Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Napisano 13 grudnia 2010 - 17:28

Napisano 13 grudnia 2010 - 17:51
Wiec tak , da sie sprawdzic na jaka siec jest lock
Sprawdź z jakiej sieci pochodzi iPhone - Simlock.pl
Przydałoby sie przypiac ten link w pierwszym watku, sam szukalem i nie szlo tego wygoglowac
Napisano 13 grudnia 2010 - 17:56

Napisano 13 grudnia 2010 - 18:02
Przydałoby sie przypiac ten link w pierwszym watku, sam szukalem i nie szlo tego wygoglowac
O dziwo mojego tam nie ma ;P
Napisano 13 grudnia 2010 - 18:10
Napisano 13 grudnia 2010 - 18:18
Napisano 13 grudnia 2010 - 18:19
Napisano 13 grudnia 2010 - 18:36
Ale jesli na ip4 sa inne kody w tej samej pozycji to trzeba utworzyc watek i zrobic spis powszechny
---------- Wpis dodano o 18:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:31 ----------
a wrzuc swoj w google jestem ciekawy co znajdzieszO dziwo mojego tam nie ma ;P
Napisano 13 grudnia 2010 - 18:48
Napisano 13 grudnia 2010 - 18:56
Napisano 13 grudnia 2010 - 19:17
Napisano 13 grudnia 2010 - 20:06
Napisano 13 grudnia 2010 - 20:13
Ponawiam pytanie, bo nie uzyskałem odpowiedzi. Mam Iphone 3G(soft 4.2.1) z simlockiem na Orange, czy można w jakiś sposób bezpłatnie usunąć simlocka?
Jailbreak/Unlock iPhone iPad ,iPod Touch
polecam troche poszukac
---------- Wpis dodano o 20:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:08 ----------
nie lepiej isc do orange i zdejma ci go za 77 ???
Napisano 13 grudnia 2010 - 20:15
Napisano 13 grudnia 2010 - 20:18
Napisano 13 grudnia 2010 - 21:45
Sęk w tym, że zgubiłem umowę i chyba mi tego nie zrobią bez dowodu zakupu. A do komisu nie chcę iść bo tam ściągną ze mnie 80zł, a po zaktualizowaniu softu simlock powróci ;/
Zawsze możesz poprosić o duplikat...

Napisano 13 grudnia 2010 - 22:21
Nie rozumiem o co z ta umowa chodzi. Czy jesli kupiles legalnie produkt w takiej firmie jak Orange, a potem podtarles sobie umowa dupe to znaczy ze przestajesz byc ich klientem? Przeciez to jakas paranoja! Z tego co pamietam to chyba z 3 kopie sie podpisuje w salonie. Jak kupujesz na abo to przeciez spisuja cie z dowodu. Oni maja twoje dane, ba! numer IMEI, wszystko! Wiec jaki problem ludzie maja z pojsciem do salonu i prosba o wydanie duplikatu umowy a potem pojscie do drugiego okienka z prosba o zdjecie simlocka? No chyba ze w warunkach umowy jest gdzies napisane ze operator nie jest zobowiazany do wydania duplikatu. Ale jesli nie ma takiego zapisu to chyba powinien taki bajer przejsc. Niech mnie ktos wyprowadzi z bledu bo mi sie wydaje ze jak sie z jakas firma podpisuje cyrograf na 2-3 lata to chyba oni doskonale wiedza KIM sie jest i przynoszenie dodatkowej kopii umowy wydaje sie jakims absurdem skoro kazdy konsultant po 3 kliknieciach moze przywolac elektroniczna wersje umowy z systemu, elegancko zeskanowana i z naszym podpisem. W czym wiec tkwi diabel?Sęk w tym, że zgubiłem umowę i chyba mi tego nie zrobią bez dowodu zakupu. A do komisu nie chcę iść bo tam ściągną ze mnie 80zł, a po zaktualizowaniu softu simlock powróci ;/

Napisano 13 grudnia 2010 - 22:56
Może kupił telefon na Allegro i nie dostał faktury? oONie rozumiem o co z ta umowa chodzi. Czy jesli kupiles legalnie produkt w takiej firmie jak Orange, a potem podtarles sobie umowa dupe to znaczy ze przestajesz byc ich klientem? Przeciez to jakas paranoja! Z tego co pamietam to chyba z 3 kopie sie podpisuje w salonie. Jak kupujesz na abo to przeciez spisuja cie z dowodu. Oni maja twoje dane, ba! numer IMEI, wszystko! Wiec jaki problem ludzie maja z pojsciem do salonu i prosba o wydanie duplikatu umowy a potem pojscie do drugiego okienka z prosba o zdjecie simlocka? No chyba ze w warunkach umowy jest gdzies napisane ze operator nie jest zobowiazany do wydania duplikatu. Ale jesli nie ma takiego zapisu to chyba powinien taki bajer przejsc. Niech mnie ktos wyprowadzi z bledu bo mi sie wydaje ze jak sie z jakas firma podpisuje cyrograf na 2-3 lata to chyba oni doskonale wiedza KIM sie jest i przynoszenie dodatkowej kopii umowy wydaje sie jakims absurdem skoro kazdy konsultant po 3 kliknieciach moze przywolac elektroniczna wersje umowy z systemu, elegancko zeskanowana i z naszym podpisem. W czym wiec tkwi diabel?
Lepiej zbierać kasę i zdjąć simlocka przez simlock.pl, inaczej możesz rozwalić telefon tak jak ja.
Napisano 14 grudnia 2010 - 00:00
Daj znać jak poszło ze zdjęciem simlocka z http://www.imeicodes.co.uk/
Też mam Vodafone UK.
BTW, zaznaczyłeś Vodafone UK Local czy Vodafone BB5 UK?
Napisano 14 grudnia 2010 - 11:51
@nivepl
Daj znać jak poszło ze zdjęciem simlocka z http://www.imeicodes.co.uk/
Też mam Vodafone UK.
BTW, zaznaczyłeś Vodafone UK Local czy Vodafone BB5 UK?
Trzeba zaznaczyc iPhone 4 Vodafone UK Full Unlock. Jesli masz innego iPhone to oczywiscie inna opcja ale koniecznie z 'iPhone' w nazwie! Wyslalem mejla wczoraj, od razu sie skontaktowali ze mna i powiedzieli ze zlecenie do Apple juz dawno poszlo i powinno juz dzialac ale nie maja informacji zwrotnej od Apple, dlatego w panelu administracyjnym (masz dostep do sledzenia statusu zamowienia) ciagle wisi informacja 'Pending' (w realizacji). Powiedziano mi ze blokada moze byc juz zdjeta i zebym podlaczyl pod iTunes. Problem w tym ze pracuje w tym tyg na sluzbowym laptopie i nie mam mozliwosci podpiecia pod iTunes az do piatku wieczorem jak wroce do domu. Do tego czasu niestety nie bede wiedzial... No chyba ze status w tym panelu zmieni sie z 'Pending' na 'Ready'. W kazdym badz razie jak tylko wreszcie sie uda to podziele sie informacja na forum.
Jako ciekawostke podam ze na simlock.pl wreszcie pokazal sie komentarz osoby ktora podobno zdjela z vodafone uk i pisze ze wszystko ok. Pocieszajace tez ze z tej strony z ktorej ja korzystalem od razu sie odezwali jak wyslalem im mejla 'co z moim zamowieniem' wiec traktuja klienta powaznie. Chyba po prostu wypada uzbroic sie w cierpliwosc...
UPDATE!
No i doczekalem sie!
Przed chwila otrzymalem wyczekanego mejla:

8 dni od zgloszenia czyli prawie sie zmiescili w 7 oficjalnych dniach.
Teraz tylko czeka mnie podlaczenie do iTunes i koniec uzywania iPhone'a jako iPoda;)
Napisano 14 grudnia 2010 - 13:18
Napisano 14 grudnia 2010 - 14:08
Napisano 14 grudnia 2010 - 14:25
A jakie ceny na tym serwisie co wyżej ma polskie?
Chodzi mi o odblokowanie O2;) bo może taniej jak na simlock.pl.
TU masz ceny. Jak widac podobne albo troche wyzsze niz na simlock. Wszystko uwarunkowane bierzacym kursem £.
---------- Wpis dodano o 15:25 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:18 ----------
Czy ktoś z powodzeniem próbował ściągnąć simlocka będąc w polsce samemu ze strony o2.uk ??? I co trzeba spełnić żeby się wszystko udało???
A co to za roznica czy jestes w UK, Polsce cz na Marsie. O ile masz dowod zakupu i jestes ICH KLIENTEM to skladasz formalna prosbe, robisz oplate i czekasz na odblokowanie. Poczytaj najpier TU a potem wypelnij TEN formularz. Zakladam ze jestes ich klientem a nie ze kupiles telefon od kogos kto nim byl. Jesli tak to tylko mozesz to zdjac przez serwisy jak simlock.pl. No chyba ze masz dobry kontakt z osoba ktora ci go sprzedala i ona moze wystapic o zdjecie blokady.
Napisano 14 grudnia 2010 - 14:37
Napisano 14 grudnia 2010 - 15:30
sprawa się ma tak ze odziedziczyłem po bracie 3g jednak nie mam żadnych dokumentów a znając brata pewnie je też gdzieś zapodział. On aktualnie jest też klientem o2. Ale jest w Anglii. Więc jak załatwić ta sprawę najlepiej??? Jak sądzisz???
Tak czy inaczej robilbym to przez twojego brata. Jego dane MUSZA gdzies byc w systemie a w Anglii sa bardziej przyjazni w tych sprawach niz w Polsce. Szczegolnie w salonach O2 obsluga jest tak mila ze czasem wydaje mi sie ze sa skorzy na dzien dobry klientowi laske zrobic:)
Jesli brat okarze dowod tozsamosci, jest nadal ich klientem i okaze sie ze ma prawo do zdjecia blokady (skonczyl sie kontrakt, itp) to na pewno to zrobia!, duza szansa ze nawet za darmo. Sam nic nie wskorasz bo jestes dla nich nikim jako nie klient.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych