Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1526 Albertinho7

Albertinho7
  • 202 postów
  • SkądIstebna

Napisano 04 stycznia 2013 - 11:53

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na fatalną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać. Poniżej kilka przydatnych linków do zasad pisowni i interpunkcji:
Interpunkcja: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629736.
Wielkie litery: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629371.
Pisownia łączna lub rozdzielna: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629454.

#1527 Albertinho7

Albertinho7
  • 202 postów
  • SkądIstebna

Napisano 07 stycznia 2013 - 10:11

Witam. Podpinam się pod temat. Chcę zapytać czy mogę w appstore płacić kartą ING zwykłą debetową? bo dowiedziałem się w banku że kiedyś było że tylko kredytową można było dokonywać transakcji przez internet kartą a teraz że te zbliżeniowe debetowe też dają taką możliwość. Jak to w końcu jest? I 2 pytanie to czy lepiej mieć konto USA bo takie mam czy przenieść do PL?

#1528 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 10:29

Było 101 razy, tak możesz. A konto, jak masz kartę ING z amerykańskiego banku to możesz zostać w US, jak z polskiego to musisz przenieść.

#1529 Albertinho7

Albertinho7
  • 202 postów
  • SkądIstebna

Napisano 07 stycznia 2013 - 10:51

ok dzieki;)

#1530 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 22:05

Mam pytanie. W czasie świąt kupiłem podczas promocji parę gier (FIFA 13, NFS MW, RR2, Minigore 2). Płaciłem kartą internetową BZWBK. Najpierw pieniądze pobrało, potem zwróciło. Teraz gdy chciałem pobrać ponownie RR2 z poziomu urządzenia, pobrało mi jeszcze raz pieniądze. Czy to oznacza, że wcześniej nie ściągnęło mi poprawnie z karty?

#1531 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2013 - 16:05

Znalazłem

#1532 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 16:14

Mam pytanie. W czasie świąt kupiłem podczas promocji parę gier (FIFA 13, NFS MW, RR2, Minigore 2). Płaciłem kartą internetową BZWBK. Najpierw pieniądze pobrało, potem zwróciło. Teraz gdy chciałem pobrać ponownie RR2 z poziomu urządzenia, pobrało mi jeszcze raz pieniądze. Czy to oznacza, że wcześniej nie ściągnęło mi poprawnie z karty?

Przecież sam napisałeś, że za pierwszym razem pobrało kasę i zwróciło, więc oco kamon? Zapłaciłeś tyle ile trzeba ostatecznie czy za dużo?

Mam pytanko, dzisiaj zarejestrowałem w itunes kartę BZWBK MasterCard pre-paid, od razu z konta mi zjadło ponad 8 zł, czy ta kwota zostanie zwrócona?

aaaaa.... :).....ratunku....to pytanie powtarza się w tym temacie co druga stronę....aaaaa....zalecam czytać temat jak się w nim chce udzielać...nie koniecznie 100 stron, ale przynajmniej kilka...dobra jest też opcja wyszukiwania...aaa....idę po ziółka ;)

#1533 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 17:34

Witam, mam problem otóż mam dwa konta amerykańskie i polskie w itunes. W Amerykańskim za pośrednictwem giftcardów kupowałem gry na iOS. Teraz chce zakupić grę na Maca, lecz z polskiego konta i muszę podpiąć jakąś kartę, tak (nie ma innej opcji)?? Mam konto w PKO, lecz wziąłem konto bez karty (rzadko używam) i teraz nie wiem jak mam to zrobić :D . Czy mogę jakoś podpiąć się do MacAppStore, tak aby mi ściągało pieniądze bezpośrednio z konta? Pozdrawiam PS Przepraszam za zapytanie, jeśli się już takie wcześniej pojawiło, ale niestety nie umiałem znaleźć odp.

#1534 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 23:33

Nie, w polskim przypadku tylko Karta, tak z ciekawości, jak w takim razie wypłacasz pieniądze z banku bez karty? W okienku, przecież to średniowiecze...

#1535 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 00:52

Nie, w polskim przypadku tylko Karta, tak z ciekawości, jak w takim razie wypłacasz pieniądze z banku bez karty? W okienku, przecież to średniowiecze...

Może nie wypłaca:) Płaci paypass'em na komie :P

#1536 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 09:17

Płace gotówka ;) a przy większych zakupach po prostu przelew ;) Czyli nijak nic nie moge kupić w polskim AppStore ?

#1537 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 09:44

No bez karty nie możesz, już Ci wyżej odpowiedziałem. Musisz mieć jakąkolwiek kartę płatniczą.

#1538 Libero

Libero
  • 1 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 11:52

Zdanie rozpoczynamy wielką literą.
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].
eualex

#1539 MeGusta

MeGusta
  • 253 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 07:32

Mam pytanie, posiadam zwykłą kartę debetową z Pko, czy mogę nią płacić w appstore ?

#1540 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 10:02

I tak i nie... poczytaj kilka ostatnich stron.

#1541 bimbambi

bimbambi
  • 24 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 14:43

wezcie sobie kupcie chociazby na allegro albo w jakimkolwiek punkcie bzwbk karte mastercard prepaid, kosztuje to o ile pamietam 10 zł i żadnego konta otwierać nie trzeba, i działa że hej :)

#1542 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 15:15

Wystarczy wirtualna karta BZ WBK, 5 minut założenie, 5 minut zasilenie, i do dzieła...koszt chyba 8 zł.

#1543 tasiu

tasiu
  • 546 postów
  • Skądokolice Cieszyna

Napisano 26 stycznia 2013 - 17:07

Płace gotówka ;) a przy większych zakupach po prostu przelew ;) Czyli nijak nic nie moge kupić w polskim AppStore ?

Możesz skorzystać z kart podarunkowych.

#1544 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 19:37

I tak co drugą stronę będziecie pisać z czego to można skorzystać? Przecież wszystko jest w tym wątku po stokroć napisane.

#1545 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 22:29

Dziwny komunikat dotyczocy platnosci w AppStore Mam wirtualna karte w ING,ostatnio kupowalem kilka aplikacji w appstore i nie bylo zadnych problemow. Dzisiaj chcialem zainstalowac cos darmowego i wywala mi komunikat:"Your payment method was declined.Please enter valid payment method informatiion". Sprawdzalem konto w sklepie i nic sie nie da zmienic,komunikat j.w. WTF?

#1546 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 stycznia 2013 - 22:47

Nie miałeś wystarczającej kwoty za ostanią płatną transakcję. Uzupełnij konto, tzn dodaj środki na konto/kartę i wówczas wszystko ruszy jak należy.

#1547 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 23:48

Medyceuszu złoty,pomogło :-)

#1548 rafixx

rafixx
  • 29 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 15:30

Konto Apple ID Witam Mam pytanie odnośnie konta Apple ID - znajomy założył konto na komputerze wszystko poszło ok, nastepnie zalogował się do App store Mac , wyskakuje komunikat że konto jest nowo załozone , dalej proszą o akceptację regulaminu następnie pokazuje się metoda płatności i tu zaczynaja sie schody. Konto ma być tylko do ściagania aplikacji free natomiast podstawiaja sie płatność VISA , Master Card i AE natomiast brak jest zakladki None - jakieś pomysły ? Taka sama sytuacja jest logujac sie przez iPhona. Pozdrawiam Rafał

#1549 Raffyxxx

Raffyxxx
  • 4 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 20:58

Nie miałeś wystarczającej kwoty za ostanią płatną transakcję. Uzupełnij konto, tzn dodaj środki na konto/kartę i wówczas wszystko ruszy jak należy.

heh dziwne, bo nic nie kupowałem w App store (bynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) na wirtualnej karcie w ING 59,00 ... a problem jak u JEDI_V

przelałem, mogło... ale nic nie zciągło z konta. Czyżby auto weryfikacja?
.........................

PS. Jednak. Subskrybcja Auto Świat - 15,99 ....

#1550 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 31 stycznia 2013 - 16:27

Ja od paru dni mam problem z pobraniem jakiejkolwiek aplikacji z App Store (free).
Gdy próbuję pobrać coś darmowego/zaktualizować program, to wyskakuje komunikat

Sign-In Required
Tap Continue and sign in to view billing information.

Klikam continue i prosi mnie o hasło, wpisuje hasło i przenosi mnie do "Payment Method".
Wielokrotnie uzupełniałem security code i ważność karty, ale nic z tego.
Dodam jeszcze, że kupowałem ostatnio piosenke w iTunesie (na iPhone) oraz automape.
"Złożyłem wniosek o zwrot - korzystałem z tego tutoriala: Jak zwrócić aplikację zakupioną w App Store - Blogi - MyApple.pl

W iTunes na PC widnieje takie coś:
[ATTACH=CONFIG]13484[/ATTACH]
Z karty (bzwbk bez plastiku) ściągnęło mi kasę za piosenkę i automape.

any ideas?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych