Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8101 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 listopada 2012 - 09:52

Witam, czy ktoś zna poradnik jak mam krok po kroku "ugotować" soft 5.0 do mojego ip4, którego obecnie uzywam z kartą gevey. BB 4.10.1. Gotowałem to redsnowem, chciałem wrzucić przez ituns, ale mi nie odtworzył urządzenia, nie wiem o co chodzi. Komuś się to w końcu udało... sami myśliciele tutaj... ;/

Może o to że 5.x.x nie jest już podpisywany przez apple i bez plików SHSH go nie wrzucisz ?

#8102 Achtung23

Achtung23
  • 18 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 02:29

Siema trochę czasu już sprawdzam forum i nie mogę znaleźć odp ( a dokładniej poradnika) dotyczącego upgrade z 4.1 na 5.1.1 bb mam 05.12.01 i do tego niestety mam sim-locka w tel jest gdzieś na forum to opisane jak wykonać taki manewr. Chciałbym uniknąć podnoszenia bb by nie mieć problemu z gps wi fi ;/

#8103 avalon18

avalon18
  • 249 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 16:59

Mam iphone 4 z simlockiem na T-mobile DE.
Skończył się 2 letni okres więc według nich strony moge go ściągnąć.
Zrobiłem wszystko według angielskiego tutoriala więc powiniennem teoretycznie już go nie mieć
(rozumiem że wystarczy wypełnić Auftragseingabe tylko ? Bestätigungscode nie musze ?)
W związku z tym musze zrobić restore przez itunesa.
Czy w tym przypadku moge zrobić zwykły restore z softem z pc czy restore musi być aktualizowany online apple?
Nie chce wgrywać iOS z aktualizacji bo w razie problemów nie chce stracić możliwości korzystania z JB (ios,podniesiony baseband(korzystam jeszcze z tego z ios 4.2)

Dołączona grafika

#8104 Vakme

Vakme
  • 22 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 03 listopada 2012 - 21:24

Witam, mam iPhona 4S z simlockiem na szwedzką Tele2, robię wszystko zgodnie z tym filmikiem: KORJAR Xsim iPhone 4s 5.1.1 ominięcie simlocka - YouTube jednak niestety moja karta Orange nie działa, iPhone pokazuje "brak sieci". Wcześniej miałam kartę z Playa i działało... Bardzo proszę o pomoc (:

#8105 Legend

Legend
  • 1 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 21:57

Witam ! Posiadam iPhone 3GS przywiezionego z Anglii, ma on simlocka na sieć O2. Zrobiłem w nim downgrade z iOS 6 na iOS 5.1.1 (Firmware 05.16.05) i jailbreka programem redsn0w 0.9.14b2. Następnie wgrałem ultrasn0w 1.2.7, lecz po włączeniu telefonu wyszukuje zasięg, a po chwili jest napisane brak sieci (posiadam kartę z orange). Proszę o pomoc w celu uzyskania zasięgu.

#8106 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 22:23

Witam !
Posiadam iPhone 3GS przywiezionego z Anglii, ma on simlocka na sieć O2.
Zrobiłem w nim downgrade z iOS 6 na iOS 5.1.1 (Firmware 05.16.05) i jailbreka programem redsn0w 0.9.14b2.
Następnie wgrałem ultrasn0w 1.2.7, lecz po włączeniu telefonu wyszukuje zasięg, a po chwili jest napisane brak sieci (posiadam kartę z orange).
Proszę o pomoc w celu uzyskania zasięgu.

Widzisz i nie grzmisz. Może z łaski swojej poczytaj jakie Basebandy obsługuję ultrasnow ?

Witam, mam iPhona 4S z simlockiem na szwedzką Tele2, robię wszystko zgodnie z tym filmikiem: KORJAR Xsim iPhone 4s 5.1.1 ominięcie simlocka - YouTube jednak niestety moja karta Orange nie działa, iPhone pokazuje "brak sieci". Wcześniej miałam kartę z Playa i działało... Bardzo proszę o pomoc (:

Skoro jedna karta działa a druga nie, tzn że któraś jest uszkodzona...

#8107 McKing

McKing
  • 26 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 21:32

Simlock iPhone 3GS/4/4S AT&T USA przed wpłatą! (2732132982) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy takie oferty naprawde dzialaja czy to podpucha?

#8108 spired

spired
  • 65 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 22:24

Simlock iPhone 3GS/4/4S AT&T USA przed wpłatą! (2732132982) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy takie oferty naprawde dzialaja czy to podpucha?

no Panie nie dość, że gość oczekuje wpłaty dopiero po zdjęciu blokady mówi chyba samo za siebie... na dzień dzisiejszy zdjęcie locka z AT&T nie jest zbyt kosztowne. Jak dobrze poszukasz to na ebay znajdziesz dużo podobnych cenowo ofert.

#8109 McKing

McKing
  • 26 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 22:26

no to kurde elegansio! nareszcie sobie zaktualizuje do 6 ;) po roku oczekiwania ;D

#8110 Kicek

Kicek
  • 63 postów
  • SkądWrocekko, PL

Napisano 05 listopada 2012 - 11:08

Sprawdź, czy nie masz uszkodzonej karty sim. Ja miałem lekko zmasakrowaną - musiałem wymienić na nową, żeby zadziałało.

Nie mieszasz na pewno nic ze zmianą ustawień podczas podmiany karty sim?

#8111 Vakme

Vakme
  • 22 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 05 listopada 2012 - 22:05

Ustawień się nie tykam w ogóle. Kurczę, kartę właśnie kupiłam nową dwa dni temu... nie wiem, co jest źle ):
Nawet nagrałam filmik, bo może coś jednak źle robię? ):
IMG 2843 - YouTube

#8112 Kicek

Kicek
  • 63 postów
  • SkądWrocekko, PL

Napisano 06 listopada 2012 - 10:18

Wsadź kartę nr2 do innego telefonu, zdejmij zabezpieczenie PIN i spróbuj jeszcze raz.

#8113 Przemo L.

Przemo L.
  • 32 postów
  • SkądKowary, PL

Napisano 06 listopada 2012 - 15:12

To wina karty sim, której chcesz używać. Ja swoją wymieniałem ze 6 razy na nówki (Play, te nowe karty sim z micro sim), za każdym razem wywalało do aktywacji. Dopiero stara karta sim (nie micro) wycięta maszynką, działa bez problemu. Załatwiłem taką od znajomej z salonu. ;) Ważnym jest to, co kolega wyżej napisał, używaj karty bez PIN'a.

#8114 bartkodebkowski

bartkodebkowski
  • 120 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 listopada 2012 - 19:13

Witam.

Chciałbym podsumować swoją wiedzę i upewnić się, co do planowanych działań.

Posiadam iPhone 4, pochodzącego z sieci AT&T. Aktualnie pracuje on na iOS 5.1.1, a simlock omijany jest dzięki karcie Gevey i zachowanemu basebandowi w wersji 04.10.01. Wszystko gra i buczy aż miło.

Chciałbym skorzystać z możliwości stałego odblokowania telefonu za pomocą numeru IMEI, na przykład za pośrednictwem aukcji takiej jak ta:
iPhone simlock AT&T USA (2742343617) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
(oczywiście wybiorę aukcję pod kątem ilości pozytywnych komentarzy)

Z tego, co wiem, ostateczne odblokowanie oznacza wykonanie Restore, co w moim przypadku podniesie niski baseband oraz zaktualizuje oprogramowanie do iOS 6.0.1. Chciałem spytać, czy znacie przypadki niepowodzenia takiego sposobu odblokowania telefonu z AT&T i czy przed wykonaniem restore warto zostawiać sobie "furtkę" w postaci iOS 6 z zachowanym za pomocą redsn0w niskim basebandem?

#8115 McKing

McKing
  • 26 postów

Napisano 06 listopada 2012 - 19:24

Nic absolutnie nie rób restore niby jest ale wszystko wraca ci do poprzedniego stanu wczoraj własnie tak zrobiłem a aukcję znajdziesz tańszą nawet 25 zł ja zdjąłem właśnie za 25 zł i smiga ! Polecam takie systemy jako roczny użytkownik geveya nie wlaczasz roamingu możesz aktywować osobisty hotspot i nie musisz przeprowadzać tej procedury przy każdym resecie ;)

#8116 bartkodebkowski

bartkodebkowski
  • 120 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2012 - 00:06

Miód lejesz na moje serce :) Z kombinacjami czekam do weekendu - jeśli w tym czasie ktoś chce mnie dodatkowo upewnić, proszę śmiało :)

#8117 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 00:14

Ja zdjąłem w ten sposób SIMlocka-koszt 20 PLN. Wszystko jest OK. Nawet się nie zastanawiaj.

#8118 Vakme

Vakme
  • 22 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 07 listopada 2012 - 17:08

Dzięki bardzo za odpowiedzi, ale co do zdjęcia kodu SIM - próbowałam u koleżanki na telefonie i się nie da. Gdy chcę go zdjąć, tak jakby się zacina i w ogóle nie reaguje :( Już sama nie wiem, co robić z tym telefonem ;|

#8119 Giemzinho

Giemzinho
  • 151 postów
  • SkądLegnica

Napisano 07 listopada 2012 - 17:52

Witam serdecznie wszystkich. Mam taki problem, iż kupiłem właśnie iPhona 4S z W.Brytanii z simlockiem na Vodafone UK. I teraz się zastanawiam co by tu zrobić, chciałem zdjąć simlocka, ale programowo się nie da? Mogę kupić jakąś kartę Gevey, ale czy nie będę musiał najpierw kupić jakiegoś startera z Vodafone, żeby w ogóle aktywować telefon? Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc!

#8120 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 07 listopada 2012 - 19:06

Witam serdecznie wszystkich. Mam taki problem, iż kupiłem właśnie iPhona 4S z W.Brytanii z simlockiem na Vodafone UK.
I teraz się zastanawiam co by tu zrobić, chciałem zdjąć simlocka, ale programowo się nie da?
Mogę kupić jakąś kartę Gevey, ale czy nie będę musiał najpierw kupić jakiegoś startera z Vodafone, żeby w ogóle aktywować telefon?

Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc!

do 4S jest gevey, ale rzeczywiście będziesz potrzebował startówki z vodafone uk

#8121 macikera

macikera
  • 20 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 20:12

Witam,
posiadam SIMLOCKa na iP4 i OS 5.1.1(niestety BB 4.12.02), w sieci ThreeUK czy wie ktoś czy jest jakaś szansa ściągnąć go? Mam oryginalną kartę, ale nie jestem pierwszym właścicielem. Pojęcia nie mam kto go kupił o kontrakcie nie wspomnę. Czy zna ktoś metodę na zdjęcie simlocka? Serwis, które oferują zdjęcie za 450zł odpadają, a zadzwonić średnio mam jak bo rozmowa w reamingu kosztuje coś koło 20p/min...
Three UK Unlock Codes słyszał ktoś z was o tym?

#8122 Vakme

Vakme
  • 22 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 07 listopada 2012 - 21:22

o stronie nie słyszałam, ale można by wypróbować, nawet jeśli się nie uda, dużo nie stracisz (; Co do sposobów ominięcia simlocka to chyba najtańszą jest karta gevey sim, albo x-sim, od których aż się roi na allegro (:

#8123 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 21:37

o stronie nie słyszałam, ale można by wypróbować, nawet jeśli się nie uda, dużo nie stracisz (;
Co do sposobów ominięcia simlocka to chyba najtańszą jest karta gevey sim, albo x-sim, od których aż się roi na allegro (:

Od kiedy gevey działa na bb 4.12.02 ?

#8124 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 07 listopada 2012 - 22:00

Najpierw sprawdź czy telefon nie jest przypadkiem na czarnej liście

#8125 macikera

macikera
  • 20 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 23:53

Jak to sprawdzić w miarę "po cichu"? Wolałbym nie robić tego otwarcie, bo z tego co wiem to po prostu (w razie problemów) zabiorą mi telefon i kasa w plecy, a tak to może jakoś z sprzedawcą (Allegro) się dogadam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych

Bing (2)