam, nie wiem czy wybrałem dobry dział, gdyby był zły proszę o przeniesienie. Otóż, chciałem kupić pewną grę w appstore na ipoda (pierwszy raz kupowałem w appstore) a wiec wpisałem numer kart i inne potrzebne rzeczy ale wyskoczył jakiś błąd no to sobie myślę że poczytam albo zrobię to na komputerze. 2 min po tej probie kupna sprawdzam konto bankowe a tam : appl*apple appstore costam 1USD i to 2x. Czyli pobrało mi ok 6 zł z niczego. No to myślę pewnie jednak jest ta gra, więc włączam appstore a tam nic, żadnej kupionej gry w ostatnio kupionych. Co mam robić. Pisać do supportu appstore czy coś. Nie znam się na tym więc proszę o pomoc.

#1597 dastus1

dastus1
  • 1 postów

Napisano 02 marca 2013 - 23:56

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na fatalną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać. Poniżej kilka przydatnych linków do zasad pisowni i interpunkcji:
Interpunkcja: [url]http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629736[/url].
Wielkie litery: [url]http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629371[/url].
Pisownia łączna lub rozdzielna: [url]http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629454[/url].

#1598 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 03 marca 2013 - 02:29

Witam proszę o pomoc APPLE ITUNES STORE-EURITUNES.COMLU pobiera opłaty co miesiąc 8.99 euro z karty kredytowej którą podałem gdy zakładałem konto w itunes nie mam pojęcia za co nic nie kupuje już rok proszę o pomoc

Zrób rachunek sumienia, może np. zapisując się na jakąś stronę, nie doczytałeś, że 1 miesiąc gratis, a potem kasują abonament? Albo jakaś płatność odnawialna w programie, grze? Jakaś subskrybcja płatnego programu, podcastu?

#1599 suchy1992

suchy1992
  • 35 postów

Napisano 14 marca 2013 - 13:08

Witam. Widzę, że temat jest dość stary, jednak ja mam pytanie. Czy istnieje już jakaś możliwość (oprócz karty kredytowej), żeby zasilić polskie konto i z niego kupować aplikację? Jeśli nie, to proszę o odpowiedź jak to wygląda z tym amerykańskim kontem. Założę je sobie, zakupię na allegro gift card. I wszystko będzie ok. Ale czy istnieje jakaś możliwość zablokowania mojego konta, jeśli wyjdzie, że nie mieszkam w USA? Z góry dziękuję za pomoc.

#1600 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 14 marca 2013 - 13:19

Ja używam na zmianę od ok roku konta PL i US (żeby korzystać z gift cardow) i mi nic nie zablokowali. A w ING można za darmo założyć coś takiego jak "K@rta wirtualna VISA ING", jej założenie i używanie jest darmowe i można to zrobić przez internet.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych