Czy warto kupić iPad
Napisano 05 grudnia 2010 - 21:58
Napisano 06 grudnia 2010 - 08:56
Napisano 06 grudnia 2010 - 17:58
Napisano 06 grudnia 2010 - 19:02

Napisano 06 grudnia 2010 - 19:13
Napisano 06 grudnia 2010 - 21:09
Napisano 06 grudnia 2010 - 21:48
Napisano 07 grudnia 2010 - 08:38
Co do pojemności 16GB, dla mnie jest ona w zupełności wystarczająca. iPad służy mi przede wszystkim jako przeglądarka internetowa, foto ramka z ulubionymi zdjęciami (by choć na chwilę odprężyć się w pracy) i odtwarzacz filmów - głównie seriali w drodze do pracy i do domu. :smile: Jeden odcinek serialu zajmuje ok 350 do 500 MB, w zalezności od jakości, długości odcinka itd., co pozwala zapisać w pamięci urządzenia co najmniej kilka odcinków, które wystarczają na parę dni.
Zresztą i tak codziennie synchronizuję swoje przenośne urządzenia z MBP, na bieżąco dostosowując ich zawartość do aktualnych potrzeb, więc szkoda byłoby mi dopłacać za dodatkową pamięć w wersji 32/64GB.:wink:
Tak czy siak, iPada polecam - ale tylko po analizie swoich potrzeb i oczekiwań w stosunku do tego urządzenia.
Napisano 07 grudnia 2010 - 11:27
Napisano 19 grudnia 2010 - 23:13
Napisano 20 grudnia 2010 - 00:09
witam
obecnie posiadam netbooka samsunga nc10, myślę nad zamianą go na właśnie ipada... tak więc ipad w moim przypadku ma zastąpić komputer - netbooka, dodatkowo w dużej mierze ma służyć jako domowy odtwarzacz muzyki, tak więc krótkie pytanie - podoła zadaniu ? czy zostać z netbookiem i ipodem ?
pytanie z innej beczki - czy jest gg na ipada? i czy bardzo odczuwalny jest brak flasha ?
Sa komunikatory obsługujące gg, brak flasha jak dla mnie jest kompletnie nieodczuwalny, co więcej nawet na komputerze mam zablokowanego flasha, bo i po co mi to.
Tylko pamiętaj że sam iPad nie wystarczy, komputer musisz mieć. Samo pierwsze uruchomienie iPada wymaga komputera. A potem aktualizacja, wrzucanie muzyki, filmów itd. iPad jest dodatkiem do komputera i go nie zastąpi.
O
Napisano 20 grudnia 2010 - 00:12
W pełni nie zastąpi. I tak będzie ci potrzebny komputer do synchronizacji iPada. Bez tago ani ruszipad w moim przypadku ma zastąpić komputer - netbooka

Napisano 20 grudnia 2010 - 00:23
Napisano 20 grudnia 2010 - 17:59
Napisano 20 grudnia 2010 - 18:59

Napisano 20 grudnia 2010 - 19:39
Są 3 możliwości:
Phone 4- wszystko w jednym, wszędzie nosisz ze sobą i nie potrzebujesz do tego dodatkowego plecaka.
cena 1600-3000zł
iPod touch 4- uboższa wersja iphona tzn bez telefonu, gps, slabszy wyswietlacz i kamerka. Dodatkowo nosisz jakiś telefonik ze sobą- ale za to sam ipod touch jest najmniejszy i najlższejszy choć ekran zostaje taki sam jak iphone 3,5". Rozwiązanie dla umiarkowanych i nie lubiących wydawać za dużo (np. ja) Sam ipod wydaje mi się najbardziej "sexy" ;D
cena 900-1500
iPad- wielki iPod

cena 1600-3000zł
Tyle ode mnie.
Kolorki - zwłaszcza czerwony, zostaw MODom.
Napisano 21 grudnia 2010 - 11:56

Napisano 21 grudnia 2010 - 13:06
Na chwilę obecną kupowanie iPada jest niedorzecznością z dwóch powodów
- zbliża się iPad2, więc nawet jak już chcecie brać 1 to poczekajcie po premierze 2 sprzedawcy zaczną wyprzedawać starą generację i ceny polecą mocno w dół
- warto poczekać na iPad2, to już naprawdę niedługo, bo za te samą kasę kupicie nowsze i lepsze urządzenie z większą ilością funkcji
Teraz iPada kupują tylko nieświadomi, niezorientowani, albo nadgorliwcy. Wszyscy inni grzecznie czekają na to co pokaże najbliższa przyszłość
Nie widziałem powodu dla którego miałbym czekać jeszcze z 4 miesiące na zakup iPada2. Przez ten czas też trzeba z czegoś korzystać a w moim przypadku było to konieczne. Dla mnie to tak jak stwierdzić, że nie kupie chleba bo za tydzień dostępny będzie smaczniejszy. Jeśli komuś iPad nie jest potrzebny i traktuje go jak np przeglądarkę internetową która umili czas, jakiś dodatek, może warto zaczekać. Choć nie wiadomo dokładnie co wniesie nowy model (może tylko drobne poprawki) i nie sądzę, że nagle stwierdzę, iż iPad 1G to g* i nie będę szczęśliwy z posiadania go. Dokładnie przemyślałem zakup iPada i jestem zadowolony z jego cech. Jedyne co chciałbym dodatkowo to slot SD, na mnóstwo muzy - mam wersję 16GB bo kasy brak i wg mnie różnice cenowe za większe pojemności są spore (szczególnie w PL realiach), ale tego podejrzewam nie zobaczymy w 2G, bynajmniej nie do tego celu.
Zastanawiam się co będzie jeśli apple zacznie aktualizować produkty jeszcze częściej np co 8 miechów.. mój iPad przestanie działać ;(

Napisano 21 grudnia 2010 - 13:50
Napisano 21 grudnia 2010 - 14:10
Jeśli nie chcesz czekać na nową generację, tylko brać 1 to i tak teraz się nie opłaca, bo po premierze 2 ceny 1 bardzo spadną, więc kupując teraz przepłacisz, ale to twoja sprawaNie widziałem powodu dla którego miałbym czekać jeszcze z 4 miesiące na zakup iPada2. Przez ten czas też trzeba z czegoś korzystać a w moim przypadku było to konieczne. Dla mnie to tak jak stwierdzić, że nie kupie chleba bo za tydzień dostępny będzie smaczniejszy. Jeśli komuś iPad nie jest potrzebny i traktuje go jak np przeglądarkę internetową która umili czas, jakiś dodatek, może warto zaczekać. Choć nie wiadomo dokładnie co wniesie nowy model (może tylko drobne poprawki) i nie sądzę, że nagle stwierdzę, iż iPad 1G to g* i nie będę szczęśliwy z posiadania go. Dokładnie przemyślałem zakup iPada i jestem zadowolony z jego cech. Jedyne co chciałbym dodatkowo to slot SD, na mnóstwo muzy - mam wersję 16GB bo kasy brak i wg mnie różnice cenowe za większe pojemności są spore (szczególnie w PL realiach), ale tego podejrzewam nie zobaczymy w 2G, bynajmniej nie do tego celu.
Zastanawiam się co będzie jeśli apple zacznie aktualizować produkty jeszcze częściej np co 8 miechów.. mój iPad przestanie działać ;(

@grzes_l
tak tak, wiem, że masz z logiką nie po kolei i potrafisz tylko ad personam, co właśnie potwierdzasz po raz n-ty...
Napisano 21 grudnia 2010 - 14:41
Na chwilę obecną kupowanie iPada jest niedorzecznością z dwóch powodów
- zbliża się iPad2, więc nawet jak już chcecie brać 1 to poczekajcie po premierze 2 sprzedawcy zaczną wyprzedawać starą generację i ceny polecą mocno w dół
- warto poczekać na iPad2, to już naprawdę niedługo, bo za te samą kasę kupicie nowsze i lepsze urządzenie z większą ilością funkcji
Teraz iPada kupują tylko nieświadomi, niezorientowani, albo nadgorliwcy. Wszyscy inni grzecznie czekają na to co pokaże najbliższa przyszłość
Po co piszesz takie "niedorzecznosci"?
Znasz tych wszystkich? Moich ośmiu znajomych zakupilo sobie na święta własnie iPada, pomimo, ze kazdy dzwonił do mnie i pytał co i jak? Kazdego informowalem, ze istnieje duże prawdopodobieństwo (a nie pewność!!!!), ze wyjdzie iPad 2 w ciagu 4 miesięcy, jednak nie wiadomo jak z dostepnoscia w US, a tym bardziej w Polsce.
Napisano 21 grudnia 2010 - 14:42
Napisano 21 grudnia 2010 - 14:51
Napisano 21 grudnia 2010 - 14:54
To moje zdanie i mam do niego prawo, czy Ci się to podoba, czy nie. Na chwilę obecną kiedy najprawdopodobniej za 2-3tyg będzie keynote z prezentacją iPada2 nie ma wg mnie sensu kupować 1, a nawet jak ktoś chce to teraz i tak nie ma sensu ze względu na to, że po 2 ceny 1 spadnie ostro w dół. Oczywiście są tacy co będą kupować na święta pod choinkę, ale powinni mieć na uwadze, że w tej chwili mocno przepłacają.Po co piszesz takie "niedorzecznosci"?
ps: to, że myślisz inaczej jeszcze nie powinno oznaczać zaraz ataku na inne osoby z tego powodu. Jest to bardzo niskie, że tak postępujesz i powoli odbiera mi to ochotę do polemiki z kimś takim
Napisano 21 grudnia 2010 - 15:00
To moje zdanie i mam do niego prawo, czy Ci się to podoba, czy nie. Na chwilę obecną kiedy najprawdopodobniej za 2-3tyg będzie keynote z prezentacją iPada2 nie ma wg mnie sensu kupować 1, a nawet jak ktoś chce to teraz i tak nie ma sensu ze względu na to, że po 2 ceny 1 spadnie ostro w dół. Oczywiście są tacy co będą kupować na święta pod choinkę, ale powinni mieć na uwadze, że w tej chwili mocno przepłacają.
ps: to, że myślisz inaczej jeszcze nie powinno oznaczać zaraz ataku na inne osoby z tego powodu. Jest to bardzo niskie, że tak postępujesz i powoli odbiera mi to ochotę do polemiki z kimś takim
Przeczytaj to co napisałeś we wcześniejszym poście, co daje Tobie prawo do nazywanie moich kolegów nieswiadomymi, niezorientowanymi? Raczej na odwrót oni są bardzo świadomi swoich potrzeb.
W żaden sposob nie zaatakowalem, żadne z moich słów nie jest atakiem.
Prosze Ciebie wytłumacz mi co to znaczy "logiczne fakty"?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych