Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Please log in to reply
1323 replies to this topic

#451 kris89

kris89
  • 202 posts
  • SkądRzeszów

Posted 15 July 2011 - 17:22

@Iro: ja mam calkiem odmienne wrazenia i bardzo zaluje ze sprzedalem iphona4. Wybor padl na HTC Sensation. O ile sprzetowo jest bardzo dobrze to "intuicyjnosc" to ostatnie slowo ktorym mozna okreslic ten telefon. Od pierwszego kontaktu z iphonem wszystko bylo w miare oczywiste i latwe do domyslenia sie. Tutaj najwazniejsze opcje sa zchowane nie wiadomo gdzie a wogole niepotrzebne pod reka. Czekam na iphone 5 w sierpniu ;)

#452 jdus

jdus
  • 475 posts
  • SkądKraków

Posted 16 July 2011 - 08:40

Wczoraj będąc w galerii krakowskiej natknąłem się na stoisko Samsunga. Podszedłem pod Galaxy S II wziąłem do ręki i... no właśnie. Duże a takie lekkie. Jeśli komuś to odpowiada to okej, dla mnie jest to zbyt mała waga biorąc pod uwagę wielkość telefonu. Nie czuje się pewnie trzymając go. Druga kwestia to jakość wykonania. Trzeba przyznać, że designerzy Samsunga dali ciała na całej lini. Plastic fantastik, nie nie nie. Urządzenie ma działać, ale i wyglądać. A tutaj? Ble

#453 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 16 July 2011 - 10:08

...Duże a takie lekkie...

Rozumiem, że zanim wielki Stefan nie powie, że "zmniejszyliśmy wagę i powiększyliśmy ekran", to trzeba u konkurencji uznawać to za wadę. ;)
Co do plastiku Samsunga, to z pewnością jest trwalszy od spodniego szkła iP4, a dzięki chropowatości, nie wyślizguje się z dłoni, jak produkt Apple.

#454 jdus

jdus
  • 475 posts
  • SkądKraków

Posted 16 July 2011 - 10:22

czekaj tylko pomodle się do Stefana. Nie czuje pewności kiedy trzymam coś tak lekkiego a na dodatek drogiego. Jak czujesz komfort to świetnie dla Ciebie a niestety nie dla mnie.

#455 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 16 July 2011 - 11:23

Rozumiem, że zanim wielki Stefan nie powie, że "zmniejszyliśmy wagę i powiększyliśmy ekran", to trzeba u konkurencji uznawać to za wadę. ;)

Nie, aż Kyung Tae Bae lub Yoon-Woo Lee powie ze im większe tym bardziej cool.

A, zapomniałem na koniec postawić ;)

#456 Mikey124

Mikey124
  • 550 posts

Posted 16 July 2011 - 11:54

Co do plastiku Samsunga, to z pewnością jest trwalszy od spodniego szkła iP4, a dzięki chropowatości, nie wyślizguje się z dłoni, jak produkt Apple.

Kurczę, mam iPhone'a 4 od prawie roku i jak na złość nigdy mi się nie wyślizgnął z ręki. Noszę go cały czas bez żadnych case'ów czy etui (może na kilka dni do testów) i jedyna większa rysa/niedoskonałość spowodowana jest tym, że podrzucałem telefon i spadł na kamienie.
Ja Ci z kolei powiem, że SGS2 jest taki duży, że nie mogę go objąć dłonią przez co mi wylatuje z ręki (bazinga!).
A i nie dalej jak wczoraj przeczytałem tekst wielkiego fana Andorida, który pisał tam, że telefony które swoje ważą sprawiają lepsze wrażenie podczas trzymania urządzenia. Lekkie i cienkie telefony wybierają głównie kobiety... ups ;)

#457 Wielki.Brat

Wielki.Brat
  • 71 posts

Posted 16 July 2011 - 11:57

Jak dla mnie jedna i podstawowa zaleta Apple dla której postanowiłem wybrać ich produkty to to że jedna firma robi telefon i oprogramowanie do niego i dlatego wszystko gra i nie zwiesza się jak u konkurencji. Google robi system Samsung daje fona i za 2 miech Google wypuści nowy android i powie że GSII nie dostanie update bo jest za słabe sprzętowo jak już działo się to w przeszłości. :)

#458 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 16 July 2011 - 13:00

Tak, tak. Pamiętam, jak to było z pierwszym iPhonem. :) Jak na razie S2 śmiga bezproblemowo. Jedyne co bym zmienił, to dałbym większą baterię. Ale to nie problem, bo dostać się do nie jest bardzo łatwo.

#459 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 16 July 2011 - 14:22

Świetny tekst pokazujący ile się trzeba kochać z tym telefonem, żeby JAKOŚ dotrwał do wieczora - w iPhone postępujemy w 100% odwrotnie, a baterii jeszcze zostanie.

Jak żyć z baterią w Androidzie na przykładzie Samsunga Galaxy SII

#460 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 16 July 2011 - 14:42

Super. Czyli wszystkie funkcje trzeba wyłączyć bo bateria nie pozwala... Pff. Na iPhonie zapuszczam pierdyliat funkcji, bajerów i trzyma 1.5 dnia z palcem w... :)

#461 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 16 July 2011 - 15:06

Super. Czyli wszystkie funkcje trzeba wyłączyć bo bateria nie pozwala... Pff. Na iPhonie zapuszczam pierdyliat funkcji, bajerów i trzyma 1.5 dnia z palcem w... :)

Dokładnie, chociaż na moje i tak nie wytrzyma, próbowałem takich metod i da to z 1h może - to razem będziemy mieli ~3-4h w użyciu :-D w iPhone 4, przy wszystkim włączonym i jasność na max - 10h w użyciu. Najbardziej rozwalił mnie punk o jasności - co to za fun z tego niby super ekranu, jak g... go widać wtedy :-D

#462 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 July 2011 - 15:10

Dołączona grafika

#463 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 16 July 2011 - 15:11

Mnie osobiście to co czytam na forum Androida kompletnie wyleczyło z pewnego początkowego zainteresowania nowym Samsungiem. A przecież tych problemów nie wymyślają żadni hejterzy, tylko sami użytkownicy smartfona, trudno więc ich posądzać o negatywny stosunek do produktu. Niektóre z topowych tematów z tego forum: - Gry i programy które nie działają na SGSII, - Chromowana ramka - wymiana?, - Bateria w nowym SGS2 (to jest absolutny hicior, ponad 670 wpisów o drenażu baterii - lektura obowiązkowa), - SGSII, gorący w tylnej górnej części - Wypalanie ekranu w obszarze belki, - Żółta poświata na ekranie, - Przycisk Home i plastik u Sgs II, - Lakierowana obudowa SGS II, - Rwie ekran w trakcie przesuwania

#464 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 16 July 2011 - 15:12

Kto to widział wyłączyć wszystkie funkcje, opcje w smartphonie które czynią go smartphone'm?! Skoro ludziom zależny na baterii to niech sobie kupią Nokie i chodzi tydzień. Głupota, kupować smartphone'a i wyłączyć wszystko z "przygaszeniem" ekranu włącznie... Parodia jakaś.

---------- Wpis dodano o 16:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:11 ----------

Homer ładny wynik ;)

#465 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 16 July 2011 - 15:14

@Homer:
Hahaha i to jeszcze 5 dni czuwania, SGS2 się wyłącza po 24h jak tylko leży i nic się z nim nie robi.

@abovePL:
Ja miałem max 11h w dwa dni, niestety od kiedy zwaliła się tajemna rzecz w moim iPhone działa w użyciu 5h ;-/ już niedługo 5, już niedługo 5...

#466 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 July 2011 - 15:15

Homer ładny wynik ;)

To zasługa iPad'a :D

#467 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 16 July 2011 - 15:18

"Franek mogę szybko wskoczyć na swoją skrzynkę mail? Nie, nie możesz. Dlaczego? Bo nie starczy mi baterii do końca wykładów..." "Kochanie weź sprawdź w telefonie na GPS gdzie jesteśmy bo nie mogę poradzić sobie z mapą. Nie mogę. Czemu? Bo nie starczy mi baterii..." "Maciek mogę zobaczyć ten zachwalany Super Amoled+ w Twoim telefonie? Pewnie! Maciek, ale czemu masz tak mocno przyciemniony wyświetlacz? Bo nie starczy mi baterii..."

#468 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 July 2011 - 15:22

Ja miałem max 11h w dwa dni, niestety od kiedy zwaliła się tajemna rzecz w moim iPhone działa w użyciu 5h ;-/ już niedługo 5, już niedługo 5...

To pozwolę sobe pochwalic się jeszcze raz:
(przy czym jasność na minimum była ustawiona i głównie działał iPod)
Dołączona grafika

#469 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 16 July 2011 - 15:23

Jaki jest sens porównywania rocznego iPhone 4 z jednordzeniowym procesorem i mniejszym wyświetlaczem do Galaxy S II telefonu który ma kilka miesięcy i ma dwurdzeniowy procesor i 4.3' wyświetlacz, bez sensu, wiadomo tu coś musi ciągnąć baterie, wsadzcie te bebechy do iP4 to zobaczycie jak się zmniejszy czas. A tak poza tym iP4 to świetny sprzęt ale SGS II również i to co wypisał Mirko791 to bzdety, wyczytał pierwsze lepsze posty na forum po czym powymieniał rzeczy które może jednej osobie się zdarzyły, mówię ogólnie, nie o baterii tylko rwaniach ekranów itp.

#470 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 16 July 2011 - 15:25

Miałem kiedyś jakiegoś samsunga z klawiaturą i pamiętam że te chromowane miejsca się wycierały i była straszna wiocha potem a nie telefon. Nie wierzę że dali to w topowym SGS2:D

#471 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 July 2011 - 15:29

Btw.
SUPER ACTIVE MARTIX ORGANIC LIGHT EMITTING DIODE PLUS

Spróbujcie to powiedzieć na jednym wdechu :D

---------- Wpis dodano o 16:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:27 ----------

Jaki jest sens porównywania rocznego iPhone 4 z jednordzeniowym procesorem i mniejszym wyświetlaczem do Galaxy S II telefonu który ma kilka miesięcy i ma dwurdzeniowy procesor i 4.3' wyświetlacz, bez sensu, wiadomo tu coś musi ciągnąć baterie, wsadzcie te bebechy do iP4 to zobaczycie jak się zmniejszy czas. A tak poza tym iP4 to świetny sprzęt ale SGS II również i to co wypisał Mirko791 to bzdety, wyczytał pierwsze lepsze posty na forum po czym powymieniał rzeczy które może jednej osobie się zdarzyły, mówię ogólnie, nie o baterii tylko rwaniach ekranów itp.

To nie jest wytłumaczenie - jak czekasz na wazny telefon z 5% baterii w połowie dnia to nic Ci te 2 rdzenie nie pomogą.

#472 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 16 July 2011 - 15:38

To nie jest wytłumaczenie - jak czekasz na wazny telefon z 5% baterii w połowie dnia to nic Ci te 2 rdzenie nie pomogą.

No jak? Szybciej ta osoba zadzwoni i szybciej się będzie rozmawiało:D

#473 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 16 July 2011 - 15:43

W sumie to bateria nie jest tak dużym problemem, można nosić nawet 2,3 zapasowe i co kilka godzin wymieniać. I niech użytkownicy iPhonów nie mówią, że nie zazdroszczą tego.

#474 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 July 2011 - 15:51

powiem - nie zazdroszczą :)

#475 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 July 2011 - 16:16

W sumie to bateria nie jest tak dużym problemem, można nosić nawet 2,3 zapasowe i co kilka godzin wymieniać. I niech użytkownicy iPhonów nie mówią, że nie zazdroszczą tego.

Żart?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users