iPad na poważnie?
Napisano 04 sierpnia 2011 - 12:09
Napisano 04 sierpnia 2011 - 12:17
Co do API to rozumiem, ze znasz dobrze problem od strony programistycznej? Czy zwyczajnie uważasz, ze po prostu Apple wie najlepiej i wcale nie mogło oprogramowac bezpiecznie tego pluginu?[COLOR="Silver"]
Ani jedno ani drugie.
1. To nie jest "problem od strony programistycznej". Jasno jest powiedziane co można, a co nie.
2. Patrz pkt.1
Napisano 04 sierpnia 2011 - 12:46
Generalnie masz racje nic przecież na sile. Mam nadzieje ze mój wpis nie wyszedł jak pretensje kogoś kto chce cudów.
Zwróciłem po prostu uwagę na kilka ograniczeń. wg mnie czysto strategicznych i celowo ucinajacych opisywane funkjonalnosci. Moj opis na pewno sie komuś przyda aby nie tracił czasu.
Co do albumów to twierdzisz, ze mogę nimi zarządzać z pokoju iPada? Jak?
Co do plików o o czym ty piszesz? Mogę stworzyć arkusz i doc + np rysunek kilka zdjęć i wykres UML i zgromadzić je w jednym miejscu pod nazwa projektu?
---------- Wpis dodano o 13:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:25 ----------
A tak na marginesie.
Nie zdziwilbym bym sie gdyby iPad 3 miał wydanego Liona. Jestem przekonany, ze Apple idzie właśnie ta droga. Nie wiem tylko czy będzie to iPad 3 czy 4
---------- Wpis dodano o 13:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:28 ----------
CeBeeR - Poza tym nie popadaj w skrajnosc, ze po dodaniu tych kilku drobnostek niedoracowanych z watpliwego powodu iPad stanie sie komputerem typu air.
---------- Wpis dodano o 13:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:37 ----------
W kwesti zawodnosci przegladarek na Androida. Chcesz powiedzieć ze nie da sie spokojnie pracować na androidowych przegladarkach?
Napisano 04 sierpnia 2011 - 12:49
Napisano 04 sierpnia 2011 - 12:49
Napisano 04 sierpnia 2011 - 13:05
Napisano 04 sierpnia 2011 - 13:28
Napisano 04 sierpnia 2011 - 13:34
Napisano 04 sierpnia 2011 - 13:45
CeBeeR - air ma z kolei wadę w porównaniu z iPad otóż nie ma dotykowege ekranu i jest większy.
Zwróciłem po prostu uwagę na kilka ograniczeń. wg mnie czysto strategicznych i celowo ucinajacych opisywane funkjonalnosci. Moj opis na pewno sie komuś przyda aby nie tracił czasu.
Co do albumów to twierdzisz, ze mogę nimi zarządzać z pokoju iPada? Jak?
Co do plików o o czym ty piszesz? Mogę stworzyć arkusz i doc + np rysunek kilka zdjęć i wykres UML i zgromadzić je w jednym miejscu pod nazwa projektu?
CeBeeR - Poza tym nie popadaj w skrajnosc, ze po dodaniu tych kilku drobnostek niedoracowanych z watpliwego powodu iPad stanie sie komputerem typu air?
W kwesti zawodnosci przegladarek na Androida. Chcesz powiedzieć ze nie da sie spokojnie pracować na androidowych przegladarkach?
To po kolei... Nowy Air... w najtańszej swojej wersji czy tak dużo większy jest od iPada? Proponuję zapoznać się z nim naocznie może być to ciekawe rozwiązanie - nie tak znów droższe w wersji 64GB od najnowszego Aira.
Nie neguję istnienia tego tematu - nie wątpię, że może się komuś przydać. Może nie koniecznie ktoś inny może mieć w 100% takie same oczekiwania, ale może niektórzy ludzie zastanowią się, czy potrzebują tableta, czy raczej wybiorą komputer.
Co do albumów, folderów, plików, projektów - w punktach opisałem spełnienie Twoich warunków... ale na tabletach konkurencji - jako kontr-przykład.
Czy iPad mógłby stać się komputerem typu Air? Dlaczego nie - same bebechy zajmą niewiele mniej miejsca, na pewno ekran musiałby zająć też trochę miejsca... ale czy Air nie może w przyszłości równać się tablet - dając pełną funkcjonalność tableta oraz komputera?
Przeglądarki na Androidzie - porównując z prawdziwymi komputerami - pozostawiają wiele do życzenia.
Napisano 04 sierpnia 2011 - 13:51
Napisano 04 sierpnia 2011 - 14:00
. Różnica cenowa jak sam wiesz nie jest wielka przeszkoda. Tak jak pisałem, wielkość i brak ekranu dotykowego oraz sposób obsługi iPada jest świetny.
Przeglądarki w androidzie niestety maja swoje wady inne niż safari ale obsługują google docs ok. Chodzi mi o wyskakiwanie klawiatury kiedy trzeba. Tylko tyle.[COLOR="Silver"]
Napisano 04 sierpnia 2011 - 14:02
Napisano 04 sierpnia 2011 - 14:22

---------- Wpis dodano o 15:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:13 ----------
Tak generalnie. To po raz kolejny mam wrażenie, ze uważacie mnie za malkontenta.
Ja naprawdę jestem świadomy zakupów. Zwyczajnie tylko dostosowuje urządzenie do swoich zachcianek i opisuje innym swoje doswiadczenia. Bo przecież mówienie jakie to jes świetne, super i fantastyczne to w prosic życia robienie innych w przysłowiową trąbę.
A tak ktoś kto ma podobne przyzwyczajenia z komp desktopowych, czy potrzebne potrzeby będzie miał okazje ominąć kilka milizn.
Poza tym co najważniejsze to z jak pisałem z tego wątku wiele sie nauczyłem. He he m.in. Tak teraz oczywista rzecz jak przewijanie dwomapalcami przewijanych okien dialogowych

Napisano 04 sierpnia 2011 - 14:24
Napisano 04 sierpnia 2011 - 14:30
---------- Wpis dodano o 15:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:30 ----------
Naprawdę od ustawa moje teksty jako pretensje?
Napisano 04 sierpnia 2011 - 14:35
Spodziewałeś się czego, oj sorry, masz rację, zaraz zrobię stronkę i będę miał pretensje do wszystkich producentów przeglądarek że coś nie działa.
Czy gdzieś tu twierdzę, że Ty masz pretensje? No jak się skupisz na tym jednym słowie to pewnie i tak, ale skup się na całości, spróbuj zrozumieć i się okazuje, że wcale nie.
Dobra, art.mariusz, miło było, ale już kończę, tym razem naprawdę

Napisano 18 sierpnia 2011 - 15:09

Napisano 01 kwietnia 2013 - 18:53
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych