Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Please log in to reply
1323 replies to this topic

#326 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 10 July 2011 - 11:08

Proszę Cie, nie porównuj tych zdjęć. Możemy kłócić się o wszystko w tych telefonach ale nie o zdjęcia ( odwzorowanie barw w świetle słonecznym, ilość szczegółów itp- kończyłem szkołę fotografii). Iphone uwielbiam ale zdjecia s II robi bez programów 10x lepsze

Ale to pokaż to! Co to za argument "zdjecia s II robi bez programów 10x lepsze"? Wrzuciłeś jakieś liście myśląc że iP4 nie ma autofokusa? Że nie można ustawić ostrości na listek/kwiatek/inną pierdołę? Że nie zrobi ostrego zdjęcia? Zrób zdjęć i pokaż tą mega jakość aparatu z SGS2.

kończyłem szkołę fotografii

To wrzuć link do swojego portfolio a nie do kwiatków i wtedy zobaczymy czy coś Ci ta szkoła dała:)

#327 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 July 2011 - 11:10

Z tego, co wiem, to jest to soft nieoficjalny (2.3.4), który wyciekł do sieci? Ale oczywiście cieszę się bardzo, że naprawiono ten karygodny błąd. Ja też uważam, że Andek ma większe możliwości niż ios, z chęcią bym się przesiadł, ale dopiero, jak wyjdzie on z wersji Beta, bo nie bawi mnie kombinowanie z jakimiś custom romami, przerabianymi przez kogoś, ciągłe procesu drenujące baterią i dość częste zawieszanie się softu + inne pomniejsze problemy. Przeszedł to jakieś 4 lata temu z ip pierwszej gen. i nie było to zbyt miłe doświadczenie. Plus to to, że podszkoliłem swoje umiejętności informatyczne. Co do aparatu - mam Canona 50d + dwa kit obiektywy i ich jakość mnie nie do końca zadowala, więc jakość zdjęć z telefonu pozostawię bez komentarza. Choć, jak pisałem, taki Hipstamatic jest super. Ale tu nie chodzi o jakość fot.

#328 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 10 July 2011 - 11:11

Gdybyś był na bieżąco to doczytałbyś się że wyszedł fw 2.3.4 ktory eliminuje różową plamę

Ta, "wyszedł" nie zmyslaj. Customowe romy to to samo albo i gorzej co JB.

Na 2.3.4 ma wyjść SGS2 Plus co tylko potwierdza jak samsung leje ciepłym moczem na byłych klientów.

#329 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 July 2011 - 16:02

Czy te informacje sa pewnr ze wychodzi sg2 plus?

#330 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 10 July 2011 - 16:20

Aparat w telefonie ma znaczenie typowo użytkowe, nie profesjonalne. W takim przypadku najbardziej liczy się to np. jak szybko i sprawnie mogę zrobić i wrzucić fotkę do neta, a potem wrócić do innych rzeczy na smartfonie. Fakt, że iPhone 4 jest najpopularniejszym aparatem fotograficznym na flickerze mówi samo za siebie. Co do jakości, to iPhone 4 ma najlepszy aparat ze wszystkich smartfonow z matrycą do 5mpix. Mam dziwne wrażenie, że piątka będzie miała najlepszy aparat wśród 8mpix-elowych komórek.

#331 Wojt84

Wojt84
  • 49 posts
  • SkądGdynia

Posted 10 July 2011 - 19:26

Ta, "wyszedł" nie zmyslaj. Customowe romy to to samo albo i gorzej co JB.

Na 2.3.4 ma wyjść SGS2 Plus co tylko potwierdza jak samsung leje ciepłym moczem na byłych klientów.

[ROM] XXKG1 - android 2.3.4! - Forum Android.com.pl masz to czysty i customowy, wiec pomysl a nie mow ze zmyslam

a ze 2.3.4 na SGS2 Plus wyjdzie to pewnie wyjdzie ale juz wyszedł czysty 2.3.4 (niedługo na Kiesie ma być) wiec Ty nie zmyslaj jak nie masz pojecia Panie mądry Homerze a jak nie umiesz zrozumieć słowa "stockowy rom" to jeszcze duzo przed Tobą

i jeszcze z innych for

"Today we got our hands on a leaked android rom for the Galaxy S II.

Firmware version I9100XXKG1 is Android version 2.3.4
Yesterday we tweet already about the upcoming update!
And here it is Android 2.3.4 for the Samsung Galaxy S II.
SamFirmware got this firmware from a Samsung Firmware Insider.
He also told us that there is also XWKG1 version."

i nie jest napisane SGS II Plus Wiec Homer nie wprowadzaj ludzi w błąd

a 2 sprawa Homer ,nie zmyślaj o SGS II Plus bo takie cos o twoim nazewnictwie nie wyjdzie
Wychodzi Samsung Galaxy I9103 Galaxy Z co jest poprostu kolejnym Galaxy na wzór SGS II z procesorem tegra , gorszym aparatem foto i inna obudowa

#332 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 10 July 2011 - 22:09

1. Najpierw twierdzisz, ze wyszedł poczym zmieniasz zdanie, ze cyt. "niedługo na kiesie ma byc". Zdecyduj sie. 2. Jesli tak wyglada oficjalne (a oczywiście nie jest) instalowanie softu na samsungu jak w podanym linku, to juz widać ze nie jest to telefon dla normalnych ludzi. 3. Rozrozniam Galaxy Z od S2 Plus, ten drugi co prawda jest jak na razie plotka choć często powielana i od "starego" S2 ma różnic sie taktowaniem procesora (+200Mhz na rdzeń) i pracować właśnie na wspomnianym 2.3.4.

#333 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 10 July 2011 - 22:58

Czy te informacje sa pewnr ze wychodzi sg2 plus?

a 2 sprawa Homer ,nie zmyślaj o SGS II Plus bo takie cos o twoim nazewnictwie nie wyjdzie
Wychodzi Samsung Galaxy I9103 Galaxy Z co jest poprostu kolejnym Galaxy na wzór SGS II z procesorem tegra , gorszym aparatem foto i inna obudowa

http://komorkomania....przedsprzedarzy
http://komorkomania....rodukt-samsunga
Samsung Galaxy S II Plus?
http://android.com.p...dows-phone.html

http://pl.wikipedia....Modele_pokrewne

Narobią odmian, podobnie jak było z Galaxy S.

http://pl.wikipedia....y_S#Inne_wersje

#334 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 July 2011 - 23:11

Samsung Galaxy Z – tańszy brat Galaxy S II wkracza do Europy
Samsung Galaxy S II Plus?
Samsung Galaxy S II z Windows Phone?

Narobią odmian, podobnie jak z Galaxy S.

Bardz dziekuje jakos nie potrafilem sam znalezc.

Wracajac do ceny jak juz sie pojawi to wyliczenia kolegi juz moga pojsc w niepamiec. Sgs2 jeszcze wiecej straci.

#335 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 10 July 2011 - 23:31

Ah kolega Łukasz zawsze uczynny. Dzieki za poratowanie linkami, mi by sie nie chciało :P

#336 Wojt84

Wojt84
  • 49 posts
  • SkądGdynia

Posted 11 July 2011 - 18:20

tylko ten galaxy plus to nie wersja i9100 tylko i9001 - ulepszony I (z prockiem 1,4 500 mb ramu 5mpx Android 2.3.3 galaxiacz a nie II :) a z tych innych linkow to "Na razie nie wiadomo, czy urządzenie w ogóle należeć będzie do linii Galaxy, ale scenariusz ten wydaje się najbardziej prawdopodobny." wiec poczekamy zobaczymy z nazewnictwem SGS II plus :)

a z tego ze wyszedł FW to nie zmieniam zdania bo wyszedł , nie moja wina ze szybciej mozna go pobrac bo ktos z samsunga dał plame ;p

http://www.gsmarena....w-news-2872.php
i to jest czysty stockowy rom - czy chcesz czy nie to musisz sie z tym pogodzic
oczywiscie tez juz jest custom DarkyROM2 oparty na stockowym z linkow

tak samo jak gra bedzie w internecie przed premiera pare dni szybciej (call of duty , battlefieldy , duke nukem forever itd itp ) to tez mi powiesz ze nie bedzie to oficjalna gra ?

#337 tryt

tryt
  • 628 posts

Posted 11 July 2011 - 19:22

tylko ten galaxy plus to nie wersja i9100 tylko i9001

Dostałeś linki i nadal się przy swoim upierasz. Masz jeszcze jedną porcję: klik

a z tego ze wyszedł FW to nie zmieniam zdania bo wyszedł , nie moja wina ze szybciej mozna go pobrac bo ktos z samsunga dał plame ;p

Nikt nie dał plamy. Większość ROM-ów Samsunga krążących w sieci to celowe leaki (ludzie testują, Samsung łata bugi). Taką praktykę Samsung stosuje już od dawna. I w żadnym wypadku nie są to oficjalne wersje. Oficjalne wersje to takie, które dostępne są dla wszystkich, w oficjalnym kanale dystrybucji (tu: KIES).
Rozumując Twoim tokiem myślenia można by powiedzieć, że iOS 5 wydany został z chwilą udostępnienia pierwszej bety, co oczywiście jest bzdurą.

tak samo jak gra bedzie w internecie przed premiera pare dni szybciej (call of duty , battlefieldy , duke nukem forever itd itp ) to tez mi powiesz ze nie bedzie to oficjalna gra ?

Jeśli nie będzie dostępna w oficjalnej dystrybucji, to nie.

#338 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 11 July 2011 - 19:53

Ale ja poprzez oficjalny update rozumiem KIES - dopóki tam sie nie pojawi to soft nie uznaje za wydany. W związku z czym "leaki" niech sobie krążą - najwaznijesza rzecz to ze po jego wgraniu traci sie gwarancje (dobrze mówię?). To co to za oficjalny update ?! :P Wyjdzie to wyjdzie - jak pojawi sie na KIES to będzie można mówić o tym, ze SGS2 dostał update do 2.3.4. Galaxy S Plus to jeszcze inny telefon, ja mam caly czas na myśli Galaxy S2 Plus. Juz Cię koledzy wyżej obsypali linkami ;)

#339 Wojt84

Wojt84
  • 49 posts
  • SkądGdynia

Posted 11 July 2011 - 20:22

oj tam z tym ze na kiesie nie ma :P stock rom to stock a nie custom :) za softa Ci tam gwarancji nie uwalą, chyba ze na buca trafisz ;p a wiem bo sam w serwisie autoryzowanym pracuje a te obsypania linkami przez kolegów to tak jak iphone 6 , SGS 3 , motorola droid 4 itd nawet zdjecia nie ma i jak w jednym z linków pisało"Na razie nie wiadomo, czy urządzenie w ogóle należeć będzie do linii Galaxy, ale scenariusz ten wydaje się najbardziej prawdopodobny." :) A jak Ktos znajdzie mi foto SGS II na wp7 to od razu mowie launcher 7 + Z player ;p

#340 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 11 July 2011 - 21:58

Em... Witam :D Nie wiem, czy o tym już było, ale na androidowskim forum w temacie Galaxy S II 95% użytkowników skarżyło się na przegrzewanie się procesora. Niektórym po włączeniu samego odtwarzacza muzyki grzał w kieszeni a innym np. podczas przeglądania internetu tak się nagrzewał, że jak w trakcie telefon zadzwonił to nie można go było trzymać tuż przy uchu. Niektórym przez to pojawiały się przebarwienia na ekranie. Tyle w temacie.

#341 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 11 July 2011 - 23:05

Em... Witam :D Nie wiem, czy o tym już było, ale na androidowskim forum w temacie Galaxy S II 95% użytkowników skarżyło się na przegrzewanie się procesora. Niektórym po włączeniu samego odtwarzacza muzyki grzał w kieszeni a innym np. podczas przeglądania internetu tak się nagrzewał, że jak w trakcie telefon zadzwonił to nie można go było trzymać tuż przy uchu. Niektórym przez to pojawiały się przebarwienia na ekranie. Tyle w temacie.

A pamietasz jak na początku w sieci krążyło mnóstwo historii i zdjeć przypalonych białych 3GS'ów? :P Zapewne kwestia softu... pytanie czy 2.3.4 to usuwa.

#342 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 July 2011 - 23:12

I ciekawe czy 2.3.4 bedzie ostatnim wspieranym softem dla sgs2. Czy pozniej trzeba bedzie kombinowac. Wydaje mi sie ze jedna poprawka to za malo.

#343 zabiel

zabiel
  • 357 posts
  • SkądEdinburgh / Żory

Posted 11 July 2011 - 23:27

Ja wlasnie mam dylemat co do tego Samsunga. Obecnie mam iP 4 32 GB ale niestety jest w naprawie co mnie mocno wkurzylo. Wczesniej nie mialem problemu z iPkiem a teraz jest jakis problem z bateria/ladowaniem. Jutro chce isc kupic Samunga i jak sie naprawi iPhone 4 to chce go sprzedac. Pytanie czy to dobry krok? Dodam ze mialem kazdego iPhone`a jaki byl i zawsze bylem/jestem fanem Appla

#344 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 July 2011 - 23:33

34 strony dyskusji polecam przeczytac. Pamietaj rowniez ze porownujemy roczny telefon do nowego. Zastanow sie na ile chcesz telefon kupic aby nie bylo problemu z aktualizacja ( moze aby miec nowy soft bedziesz musial kupic nowy telefon) . Nie lepiej poczekac na ip 5 ?

#345 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 11 July 2011 - 23:35

To przegrzewanie to pewnie problem aplikacji niedostosowanych do dwurdzeniowego procesora...

#346 zabiel

zabiel
  • 357 posts
  • SkądEdinburgh / Żory

Posted 11 July 2011 - 23:36

I tak konczy mi sie kontrakt w grudniu wiec pewnie bede przedluzal a jak bedzie iPek 5 zdecydowanie lepszy to i tak zmienie :)

#347 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 11 July 2011 - 23:36

Spróbować zawsze można, ale pamietaj że potem jak bedziesz chciał wrócić do iPhone (np. 5) bedziesz musiał sporo dołożyć.

#348 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 July 2011 - 23:39

Zabiel abys nie byl zawiedziony pojdz najpierw na stoiska samsunga i sie " pobaw" chwile tym telefonem. Po ip mozesz miec wrazenie ze jest mocno ospaly. Najlepiej przetestowac wczesniej aby potem nie zalowac.

#349 zabiel

zabiel
  • 357 posts
  • SkądEdinburgh / Żory

Posted 11 July 2011 - 23:39

Zawsze jak bierze sie tel na abo to i tak trzeba zaplacic wiec zadnej doplaty w tym nie widze. EDIT: Co do Samsunga to moja laska ma go od wczoraj i dlatego tak wpadl mi do gustu, bo wczesniej nawet nie bralem pod uwage innego tel jak iPhone

#350 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 July 2011 - 23:40

Zabiel abys nie byl zawiedziony pojdz najpierw na stoiska samsunga ( a teraz ich nigdzie nie brakuje :) )i sie " pobaw" chwile tym telefonem. Po ip mozesz miec wrazenie g2 ze jest mocno ospaly. Najlepiej przetestowac wczesniej aby potem nie zalowac.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users