Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1323 odpowiedzi w tym temacie

#476 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 lipca 2011 - 16:24

W sumie to bateria nie jest tak dużym problemem, można nosić nawet 2,3 zapasowe i co kilka godzin wymieniać. I niech użytkownicy iPhonów nie mówią, że nie zazdroszczą tego.

Buahahahaha

A jeszcze dodam coś, załóżmy, że jestem takim idiotą, że mam 3 baterie - wracam do domu o 22, chcę ładować.
Od 22 do 2 - pierwsza bateria
Od 2 do 6 - druga bateria
Od 6 do 8 (niestety trzeba wyjść już) - trzecia bateria

Czyli każdego dnia tracimy 0,5 baterii, czyli posiadanie więcej niż jednej to idiotyzm, bo niestety jakieś jełopy tak zrobiły szajsunga, że ładuje 4h baterię. (dłużej, niż działa).
Oczywiście można być jeszcze większym idiotą i kupić sobie 4 osobne ładowarki i robić to hurtem.

#477 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 16 lipca 2011 - 16:27

No my Homer możemy sobie z tego żartować, ale dla niektórych wymagających użytkowników SGS2, to może być smutna rzeczywistość. Wygląda na to, że z tą baterią u Samsunga problem polega na tym, że drenaż ma miejsce czasem również w przypadku gdy telefon leży i nic nie robi. Jeden klient pisał, że ma problem, bo cały dzień jest na spotkaniach biznesowych i nie ma jak w międzyczasie podładować Samsunga, w jego przypadku zostaje szybka wymiana baterii w krytycznym momencie.

#478 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 lipca 2011 - 16:31

No my Homer możemy sobie z tego żartować, ale dla niektórych wymagających użytkowników SGS2, to może być smutna rzeczywistość. Wygląda na to, że z tą baterią u Samsunga problem polega na tym, że drenaż ma miejsce czasem również w przypadku gdy telefon leży i nic nie robi. Jeden klient pisał, że ma problem, bo cały dzień jest na spotkaniach biznesowych i nie ma jak w międzyczasie podładować Samsunga, w jego przypadku zostaje szybka wymiana baterii w krytycznym momencie.

Krytyczny moment dla samsunga następuje kilka razy w ciągu dnia - weź sobie wyobraź poważnego człowieka biznesu latającego z woreczkiem baterii do szajsunga i co chwile je zmieniającego po kontach biura - parodia, tylko i wyłącznie.

Kolejny raz coś dodam, mianowicie, że ta super klapka po tygodniu otwierania pójdzie pewnie w diabły, więc:

- 4 baterie
- 4 ładowarki
- zestaw zapasowych klapek

I możemy uznać, że można wyjść z samsungiem z domu na dłużej niż 3h :-D

Jaki jest sens porównywania rocznego iPhone 4 z jednordzeniowym procesorem i mniejszym wyświetlaczem do Galaxy S II telefonu który ma kilka miesięcy i ma dwurdzeniowy procesor i 4.3' wyświetlacz, bez sensu, wiadomo tu coś musi ciągnąć baterie, wsadzcie te bebechy do iP4 to zobaczycie jak się zmniejszy czas. A tak poza tym iP4 to świetny sprzęt ale SGS II również i to co wypisał Mirko791 to bzdety, wyczytał pierwsze lepsze posty na forum po czym powymieniał rzeczy które może jednej osobie się zdarzyły, mówię ogólnie, nie o baterii tylko rwaniach ekranów itp.

Ależ proszę, za chwile będzie iP 5 i zobaczymy, czy Apple zniży się do poziomu działania telefonu przez 3h, bo jak dla mnie, to co najwyżej pokażą, że teraz działa 12h, na pewno nie mniej. Inaczej kompletnie by się skompromitowali z tym.
No i co, ze 4,3"? Przecież to jest super mega genialnie oszczędny smoled, przecież on prawie prądu nie bierze... a no tak, jak jest cały czarny (wszystko w UI paskudne czarne, telefon dla wyznawców szatana dobry), a najlepiej wyłączony.

#479 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 16:36

‪갤럭시 S2 (Galaxy S II) - 배터리커버(Battery Cover)‬‏ - YouTube

Ta klapka wcale nie jest taka słaba na jaką wygląda.

Zobaczymy jak wyjdzie iPhone 4S/5 i jak będzie miał dual core i większy wyświetlacz ile wytrzyma, dopiero jak wyjdzię następca 4, bo teraz już się nie opłaca kupować przed premierą następnego, wtedy zmienię na jabłko.

#480 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 16:37

Krytyczny moment dla samsunga następuje kilka razy w ciągu dnia - weź sobie wyobraź poważnego człowieka biznesu latającego z woreczkiem baterii do szajsunga i co chwile je zmieniającego po kontach biura - parodia, tylko i wyłącznie.

Ech... jeszcze za czasów Centertela miałem wymianę baterii tak obcykaną, że jednym ruchem wypadała stara, a wkładałem nową nie przerywając rozmowy (stare Nokie i Benefony w Centku na to pozwalały). Da się żąglować kilkoma bateriami ;)

#481 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 lipca 2011 - 16:40

Ech... jeszcze za czasów Centertela miałem wymianę baterii tak obcykaną, że jednym ruchem wypadała stara, a wkładałem nową nie przerywając rozmowy (stare Nokie i Benefony w Centku na to pozwalały). Da się żąglować kilkoma bateriami ;)

Jak za tym tęsknisz, to kup sobie koniecznie SGS2 ;-)

#482 kaczy

kaczy
  • 307 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 16:51

W sumie to bateria nie jest tak dużym problemem, można nosić nawet 2,3 zapasowe i co kilka godzin wymieniać. I niech użytkownicy iPhonów nie mówią, że nie zazdroszczą tego.

W nowym Galaxy SIII będzie pewnie wbudowana dodatkowa bateria (wewnątrz telefonu) pozwalająca na zmianę akumulatorka przez użytkownika bez konieczności wyłączania smartfona ;)

#483 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 16 lipca 2011 - 17:09

hmm ja bym polecał zrobić patent na baterie o skrócie BIBOB (Battery in backpack on back) :D co wy na to?? :D

#484 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 16 lipca 2011 - 17:14

Dziwne to wszystko. Jeżeli chodzi o podzespoły obu telefonów to masa Android-fanów, teraz gdy mowa o jednej z największych wad czyli baterii to cisza jak makiem zasiał i nikt oprócz iPhone-fanów się nie udziela ;) Wstyd i żal panowie nieprawdaż? Dać 2 tysiące za telefon co wytrzymuje góra 5 godzin. Sam bym się pochlastał.

#485 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 17:41

To dziwne bo mi 1-2 dni wytrzymuje i jakoś nie pluję się jak Wy iPhonowcy :D

#486 a11

a11
  • 511 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 17:49

‪갤럭시 S2 (Galaxy S II) - 배터리커버(Battery Cover)‬‏ - YouTube

Ta klapka wcale nie jest taka słaba na jaką wygląda.

Zobaczymy jak wyjdzie iPhone 4S/5 i jak będzie miał dual core i większy wyświetlacz ile wytrzyma, dopiero jak wyjdzię następca 4, bo teraz już się nie opłaca kupować przed premierą następnego, wtedy zmienię na jabłko.

może mieć 16 rdzeniowy procesor i ekran 42 cale ale jak w chwili obecnej SGS2 trzyma na baterii 3h a ładuje się 4 to nie nazwał bym go telefonem komórkowym ;)

#487 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 16 lipca 2011 - 18:01

To dziwne bo mi 1-2 dni wytrzymuje i jakoś nie pluję się jak Wy iPhonowcy :D

Po zastosowaniu wcześniej przedstawionych tricków? Przy takich zabiegach iPhone wytrzymuje 365 dni ;)

#488 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 18:04

Po zastosowaniu wcześniej przedstawionych tricków? Przy takich zabiegach iPhone wytrzymuje 365 dni ;)

Nic z tych rzeczy, nie patrze na żadne tricki i udoskonalacze, używam jak codzień i koniec tego sporu między androidem a ios, bo to nie ma sensu, dziecinada.

#489 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 16 lipca 2011 - 18:22

Tu nie chodzi a żaden spór, tylko o doradzenie komuś kto założył temat i ma konkretny dylemat.

#490 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 lipca 2011 - 18:47

Odpowiedz na pytanie: iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II brzmi... iPhone 5!

#491 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 18:48

Bądź iPhone 4S, bo nie wiadomo co Stefan pokaże i czy w ogóle pokaże w tym roku ;P

#492 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 19:07

Tu nie chodzi a żaden spór, tylko o doradzenie komuś kto założył temat i ma konkretny dylemat.

Autor tematu pisał już tu wiele stron temu że wybrał iPhone'a:)

#493 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 lipca 2011 - 19:08

Albo i 4, bo też przebija SGS2, jedynie wymięka prędkością tu i tam, ale nie przesadzajmy też, to nie zamula jak 2G... W każdym razie na pewno nie polecam nikomu SGS2 bo to zabawka do domu, a nie telefon komórkowy.

#494 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 19:27

...W każdym razie na pewno nie polecam nikomu SGS2 bo to zabawka do domu, a nie telefon komórkowy.

W ogóle nie rozumiem o czym piszesz.
Mam ten telefon od 2 miesięcy i nie ma żadnych lagów. Wszystkie programy jakie chciałem działają bardzo sprawnie. Jako telefon sprawdza się tak samo dobrze, jak moje poprzednie Nokie. Nawet z baterii już nauczyłem się korzystać. Nigdy nie brakło mi "prądu w ciągu dnia. A jak tylko dzwonie, to 3 dni mi trzyma.
Fajnie, że jest szybki dostęp wyłączania Bluetooth, WiFi, danych pakietowych, GPS.
Może mamy jednak inne telefony. Albo ty masz jakąś niedoróbkę. ;)
ajFonom też się to zdarzało.

#495 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 19:33

Jak to jest z tą gwarancją Apple, bez problemowa jest w Polsce? Tzn słyszałem że przykładowo oddajesz telefon bo coś się zepsuło, a oni anulują ze względu że telefon zalany, a tak naprawdę nie było. Jak to jest?

#496 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 lipca 2011 - 19:36

Nawet z baterii już nauczyłem się korzystać. Nigdy nie brakło mi "prądu w ciągu dnia. A jak tylko dzwonie, to 3 dni mi trzyma.

Nokia 3310 jak sie tylko dzwoni trzyma tydzień.

---------- Wpis dodano o 20:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:35 ----------

A no i zapomniałem, nie trzeba uczyc sie korzystać z baterii ;)

---------- Wpis dodano o 20:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:35 ----------

Jak to jest z tą gwarancją Apple, bez problemowa jest w Polsce? Tzn słyszałem że przykładowo oddajesz telefon bo coś się zepsuło, a oni anulują ze względu że telefon zalany, a tak naprawdę nie było. Jak to jest?

Gwarancja niestety realizowana jest przez naszych rodaków a wiec bywa i tak.

#497 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 16 lipca 2011 - 19:47

Iphone ma czujniki wilgoci, więc jeżeli komuś się zaleje, to w serwisie to sprawdzą i wiadomo gwarancja tego nie obejmuje. Trzeba też uważać z nieautoryzowanymi akcesoriami. W pozostałych przypadkach, to chyba przy kazdej usterce dostaje się nowy aparat.

#498 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 lipca 2011 - 19:48

W ogóle nie rozumiem o czym piszesz.
Mam ten telefon od 2 miesięcy i nie ma żadnych lagów. Wszystkie programy jakie chciałem działają bardzo sprawnie. Jako telefon sprawdza się tak samo dobrze, jak moje poprzednie Nokie. Nawet z baterii już nauczyłem się korzystać. Nigdy nie brakło mi "prądu w ciągu dnia. A jak tylko dzwonie, to 3 dni mi trzyma.
Fajnie, że jest szybki dostęp wyłączania Bluetooth, WiFi, danych pakietowych, GPS.
Może mamy jednak inne telefony. Albo ty masz jakąś niedoróbkę. ;)
ajFonom też się to zdarzało.

A ja mam od miesiąca jakoś, wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią, że jest to właśnie SGS2. Jasne, programy działają sprawnie, nie mogę powiedzieć, że nie. www zapierdziela, nie powiem, z czytelnością i kolorami już gorzej na tym ekranie, ale pomińmy to.

I widzisz, tu następuje ten punkt, dla którego go odradzam, bo mi bateria działała do połowy dnia - używałem tyle i tak samo jak iPhone (przełożyłem główny mój numer), nie mam zamiaru się pie... kochać z tym, chcę jasność na max (z mniejszą też próbowałem), chcę włączone BT (słuchawkę włączam kilka razy dziennie i nie chce mi się ciągle on, off, on, off), WiFi tak samo, GPS tak samo - niech sam się wyłącza, danych po GSM tym bardziej (nawet próbowałem wyłączać H+, ale dużo nie dawało).
Tak, trzyma Ci 3 dni, to ciekawe bo mój leżąc i nic nie robiąc, ma tylko synchro z 1 kontem i kilka programów, które nie chodzą w tle nawet, zdycha po 24h leżenia. Twój model jest widać magiczny, zgłoś się na forum androida, bo tam jest chyba ileś dziesiąt stron narzekań na to, co Tobie działa.

Tak, ajfonom też, mój akurat się spierdzielił i przestał działać 10h... no ale życie, on się popsuł, a SGS2 jest taki OOTB...

#499 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 lipca 2011 - 19:52

Tak to wygląda na zachodzie w oficjalnych Apple Store - u nas ich nie ma, wiec sytuacja może odbiegać od opisanej przez Mirko791.

---------- Wpis dodano o 20:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:50 ----------

Tak, ajfonom też, mój akurat się spierdzielił i przestał działać 10h... no ale życie, on się popsuł, a SGS2 jest taki OOTB...

Należałoby wspomnieć o problemach iOS4 z baterią... na szczęscie problem ten został już rozwiązany.

#500 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 lipca 2011 - 19:59

Należałoby wspomnieć o problemach iOS4 z baterią... na szczęscie problem ten został już rozwiązany.

U mnie jest coś zwalone ze sprzętem, olałem to już, czekam na iP 5 bo tego nie mam jak wymienić. Chciało się zamówić tą denną niby-metalową nakładkę na tył i stracić gwarancję to się teraz ma.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych