Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1501 Spira

Spira
  • 2 postów

Napisano 21 grudnia 2012 - 20:34

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#1502 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 16:39

A czy przypadkiem w polskim AppStore nie ma możliwości korzystania z gift cards? W US and A można ale chyba w Polsce nie specjalnie, ale nie mam pewności.

Są i działają w Polsce GiftCards.

#1503 s7eryd

s7eryd
  • 53 postów
  • SkądBytom Odrzański

Napisano 23 grudnia 2012 - 12:38

Mi się jeszcze nie udało zapłacić w polskim APS.

#1504 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 12:40

Mi się jeszcze nie udało zapłacić w polskim APS.

A czym płaciłeś?

#1505 s7eryd

s7eryd
  • 53 postów
  • SkądBytom Odrzański

Napisano 23 grudnia 2012 - 12:54

Nie mogę dodać żadnej z posiadanych kart tj kredytowej i "płatniczej" więc założyłem konto na us APS i tam kupuję poprzez Gift Cards kupione z allegro bo na polskim na działa

#1506 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 13:20

Jak poczytasz ten wątek to się dowiesz, czemu nie mogłeś dodać karty, natomiast co do giftcards to karty działają tylko w sklepie dla którego zostały kupione. karta gift do polskiego iTMS nie zadziała w amerykańskim i odwrotnie.

#1507 s7eryd

s7eryd
  • 53 postów
  • SkądBytom Odrzański

Napisano 24 grudnia 2012 - 00:48

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na fatalną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać. Poniżej kilka przydatnych linków do zasad pisowni i interpunkcji:
Interpunkcja: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629736.
Wielkie litery: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629371.
Pisownia łączna lub rozdzielna: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629454.

- - - Połączono posty - - -

Co prawda wszystkich 148 stron nie czytałem, jednak z tego co się doszukałem problemem jest bank, w którym mam kartę tj PKO BP i kod z karty którego wymagają przy każdym zakupie. Co do Gift cards to nie wiedziałem. Do polskiego sklepu gdzie mogę kupić gifty?

#1508 ppelaa

ppelaa
  • 34 postów
  • SkądTczew, PL

Napisano 27 grudnia 2012 - 11:36

Witam. Od niedawna miewam problemy z moim kontem w appstore. do konta mam przypisaną kartę debetowa master card z bgż. bez problemu weszła, używałam wiele razy, płatności z opóźnieniem ,ale przechodziły. Ostatnio zaczęło mnie samoczynnie wylogowywać z konta, a dzisiaj już nie mogę nic pobrać. pojawia się standardowy komunikat "your payment method was declined". Kilka razy już tak miałam, potwierdzałam kod bezpieczeństwa i dalej działało. dzisiaj cały czas wyrzuca błąd. pieniądze na koncie oczywiście są, nie znalazłam rozwiązania, ktoś jest w stanie jakoś pomóc? ed: minęły ok 3 godziny od 1 próby i działa. nie robiłam nic, samo od siebie, jak poprzednimi razy

#1509 Locko95

Locko95
  • 12 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 21:48

Witam, mam pewien problem,mianowicie niedawno postanowilem kupic sobie kilka gierek z okazji świątecznych promocji w App Store.Wpłaciłem na konto 50 zł,ponieważ stwierdziłem,że nie chce na razie wydawac wiecej na takie rzeczy.Zakupilem sporo aplikacji ale po podliczeniu wyszlo mi nie całe 50 zł.Wszystko poszlo jak trzeba i pobralem to co chcialem,ale dzisiaj nie moge pobrac zadnej aplikacji (nawet darmowej) poniewaz każe mi uzupelnic dane w App Store po czym wyskakuje taki komunikat "there is a billing problem with a previous purchase. please update your payment method".Wiecie co mam zrobic ?

#1510 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 21:54

Uzupełnij konto, bo widocznie źle policzyłeś, no i zapomniałeś o blokadzie autoryzacyjnej ~10 zł,, która znów będzie doliczona jak uzupełnisz kono. oczywiście będzie zwrócona za tydzień lub dwa, ale pomniejsza saldo konta na ten czas. Wpłać środki a problem się skończy.

#1511 Locko95

Locko95
  • 12 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 21:56

Ile musze mniej wiecej wplacic na konto ?

#1512 DjDario

DjDario
  • 5 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:11

Ja mam podobny problem jak Locko95. Limit karty 10 tys. zł, na koncie wirtualnej karty Visa (mBank) mam kilka stówek. Wczoraj kupowałem wszystko bez problemu, dziś za cholerę nie mogę. Pojawia się standardowy komunikat "your payment method was declined". Wypełniam _poprawnie_ dane, potwierdzałam kod bezpieczeństwa i cały czas wyrzuca ten błąd. Szkoda bo nawet darmowych aplikacji nie można pobierać :( Próbowałem przez PC i iTunes oraz przez iPada ale wszędzie ten sam problem. Co w takim przypadku można jeszcze zrobić?

#1513 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:32

Jeżeli masz kasę na koncie i nie kupiłeś za więcej niż masz kasy na karcie, to sprawdź limity transakcji, ponieważ tam może być problem. nie tylko kwote ale kwoty na dzień/miesiąc ilość transakcji itp. bo gdzieś masz widocznie błąd.

#1514 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 23:19

Ja mam podobny problem jak Locko95. Limit karty 10 tys. zł, na koncie wirtualnej karty Visa (mBank) mam kilka stówek. Wczoraj kupowałem wszystko bez problemu, dziś za cholerę nie mogę. Pojawia się standardowy komunikat "your payment method was declined". Wypełniam _poprawnie_ dane, potwierdzałam kod bezpieczeństwa i cały czas wyrzuca ten błąd. Szkoda bo nawet darmowych aplikacji nie można pobierać :( Próbowałem przez PC i iTunes oraz przez iPada ale wszędzie ten sam problem. Co w takim przypadku można jeszcze zrobić?

Limity, inna karta, gift card, kontakt z bankiem, ....

#1515 DjDario

DjDario
  • 5 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 31 grudnia 2012 - 08:57

Nie ma mowy o problemach dotyczących limitu karty. W tym samym czasie kupuję tuziny innych spraw w internecie (np. apki w Google Play, muzyka itd.). Kontakt z bankiem nie przyniósł żadnego efektu bo twierdzą że wszystko u nich ok. Podejrzewam że to coś z App Store jest nie tak, skoro raz to działa a raz nie :( Najgłupsze jest to że nawet darmowych aplikacji nie da się pobierać bo woła o poprawę danych karty, co wg mnie jest dość absurdalne..

#1516 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 11:10

Nie jest absurdalne. Nie może pobrać zapłaty, więc zablokował Ci konto do czasu, aż nie umożliwisz ściągnięcia kwoty z AppStore. Jeżeli limity są właściwe i ilościowe i kwotowe, to znaczy, że masz za mało kasy na koncie. Cudów nie ma.

#1517 DjDario

DjDario
  • 5 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 31 grudnia 2012 - 15:55

W taki razie to będzie pierwszy cud :D Bo kasy na koncie mam odpowiednio dużo, a limity ilościowe i kwotowe na tyle wysokie że bez problemu dokonuję zakupów w tym samym czasie gdzieś indziej, niestety tylko w App Store coś nie gra. Szkoda że mój początek przygody z iOS tak wygląda. No nic jak rozwiążę zagadkę to dam tu odpowiedź. Pozdrawiam :)

#1518 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 16:14

Jest jeszcze taka opcja, że zrobiłeś większe zakupy w AppStore, niż to "dużo kasy" na koncie. Pamiętaj, że AppStore pobiera jednorazowo kumulując kwoty za zakupy...

#1519 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 01 stycznia 2013 - 03:42

W taki razie to będzie pierwszy cud :D Bo kasy na koncie mam odpowiednio dużo, a limity ilościowe i kwotowe na tyle wysokie że bez problemu dokonuję zakupów w tym samym czasie gdzieś indziej, niestety tylko w App Store coś nie gra. Szkoda że mój początek przygody z iOS tak wygląda. No nic jak rozwiążę zagadkę to dam tu odpowiedź. Pozdrawiam :)

Nie kończy się data ważności karty? Może poprostu App Store już nie lubi tej karty ;) :| :(

#1520 DjDario

DjDario
  • 5 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 02 stycznia 2013 - 15:06

Szukałem, pytałem, próbowałem... i w końcu dałem sobie spokój. Na karcie kilkaset złotych a nie mogłem kupić nawet jednej apki za 0.89 Euro. W tym samym czasie kupując takie aplikacje bez problemu w Google Play. Karta ważna do 02.2017. a pomimo tego "przestała działać" w App Store. Na szczęście mam jeszcze kartę bankomatową i o dziwo tę kartę App Store obsługuje bez problemu :)

#1521 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 15:48

Szukałem, pytałem, próbowałem... i w końcu dałem sobie spokój. Na karcie kilkaset złotych a nie mogłem kupić nawet jednej apki za 0.89 Euro. W tym samym czasie kupując takie aplikacje bez problemu w Google Play. Karta ważna do 02.2017. a pomimo tego "przestała działać" w App Store. Na szczęście mam jeszcze kartę bankomatową i o dziwo tę kartę App Store obsługuje bez problemu :)

Mialem podobny problem jak ty raz czy dwa. To bylo po tym jak appstore nie uzywalem z pol roku. Kasa byla wszystko bylo, a ciagle odrzucalo...wystarczylo zmienic forme platnosci na none, zapisac i potem znowu zmienic na karte wpisac dane i dziala, jeszcze raz pobierze te 8zl, bo to jakbys nowa karte podpinal.
Sprawdz moze u ciebie jest podobnie.

#1522 HarajukuShinji

HarajukuShinji
  • 1 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 16:48

Mam pytanie odnośnie płatności w iTunes kartą Visa 1 Konto w Credit Agricole. Jak to jest z płatnościami w tym banku, za płatności kartą w euro doliczają jakieś koszty dodatkowe czy tylko koszt przewalutowania?

#1523 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 18:19

Mam pytanie odnośnie płatności w iTunes kartą Visa 1 Konto w Credit Agricole.
Jak to jest z płatnościami w tym banku, za płatności kartą w euro doliczają jakieś koszty dodatkowe czy tylko koszt przewalutowania?

Myślę, że na to pytanie znajdziesz odpowiedź na infolinii swojego banku oraz w Taryfie Opłat i Prowizji. To jest forum Apple a nie związane z bankowością.

#1524 kuba12331

kuba12331
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 stycznia 2013 - 22:21

Mam zamiar powiązać jedną z moich kart płatniczych z iTunes, mam kilka pytań: 1. Czy jak dodaję kartę to Apple pobiera jakąś opłatę w celu weryfikacji, którą po czasie zwraca? - Ok, tutaj wiem, że ok. 8 - 10 zł i muszę mieć na koncie więcej środków. 2. Czy jeżeli korzystam z iTunes tylko na iphone 5 to opłata aktywacyjna/weryfikacyjna będzie pobrana tylko raz, czy kilka razy? 3. Jeżeli aplikacja kosztuje 0,89 Euro to po jakim kursie leci ta kwota? W sensie z konta pobierze 3,6 zł czy więcej? (chodzi o jakieś koszty przewalutowania itd.) 4. W celu zakupu aplikacji - muszę ponownie wpisać hasło i przejść tam kilka okienek podobnie jak w Androidzie? Chodzi mi o to, żeby jak ktoś przypadkowo będzie się bawił iphonem to mi czegoś nie kupił :] 5. Czy w polskim App store działają Giftcards (jeżeli tak to gdzie je kupić)? Jak sprawdzałem w internecie to ludzie wszędzie pisali, że tylko USA, ale to dane z tamtego roku. Przepraszam, za tyle pytań, na pewno są tutaj w wątku (przeglądałem i mniej więcej znalazłem odpowiedzi, ale nie do końca). Dobrze by było, żebym je zebrał w jednym miejscu, a dla kogoś kto jest w tym ogarnięty na co dzień to nie będzie problemu z odpowiedzią.

#1525 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 22:52

1. sam sobie odpowiedziałeś 2. przy każdej zmianie/aktualizacji danych karty oraz przy pierwszym zakupie na nowym urządzeniu 3. zapytaj w swoim banku i sprawdź TOiP swojego banku. 4. musisz wpisać hasło przy zakupie aplikacji. 5. Działają, należy je kupić w iTunes Store. GC są tylko w formie elektronicznej nie ma zdrapek.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych