Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1551 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 19:46

Doładuj kartę, jak doładujesz wtedy wprowadz informacje i przejdzie. Załaduj na kartę min. 30 zł.

#1552 northmoor

northmoor
  • 5 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 15:42

problem z instalacją i aktualizacją aplikacji Witam! Od początku: zawsze instalowałam tylko darmowe aplikacje, chcąc coś zainstalowac po prostu wpisywałam hasło do mojego konta apple i po sprawie. ostatnio pierwszy raz kupiłam płatną aplikację używając karty kredytowej znajomego i teraz w momencie, gdy chcę zaktualizowac darmową aplikację (dajmy na to Facebook) nie jest już tak jak kiedyś - po wpisaniu hasła zostaję przekierowana do okna uzupelniania numerów karty a przecież nie chcę nią już płacic, z resztą te aplikacje są darmowe... co zrobic, żeby proces instalacji przebiegał tak jak wcześniej? załączam print screena okna, do którego jestem odsyłana chcąc zaktualizowac darmową apkę. Proszę o pomoc! :) [ATTACH=CONFIG]13523[/ATTACH]

#1553 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 02 lutego 2013 - 15:50

Musisz wpisać Security Code, lub po prostu usuń kartę kredytową.

#1554 northmoor

northmoor
  • 5 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 15:54

no właśnie ja nie chcę juz korzystac z tej karty - nie jest moja, pożyczyłam tylko na 1 transakcję. jak usunąc kartę? w momencie, gdy kasuję wszystkie dane i klikam dalej wyskakuje błąd a aplikacja się nie instaluje, instalator tak jakby się zamyka...

#1555 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 02 lutego 2013 - 16:00

http://myapple.pl/ip...z-appstore.html

#1556 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 16:05

Musisz wpisać Security Code, lub po prostu usuń kartę kredytową.

Nie usunie karty, przecież na screenie wyraźnie na czerwono wali po oczach, że był problem z pobraniem opłaty za poprzednią transakcję i należy podać dane karty, żeby AppStore mógł pobrać pieniądze.

Nie da się tego przeskoczyć trzeba podać dane karty i wierzyć mi się nie chce, że autorka nie ma żadnej katy płatniczej, że musiała czyjąś wpisywać.

#1557 northmoor

northmoor
  • 5 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 16:18

kupowałam aplikację kartą znajomego - ja mam właśnie kartę PŁATNICZĄ którą płacic w ten sposób się nie da, więc musiałam pożyczyć kredytową znajomego (nie mam już tych kodów do niej, on wpisał te dane jednorazowo żeby kupic mi aplikację) i teraz to wyskoczyło mi w momencie gdy chciałąm zaktualizowac Facebooka i Instagram, które są darmowe

- - - Połączono posty - - -

a za poprzednią transakcjęna pewno pobrało kasę (jak kupowałam płatną aplikację) - nawet za dużo, za aplikację za 0.89 euro skasowało prawie 9pln

#1558 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 16:27

Nie skasowało, skasowało 9zł w celu autoryzacji karty, które to 9 zł zostało zwrócone w ciągu kilku dni, to była tylko blokada i te pieniądze nigdy nie zeszły z karty i AppStore zawsze tak robi, kwoty za aplikacje pobiera sobie kiedy indziej, nigdy w momencie zakupu. Jak masz kartę płatniczą w standardzie Visa np. Electron czy inny Master Card włącz w banku na niej transakcje internetowe, bądź ustaw limity i dodaj, bez tego Twoje konto jest zablokowane i jeżeli nie zapłacisz zaległej kwoty skasują Ci je zupełnie i zdeaktywują wszystkie pobrane aplikacje.

Polecam ten wątek, znajdziesz tam wszystkie odpowiedzi na wszystkie pytania i wątpliwości: http://myapple.pl/ip...e-pre-paid.html

#1559 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 03 lutego 2013 - 14:20

Wczoraj zakupiłem na allegro kartę prepaid z bz wbk i mam dwa pytania : 1) Czy będę obciążony jakimiś dodatkowymi kosztami w związku z tym iż przeleje na karte PLN a w itunes polskim kupie apkę z Euro ? Jeśli tak to ile? Czytałęm regulamin, ale się nie doczytałem :D 2) Nie umiem znaleźć w tym temacie, a na pewno juz było, ponieważ pytanie banalne, a mianowicie w związku z tym iż to jest karta internetowa bez plastiku to jaką opcję w autoryzacji w itunes mam podac VISA czy moze Mastercard :D ??

#1560 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 lutego 2013 - 14:29

Wszystko o co pytasz znajduje się w regulaminie karty którą kupiłeś oraz w taryfie opłat i prowizji Twojego banku i nie ma nic wspólnego z iTunes Store. Zadzwoń na infolinie Twojego banku a na pewno dostaniesz odpowiedź.

#1561 GumiSS25

GumiSS25
  • 3 postów

Napisano 05 lutego 2013 - 17:31

Witam. Wiem, że były już podobne pytania, ale przeszukałem prawie wszystkie i nadal mam ten sam problem. Mam kartę debetową MasterCard z Alior Banku i nie mogę jej zarejestrować na app store. Mam na koncie 200 zł. karta jest już aktywowana, a limit dzienny mam ustawiony na 120 zł. Gdy zakładałem konto mówiono mi , że bez problemu można robić płatności przez internet z kartą.Kiedy podam już wszystkie dane to pisze mi to: "Your payment method was declined. Please enter another payment method".Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale jestem niepełnoletni i teraz nie pamiętam czy to podawałem gdzieś przy rejestracji czy nie.

#1562 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 lutego 2013 - 19:25

Nie wiem jak jest w Alior, jeżeli masz poprawne limity kwotowe, to sprawdź jeszcze czy nie ma czasem limitów ilościowych ustawionych na 0. W mBanku np. masz limity dzienne, tygodniowe i miesięczne i wszystkie musisz poprawnie ustawić bo jak ustawisz dzienny na 100 ale tygodniowy bądź miesięczny masz na zero to też nie przejdzie. Jak już będziesz pewien, że wszystko na 100% masz poprawnie ustawione to zadzwoń do banku i oni (dział kart) jest w stanie sprawdzić, dlaczego ich system odmówił autoryzacji karty.

#1563 GumiSS25

GumiSS25
  • 3 postów

Napisano 05 lutego 2013 - 20:21

Nic nie ma innego. Jest tylko limit dzienny.

Macie może jeszcze jakieś pomysły co mogłem źle zrobić?

#1564 GARFIELD95

GARFIELD95
  • 10 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 22:51

Witam, z góry przepraszam jeżeli to już było ale jestem nowy.

Zamierzał założyć konto w iTunes wiem że można je doładowywać poprzez specjalne kody, ale posiadam konto w mBanku i tam mam karte zbliżeniową PayPass powiedzcie mi czy mogę jakoś płacić tą kartą w iTunes-ie ? czy tylko tamtymi kodami ? Jeżeli można to jak to wygląda przy pobieraniu mi opłaty jak np zakupię coś za 1 euro / dolar to jak wygląda sprawa z przelicznikiem ? tzn ile mi pobierze zł za 1 dolar / euro i czy prócz tego co za aplikacje pobiera mi jakieś dodatkowe opłaty za dokonanie takiej transakcji (np za to że musiało z zł na dolary / euro zamieniać czy coś) ? Pomóżcie bo jestem ciemny w tej sprawie.

@ Proszę również o wytłumaczenie o co chodzi w poniższych linkach (chce wiedzieć wszystko zanim zrobie jakiś błąd.)

[URL="http://forum.myiphone.com.pl/post170270.html"]http://forum.myiphone.com.pl/post170270.html[/URL]
[URL="http://forum.myiphone.com.pl/post133478.html"]http://forum.myiphone.com.pl/post133478.html[/URL]

#1565 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 00:12

Przeczytaj ostatnie 10 stron tego wątku, to ze trzy razy znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

#1566 razu103

razu103
  • 6 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 15:06

Witam, posiadam kartę PKO Visa, dodalem kartę bez żadnych kłopotów wypełnilem dane pobrano 8 zł za weryfikację, kupiłem sobie aplikacje po kilku dniach dostałem zwrot 8 zloty wszystko ładnie tak jak powinno być :) lecz problem tkwi w tym ze po jakims czasie dokładnie nie wiem ale załóżmy ze pól miesiąca gdy znowu chciałem cos kupić wyskoczył błąd ze dane sa niepoprawne, sprawdziłem co jest nie tak i było puste miejsce w rubryce z 3 cyfrowym kodem zabezpieczających kartę czy cos takiego, więc wpisałem kliknalem okeey i bez żadnych problemów znowu przyjęło kartę i mogłem jej używać, lecz po raz drugi pobrano 8 zł za weryfikację, które pewnie zostanie zwrócone, jednakże moje pytanie brzmi, czemu co jakiś okres tak sie dzieje? Czy to normalnie? Dlaczego?

#1567 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 15:35

Przeczytaj ten wątek, to się dowiesz dlaczego, z 40 razy to pytanie padło i odpowiedzi do niego też.

#1568 GARFIELD95

GARFIELD95
  • 10 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 16:56

@OleYek ... czytam dosyć często to forum. I mam do Ciebie pytanie, czy naprawdę tak trudno jest napisać odpowiedz do pytania ? pewnie zajęłoby tyle samo co ta twoja odp którą piszesz aktualnie. Nie chcę Cię urazić broń Boże... ale po prostu nie każdy się na tyle zna żeby szukać po 50 stronach np. :) Pozdrowionka

#1569 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 17:52

Mam pytanie, otóż troszkę "namieszałem" w itunes, a mianowicie podałem w billing adress inne dane niż są na karcie (przez przypadek), a Apple już zdążyło mi za automatu sciągnąć 8zł z karty PrePaid na której miałem 12zł. Teraz przelałem znów około 14 zł na PrePaid i mam zamiar jutro zmienić dane na prawidłowe, po czym Apple mi pewnie pobierze znów 8zł. Teraz mam pytanie, czy zmienić te dane czy czekać aż dostanę pewnie jakieś powiadomienie od Apple że dane są błędne i dopiero później. 2 drugie pytanie czy jak zmienie dane, a co za tym idzie znów zawiesi mi się 8zł to dostane te pierwssze 8zł i te drugie (wiem że może nie jasno napisałem ale lepiej juz nie umiem ;) ) ?? Pozdrawiam PS Zależy mi na szybkim sciągnięciu jednej apki (jest w promocji) dlatego z stąd ten pośpiech ze zmianą danych.

#1570 razu103

razu103
  • 6 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 19:12

OleYek dzięki za szybko odpowiedz, bardzo pomogles, szkoda ze dowiem sie tego po przeczytaniu 150 stron co zajmie mi dużo czasu..

#1571 GARFIELD95

GARFIELD95
  • 10 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 20:45

zgodze się z tobą razu103, sam prosiłem o pomoc i taką dostałem jak i ty. Napisałem na innym forum to w ciągu 15 min dostałem 2 NORMALNE odpowiedzi, pomógłbym ale ja jeszcze nie kupowałem nic w App Store więc jeszcze się nie spotkałem z żadnym problemem. PS: OleYek jak chcesz nabijać posty to chociaż podaj pomocną odp a nie cały czas to samo cofnij się 20 stron... każdemu to samo piszesz, a normalny człowiek za coś takiego by dostał warna lub byłoby skasowane za SPAM ! Pozdrawiam ;)

#1572 razu103

razu103
  • 6 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 21:07

Spoko, może ktos inny pomoże, bo trochę poczytalem widzę podobne problemy lecz wciąż nie moge za bardzo rozgryzc tego co mi sie stało :) narazie jestem cierpliwy potem sam zmienię forum..

#1573 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 lutego 2013 - 21:39

Spoko, może ktos inny pomoże, bo trochę poczytalem widzę podobne problemy lecz wciąż nie moge za bardzo rozgryzc tego co mi sie stało :) narazie jestem cierpliwy potem sam zmienię forum..

W czym Ty widzisz problem? Zweryfikowali Tobie kolejny raz kartę i?

#1574 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 22:24

OleYek dzięki za szybko odpowiedz, bardzo pomogles, szkoda ze dowiem sie tego po przeczytaniu 150 stron co zajmie mi dużo czasu..

Wystarczy kilka poprzednich...

zgodze się z tobą razu103, sam prosiłem o pomoc i taką dostałem jak i ty. Napisałem na innym forum to w ciągu 15 min dostałem 2 NORMALNE odpowiedzi, pomógłbym ale ja jeszcze nie kupowałem nic w App Store więc jeszcze się nie spotkałem z żadnym problemem.

PS: OleYek jak chcesz nabijać posty to chociaż podaj pomocną odp a nie cały czas to samo cofnij się 20 stron... każdemu to samo piszesz, a normalny człowiek za coś takiego by dostał warna lub byłoby skasowane za SPAM !

Pozdrawiam ;)

Czytanie forum nie boli...a takich co zadawało to samo pytanie co wy było 10-tki...i było 10-tki identycznych, rozwiązujących problem odpowiedzi...do czasu...bo ile można pisać to samo...

@OleYek ... czytam dosyć często to forum. I mam do Ciebie pytanie, czy naprawdę tak trudno jest napisać odpowiedz do pytania ? pewnie zajęłoby tyle samo co ta twoja odp którą piszesz aktualnie. Nie chcę Cię urazić broń Boże... ale po prostu nie każdy się na tyle zna żeby szukać po 50 stronach np. :)

Pozdrowionka

Wystarczy kilka poprzednich...pozdrawiam :)

Na studiach profesor mówił, że jego rolą nie jest uczyć, to moją rolą było studiować...po prostu przejrzyj ten wątek...pomoc znajdziesz na pewno :)

Mam pytanie, otóż troszkę "namieszałem" w itunes,... Teraz mam pytanie, czy zmienić te dane czy czekać aż dostanę pewnie jakieś powiadomienie od Apple że dane są błędne i dopiero później. 2 drugie pytanie czy jak zmienie dane, a co za tym idzie znów zawiesi mi się 8zł to dostane te pierwssze 8zł i te drugie (wiem że może nie jasno napisałem ale lepiej juz nie umiem ;) ) ??

Ad.1 Jak Apple ma zweryfikować twój biling adres? Wysłać agentów? W płatnościach kartą liczą się trzy liczy i dwa wyrazy...nr karty, nr CCV/CV2 i data ważności plus imię i nazwisko właściciela...reszta to twoje zdolności pisania prozy i poezji.

Ad.2 Dostaniesz i pierwsze i drugie, no chyba że skończy się świat albo coś w ten deseń ;)

Pozdrawiam

#1575 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 22:38

@koh Tylko że ja przez przypadek w ulice dałem miasto oraz nie podałem numeru domu :D Ale w takim razie nie muszę drugi raz zmieniać danych ? ,bo skoro podałem dobrze imię i nazwisko oraz wszystkie kody to powinno w miare sie zgadzać i autoryzacja powinna się udać ? :D Dzięki za pomoc i Pozdrawiam PS Ile może potrwać taka autoryzacja, wiem ze pieniądze przyjdą do 2-óch tygodni ale za ile bede mógł pobrać coś ?:P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych