Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad na poważnie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
167 odpowiedzi w tym temacie

#51 realista

realista
  • 112 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 13:00

przez klienta ipada tego nie zrobisz - zrobisz to na ipadzie przy pomocy przegladarki WWW (jesli Twoje serwery pocztowe sa dostepne via WWW), badz chociazby przy pomocy tego komputera co masz w sygnaturce - i ipad to sobie wszystko ladnie zaimportuje automatycznie z imapa nie jestem w Twojej skorze - po prostu strzelam, ze nie musisz codziennie kasowac i zakladac nowych skrzynek, katalogow, etykiet - ale moze sie myle, to wtedy faktycznie klient poczty ipada jest dla Ciebie bezwartosciowy, a przez to i cale urzadzenie dla mnie osobiscie klient poczty ipada ma tylko dwie wady w codziennym uzytkowaniu - nie mozna recznie trzeba przenosic maila z jednego katalogu/etykiety do drugiej (musialem sobie filtr zrobic, nie jest to idealne) oraz, ze do prywatnej poczty dolacza mi sluzbowa sygnaturke - bo jest tylko jedna i albo wlaczona, albo nie

#52 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 lipca 2011 - 13:09

macieks72: Maćku wżadnym wypadku. Po prostu nie wiem o co Ci chodzi co konkretnie zagmatwałem w swoich pytaniach. Nie chciałem ich powtarzać ale proszę oto one cytuję:

1. brak gestów wyjdź z aplikacji i wyłącz ją? — nowy iOS 5 coś zmienia ale tego akurat tam nie widzę?

— nadal nie wiem czy jest taki gest lub czy będzie w iOS5?

2. dostosowania klienta poczty do pełnej obsługi imap np. a) zarządzanie katalogami, B) Tworzenie nowej wiadomości jako duplikatu z innej? c) więcej podpisów i przyporządkowanie ich różnych kont? d) Filtrowanie wiadomości wg wielu kryteriów. Przydałby mi się taki pasek jak w Appstore wg.

— rozumiem, że nie można tego wykonać. Oraz, że nie ma innej aplikacji w w Appstore rozwiązującej ten problem?

3. Jeśli Tworzę projekt (nie ważne jakiego typu) to zwyczajowo gromadzę w jednym katalogu wiele różnych typów plików. np. arkusz danych, wykresy UML, inne dokumnety. Jak sobie radzicie z tym w iOS inaczej niż np. przez dodawanie prefiksów do nazw?
Może macie własne pytania do zastosowań na bardziej poważnie tej ciekawej koncepcji?

— iFiles daje fajną perspektywę. Dało mi to też do myślenia i będę próbował rozwiązać problem przez WebDAV

4. JAVA - niektórych stron zwyczajnie nie da się poważnie obsłużyć. np. Jak wystawiać przedmioty na Ebay z pomocą iPad?

— nadal nie wiem czy są jakieś specjalne rozszerzenia do saari czy inne przeglądarki na iPad które lepiej sobie radzą z JAVA niż iOS?

5. Flash - jak wyżej. W sieci bardzo wiele płatnych baz danych z dokumentami jest obsługiwana za pomocą FLASH. HTML5 nigdy tego nie zastąpi.

— domyślam się, że to nie jest możliwe i nie raczej nie będzie pod iOS z powodów politycznych?

6. Telefonowanie przez GSM. Ipad podczas pracy marketingowej wydaje się bardzo dobry do tego celu jako zestaw głośno mówiący. Jak już znalazłem na stronie tel. to wygodniej mi jest puknąc go jak w iPhonie i zatelefonować niż brać do ręki iPhona i wstukiwać numer na nowo, że nie wspomnę o dodawaniu tego numeru do kontaktów. Aktualizacja za pomocą chmury nie jest natychmiastowa, a sama procedura używania iPada i iPhona za jednym razem w praktyce uciążliwa.
— Czy prócz skype nie ma możliwości wykorzystania go jako telefonu GSM?

— Kolega Stojak wyjaśnił mi, że Apple nie dopuści takiej funkcjonalności na tym urządzeniu z powodu wyższości swojej nadkoncepcji. Rozumiem. Pozostaje pogodzić się z tym.

#53 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 07 lipca 2011 - 13:11

Czytam i czytam i muszę napisać jedno - tablet iPad nigdy nie miał zastąpić w 100% komputera. Nie możesz zrobić niektórych rzeczy i nie znajdziesz na nie rozwiązania - jak choćby katalogi tworzone w kliencie Mail. Przestań już 20razy zadawać dokładnie te same pytania bo odpowiedź już dostałeś - bez JB niektórych rzeczy nie zrobisz i tyle. Masz komputer, używasz go tak jak chcesz, masz iPada robisz to co możesz na nim wykonać. Masz pretensje, że iPad nie działa jako telefon ok. Dlaczego nie masz pretensji, że twój samochód nie ma toalety przewoźnej jak autokar - i to i to jeździ i działa podobnie, opiera się na tym samym systemie (kierownica, pedały, silnik i skrzynia biegów oraz masa innych podobnych temu przyległości)? Kupujesz telewizor i zaczynasz się zastanawiać dlaczego nie chłodzi piwa jak lodówka? Nie! Kupujesz telewizor do oglądania tv, lodówkę do chłodzenia. Tu masz to samo - kupujesz telefon do dzwonienia, a tablet do tego do czego został stworzony i w takim zakresie na jaki umożliwia Ci to jego oprogramowanie. Nie podoba Ci się, że nie możesz czegoś zrobić? Sprzedaj iPada, kup netbooka za to co dostaniesz i zrobisz wszystko co Ci się będzie podobać.

#54 byry

byry
  • 25 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 13:14

Całe szczęście że niektórych rzeczy się na ipadzie nie da zrobić chociaż technologicznie jest taka możliwość Wyobraźcie sobie sytuacje że z ipada się da dzwonić i odbierać rozmowy, do tego wystarczy dołożyć fakt że wiele osób kupuje nowinki technologiczne gdy nie są do końca świadomi zakładanego przeznaczenia tych urządzeń. Widzielibyśmy osoby w autobusach/tramwajach/galeriach handlowych z ipadami przy uchu ;)

#55 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 07 lipca 2011 - 13:16

Widzielibyśmy osoby w autobusach/tramwajach/galeriach handlowych z ipadami przy uchu ;)

i na koncertach o takie coś:
Dołączona grafika

#56 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 13:22

art.mariusz, czyli chodzi Ci tylko o odpowiedź na te 6 pytań, o konkretne odpowiedzi w stylu: 1. można ale trzeba to i to. 2. nie, niestety nie da się. 3. Można by spróbować tak i tak. Czy raczej o coś więcej i chcesz o czymś podyskutować, jeśli tak to o czym. W tej chwili jeszcze bardziej się pogubiłęm bo odpowiedzi już dostałeś. Jeszcze tylko napiszę że to Safari nie obsługuje wtyczek. Javy nie ma i Flasha nie ma, z jakich pobudek to już każdy z nas może się tylko domyślać, dlaczego nie ma to już tylko sam Steve wie ale prawdy Ci nie powie, albo powie, ale i tak każdy będzie szukał tam spisku przeciwko Adobe i Oracle. Więc 4 i 5 możesz odhaczyć. Co tam jeszcze zostało?

#57 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 lipca 2011 - 13:29

Maciek w czym się pogubiłeś? Przecież napisałem Ci włącznie z cytatami dwa wątki wyżej:
http://myapple.pl/ip...tml#post1628881

@ edwa:

Masz pretensje, że iPad nie działa jako telefon ok

— he?! Jakie pretensje? Ja po prostu zapytałem grzecznie o możliwość rozwiązania kilku problemów. I próbuje te niektóre dziwne odpowiedzi zebrać w jakąś całość.
To po prostu śmieszne aby na 6 prostych pytań "da się lub nie" da się usłyszeć tyle pogmatwanych i wielowątkowych odpowiedzi dodatku czasem prawie wykrzyczanych z zaciśniętymi zębami i oczami prawie we łzach do tego z zaciśniętymi pięściami: "PO co o to pytasz!!!???" — to śmieszne :)[COLOR="Silver"]

byry:

Całe szczęście że niektórych rzeczy się na ipadzie nie da zrobić chociaż technologicznie jest taka możliwość
Wyobraźcie sobie sytuacje że z ipada się da dzwonić i odbierać rozmowy, do tego wystarczy dołożyć fakt że wiele osób kupuje nowinki technologiczne gdy nie są do końca świadomi zakładanego przeznaczenia tych urządzeń.
Widzielibyśmy osoby w autobusach/tramwajach/galeriach handlowych z ipadami przy uchu

byry
Co w tym dziwnego, że, człowiek który notował przemówienie zamiast sięgać po telefon trzasnął zdjęcie tym co miał pod ręką? Gdyby miał iPada1 musiałby mieć zajęte obie dłonie i kłopot bo mógłby nie uchwycić chwili. To chyba normalne i całkowicie naturalne zachowanie człowieka.
przecież to śmieszne i do tego sam się z tego śmiejesz. Ludzie poradzą sobie z tym problemem zaadoptują i przetworzą. He.. Pamiętam jak podobne argumenty wnosili ludzie kiedy pojawiały się komórki.

#58 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 13:34

Ok, już mi się nie chce dochodzić, wnikać. Pytałem czy chodzi tylko odpowiedzi na te 6 pytań czy o coś więcej, w wątku który założyłeś są one na końcu, więc nie wiem czy są najważniejsze i chcesz tylko na nie odpowiedzi czy chcesz o czymś dyskutować, jeśli tak to o czym. Dlatego nie rozumiem istoty tego wątku przez jego wstęp. Chcesz tylko odpowiedzi na 6 pytań to zadaj po prostu te 6 pytań. Poza tym tytuł też sugeruje że czegoś więcej oczekujesz niż 6 odpowiedzi. Więc się nie dziw, że nie rozumiem jego istoty i się coraz bardziej gubię w nim, tym bardziej że później piszesz jakby chodziło tylko o odpowiedzi na 6 pytań, na które już wszystkie odpowiedzi dostałeś. Więc teraz pozostaje się zapytać, co dalej.

#59 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 07 lipca 2011 - 13:34

Ale o telefonowanie pytasz, któryś raz choć dostałeś odpowiedź - bez JB tego nie zrobisz. Czyli skoro nie zrozumiałeś odpowiedzi to czemu ciągle czepiasz się ludzi o to, że nie zrozumieli twoich pytań?

#60 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 lipca 2011 - 13:45

Dlatego nie rozumiem istoty tego wątku przez jego wstęp. Chcesz pytania na 6 pytań to zadaj po prostu te 6 pytań.

Maciek. Jak czytasz książkę czy art też odpuszczasz sobie zakończenie? Czy masz do mnie o to pretensję? Przecież zadałem te pytania na końcu wypowiedzi. Pytania kończą się znakiem zapytania.
Ten początek był potrzebny bo chciałem za jednym razem napisać, że generalne rozumiem problem i akceptuję to przez zakup iPada. — Szczerze myślałem, że właśnie ten wstęp zapobiegnie bicia pisany w stylu "po co kupowałeś jak Ci nie pasuje". Ale co to dało jak zabrałeś się za odpowiedzi bez doczytania postu?

---------- Wpis dodano o 14:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:42 ----------

edwa: we wpisie 52 (czyli dużo wcześniej) napisałem, że mam już odpowiedź i się z nią pogodziłem.
A ty dalej o telefonie?

Ludziska. Jak możecie zabierać się za pisanie jeśli nie czytacie? Na co w takim razie wy odpowiadacie i komu???
Nic nie rozumiem.

#61 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 07 lipca 2011 - 13:47

Jeszcze jeśli wspominasz o powodach 'politycznych' ograniczeń iPada, ja bym bardziej mówił o pewnej ideologii i to bardzo logicznej. IPad został przedstawiony jako urządzenie ery post-pc. To znaczy, że nie ma zastąpić nam komputera w zaawansowanych czynnośiach, ale uwolnić nas od kabli, myszy, klawiatur, ładowarek w wykonywaniu podstawowych rzeczy związanaych z komunikacją, rozrywką i czynnościami biurowymi. Pod tym względem iPad ma większą funkcjonalność niż komputer stacjonarny, daje nieograniczoną mobilność, jednak nie ma w zamyśle swoich twórców zastąpić stacji roboczych. Patrząc pod tym kątem ograniczenia iOS nie są aż tak istotne, bo dzięki nim mamy tablet z najlepszą baterią, najbardziej płynnym i stabilnym systemem, a dla urządzenia mobilnego to właśnie jest najważniejsze.

#62 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 13:49

Jak widać nie tylko ja mam problem ze zrozumieniem istoty, więc to chyba ty się powinieneś dopasować i wyciągnąć z tego wnioski, a nie ironizować o czytaniu książek od środka. Jeszcze raz przeczytałem całość od nowa i sorry ale naprawdę nie czaję o co pytasz i o czym (jeśli tak) chcesz dyskutować. Do tego hasła "przerośnięty iphone" kierują mnie w innym kierunku, niż by sugerowała pozostała część. Dobra, miłej pogawędki, ja już nie mam ochoty i czasu wnikać o co chodzi i z drugiej strony nie chce już Ci śmiecić w wątku bo i tak prowadzi to donikąd.

#63 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 lipca 2011 - 14:02

Maćku wyciągam wnioski. Proszę tylko zerknij proszę w chwili wolnej na mój pierwszy post przeczytaj do końca. Czy aż tak było to pogmatwane? Mój wniosek to taki, że może było za dużo tego wstępu. Z drugiej strony pisałem, że tym samym chciałem juz na początku uciąć pogawędki typu "idź i kup sobie coś innego". Ja na razie nie chcę innego i dlatego to opisałem we wstępie. Szukałem tylko rozwiązania na moje 6 problemów w Appstore, potem na googlach, aż postawiłem je tutaj z nadzieją, że może pominąłem coś w Appstore? —
Miałem szczerą nadzieję, że znajdzie się jakaś aplikacja.
[COLOR="Silver"]

Rozumiem, że trafiłem akurat w takie funkcjonalności, które są ograniczone sztucznie przez Apple z jakiegoś tam powodu. Na 6 moich zapytań czy się da jak np u konkurencji. W sumię na jedno mam odpowiedź tak. Reszta funkcjonalności możliwa po ominięciu systemu. Powiem tak jak już powtarzałem: szkoda. Pozostaje mi to przyjąć do wiadomości.

Wobec tego jaka jest odpowiedź na moje pytanie z do tego wątku? iPad na poważnie to raczej jeszcze nie bardzo?
Jeśli da się na poważnie wykorzystać iPada w pracy biurowej czy innej to jakie macie przykłady? Może przy tej okazji odkryję coś ciekawego?

#64 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 07 lipca 2011 - 14:18

Ja już tez oficjalnie się pogubilem. Widzę, ze bardziej zależy Ci na tym, aby pokazać innym, ze nikt nie rozumie Twoich potrzeb i aspiracji do uczynienia z iPada urządzenia, na którym będzie się opierać biznes, niż rozwiązaniu swoich problemów. Na kilka pytań odpowiedzi, na kilka rownież, z tym że, aby uzyskać zamierzony efekt, trzeba zrobić jailbreak. O co jeszcze chodzi? Masz doła, chcesz o tym porozmawiać. Kupiłeś iPada i chcesz mu dodać kilka funkcji? Przepraszam, ze się powtórzę, zrób swój system. Dla mnie to jest koniec tego beznadziejnego tematu. Zamiast próbować rozwiązać problem, przejmujesz się osobistymi wystepkami i próbie uświadomienia komuś, ze jest w błędzie. Następnym razem radzę zastanowić się nad sensownoscia takich tematów i w porę je zamykać, bo przecież wszyscy mamy taka możliwość.

#65 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 lipca 2011 - 14:20

Mirko czy wg Ciebie zarządzanie katalogami pocztowymi to już funkcjonalność stacji roboczej? Kurczę nie znajduję innego wyjaśnienia na te braki jak tylko polityka domina w marketingu Apple. Czy jest jeszcze inne rozsądniejsze wytłumaczenie?

#66 Meser

Meser
  • 68 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 07 lipca 2011 - 14:21

Czytam ten wątek i jako kolejna osoba nie wiem do konca o co Ci chodzi. Zamiast temat nazywac " ipad na powaznie" nazwij go " czy ipad spelni MOJE potrzeby" . Sam uzytkuje ipada od jakis 2 tyg jestem z niego meegggaaa zadowolony, jednka wczesniej doskonale przewidzialem jak bedzie jego rola. Ciebie natomiast odbieram jako niezadowolonego klienta, ktory stara sie znalezc dziure w calym i ją uwypuklić. Zadaleś 6 pyt apropo tego sprzętu, znalezienie odpowiedzi na nie zajmuje 30sec, więc czy kupiles ten sprzęt w ciemno? De facto funkcja telefonu w ipadzie ma taki sam sens istnienia jak fukcja tel w notebooku z modem 3g... Czy jakiś ma, bo szczerze nie orientuje się w tym temacie podejrzewam jednak, że nie. Dla mnie ipad to gadżet taki sam jak automatyczne wycieraczki w samochodzie. Da się bez tego życ, jednak bardzo ułatwia źycie i po jakimś czasie może się stać wręcz nie do zastąpienia. Wiadomo też wolałym by ipad miał wydajność maca pro, prostote iphone, a cene ponizej aira jednak zycie to nie bajka

#67 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lipca 2011 - 14:30

Ten temat przeradza się w coś mało fajnego....

Dołączona grafika

#68 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 lipca 2011 - 14:38

Ok sam sobie odpowiem:

Ad 1. Nie. nie ma aplikacji która pozwala jednym gestem zamknąć i wyłączyć aplikację,

Ad2. Nie nie ma aplikacji która pozwoli zarządzać katalogami IMAP, Tworzyć duplikaty wiadomości, Fitrować widok wiadomości wg kilku kryteriów podobnie jak w OS X. Apple nie pozwala na sprzedaż w Appstore innych aplikacji do obsługi poczty.

Ad3. Organizowanie różnych typów plików dotyczących jednego projektu w jednym zbiorczym miejscu jest możliwe ale nie wprost. Ciekawa aplikacja to ifiles itp. Lub połączenie z webDAV lub iDisk. Już wkrótce przechowywanie dokumentów za pomocą nowej usługi iClouds darmo od Apple w iOS5.

Ad4. Nie. Nie ma możliwości obsługi JAVA w iOS na takim poziomie przeglądarki jak w stacjonarm.
Apple nie pozwala na sprzedaż w Appstore innych aplikacji do tego celu.

Ad5. Nie. Nie ma i prawdopodobnie nie będzie możliwości obsługi FLASH pod iOS. Apple nie pozwala na sprzedaż w Appstore innych aplikacji obsługujących FLASH.

Ad6. Nie. Nie ma aplikacji do telefonowania GSM z iPad. Apple nie pozwala na sprzedaż w Appstore innych aplikacji wykorzystujących tę funkcję.

Czy dobrze zrozumiałem te wszystkie wypowiedzi?

---------- Wpis dodano o 15:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:34 ----------

[QUOTE=jawe83;1628974]Ten temat przeradza się w coś mało fajnego....
Zamieszczając podobne wypowiedzi sam trolujesz temat.

#69 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 07 lipca 2011 - 14:39

Przepraszam Cie, jeżeli nie rozumiem i nie utożsamiam się z Twoimi potrzebami, ale dla mnie skrzynka pocztowa w iPadzie jest potrzebna do odpisywania na maile w podróży i może ewentualnie jak leżę w łóżku, tutaj sprawdza się idealnie. IPad niesamowicie ułatwia żcycie, a w Twoim przypadku mam wrażenie, że wszystko jest zbyt skomplikowane. Chyba, że tym postem chcesz poprostu sobie ponarzekać na Apple , jednak w tym przypadku nie oczekuj powszechnego zrozumienia.

#70 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 lipca 2011 - 14:42

Czy dobrze zrozumiałem te wszystkie wypowiedzi?

krótko: nie.
ale już nie chce mi się wdawać w dyskusję.

#71 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lipca 2011 - 14:59

Nie karmcie trolla. Chciałby mieć WSZYSTKO w tablecie, który służy głównie do rozrywki.

#72 realista

realista
  • 112 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 15:05

nie sluzy do rozrywki - tylko dostal czlowiek odpowiedzi i rozwiazania wszelkich problemow - oprocz flasha, z wiadomych przyczyn i ludzie ktorzy nawet w na oczy nie widzieli urzadzenia z IOS wiedza ze "aplle nie obluguje flasha, jest wojna" - zarzadzanie plikami - webdav, mozna je sobie katalogowac jak sie chce - poczta - obluguje imap, ale sama konfiguracje trzeba sobie przeprowadzic via WWW albo inny komputer - czynnosc jednorazowa, albo bardzo rzadka - rozmowy przez telefon - wykupic usluge w skype i dostac numer "zwykly" czyli mozna rozwiazac te rzeczy i miec problem z glowy - oczywiscie nie beda to rizwiazania tak latwe jak na komputerze stacjonarnym, ale cos za cos

#73 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 lipca 2011 - 15:09

(...) Chyba, że tym postem chcesz poprostu sobie ponarzekać na Apple , jednak w tym przypadku nie oczekuj powszechnego zrozumienia.

— raczej przeciwnie. Koncepcja urządzenia jest na tyle interesująca, że mogłaby zastąpić stopniowo laptopy które są dużo droższe i zawodne w użytkowaniu w porównaniu do iPada (nadmieniam, że w moim indywidualnym zastosowaniu i po małej organizacji pracy i workflow w grupie). Dlatego próbuję rozwiązać te MAŁE jak mi się zdawało problemy za pomocą np. app z Appstore. Stąd taki tytuł i warunek , że to musi być przez Appstore anie przez JB.

Wydaje mi się, że ten tytuł chyba spowodował jakieś osobiste urazy i reakcje które spowodowały, że opisane problemy zeszły w tej rozmowie na drugi plan.

#74 Meser

Meser
  • 68 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 07 lipca 2011 - 15:26

Apple był, jest i będzie producentem komputerów. Przez ten fakt ipad nigdy nie zastąpi do końca komputerów.

#75 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 lipca 2011 - 15:38

Czy dodając możliwość zakładania zarządzania katalogami IMAP chcę przerobić iPada na Komputer czy jak inne były sugestie stację roboczą??? :) O czym wy piszecie? Masz na myśli, że w interesie Apple jest takie właśnie sztuczne ograniczanie przez Apple funkcjonalności iPada ludzie nie rezygnowali z zakupu MacBooków? Jeśli tak to i wg mnie jest Możliwe wytłumaczenie ale nadal jest trudne do uwierzenia bo to chyba inna grupa userów? Czy Apple może być aż tak pewne siebie? Dlatego pomyślałem i nadal chyba jeszcze tak myslę po tej dziwniej przepychance, że jednak da się te głównych wspomnianych przeze mnie 6 problemów uruchomić przez jakieś aplikacje z Appstore.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych