Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1323 odpowiedzi w tym temacie

#126 Tork

Tork
  • 37 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 01 lipca 2011 - 09:09

Na dzień dzisiejszy zdecydowałbym się na Samsunga Galaxy, z samej chęci przetestowania innego systemu operacyjnego niż jest w iPhone. Myślę, że Galaxy jest w stanie sporo zaoferować.

#127 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lipca 2011 - 09:23

Bawiłem się nim wczoraj (SGS2). Jakaś masakra, ścinało nawet podczas scrollowania między ekranami na homescreenie :D

#128 Wampirate

Wampirate
  • 76 postów

Napisano 01 lipca 2011 - 09:33

Ja się bawiłem ~30minut w ostatni weekend i nic się nie ścinało. Ale nie polecam tego telefonu - android to dobry system ale pod względem marketu to iOS bije go na głowę. Oprócz tego, nakładki samsunga są beznadziejne.

#129 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 lipca 2011 - 11:50

Ja się bawiłem ~30minut w ostatni weekend i nic się nie ścinało. Ale nie polecam tego telefonu - android to dobry system ale pod względem marketu to iOS bije go na głowę. Oprócz tego, nakładki samsunga są beznadziejne.

Wszystkie nakładki są beznadziejne bo blokują update'y. Jakiekolwiek bajeranckie by nie były - łatanie bugów w systemie w postaci aktualizacji to sprawa nadrzędna.

#130 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 01 lipca 2011 - 19:52

Używałem iPhone 3g, 3gs, 4 i nadszedł czas na zmiany. Kupiłem Galaxy SII (zamieniłem za iPhone) nie mając okazji go nawet wcześniej mieć w rękach. I tak oto fanboy Apple ma androida, wrażenia? Ekran lepszy niż w iPhonie mimo niższej rozdziałki, bateria jest ok, prędkość działania cud i miód, flash na żadanie w przeglądarce dzięki któremu iPad czasem leży nie używany bo tej opcji nie ma (:/), Android market - syf, poza podstawowymi aplikacjami które są bardzo dobre (Facebook,twitter,foursquare,Youtube,Mapy Google,gg) nie ma prawie nic, z grami słabo (są od gameloftu i te bardziej znane z iOS). Kamera lepsza, fajnie nagrywa i robi zdjęcia. A sam system? No inny, nie ma co porównywać, jak narazie to podoba mi się ta otwartość. Jeśli Apple nie zwiększy ekranu w iPhone 5 i nie doda 2 killer funkcji których nie mam w samsungu to raczej zostane, pozycja iPada niezagrożona bo Honeycomb possysa z aplikacjami. Amen.

#131 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 01 lipca 2011 - 22:50

wiadome gdyby te sprzety mialy ten sam system to wybor bylby jeden: samsung, tanszy, wiekszy ekran i w sumie lepszy, lepsze bebechy. No ale szkoda ze nie ma zbytnio jak tego wykorzystac. No ale tam jest flash i pare tych gier jest. Za taka cene jak najbardziej sie oplaca

#132 Harrunio

Harrunio
  • 325 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 lipca 2011 - 06:16

Swoją drogą to przecież na samsungu możesz zainstalować czystego androida i żaden telefon Ci nie fiknie, a wybór gier jest duży na androida :D

#133 Wampirate

Wampirate
  • 76 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 09:15

gier nie ma właśnie zbyt dużo, na pewno nie tych wymagających do których wykorzystasz 2rdzeniowy procesor, tyle ramu, itd.

#134 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 09:23

Pieknie zycie zweryfikowalo cene G2, pamietam jak przed premiera krzyczeli za niego 699e, a teraz cena spadla do magicznych 400-450e zrownujac sie z iphonem4. Jeszcze pol roku i beda po 250e lataly tak jak galaxy1. Kupienie Samsunga rowno z premiera to chyba najlepszy sposob na utopienie kasy :)

#135 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 lipca 2011 - 10:39

Poza tym zapewne niedlugo pojawi sie sg3 4 5 10 itd . Patrzac na ostra kampanie reklamowa widac ze chca sie szybko z nich wysprzedac.

#136 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 11:05

za rok pewnie pojawi sie sgs 3 ( no moze za 10 miesiecy ale raczej nie wcześniej ) , a ostra kampanie reklamowa prowadzi tez apple wiec nie wiem o co ci chodzi, jak juz to chca sprzedac jak najwiecej przed ip5 z wiadomych wzgledow

#137 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 lipca 2011 - 11:11

Szczerze nigdy nie widzialem tylu reklam w tv prasie radiu jak w przypadku tego modelu - o to mi chodzi. Reklamy apple nie widzialem w polsce moze zle szukalem? Oczywiscie nie mowie tu o reklamach

jak juz to chca sprzedac jak najwiecej przed ip5 z wiadomych wzgledow

No wlasnie to mialem na mysli 2 posty wyzej

#138 bacorreo

bacorreo
  • 57 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 14:16

Witam, jestem zainteresowany zamianą mojego Iphone'a 3GS na Galaxy II, czy ktoś z Was używa tego samsunga posiadając maca? Czy są obecnie jakieś problemy z podłączaniem, wykrywaniem sprzętu, upgrade'owaniem softu etc.? Interesują mnie opinie osób, które mogą na ten temat powiedzieć coś z własnego doświadczenia. dzięki!

#139 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 02 lipca 2011 - 14:42

@up - ale jakie mają być problemy? Jako dysk będzie pracował bez problemu, aktualizacje na antku już chyba działają OTA więc komputer mu niepotrzebny, roota da się zrobić bez windowsa (narzędzia developerskie androida są dostępne na maka - z moim Desire HD problemu nie było, jedynie goldcarda do usunięcia brandingu orange musiałem zrobić pod windą), co jeszcze chcesz? Nic nie musisz synchronizować przez kabel - poczta, kalendarze, kontakty - wszystko załatwia wujek google przez WiFi/3G (udało się to nawet częściowo ożenić z MobileMe).

#140 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 02 lipca 2011 - 14:48

Jak dla mnie używanie SGS2 z Maciem jest uciążliwe i cały czas przynoszę sobie lapa z M$ do tego.
@Jenot: To wgraj soft Kiesem albo Odinem przez Maca...

#141 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 02 lipca 2011 - 15:18

@narkoman - nie wiem o czym piszesz - chyba o jakichś custom romach (mam DHD - każdy model ma swoje nazewnictwo). Jedyne do czego był mi potrzebny komputer to zdjęcie brandingu, zrootowanie i wgranie recovery przy czym jak pisałem wcześniej, Windows był mi potrzebny tylko do debrandingu. Od zrobienia roota podłączałem telefon do komputera raz, żeby zgrać dużą paczkę muzyki, resztę robię na telefonie - aktualizacja ROM (ROM Manager lub recovery), mieszanie kernelami, Android Market.
Dlatego nie wiem co to znaczy, że używanie telefonu z jakimkolwiek komputerem jest uciążliwe. Zresztą to samo dotyczy urządzeń Apple - iPada od czasu zainstalowania iOS5 nie podłączam do komputera wcale, wcześniej podłączałem raz na tydzień, żeby zrobić backup.

#142 bacorreo

bacorreo
  • 57 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 17:58

@Jenot: Interesuje mnie bezproblemowe podłączenie do maca w celu zgrania listy kontaktów, wrzucenia na niego playlist z iTunes, synchro aplikacji etc. to wszystko, co robiłem podłączając iphone'a do Maca. Zakładam, że z chmury mogę synchronizować kontakty, ale cała reszta chyba szybciej pójdzie po podłączeniu kablem. Kilka GB muzyki, albo filmy... i o ile na windows pewnie nie ma problemów, to z maciem może być różnie, czy się mylę?

#143 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 02 lipca 2011 - 18:17

@bacorreo - playlist z iTunes nie zrzucisz - Android nie synchronizuje się bezpośrednio z iTunes (są płatne aplikacje to umożliwiające np. AirSync za $5 - doubleTwist AirSync | AppBrain Android Market - i robi to bezprzewodowo). Jeśli nie chcesz korzystać z takich "wspomagaczy" (bo nie wiadomo czy będą działać po upgradzie iTunes) to pozostaje ręczne przerzucanie katalogów z muzyką przez USB (każdy android będzie widziany przez OSX jako dysk zewnętrzny po podłączeniu i wybraniu odpowiedniej opcji w telefonie). Nie ma problemu jeśli masz porządek w katalogach ale czasem iTunes przy imporcie muzyki robi różne psikusy (zwłaszcza przy tzw. składankach).
To samo dotyczy filmów jeśli masz je w itunes. W windows jeśli ktoś używa iTunes będzie dokładnie tak samo (ale tam to raczej nie jest popularny program, chyba że ktoś ma iPoda/iPhona).
Co do synchronizacji innych rzeczy - synchronizuje się przez WiFi/3G wszystko co jest na koncie google (poczta, kontakty, kalendarze, bookmarki, zakupione w Android Market programy) więc źle nie jest.

#144 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 lipca 2011 - 22:59

jestem zainteresowany zamianą mojego Iphone'a 3GS na Galaxy II

Zamienil stryjek siekierke na kijek :P

#145 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 03 lipca 2011 - 01:19

IPhone jest nudny. Nic tu się nie dzieje, wszystko poprostu działa, nie ma się czym ekscytować, grzebać, naprawiać, rootować. Zero dreszczyku emocji. Zostawiasz iPhona na noc, wiesz że przez 10 godzin zejdzie Ci jakieś 1-2% baterii, nie to co w SGS2. Ostatnio ekscytuję się, (niestety tylko biernie) na forum Androida wątkiem drenowania baterii. Niesamowite jest to ile czasu ludzie są w stanie opowiadać, szukać i dochodzić co żre im w Samsungu baterię. Ale tu przynajmniej coś się dzieje, ile można mieć potem frajdy z rozwiązanego problemu czy znalezienia nowego. A to drenowanie baterii, a to wypalona na ekranie żółta ramka - zawsze coś się dzieje. A co u iPhona - nuda. Ile czasu spędziłem na łapaniu go w najróżniejszy sposób, żeby zgubić zasięg, niestety nic. Już myślałem, że kiedy spadł mi na glebę będę miał powód do wieszania psów na Apple na forach, bo przecież szkło na czwórce podobno pęka od samego patrzenia na nie. Ku mojemu zdziwieniu nie znalazlem nawet ryski, bezsens. Jeżeli Apple nic nie zrobi ze swoim perfekcjonizmem, to wkrótce wszyscy znudzeni użytkownicy iPhona przesiądą się na Samsungi. Każdemu chcącemu wyrwać się z koszmaru posiadania nudnego, łatwego w obsłudze, poprostu działającego smartfona jakim jest iPhone, proponuję przesiadkę na SGS2 - będziecie zadowoleni!

#146 Ferzu

Ferzu
  • 10 postów

Napisano 03 lipca 2011 - 09:06

Z tych dwóch nic bym nie wybierał. Zbierz więcej pieniędzy na HTC HD2 i się ciesz. To jeden z najlepszych telefonów jakie wyszły.

#147 Wampirate

Wampirate
  • 76 postów

Napisano 03 lipca 2011 - 09:23

O czym ty mówisz? HD2 kosztuje ok. 1200zł (nówka) - jakie więcej pieniędzy? Jestem posiadaczem tego telefonu i nie powiedziałbym, że to jeden z najlepszych telefonów jakie wyszły. Ten telefon ma problemy z płytą główną - resetuje się sam, nie włącza, zacina. Większość modeli ma ten problem. Po wymianie, po jakimś czasie znowu się to dzieje(wymieniłem w listopadzie'10 i teraz znowu muszę oddać do serwisu). Dodatkowo, jego natywnym systemem operacyjnym jest Windows Mobile 6.5 - który już nie jest kontynuowany, aplikacji jest mało - można wgrać androida ale są z nim problemy, już lepiej kupić jakiś inny telefon z natywnym androidem Co do tematu, to nie opłaca się kupować samsunga, bo strasznie szybko spada na wartości. Już zaraz wychodzi Galaxy S2 Plus

#148 blade827

blade827
  • 57 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 03 lipca 2011 - 09:47

Mirko swietne podsumowanie esencja wszystkiego co zwiazane z iP4 brawo

#149 miko083

miko083
  • 130 postów

Napisano 03 lipca 2011 - 14:00

Ale na Maca jest Kies mini, nie ma tylu funkcji co wersja na PC, ale do synchronizacji kilku rzeczy wystarczy. Kies Mini
Swoją drogą też planuje przesiadkę z iPhone 3GS na SGS II.

#150 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 03 lipca 2011 - 14:23

IPhone jest nudny. Nic tu się nie dzieje, wszystko poprostu działa, nie ma się czym ekscytować, grzebać, naprawiać, rootować. Zero dreszczyku emocji. Zostawiasz iPhona na noc, wiesz że przez 10 godzin zejdzie Ci jakieś 1-2% baterii, nie to co w SGS2. Ostatnio ekscytuję się, (niestety tylko biernie) na forum Androida wątkiem drenowania baterii. Niesamowite jest to ile czasu ludzie są w stanie opowiadać, szukać i dochodzić co żre im w Samsungu baterię. Ale tu przynajmniej coś się dzieje, ile można mieć potem frajdy z rozwiązanego problemu czy znalezienia nowego. A to drenowanie baterii, a to wypalona na ekranie żółta ramka - zawsze coś się dzieje. A co u iPhona - nuda. Ile czasu spędziłem na łapaniu go w najróżniejszy sposób, żeby zgubić zasięg, niestety nic. Już myślałem, że kiedy spadł mi na glebę będę miał powód do wieszania psów na Apple na forach, bo przecież szkło na czwórce podobno pęka od samego patrzenia na nie. Ku mojemu zdziwieniu nie znalazlem nawet ryski, bezsens. Jeżeli Apple nic nie zrobi ze swoim perfekcjonizmem, to wkrótce wszyscy znudzeni użytkownicy iPhona przesiądą się na Samsungi. Każdemu chcącemu wyrwać się z koszmaru posiadania nudnego, łatwego w obsłudze, poprostu działającego smartfona jakim jest iPhone, proponuję przesiadkę na SGS2 - będziecie zadowoleni!

Pamiętaj,że nikt Ci nie każe zostawać przy iPhone,a tym bardziej nikt Ciebie tutaj nie będzie zatrzymywał jeżeli Ci tak Apple nie pasuje.
Miałeś kiedyś JB?
Zepsułeś kiedyś iPhone'a i później go naprawiałeś? (chodzi mi o soft)
Bo coś mi się nie wydaje.
Tutaj jest multum kombinacji po JB.
Piszę na swoim przykładzie i wielu innych użytkowników tego forum.
Najpierw zapoznaj się w temacie,a później wydawaj opinie typu "iPhone jest nudy".
Nawet Twój sposób użytkowania telefonu nie jest normalny.
Narzekać na telefon który nie chce się zepsuć:D
Chyba przesiadka na awaryjnego SGSII nie będzie doba dla ludzi którzy chcą mieć mało awaryjny telefon.
I tyle ode mnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych