Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#476 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 15:45

Mam pytanie czy DevTeam coś robi w sprawie ulepszenia tego wydanego pseudo-unlocka?
Bo mam sima na AT&T, ale zaoszczędziłem przy kupowaniu ok 300zł w wersji white ;)
I teraz czekam co się podzieje bo ja na razie wole nie mieć problemów z GPS etc.

Edit.

http://allegro.pl/us...000014&bid=1515
Czy to możliwe że za 50zł gość usunie na stałe sima z wszystkich softów?

#477 bbolss

bbolss
  • 461 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 16:12

to ja tez zapytam jesli można kumpel ma 3gs z 4.1.2 nowy bootrom jak chce tylko zdjac locka to redsn0w ipad bb ultrasn0w i juz czy przez nowy bootrom bedzie musial zawsze podpinac pod rs przy uruchamianiu narazie?

#478 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2010 - 16:13

Mam pytanie czy DevTeam coś robi w sprawie ulepszenia tego wydanego pseudo-unlocka?
Bo mam sima na AT&T, ale zaoszczędziłem przy kupowaniu ok 300zł w wersji white ;)
I teraz czekam co się podzieje bo ja na razie wole nie mieć problemów z GPS etc.

Edit.

USUWANIE BLOKAD SIMLOCK IPHONE WARSZAWA GOCŁAW (1358453011) - Aukcje internetowe Allegro
Czy to możliwe że za 50zł gość usunie na stałe sima z wszystkich softów?

Sciema. Dla starszych BB pewnie robi to przez JB a dla nowszych po prostu odmawia uslugi. Gdyby to potrafil to znaczy ze posiadl wiedze wszystkich czloknow devteam razem wzietych;) jakos mi sie nie wydaje. Gdyby dawalo sie tak latwo zdejmowac z kazdej wersji to dawno by o tym bylo pelno informacji w sieci a serwisy typu simlock.pl nie mialyby racji bytu. Nie dajcie sie naciagnac tanim cwaniaczkom szukajacym naiwniakow.

#479 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 16:23

A czy devteam nad lepszym unlockem pracuje?

#480 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2010 - 16:49

A czy devteam nad lepszym unlockem pracuje?

Teoretycznie tak ale praktyczenie jak widac po ostatnich plodach ich pracy obecna ekipa devteam to raczej nie smietanka hakerskiego swiatka. Nowy unlock to cos ala odgrzewany kotlet anie nowy 'produkt'. Kiedys JBki ukazywaly sie godziny po relku oficjalnego softu, teraz trzeba czekac tygodniami albo miesiacami a i tak sa jakies problemy. Czekac zawsze mozna... zalezy ile ma kto cierpliwosci. Mi sie na nowego unlocka przestalo chciec czekac 2 tyg temu i dlatego zamowilem pelnego unlocka. Dla mnie kupic nowego Iphonea'a by miesiacami korzystac z niego jak playera mp3 a w kieszeni nosic jakis drugi badziewny telefon to jakas paranoja. Jesli natomiast mialbym korzystac z unlocka np od devteam to poczytalbym wczesniej milion komentarzy czy absolutnie nie ma z tym problemow zanim wgralbym jakies gowno ktore mogloby rozwalic mi gps, wifi albo jeszcze co innego. Dopiero wtedy wydatki, zmartwienie i problemy sie zaczynaja.

#481 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 14 grudnia 2010 - 16:58

Co ci po unlocku w ten sposób skoro potem i bateria cierpi i telefon podatny na jakieś cudawianki. Szczerze to te 320 zł nie jest dużo i nawet poświęciłem swoją kolekcje gier na PC by zebrać troche kasy i odblokować bo widok Cydi w folderze mnie irytuje i męczy ;/

I tak i tak kupiłem mega tanio 4ke bo za 1400zł nigdzie nie dostancie ;) A stan ideał. Wszystkie papierki. Tylko ten simlock na O2. Będe musiał uzbroić się w cierpliwość jak w przypadku 3Gs, gdzie czekałem miesiąc by odblokować w sposób full legit ;)

---------- Wpis dodano o 16:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:55 ----------

Teoretycznie tak ale praktyczenie jak widac po ostatnich plodach ich pracy obecna ekipa devteam to raczej nie smietanka hakerskiego swiatka. Nowy unlock to cos ala odgrzewany kotlet anie nowy 'produkt'. Kiedys JBki ukazywaly sie godziny po relku oficjalnego softu, teraz trzeba czekac tygodniami albo miesiacami a i tak sa jakies problemy. Czekac zawsze mozna... zalezy ile ma kto cierpliwosci. Mi sie na nowego unlocka przestalo chciec czekac 2 tyg temu i dlatego zamowilem pelnego unlocka. Dla mnie kupic nowego Iphonea'a by miesiacami korzystac z niego jak playera mp3 a w kieszeni nosic jakis drugi badziewny telefon to jakas paranoja. Jesli natomiast mialbym korzystac z unlocka np od devteam to poczytalbym wczesniej milion komentarzy czy absolutnie nie ma z tym problemow zanim wgralbym jakies gowno ktore mogloby rozwalic mi gps, wifi albo jeszcze co innego. Dopiero wtedy wydatki, zmartwienie i problemy sie zaczynaja.

Oj 100% prawdy. Wczoraj jeszcze jadąc autobusem miałem dwa i swojego 3Gs i 4ke ot tak przetestować w trasie jak bateria itp i to był lans. Ludzie jak na wariata bo na cholere mu dwa telefony praktycznie IDENTYCZNE! A teraz mam 4ke i starusieńkiego soniacza k700i - ołupany i paskudny. I troszkę wstyd odbierać telefon z czegoś takiego. No ale zaoszczędziłem prawie 600 stówek. A na czysto wyjde te 300 czy jakoś tak. Nie jest źle.

#482 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 17:04

Cydię raczej i tak bym chciał mieć nawet bez sima ;) Tylko ciekawi mnie czy lub kiedy w ogóle wyjdzie jakaś normalna wersja ultrasnowa

#483 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2010 - 17:24

Cydię raczej i tak bym chciał mieć nawet bez sima ;)
Tylko ciekawi mnie czy lub kiedy w ogóle wyjdzie jakaś normalna wersja ultrasnowa

Za tydzien o 16:32 i 23 sekundy czasu wschodnioeuropejskiego. Zostanie ogloszona razem z liczbami totolotka na przyszle losowanie i dokladna prognoza pogody na przyszle lato.

#484 rifking

rifking
  • 15 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 17:47

Witam
Przeglądałem ten post ale doszłem doszedłem do wniosku że szybciej bedzie jak sam napisze, tak więc posiadam iphone 3G soft 4.0 firmware 05.13.04 nie posiadam orginalnej karty, simlock nie zdjęty zrobione tylko obejście sprowadzany z Kanady.Chciałbym się dowiedzieć czy na chwile obecna mogę wgrać soft 4.1 tak jak wcześniej na 4.0 czyli najpierw jailbreak a potem przez cydie obchodzę simlocka??Muszę to zrobić bo ostatnio wymieniałem ekran i przestał mi działać glośnik czujnik swiatła i cos tam jeszcze czytałem że zmina softa może pomoc ??
Z góry dziękuję za odpowiedz

#485 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 14 grudnia 2010 - 17:47

Juz pracują nad unlockiem dla bb 3.10.01. dzisiaj Geohot na facebooku dodał wpis:) miejmy nadzieje ze na święta zrobią taki prezent:)

#486 Dominikmaniak

Dominikmaniak
  • 251 postów
  • SkądKraków 

Napisano 14 grudnia 2010 - 18:06

Mam pytanie. czy moge zroobić downgrade z 4.1 do 3.1.3 jak mam BB 6.15? iPhone 3g

#487 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 19:23

Juz pracują nad unlockiem dla bb 3.10.01. dzisiaj Geohot na facebooku dodał wpis:) miejmy nadzieje ze na święta zrobią taki prezent:)

jak moga pracowac nad 3.10.01 jak nawet nie zaczeli nad 2.10.04 ?

---------- Wpis dodano o 19:23 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:19 ----------

Sciema. Dla starszych BB pewnie robi to przez JB a dla nowszych po prostu odmawia uslugi. Gdyby to potrafil to znaczy ze posiadl wiedze wszystkich czloknow devteam razem wzietych;) jakos mi sie nie wydaje. Gdyby dawalo sie tak latwo zdejmowac z kazdej wersji to dawno by o tym bylo pelno informacji w sieci a serwisy typu simlock.pl nie mialyby racji bytu. Nie dajcie sie naciagnac tanim cwaniaczkom szukajacym naiwniakow.

Yhh koles kasuje od 300 zikio wzwyz i odblokowuje tylko takie sieci jakie sa na simlock.pl ; )

#488 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 14 grudnia 2010 - 19:46

@up a wlasnie ze mogą. Poczytaj sobie Unlock 3.10.01 Baseband To iPhone 4 Running iOS 4.2.1 on Progress

#489 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 20:25

@nivepl Wielkie dzięki za dotychczasowe info. Jakoś nie mogę doczytać ile w końcu zapłaciłeś za zdjęcie simlocka? Na ich stronie za Vodafone UK jest napisane 15 GBP. I w jaki sposób to realizowałeś? Wszystko mailem? Bo na stronce nie widzę żadnego formilarza do dokonania zamówienia.

#490 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 21:16

Przydałoby sie przypiac ten link w pierwszym watku, sam szukalem i nie szlo tego wygoglowac

ALe to o kant ... mozna rozbic ta liste bo co z tego, bo np. w Polsce wszystkei sieci maja ten sam PN, w przypadku T-Mobile w prawie wszystkich krajach iphone maja ten sam PN wiec albo znasz kraj, albo znasz siec a nie znasz kraju, co i tak ani kroku nie przybliza do zlokalizowania wlasciwego operatora na ktory jest simlock.

#491 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 14 grudnia 2010 - 22:54

Sprawdzalem swojego 3g i mam MB489B I na liscie jest o2 Ireland albo uk Co pgranicza mnie do zakupu dwoch kart sim na allegro Jak znam zycie to na 99% uk

#492 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2010 - 10:20

@nivepl
Wielkie dzięki za dotychczasowe info.
Jakoś nie mogę doczytać ile w końcu zapłaciłeś za zdjęcie simlocka?
Na ich stronie za Vodafone UK jest napisane 15 GBP.
I w jaki sposób to realizowałeś? Wszystko mailem?
Bo na stronce nie widzę żadnego formilarza do dokonania zamówienia.

Nie czytasz DOKLADNIE moich postow. Pisalem wczesniej ze usluga ktora musisz zamowic to iPhone 4 Vodafone UK Full Unlock. A to nie kosztuje £15 tylko £80 w przypadku Vodafone. £15 to pewnie cena kodu do telefonow opartych o BB5, nokie, ericssony, htc i inne smartphony. Podpowiem tylko ze z wszystkich sieci UK, zdjecie z tej jest najtansze dla Iphone, dla przykladu z O2 kosztuje £110. Zamowienie realizujesz banalnie prosto. Wchodzisz na TA strone, klikasz na 'Buy now' i placisz przez Paypal. Potem dostajesz mejla od nich z potwierdzeniem zamowienia. Po kilku chwilach przychodzi kolejny mejl i mozesz juz podac IMEI na ich stronie. Potem tylko uzbroic sie w cierpliwosc i czekac. Ja jak pisalem kilka postow wczesniej czekalem 8 dni (ROBOCZYCH!!!).
Jak juz tez wczesniej pisalem przy obecnym kursie £ (15.12.2010, ok 5zl w zakupie), ceny nie sa konkurencyjne w porownaniu z simlock.pl bo za taki vodafone przykladowo wychodzi ok 400zl, a na simlock pl chyba z 20-30zl taniej. Ja mieszkam w UK i zarabiam w £ wiec mi to rybka ale rozumiem ze jak sie zarabia w PLN to sie patrzy gdzie zaoszczedzic. Jak bedziesz sie decydoiwal i potrzebowal pomocy to daj znac na PW, to cie poprowadze.

#493 sciemas200

sciemas200
  • 5 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 14:22

no dobra to sciągneli ci tego sima czy nie?no i jak to jest,bo wcześniej ja płaciłem 15funtów w o2 za sima i po paru dniach dostalem sms ze mam sie połączyć z itunem i po połączeniu z itunem simlock był sciągnięty ale z tego co dowiadywałem się w vodafonie to oni nie sciągają simlocka.

#494 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2010 - 15:00

no dobra to sciągneli ci tego sima czy nie?no i jak to jest,bo wcześniej ja płaciłem 15funtów w o2 za sima i po paru dniach dostalem sms ze mam sie połączyć z itunem i po połączeniu z itunem simlock był sciągnięty ale z tego co dowiadywałem się w vodafonie to oni nie sciągają simlocka.

Sciagneli! tylko musze poczekac az podlacze pod itunes bo obecnie pracuje na sluzbowym laptopie i nie mam mozliwosci pod itunes podlaczyc. £15 to mogles placic jak sciagles PRZEZ O2! a nie przez niezalezne serwisy. Vodafone jako JEDYNY operator w UK nie oferuje sciagania simlocka i trzeba to robic przez serwisy zewnetrzne, jak simlock.pl, itp. Reszta (o2, orange, tmobile) wypelniasz formularz na ich stronie i za symboliczne £15-20 sciagaja ci sima.

#495 sciemas200

sciemas200
  • 5 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 15:38

Wiem że vodafon nie sciąga sima bo jestem w ich sieci i niestety mogą mi sciągnąć ale dopiero po zakończeniu umowy.Nie denerwuj się tak,zadałem ci proste pytanie czy sciągneli,dzięki za odpowiedz.Wiec można wypełnić formularz i wiadomo że to nie żadna lipa.Dzieki bardzo;))

#496 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 15 grudnia 2010 - 16:17

Sciagneli! tylko musze poczekac az podlacze pod itunes bo obecnie pracuje na sluzbowym laptopie i nie mam mozliwosci pod itunes podlaczyc. £15 to mogles placic jak sciagles PRZEZ O2! a nie przez niezalezne serwisy. Vodafone jako JEDYNY operator w UK nie oferuje sciagania simlocka i trzeba to robic przez serwisy zewnetrzne, jak simlock.pl, itp. Reszta (o2, orange, tmobile) wypelniasz formularz na ich stronie i za symboliczne £15-20 sciagaja ci sima.

Się nie zdziw jak podłączysz i simlock nadal będzie, przerabiam to teraz z simlock.pl, po 7 dniach dostałem status że zrealizowano mimo tego itunes nie widzi zmian. Mija dwa dni od otrzymania statusu zrealizowano. Zapewne serwery apple jeszcze nie mają informacji.

#497 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 15 grudnia 2010 - 16:18

z tym sciaganiem w O2 jest roznie,ja wypelnilem formularz i odeslali mi email ze ten iPhon byl kupiony z innym numerem i nic sie nie da zrobic

#498 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2010 - 16:36

Się nie zdziw jak podłączysz i simlock nadal będzie, przerabiam to teraz z simlock.pl, po 7 dniach dostałem status że zrealizowano mimo tego itunes nie widzi zmian. Mija dwa dni od otrzymania statusu zrealizowano. Zapewne serwery apple jeszcze nie mają informacji.

Wiesz, to zalezy co dany dostawca uwaza za status 'Zrealizowane'. Serwis w UK, przez ktory ja zalatwialem za zrealizowane oznacza sytuacje gdy Apple wysyla do nich informacje zwrotna, dopiero wtedy ustawiaja w statucie twojego zamowienia ze 'Aktywny'.
Mozliwe ze simlock.pl wysyla status 'Zrealizowane' w momencie jak wysylaja zamowienie do Apple na sciagniecie, a wtedy rzeczywista realizacja moze potrwac tak jak piszesz do kolejnych 2 tygodni. Mimo ze z tego co ludzie pisza realnie zajmuje to pare dni. Jak pisalem wczesniej mi to zajelo w sumie 8 dni roboczych, po drodze 2 weekendy, wiec jak podlacze fon i sie okarze ze nadal kupa to napisze im pare cieplych slow od serca...

#499 sciemas200

sciemas200
  • 5 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 16:38

A mi na 3g sciągneli bez żadnego problemu w o2po kilku dniach dostałem odnich sms że mam połączyż się z itunes i telefon był odblokowany,a teraz wypełniłem formularz u nich [url=http://www.imeicodes.co.uk/codes-new.php]IMEI CODES - Mobile Phone Unlock Codes[/url] no i zobaczymy co z tego wyniknie;))mam nadzieję że sciągną sima tak jak nivepl,zobaczymy jak to będzie.Jak już będę coś wiedział to dam znać.

#500 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 15 grudnia 2010 - 16:43

Kiedyś czytałem tutaj na forum że w orange ściągają simlocka z 2 letniego iphona za free, i tu pytanie jak oni sprawdzają czy iphone ma już wymagany "wiek"? Bo teraz już mam HTC Wildfire i chciałbym iphone używać jako zapasowego telefonu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych