Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8126 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 00:28

Jak to sprawdzić w miarę "po cichu"? Wolałbym nie robić tego otwarcie, bo z tego co wiem to po prostu (w razie problemów) zabiorą mi telefon i kasa w plecy, a tak to może jakoś z sprzedawcą (Allegro) się dogadam.

Ludzka głupota nie zna granic.

#8127 macikera

macikera
  • 20 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 16:31

Ludzkie chamstwo też nie. Jeśli coś błędnie powiedziałem to mnie popraw jak nie to won- forum jest po to żeby coś się dowiedzieć, a nie nabijać idiotyczne posty.

#8128 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 17:18

Ludzkie chamstwo też nie. Jeśli coś błędnie powiedziałem to mnie popraw jak nie to won- forum jest po to żeby coś się dowiedzieć, a nie nabijać idiotyczne posty.

Po 1 radzę poczytać co to jest czarna lista i jak działa.
Po 2 być możesz masz kradziony telefon (wnioskuję że nie wiesz bo chcesz "załatwiać po cichu" jego sprawdzenie) i chcesz aby ktoś ci pomógł?
Po 3 idź na policje dowiesz się czy telefon nie jest kradziony, potem już "bez strachu" i "głośno" będziesz mógł skorzystać z usług sprawdzających czy telefon jest na czarnej liście i z jakiego powodu.
Po 4 jakie pytanie tak odpowiedź.
Po 5 Won to możesz sobie w domu do rodziców mówić, a nie tu . Jesteś tu tak samo gościem jak ja.

#8129 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 08 listopada 2012 - 20:50

Niestety wieśniactwo się szerzy... -.-'

Sprawdzenie go to nie jest jakaś ukryta sprawa, więc podam link do pierwszej lepszej aukcji Allegro:

IPHONE SPRAWDZANIE CZARNA LISTA KRADZIONY FAST! (2758937842) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#8130 bartkodebkowski

bartkodebkowski
  • 120 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2012 - 12:12

Ja zdjąłem w ten sposób SIMlocka-koszt 20 PLN. Wszystko jest OK.
Nawet się nie zastanawiaj.

Simlocka zdjąłem właśnie poprzez allegro, właśnie za 20pln. Wszystko działa, iOS zaktualizowany do najnowszego. Wspaniale dziękuję za odpowiedzi :)

#8131 moon_l

moon_l
  • 19 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 18:53

http://www.simlockgsm.pl/pl/51-iphone-czarna-lista-worldwide-sprawdzenie

Ja z tego skorzystałem :)

Wy to macie fajnie, po 20 zł wam ściągają, a mojej sieci nikt nie chce odblokować !:(

#8132 McKing

McKing
  • 26 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 20:52

Czy jeżeli niedawno zdjąłem bezproblemowo simlock (w ofercie z allegro za 25 zł) to mogę mieć pewność że telefonu nie ma na czarnej liscie?

#8133 mmichalekk

mmichalekk
  • 5 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 19:33

Witam Panowie, mam problem i z góry przepraszam jak to nie ten dział, ale już nie wiem co robić. Kupiłem z Allegro iphone 3gs z iOS 5.1.1 bez sim locka. Podłączyłem go do laptopa, uruchomiłem iTunes i zaproponowano mi aktualizację. Zrobiłem to, po uruchomieniu iPhone, wybieram język polski, kraj, wi-fi, potem jest aktywuje iPhone i właśnie... nie może go zaktywować, bo podobno przez aktualizację do iOS 6 wgrałem na nowo sim-locka. Niektórzy piszą, że jak mają sim-locka to mają przynajmniej iPoda, ale ja nic nie mogę zrobić więcej na tym iPhone, oprócz wybrania kraju, języka i wi-fi, nie mogę dalej przejść do aplikacji, gier itp itd. Po podłączeniu do iTunes, jest to samo, wyświetla mi się tylko, że brak karty sim. Po podłączeniu do redsn0w wyświetla mi na dole iPhone 3GS (6.0GM, new BR, 06.15.00) Można jakoś ściągnąć sim-lock oprogramowaniem? Ultrasnowem? Podobno ultra... można, ale to trzeba coś w iPhonie wpisywać, a ja nawet nic nie mogę wpisać, wejść w żadne ustawienia iPhone, więc nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Bardzo proszę o pomoc

#8134 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 listopada 2012 - 20:42

mmichalekk, jest kupa ludzi, którzy są jeszcze laik'ami w dziedzinie iPhone'ów, jednak nie dajcie się ogłupić...

Telefon miał być bez SimLock'a? Mówisz, że tak, więc żądaj zwrotu gotówki.

#8135 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 21:18

Chcę kupić ip 5 ale miał on podobno sim locka na at&t,który podobno został już zdjęty. Czy jak ktoś wsadzi tam kartę att to w zakładce to urządzenie pojawi się polski zasięg rozumiem ? np orange polska itp ? tak jak by była włożona polska karta,chodź siedzi att ? O jakie zdjęcie prosić by rzeczywiście sprawdzić czy ma sim locka ?

#8136 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 11 listopada 2012 - 03:25

Na IP5 nie ma jb, więc i nie ma możliwości ściągnięcia simlocka programowa. Jeśli włoży kartę AT&T to pokaże się na samej górze po lewej stronie na status barze nazwa operatora i kreseczki - zasięg. Poproś by spróbował na polskiej karcie sim i zrobił zdjęcie. Słyszałem również, że At&T przy zakupie ip 5 daje bardzo niskie ceny na ściągnięcie simlocka, więc możliwe że sprzedający skorzystał.

#8137 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 04:30

Chcę kupić ip 5 ale miał on podobno sim locka na at&t,który podobno został już zdjęty.
Czy jak ktoś wsadzi tam kartę att to w zakładce to urządzenie pojawi się polski zasięg rozumiem ? np orange polska itp ? tak jak by była włożona polska karta,chodź siedzi att ?O jakie zdjęcie prosić by rzeczywiście sprawdzić czy ma sim locka ?

SIMlock w tym przypadku to nie problem-ściągniesz za 20 PLN.

#8138 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 08:10

Jednak ten sim chyba nie jest na att,sprawdzałem na darmowej stronie to wyskoczyło att a sprawdzłlem na innej płatnej i wyskoczyło Carrier: HUTCHISON GBR Network Unlocked: False czyli było by to three uk nie?a tu juz nie tak fajnie jest ze ściągnięciem On twierdzi ze simlocka juz sciągnął... Czyli wsadzenie polskiej karty i zdjęcie będzie mieć sens? Myślałem że jak wsadzi zagraniczna kartęw polsce to i tak złapie przecież polski zasięg i bedzie napis plus czy orange

#8139 mmichalekk

mmichalekk
  • 5 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 12:45

mmichalekk, jest kupa ludzi, którzy są jeszcze laik'ami w dziedzinie iPhone'ów, jednak nie dajcie się ogłupić...

Telefon miał być bez SimLock'a? Mówisz, że tak, więc żądaj zwrotu gotówki.

żądałem zwrotu gotówki, gość przyznał się sam przez meila, że to jego wina, że naprawi to. Jednak kontakt się z nim urwał. Wysłałem poleconym wezwanie do zapłaty i zwrot, czas oczekiwania już minął. Koleś dalej myśli, że nic nie zrobię z tym. Może wiecie co dalej robić? Na policję z tym iść?

#8140 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 11 listopada 2012 - 18:56

Jeśli w aukcji na 100% nie było napisane o tym, że SimLock jest zdjęty programowo to skorzystaj z Programu Ochrony Kupujących - zwracają 50% ceny przedmiotu

#8141 Poneo

Poneo
  • 11 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 01:21

hej, jesli na [url=http://www.s-url.ro/]iPhone IMEI Checker with SIMLock Status & Fast AT&T USA Iphone Unlock Service ![/url] po wpisaniu mojego IMEI pokazalo ze SIM lock: Unlocked co znaczy ze jest odblokowany. ale czy ta strona pokazuje rzeczywisty stan rzeczy?

#8142 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 listopada 2012 - 01:38

Jak unlocked to unlocked :P

#8143 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2012 - 12:47

Witam na stronie simlock24.pl jest możliwość zdjęcia simlocka z iphone 4 siec at&t za 79 zł.Wcześniej jak mnie pamięć nie myli trzeba było płacić 500 zł.Czy ktoś zdejmował u nich simlocka za te 80 zł i czy to działa?

#8144 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 15:27

Po co przeplacac? Na eBay czy Allegro kupisz Unlock za 10PLN.

#8145 skwaszony

skwaszony
  • 1 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 23:34

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

- - - Połączono posty - - -

Co zrobić jeśli po zdjęciu simlocka przez operatora (AT&T), nadal nie mogę korzystać z polskiej karty sim (komunikat: brak sieci). Mam iPhone'a 4, wersja 5.1.1, Baseband 04.12.01. Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy wcześniejszy Jailbreak może mieć na to wpływ? Z góry dzięki za odpowiedzi.

#8146 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 13 listopada 2012 - 07:47

A spróbuj wyczyścić cały telefon i aktywować go jakąś polską kartą

#8147 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 13 listopada 2012 - 10:54

Witam na stronie simlock24.pl jest możliwość zdjęcia simlocka z iphone 4 siec at&t za 79 zł.Wcześniej jak mnie pamięć nie myli trzeba było płacić 500 zł.Czy ktoś zdejmował u nich simlocka za te 80 zł i czy to działa?

Ja z tego korzystałem, wszystko działa

#8148 Hubert Czmil

Hubert Czmil
  • 1 postów
  • SkądKonin, Poland, Poland

Napisano 13 listopada 2012 - 12:23

Witam! Mam Iphone 3gs 8gb i chciałem sprzedac telefon i przy ostatnim połączeniu z ITunes wyskoczyła informacja o nowym oprogramowaniu 6.0, więc zainstalowałem zamiast dłużej się zastanowić, ponieważ telefon kupiłem używany (3msc) i nie mam pojęcia w jakiej sieci działa wcześniej. Czy jest jakiś ratunek dla tego telefonu? Zmiana oprogramowania na 5.1? Dzięki za wszelką pomoc!

#8149 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 12:37

Witam! Mam Iphone 3gs 8gb i chciałem sprzedac telefon i przy ostatnim połączeniu z ITunes wyskoczyła informacja o nowym oprogramowaniu 6.0, więc zainstalowałem zamiast dłużej się zastanowić, ponieważ telefon kupiłem używany (3msc) i nie mam pojęcia w jakiej sieci działa wcześniej. Czy jest jakiś ratunek dla tego telefonu? Zmiana oprogramowania na 5.1? Dzięki za wszelką pomoc!

http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

#8150 Kicek

Kicek
  • 63 postów
  • SkądWrocekko, PL

Napisano 14 listopada 2012 - 07:35

Niektórzy piszą, że jak mają sim-locka to mają przynajmniej iPoda, ale ja nic nie mogę zrobić więcej na tym iPhone, oprócz wybrania kraju, języka i wi-fi, nie mogę dalej przejść do aplikacji, gier itp itd.

Wyjmij kartę sim, będziesz miał ipoda.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych