Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy warto kupić iPad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
420 odpowiedzi w tym temacie

#101 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 17:51

Ja na twoim miejscu, gdybym się nie spieszył to kupiłbym " iPada 2 ".

#102 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 17:54

A skad wiesz co bedzie miał, jak wyglądał i ile kosztował, i za ile bedzie dostepny w Polsce, i kiedy. Jak bedzie dostępności w US (na swojego czekałem pnad trzy tygodnie). Lepiej wrobel w garści niz golab na dachu.

#103 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:01

Popieram. Ci co dają argument o późnej dostępności w Polsce nie wiem na co czekają... I tak większość tych co chciała kupić zaopatrzyła się wersjami zachodnimi. Zresztą iPad2 będzie miał już natywnie od początku polską lokalizację, więc nie będzie już takiego czekania jak z 1. Poza tym biorąc pod uwagę argument nie tylko dostępności, ale też ceny to i tak u nas się nie opłaci. Allegro nie boli, jest tam co najmniej kilku sprawdzonych i rzetelnych sprzedawców, którzy sprowadzają z US.

#104 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:06

Podkreślam: Moim Skromnym Zdaniem, mimo to poczekałbym i prawdopodobnie kupiłbym nowego iPada. " A skad wiesz co bedzie miał " - Wydaje mi się, że nie będzie gorszy od swojego poprzednika pod względem specyfikacji. " jak wyglądał " - Myślę, żę nie będzie odbiegał aż tak znaczącą od poprzednika- a myślisz, że będzie okrągły :) heh. " Ile kosztował " - Wątpie, żeby była to jakaś cena kosmos. " Za ile dostępny w Polsce " - A czy to aż tak bardzo istotne ? Można kupić np. na ebay'u. Ja jestem trochę dziwnego przekonania : Jeżeli kupisz sprzęt np. iPad'a 1. generacji, a kupisz go gdy będzie w sprzedarzy iPad 2 gen. to iPad 1. gen. jest już wtedy złom. I mimo wszystko poczekałbym i kupiłbym iPada 2. ( Oczywiście dopiero po " Zbadaniu gruntu " ( czytaj pierwszych recenzji sprzętu ). Pozdrawiam.

#105 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:16

Popieram. Ci co dają argument o późnej dostępności w Polsce nie wiem na co czekają... I tak większość tych co chciała kupić zaopatrzyła się wersjami zachodnimi. Zresztą iPad2 będzie miał już natywnie od początku polską lokalizację, więc nie będzie już takiego czekania jak z 1. Poza tym biorąc pod uwagę argument nie tylko dostępności, ale też ceny to i tak u nas się nie opłaci. Allegro nie boli, jest tam co najmniej kilku sprawdzonych i rzetelnych sprzedawców, którzy sprowadzają z US.

To czekaj, lepiej na trójkę, bo zanim sie zdecydujesz na iPada bedzie juz trójka. Skad wiesz, ze wiekszosc? Ja jestem pewien, ze wiecej iPadow sprzedało sie po oficjalnej premierze ńiz przed. Masz dowody, ze jest inaczej? Po raz kolejny, Twoja szklana kula? Trzecie oko? Dawaj porozmawiajmy merytorycznie na fakty. Poprosze na dowód, ze wiekszosc zaopatrzyla sie w "zachodnie" wersje. A Nasz są inne??

---------- Wpis dodano o 18:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:14 ----------

Podkreślam: Moim Skromnym Zdaniem, mimo to poczekałbym i prawdopodobnie kupiłbym nowego iPada.
" A skad wiesz co bedzie miał " - Wydaje mi się, że nie będzie gorszy od swojego poprzednika pod względem specyfikacji.
" jak wyglądał " - Myślę, żę nie będzie odbiegał aż tak znaczącą od poprzednika- a myślisz, że będzie okrągły :) heh.
" Ile kosztował " - Wątpie, żeby była to jakaś cena kosmos.
" Za ile dostępny w Polsce " - A czy to aż tak bardzo istotne ? Można kupić np. na ebay'u.

Ja jestem trochę dziwnego przekonania : Jeżeli kupisz sprzęt np. iPad'a 1. generacji, a kupisz go gdy będzie w sprzedarzy iPad 2 gen. to iPad 1. gen. jest już wtedy złom. I mimo wszystko poczekałbym i kupiłbym iPada 2. ( Oczywiście dopiero po " Zbadaniu gruntu " ( czytaj pierwszych recenzji sprzętu ).

Pozdrawiam.

Kupiłem iPhone 3G tydzień przed premiera 3Gs, dlaczego, bo miałem taka potrzebe ;) jedni kupuja dla kaprysu, by byc cool, na topie inni dla zaspokojenia swoich potrzeb. Osobiscie rowniez czekam na iPada 2, dolary odłożone ;)

#106 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:17

Po prezentacji nowego iPada, ceny starego spadną, więc czekając możesz tylko zyskać. Jeśli okaże się, że iPad 2 będzie bardziej odpowiadał twoim potrzebom, kupisz iPada 2. Bez iPada da śię żyć :wink: Ja swojego kupiłem w USA niedługo po premierze. Jeśli bym nie kupił do teraz, to już bym poczekał.

to iPad 1. gen. jest już wtedy złom.

To żeś teraz pojechał :P

#107 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:20

[/COLOR] dolary odłożone ;)[/QUOTE] Dosłownie ? :) U mnie troche inaczej - akcjie odłożone :)

#108 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:25

Dosłownie dolary ;) kupuje w US

#109 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:25

To czekaj, lepiej na trójkę, bo zanim sie zdecydujesz na iPada bedzie juz trójka. Skad wiesz, ze wiekszosc? Ja jestem pewien, ze wiecej iPadow sprzedało sie po oficjalnej premierze ńiz przed. Masz dowody, ze jest inaczej? Po raz kolejny, Twoja szklana kula? Trzecie oko? Dawaj porozmawiajmy merytorycznie na fakty. Poprosze na dowód, ze wiekszosc zaopatrzyla sie w "zachodnie" wersje. A Nasz są inne??

Myślę, że moja szklana kula jest nie gorsza od twojej :) Jakie dowody pogięło Cię dowody na moje zdanie? Może najpierw przedstaw na swoje buhaha... Kogoś tu coś bardzo boli... Tylko człowiek napisze, że uważa, że na chwilę obecną nie ma sensu kupować 1 tylko poczekać na prezentację 2 i wówczas zadecydować (nawet za 1, ale już znając specyfikacje nowego) i zaraz atak i żądanie dowodów...

#110 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:28

@goodboy25: atak, Ty chyba nigdy ataku nie widziales. Co chwila przedstawiasz dziwne wg mnie opinie, i chciałby jakieś fakty poprierajace te śmiałe tezy a nie wyssane z palca, kaczki dziennikarskie?

#111 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:38

a ja miałem iPada i sprzedałem. Wystarcza mi iPhone no i wiadomo MBP.

#112 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:41

a ja miałem iPada i sprzedałem. Wystarcza mi iPhone no i wiadomo MBP.

Własnie, dla kazdego wg potrzeb ;)

#113 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:43

Hmm, może kupić na miesiąc, obadać w praktyce i zachować/sprzedać. Boję się jedynie straty finansowej.

#114 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:51

Hmm, może kupić na miesiąc, obadać w praktyce i zachować/sprzedać. Boję się jedynie straty finansowej.

To dobry pomysł, ale gdybyś kupił iPada np. na ebay'u czy innym zagranicznym- wtedy unikniesz aż tak straty finansowej. ( Dzięki amplitudom między Polską a zachodem ). Oczywiście straty i tak będziesz miał, ale już mniejsze jakbyś kupywał np. w iSpocie czy na allegro.

#115 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:54

To dobry pomysł, ale gdybyś kupił iPada np. na ebay'u czy innym zagranicznym- wtedy unikniesz aż tak straty finansowej. ( Dzięki amplitudom między Polską a zachodem ). Oczywiście straty i tak będziesz miał, ale już mniejsze jakbyś kupywał np. w iSpocie czy na allegro.

Nie moge sie z Toba zgodzić. Ceny w Polsce sa bardzo dobre, nie ryzykujesz wahań kursu dolara czy euro, szczególnie w obecnym czasie są duże amplitudy wahań.

#116 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:55

Cena iPada w najniższej konfiguracji na ebay'u kosztuje/waha się w cenie 1600 zł a w iSpot, czy Cortland 2099 zł więc różnica tych 499 zł jest.

#117 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 18:57

Dadaj, że ebay US ;) gdzie zawsze jest taniej przy nie oficjalnym zakupie (oficjalny rozumiem poprzez zapłatę vatu w UC). Na ebay w Europie różnice są juz mniejsze. Czasem na korzyść polskich cen na Allegro.

#118 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:01

iPad'a w Polsce używanego przez np. pół miesiąca- miesiąc w b.db. stanie, możesz sprzedać w okolicy 1600 zł, więc z pewnego punktu widzenie się opłaca. Jeżeli chodzi o ebay, to mam na myśli teraz ebay uk, gdzie ceny iPadów to 1700. Więc byłbyś tylko trochę na minusie.

#119 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:09

A nowy 16gb w Media Markt ile może kosztować w Niemczech? Wolałbym kupić nowego, dbać jak o swojego i sprzedać najwyżej.

#120 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:11

A sądzisz, że na ebay'u nie ma nowych ?

#121 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:15

Będę w Berlinie w przyszłym tygodniu akurat.

#122 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:19

To już raczej lepiej jest się przejść do jakiegoś sklepu, np. iSpotu, i się chwile pobawić tym sprzętem. Osobiście kupiłem swojego na gwiazdkę i mogę spokojnie powiedzieć, ze jak dla mnie super. Jeżeli w nowej wersji nie wprowadzą retiny (czuć, że to jednak nie jest te ponad 300 dpi:d), to zostaje przy tym modelu:)

#123 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Jakie ceny ? W apple store w Niemczech to 499 € a w MM to pewnie tak koło 400-450 €.

#124 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

@goodboy25: atak, Ty chyba nigdy ataku nie widziales.
Co chwila przedstawiasz dziwne wg mnie opinie, i chciałby jakieś fakty poprierajace te śmiałe tezy a nie wyssane z palca, kaczki dziennikarskie?

Tak cokolwiek napiszę zaraz się zjawisz zanegować i święto jest jak się tak nie stanie :) Ciągle masz pretensje o jakieś bzdety i chwytasz za słówka, pomijając meritum, a następnie oczekujesz dowodów na coś co nimi być nie może - moje subiektywne postrzeganie. Żeby było jeszcze śmieszniej sam "dowodami" nie rzucasz. Standard...

#125 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:20

Więc nie wiem, czy się aż tak opłaca.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych