Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8076 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 października 2012 - 11:23

Słyszałem że to kwestia 3 dni.

Oby, dzieki serdeczne za info :)

pozdrawiam

#8077 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 26 października 2012 - 15:15

Oby, dzieki serdeczne za info :)pozdrawiam

Widze ze potraktowales serio wypowiedz pelna zamierzonego sarkazmu.
A prawdziwa odp na twoje pytanie to:
-najprawdopodobniej nigdy.

#8078 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 października 2012 - 16:46

Widze ze potraktowales serio wypowiedz pelna zamierzonego sarkazmu.
A prawdziwa odp na twoje pytanie to:
-najprawdopodobniej nigdy.

Wow serio ?
A tak na poważnie jeżeli nie złamali 1 bb to już następnych raczej też nie złamią.

#8079 banan666

banan666
  • 22 postów

Napisano 26 października 2012 - 20:10

hej, mam iphone 4 16gb z jakiejś angielskiej sieci, od dwóch lat korzystam z gevey sim i jest ok. W telefonie mam firmware 4.2.1, natomiast bb jest 02.10.04. Chciałbym sobie troszkę podnieść soft, np. do 5.0 bo nie mogę zainstalować niektórych aplikacji. I teraz moje pytanie do was: Czym i jak najlepiej to zrobić żeby była pewność że telefon będzie działał po aktualizacji i simlock będzie zdjęty dzięki gevey sim..

#8080 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 26 października 2012 - 20:11

Z tego co mi się udało sprawdzić i dowiedzieć tu na forum, jeśli nie masz plików shsh dla wyższego oprogramowania nie dasz rady tego zrobić, chyba, że aktualziacja do 6.0 - ale nie wiem na pewno.

#8081 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 26 października 2012 - 20:23

Z tego co mi się udało sprawdzić i dowiedzieć tu na forum, jeśli nie masz plików shsh dla wyższego oprogramowania nie dasz rady tego zrobić, chyba, że aktualziacja do 6.0 - ale nie wiem na pewno.

Zgadza się, bez zapisanych shsh aktualizacja będzie możliwa tylko do aktualnej wersji systemu.

#8082 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 26 października 2012 - 22:02

Właśnie próbuję zainstalować furiousmod dla Gevey z tym, że nie chce mi się dodać repozytorium, czekam już bardzo długo. Mógłby ktoś sprawdzić, czy u niego też jest problem, czy może to wina mojego internetu?

Repo: http://cydia.furiousmod.com

Powyższe repo nadal nie działa, a ja znalazłem inne źródło, na szczęście. Działa również na 5.1.1.

#8083 Vakme

Vakme
  • 22 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 października 2012 - 07:44

Hej, planuję kupić iPhona 4S z simlockiem na Tele2, sprzedawca dorzuca do telefonu kartę x-sim i mówi, że mu w Playu działa świetnie. Ja jednak mam telefon w Orange i boję się, że może mi nie działać... Chciałabym mieć wgrane iOS6. Czy miał ktoś może z Was doświadczenie z x-sim? Jak to działa, nie zacina się? (:

#8084 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 27 października 2012 - 09:20

Mam jeszcze jedno pytanie, może tutaj mi ktoś prędzej napisze... Zamówiłem usługę ściągania simlocka z AT&T na Allegro. Z tego co widzę mój iPhone w serwisie chociażby s-url.ro widnieje już jako odblokowany, ale po podpięciu go do iTunes nic się nie dzieje. Czy ja muszę teraz odtworzyć telefon aby to zaskoczyło, czy może czekać aż sprzedawca uruchomi procedurę ściągania?

#8085 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 27 października 2012 - 11:08

Mam jeszcze jedno pytanie, może tutaj mi ktoś prędzej napisze...

Zamówiłem usługę ściągania simlocka z AT&T na Allegro. Z tego co widzę mój iPhone w serwisie chociażby s-url.ro widnieje już jako odblokowany, ale po podpięciu go do iTunes nic się nie dzieje.

Czy ja muszę teraz odtworzyć telefon aby to zaskoczyło, czy może czekać aż sprzedawca uruchomi procedurę ściągania?

Sprzedawca uruchamia procedurę ściągania simlocka, simlock zostaje ściągnięty i Ty żeby to "odczuć" musisz odtworzyć lub ręcznie "wymusić" deaktywację iPhona i później spróbować aktywować go już kartą sim, której chcesz używać.

#8086 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 27 października 2012 - 11:31

A jakiś sposób na wymuszoną deaktywację? Nie uśmiecha mi się stawiać na nim wszystkiego od nowa, zwłaszcza że mam pełną pamięć (32GB) danych i skonfigurowaną Cydię. Znalazłem jakiś sposób z Redsnowem starszym, spróbuję wykonać.

#8087 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 października 2012 - 12:31

A jakiś sposób na wymuszoną deaktywację? Nie uśmiecha mi się stawiać na nim wszystkiego od nowa, zwłaszcza że mam pełną pamięć (32GB) danych i skonfigurowaną Cydię.

Znalazłem jakiś sposób z Redsnowem starszym, spróbuję wykonać.

Np. SAM z cydii ?

#8088 x X x

x X x
  • 427 postów
  • SkądRzeszów, Poland

Napisano 27 października 2012 - 12:50

Okej tylko w jaki sposób? Nigdzie nie mam instrukcji, a to co próbuję nie działa tak jak powinno. Klikam de-activate, niby pokazuje, że został dezaktywowany, ale w statusie nadal jest aktywny... Restart też nic nie zmienił. Udało mi się zrestartować status aktywacji. Widzę, że iTunes coś myśli (włożona karta Play micro sim), ale przed chwilą wyskoczył mi komunikat, że w telefonie nie ma karty SIM... To samo na innej karcie... Edit: Udało mi się w końcu ruszyć, i to bez użycia iTunes :) Telefon podłączony był do WiFi i sam się odblokował, aczkolwiek połączył się z iTunes bezprzewodowo. Sam nie wiem co zrobiłem, ale wyglądało to mniej więcej tak SAM -> Utilities -> Przywróciłem informacje aktywacji do ustawień fabrycznych -> De-activate -> Activate = Springboard sie zrestartował, po restarcie ukazała się sieć Play. Ewentualnie potrzebne jest wyłączenie telefonu. Jakoś tak mniej więcej. Było z tym trochę roboty, ale w końcu się udało. Dzięki za naprowadzenie!

#8089 mateo96n

mateo96n
  • 39 postów

Napisano 28 października 2012 - 10:29

Witam
Mam pytanie dotyczące dokładnie tej karty : Oryginalna karta Gevey Omija SIMLOCK iPhone (2747932154) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Niby pisze, że jest oryginalna, aczkolwiek cena oraz kolor nie wskazuje na to. W aukcji pisze, że jest do 4.3.3, ale jak to jest oryginalna, to powinna normalnie chodzić. Mam ios 5.1.1 oraz bb 4.10.01
Proszę o pomoc i pozdrawiam

#8090 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 października 2012 - 10:42

Witam
Mam pytanie dotyczące dokładnie tej karty : Oryginalna karta Gevey Omija SIMLOCK iPhone (2747932154) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Niby pisze, że jest oryginalna, aczkolwiek cena oraz kolor nie wskazuje na to. W aukcji pisze, że jest do 4.3.3, ale jak to jest oryginalna, to powinna normalnie chodzić. Mam ios 5.1.1 oraz bb 4.10.01

Podróba. Na allegro trudno dostać oryginalną. Niemniej jednak powinna działać, na iOS 5.1.1 jak masz BB 4.10.01.

#8091 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 28 października 2012 - 10:42

Witam

To podroba jest...

#8092 mateo96n

mateo96n
  • 39 postów

Napisano 28 października 2012 - 16:52

No i właśnie mam dylemat, czy kupować :/ Cena naprawdę zachęcająca, ale już jedną kartę gevey mam (podróbkę). Z tego co oglądnąłem wynika, że oryginalne to te, które mają opakowanie tak jakby przeźroczyste, a podróbki to te, które nie mają przeźroczystego opakowania. Gdzieś wyczytałem, że niektóre karty gevey trzeba programować, ale nie mam pojęcia o co chodzi. Jeszcze wiem do tego, że do ios 5.1.1 ściągało się jakiś furiousmod, ale no na 100 % nie jestem pewien. Proszę się odnieść jakoś do tego i napisać, w czym mam racje, a w czym nie. PS. Mam jeszcze do kupienia karte gevey ultra s za 50 zł. Sprzedający pisze, że działa z iphonem 4 ale to jest gevey ultra s i nie wiem czy to jest prawda

#8093 mario800

mario800
  • 9 postów

Napisano 28 października 2012 - 17:37

Siemka. Na początku mówie, że mam małe pojęcie o iphonach, więc potrzebuje konkretnych instrukcji. Mój problem wygląda tak, że mam iPhone 3G (z systemem 4.1) z simlockiem nie wiem na jaką sieć, nie mogę go używać bo i w telefonie i w itunsie woła o kartę sim. Wyczytałem tu [BEZ ZADAWANIA PYTAŃ] Kompendium wiedzy na temat simlocków i sposobu ich ominięcia. że idzie jakoś ominąć simlocka przez oprogramowanie ipada, czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zrobić ? Lub czy jest jakiś inny sposób ?

#8094 kwrzochu

kwrzochu
  • 2 postów

Napisano 28 października 2012 - 20:45

Witam. Mam pytanie propo aktywacji i simlocka na iphonie 4s z systemem ios6. Od razu mówię, że jestem nowicjuszem produktów z logiem jabłuszka dlatego proszę o wyrozumiałość. Chciałbym się dowiedzieć jak będzie wyglądała sprawa aktywacji iphone. Wiem, że telefon ma simlocka na Orange fr, dlatego kupiłem geveya dla iphone 4s z systemem ios6. I tutaj jest pytanie: 1) Czy po włożeniu tego geveya dalej będę musiał aktywować telefon czy proces aktywacji zostanie ominięty? 2) Czy potrzebuję w takim razie karty macierzystej Orange fr do aktywacji telefonu? Serdecznie pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.

#8095 busterje

busterje
  • 46 postów

Napisano 30 października 2012 - 22:03

Witam, znajomek ma iphona4 w vodafone irlandzkim, skad dostac taka karte w polsce ?

#8096 Mikolaj143

Mikolaj143
  • 5 postów

Napisano 30 października 2012 - 23:08

Witam szukam taniego serwisu który ściągnie simlocka z iPhone 4 BB 04.12.01,Orange Francja(nie mam faktury ani paragonu) , czy ktoś wie czy operator mógłby mi zdjąć locka i czy jest już możliwość ściągnąć programowo , czekam już ponad 6 miesięcy :( . Interesuje mnie rownież zmiana chipa z bb , jaki kosz i czy w Polsce to zrobią .Wiem ze temat sie powtarza ,ale proszę o pomoc może ktoś przerobił już ten temat .

#8097 patrykd17

patrykd17
  • 1 postów

Napisano 31 października 2012 - 11:21

Witam Posiadam nowego iphona 4s z francji, telefon jest z simlockiem ale nie mam pojęcia nawet w jakiej sieci...Istnieje jakaś możliwość obejścia tego? Zdaje sobie sprawę, że sie powtarzam w temacie ale proszę o pomoc.

#8098 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 31 października 2012 - 17:06

Witam
Posiadam nowego iphona 4s z francji, telefon jest z simlockiem ale nie mam pojęcia nawet w jakiej sieci...Istnieje jakaś możliwość obejścia tego?
Zdaje sobie sprawę, że sie powtarzam w temacie ale proszę o pomoc.

Skoro zdajesz sobie z tego sprawę to dalej czekaj mimo że odpowiedź przewija się przez ostatnich parę stron.

Witam szukam taniego serwisu który ściągnie simlocka z iPhone 4 BB 04.12.01,Orange Francja(nie mam faktury ani paragonu) , czy ktoś wie czy operator mógłby mi zdjąć locka i czy jest już możliwość ściągnąć programowo , czekam już ponad 6 miesięcy :( . Interesuje mnie rownież zmiana chipa z bb , jaki kosz i czy w Polsce to zrobią .Wiem ze temat sie powtarza ,ale proszę o pomoc może ktoś przerobił już ten temat .

Allegro co do zdjęcia simlocka , tam znajdziesz najtańsze oferty ewentualnie ebay.
Chip BB znajdziesz na ebayu ale z tego co wiem jest to mało opłacalne, i nie wiem czy jakiś pożądany serwis w Polsce świadczy takie usługi.

Witam, znajomek ma iphona4 w vodafone irlandzkim, skad dostac taka karte w polsce ?

Allegro/ebay.

#8099 Vakme

Vakme
  • 22 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 01 listopada 2012 - 08:01

Witam, zakupiłam iPhona 4S razem z kartą x-sim i gdy wkładam moją kartę sim (Play), postępuje zgodnie ze wskazówkami z danego filmiku:
KORJAR Xsim iPhone 4s 5.1.1 ominięcie simlocka - YouTube
Jednak gdy zrobię już to wszystko, telefon nie łączy się z siecią, tylko pokazuje komunikat, bym połączyła się z Wi-fi albo iTunesem i gdy wybieram iTunes'a, wyskauje mi na nim taki komunikat:
http://img12.imagesh...eztytuutode.jpg

Ogólnie simlock jest na sieć Tele2, ale przecież cel karty x-sim to to, by go ominąć, więc nie wiem, czemu nie chce się włączyć, podczas gdy innym działa (; Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś mógł pomóc

#8100 mentosz

mentosz
  • 6 postów

Napisano 01 listopada 2012 - 08:36

Witam, czy ktoś zna poradnik jak mam krok po kroku "ugotować" soft 5.0 do mojego ip4, którego obecnie uzywam z kartą gevey. BB 4.10.1. Gotowałem to redsnowem, chciałem wrzucić przez ituns, ale mi nie odtworzył urządzenia, nie wiem o co chodzi. Komuś się to w końcu udało... sami myśliciele tutaj... ;/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych