Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1601 misiek10220

misiek10220
  • 38 postów
  • SkądPL

Napisano 14 marca 2013 - 13:47

Jak chcesz kupować gift cardami to uważaj na allegro, bo niektóre są po prostu kradzione i za używanie takowych mogą Ci zablokować Apple ID. Jak zakładasz amerykańskie konto to wybierz stan California bo nie ma tam podatku.

#1602 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 postów

Napisano 14 marca 2013 - 13:49

Witam. Widzę, że temat jest dość stary, jednak ja mam pytanie. Czy istnieje już jakaś możliwość (oprócz karty kredytowej), żeby zasilić polskie konto i z niego kupować aplikację? Jeśli nie, to proszę o odpowiedź jak to wygląda z tym amerykańskim kontem. Założę je sobie, zakupię na allegro gift card. I wszystko będzie ok. Ale czy istnieje jakaś możliwość zablokowania mojego konta, jeśli wyjdzie, że nie mieszkam w USA? Z góry dziękuję za pomoc.

Mniej kombinowania to karta bankowa prepaid. BZWBK sprzedaje je na allegro. Dla mnie nie różni się to niczym od gift card'a.
Oczywiście Apple weryfikuje konta. Jeśli odkryje, że z USA nic Cię nie łączy konto leci do śmieci. Było o tym na forum.

#1603 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 14 marca 2013 - 14:32

W odpowiedzi na prywatną wiadomość:

Cześć, czy mógłbyś mi napisać coś więcej o tej karcie VISA ING? Na jakiej to działa zasadzie, bo pierwszy raz słyszę o takim czymś. Zakładam kartę, przelewam pieniądze- przykładowo 50zł z konta w Alior Banku- i posiadając amerykańskie konto w Apple mogę robić zakupy w appstore?

Karta wirtualna visa ing to zwykła karta kredytowa , tylko, że wirutalna - nie mamy jej fizycznie w ręku, ale też przez to jest całkowicie darmowa. Zakładając ją dostajemy numer karty, kod cvv2 oraz jej datę ważności - wszystko co jest potrzebne do zakupów. Jest to dość wygodna opcja dla klientów ING, bo wszystko ma się w jednym systemie pod ręką. Nie używam jej z polskim kontem, bo mam amerykańskie i sporo pieniędzy z giftcardów FreeMyApps, ale powinna działać bez problemu (proszę użytkowników forum o potwierdzenie). Można ją doładowywać ze swojego konta osobistego i wygląda to tak:
Dołączona grafika

#1604 suchy1992

suchy1992
  • 35 postów

Napisano 14 marca 2013 - 19:36

No właśnie, jak ta karta będzie wyglądała na polskim koncie. Będzie działać? Czy trzeba mieć amerykańskie konto? Byłbym bardzo wdzięczny za informację.

#1605 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 marca 2013 - 21:40

Witam. Widzę, że temat jest dość stary, jednak ja mam pytanie. Czy istnieje już jakaś możliwość (oprócz karty kredytowej), żeby zasilić polskie konto i z niego kupować aplikację? Jeśli nie, to proszę o odpowiedź jak to wygląda z tym amerykańskim kontem. Założę je sobie, zakupię na allegro gift card. I wszystko będzie ok. Ale czy istnieje jakaś możliwość zablokowania mojego konta, jeśli wyjdzie, że nie mieszkam w USA? Z góry dziękuję za pomoc.

Może przeczytaj ostatnie strony tego wątku, bo kartami niekredytowymi można płacić od co najmniej kilku lat.

#1606 Rain

Rain
  • 8 postów

Napisano 19 marca 2013 - 00:43

Witam

Mam podobną sytuację, karta MC z Pekao SA, środki są, wszystko jest ok - tymczasem AppStore, mimo zapisanych parametrów karty, jeśli zakupy dzieli powiedzmy 2-3 dni przerwy, "zapomina" CCV. Po ponownym wpisaniu CCV transakcja przechodzi. Pewnie winę zwaliłbym na Apple, gdyby nie to, że ten sam problem mam w Steam (platforma cyfrowej dystrybucji gier). Kupując grę, za każdym razem muszę wpisywać dane karty, mimo, że są zapamiętane - transakcja jest odrzucana, a po wklepaniu tych samych danych - przechodzi. Wygląda na to, że to bank odrzuca transakcje. MC ostatnio wprowadziło jakieś dodatkowe zabezpieczenia, ale z tego, co wyczytałem, dotyczą one tylko tych transakcji, w których takowe zabezpieczenia funkcjonują - wszystkie inne powinny działać po staremu.

Napisałem w tej sprawie do banku, ponieważ na dłuższą metę konieczność wpisywania tych samych danych jest dość upierdliwa, zwłaszcza, że nie wiadomo, dlaczego tak się dzieje.

#1607 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 marca 2013 - 09:48

Wiadomo, jak myślisz, po co służą przyklejone wątki. Przeczytaj przyklejony wątek tak od końca z 10-15 stron i będziesz wszystko wiedział.

#1608 Rain

Rain
  • 8 postów

Napisano 19 marca 2013 - 13:25

Przyklejone wątki o 160+ stronach służą moderatorom do łechtania swego ego możliwością ciągłego odsyłania "matołków" do ich zawartości :) Moderatorzy nie potrzebujący łechtania ego robią FAQ i do niego odsyłają, zamiast męczyć się z "matołkami" i odpisywaniem po raz n-ty tego samego :) Nie mam 5 godzin na czytanie, dlatego odpuściłem (zapewne fascynującą) lekturę 160 stron dyskusji. Przejrzałem jednak "od końca 10-15 stron" i co najmniej trzy razy natrafiłem tam na post (odnośnie CCV) "przeczytaj ostatnie 10 stron wątku", mimo, że za każdym razem dotyczył on innych ram czasowych. Nie wiem zatem, które "ostatnie 10 stron" mam czytać, ale ostatnie-ostatnie 10 stron nie zawiera merytorycznej odpowiedzi na pytanie o CCV i problem z koniecznością ciągłego podawania tego numeru przy powtarzających się transakcjach. Owszem, znalazłem nieco wcześniej fragment o tym, że AppStore nie wysyła CCV do banku przy każdej transakcji, a "dwa banki w Polsce" każdorazowo tego oczekują, wbrew regułom. Mgliste i dalekie od "wszelkiej wiedzy", ale mogę jednak domniemywać na tej podstawie, że jestem szczęśliwym posiadaczem MC w jednym z owych banków i CCV będę musiał podawać za każdym razem od nowa.

#1609 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 marca 2013 - 14:11

Znalazłeś odpowiedź i nie zajęło Ci to 100 godzin. Zmień bank na inny niż Pekao/PKO i będzie wszystko działało.

#1610 Rain

Rain
  • 8 postów

Napisano 19 marca 2013 - 15:19

Nie ma znaczenia, ile czasu coś zabiera, tylko czy jest to czas spędzany efektywnie. Mulenie przez kilkanaście czy kilkadziesiąt stron jest równie nieefektywne, co powtarzanie ludziom takim, jak ja, żeby przejrzeli wątek zawierający setki czy tysiące postów, a następnie wytykanie im lenistwa :) Ad meritum, bank odpisał mi, że przeanalizuje sprawę i da odpowiedź (którą, o ile cokolwiek wniesie, wrzucę do 'tamtego' wątku). Nie spodziewam się jednak cudów, skoro, jak piszesz, "tak mają" i tyle. Będę jednak spał spokojniej wiedząc, w czym rzecz.

#1611 misiek10220

misiek10220
  • 38 postów
  • SkądPL

Napisano 01 kwietnia 2013 - 10:15

Witam, Mam pytanie. A mianowicie: Czy jak moja karta podpięta do konta app store jest już nie ważna to czy podpięcie nowej będzie mnie coś kosztować?? Proszę o pomoc.

#1612 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 10:20

Witam,

Mam pytanie. A mianowicie:
Czy jak moja karta podpięta do konta app store jest już nie ważna to czy podpięcie nowej będzie mnie coś kosztować??
Proszę o pomoc.

28,50 euro i 2 kawy...

#1613 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 kwietnia 2013 - 10:47

będzie kosztować depozyt, który zwrócą, zeby sprawdzić czy wszystko działa. O ile pamiętam koło 8 Euro

#1614 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 10:54

będzie kosztować depozyt, który zwrócą, zeby sprawdzić czy wszystko działa.
O ile pamiętam koło 8 Euro

Czyli nie będzie kosztować w pełnym tego słowa znaczeniu.

#1615 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 kwietnia 2013 - 11:01

tak, ale trzeba mieć od razu kasę na karcie.

#1616 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 11:06

tak, ale trzeba mieć od razu kasę na karcie.

Wiadomo ;)

#1617 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 11:38

będzie kosztować depozyt, który zwrócą, zeby sprawdzić czy wszystko działa.
O ile pamiętam koło 8 Euro

~10 zł a nie 8 €. Dokładnie to 2€ czyli między 8-10 zł w zależności od kursu.

#1618 misiek10220

misiek10220
  • 38 postów
  • SkądPL

Napisano 01 kwietnia 2013 - 14:07

OleYek wielkie dzięki. Przynajmniej jedna pomocna osoba się znalazła.

#1619 maras1252

maras1252
  • 31 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 kwietnia 2013 - 21:07

Do tej pory korzystałem z gift cardów z freemyapps i miałem konto US. Teraz mam zamiar zmienić region w AppStore na PL, ale mam środki z giftów na koncie(0,06$) i nie mogę zmienić regionu. Jak "rozładować" te pieniądze?

#1620 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 21:27

Do tej pory korzystałem z gift cardów z freemyapps i miałem konto US. Teraz mam zamiar zmienić region w AppStore na PL, ale mam środki z giftów na koncie(0,06$) i nie mogę zmienić regionu. Jak "rozładować" te pieniądze?

Może nie zmieniaj, bo jak przerosło Twoje możliwości znalezienie wątku: http://myapple.pl/ip...ppstore-pl.html na następnej stronie, że aż musiałeś napisać wielkiego OffTopa w pierwszym jaki Ci się nawinął, to z przeniesieniem konta na bank sobie nie poradzisz.

#1621 augustine

augustine
  • 220 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 22:46

Potwierdzam działanie karty Debit MasterCard w banku Alior Sync. Przede wszystkim trzeba mieć na koncie +20zł i wiecej by AppStore zaakceptował naszą kartę.

#1622 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 postów

Napisano 13 kwietnia 2013 - 20:27

Witam wszystkich. Mam problem z dodaniem karty debetowej to iTunes. Konkretnie chodzi o kartę VISA z banku spółdzielczego, wyskakuje mi komunikat że "Karta została odrzucona" , pomimo tego że dobrze wpisuje numer karty i mam środki na karcie. Czyżby karty z banku spółdzielczego nie działały?

#1623 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 kwietnia 2013 - 21:41

A limity do płatności internetowych masz ustawione, nie masz blokady dla płatności internetowych?

#1624 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 19:21

Dzisiaj dzwoniłem do banku ale ciężko się z nimi dogadać, pani z którą rozmawiałem nawet nie wiedziała co to jest iTunes i Apple ;p (chociaż w sumie mnie to nie dziwi). Powiedziała mi że mam ustawiony limit i że nie mam żadnych blokad także nie wiem.

#1625 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 20 kwietnia 2013 - 12:24

Mam pytanie Jak pisałem wcześniej posiadam konto w amerykańskim itunes na nieprawdziwych danych, które zakładałem 3-4 lata temu z opcją none. Wczoraj chciałem pobrać grę z itunes wartą 320kredytów (0.99$) i wpisałem dane ze swojej karty i kliknąłem next, po czym wyskoczył błąd, to kliknąłem drugi raz i znowu błąd, więc odpuściłem i... dobrze zrobiłem, bo dzisiaj patrzę na saldo w banku, a tam -6.42, za zakup 2 gier z appstore, mimo iż nie mogłem ich pobrać na telefon. Ktoś ma jakieś pomysły ? Z góry dziękuje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych