Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#426 wisni4K

wisni4K
  • 51 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 20:06

Ok wgrałem softa 4.1 + simlock, ale mam problem po tym zabiegu nie działa mi wi-fi tzn, wchodzę w ustawienia -> wifi -> i normalnie szuka mi sieci ale nie widzi, nie wiem co jest a w domu laptopy normalnie łapią sygnał, co się mogla zrypać ??

#427 maccossac

maccossac
  • 114 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 22:23

Witam, orientuje się ktoś może jak wygląda na chwilę obecną możliwość zdjęcia sim-locka z 4.1 sieć AT&T mam po okazyjnej cenie i nie wiem czy się zdecydować. Wiem, że nie idzie przez ultrasn0w, ale może jest jakaś odpłatna możliwość ściągnięcia.

#428 blue1920

blue1920
  • 15 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 22:50

z tego co sie orientuje nie idzie z tej sieci sciagnac locka... ja zapłaciłem i czekam na sciagniecie z o2 uk:)

#429 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 23:01

Witam, orientuje się ktoś może jak wygląda na chwilę obecną możliwość zdjęcia sim-locka z 4.1 sieć AT&T mam po okazyjnej cenie i nie wiem czy się zdecydować. Wiem, że nie idzie przez ultrasn0w, ale może jest jakaś odpłatna możliwość ściągnięcia.

Nie ma mozliwosci zadnej na dzien dzisiejszy ominiecia simlocka, bo zdjecia zapewne jeszcze przez lata nie bedzie mozliwosci...

#430 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 10 grudnia 2010 - 23:14

Ktoś wie co może być przyczyna nie działania wifi? Zrobiłem jailbreak redsn0w'em. Wszystko działa oprócz wifi, pokazuje że sygnał full a jak wejdę w safari to "nie ma połączenia internetowego". iPhone 4 soft 4.2.1 bb. 03.10.01 i tak to jest cegłówka,bo simlock'a ma ale chciałbym chociaż z wifi korzystać. Ktoś pomoże ?

#431 musicdjs

musicdjs
  • 68 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 09:47

Wczoraj w nocy status mojego zamowienia na simlock.pl zmienil sie na zrealizowano wiec przed momentem podlaczylem telefon do itunes-a i wlozylem karte mini jaka mialem i itunes poinformowal mnie ze telefon zostal odblokowany ( t-mobile uk) teraz jade po karte mini orange i bede wreszcie rozmawial po 2 miesiacach ipodowania 4 Pozdrawiam

#432 papatka

papatka
  • 2 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 12:11

Wczoraj w nocy status mojego zamowienia na simlock.pl zmienil sie na zrealizowano wiec przed momentem podlaczylem telefon do itunes-a i wlozylem karte mini jaka mialem i itunes poinformowal mnie ze telefon zostal odblokowany ( t-mobile uk)

teraz jade po karte mini orange i bede wreszcie rozmawial po 2 miesiacach ipodowania 4

Pozdrawiam

no to super ja też zamówiłem usługę na simlock.pl ( t-mobile uk ) na ip4 teraz jest w realizacji ciekawe ile potrwa pozdrawiam

#433 ludek1988

ludek1988
  • 15 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 12:23

Nikomu nie obiło się o oczy kiedy będzie jakiś darmowy sposób na odblokowanie iPhone 3 GS 5.14.02 z możliwością aktualizacji w przyszłości i bez utraty gwarancji ??

#434 siwhy007

siwhy007
  • 22 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 19:46

Siemano Chcę się dowiedzięć czy da radę ściągnąć simlocka z 3G 4.1 bo czytam i nie wiem czy da radę chodziłem po komisach aby ściągnęli i mówią żebym czekał. Chcę szybkiej odpowiedzi tak lub nie. Jak tak to bym chętnie dawał ip aby mi ktoś ściągnął za zapłatą, na terenie lubuskiego (żary Żagań)

#435 Hudy_Edd

Hudy_Edd
  • 5 postów
  • SkądKolobrzeg

Napisano 11 grudnia 2010 - 21:15

Siemano
Chcę się dowiedzięć czy da radę ściągnąć simlocka z 3G 4.1 bo czytam i nie wiem czy da radę chodziłem po komisach aby ściągnęli i mówią żebym czekał. Chcę szybkiej odpowiedzi tak lub nie.
Jak tak to bym chętnie dawał ip aby mi ktoś ściągnął za zapłatą, na terenie lubuskiego (żary Żagań)

tak

#436 iPHONEadam4

iPHONEadam4
  • 3 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 22:26

hej! mam pytanie. czy numer imei na pudełku na naklejce musi się zgadzać z numer imei w iphonie 4 po wpisaniu *#o6#??

#437 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 11 grudnia 2010 - 23:13

Tak.

#438 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 grudnia 2010 - 23:59

POWINIEN, ale ja juz mialem przypadek telefonu od operatora - htc touch hd, ktory mial inne imei na pudelku niz w telefonie. Wazne by przy podawaniu IMEI potrzbnego do odblokowania podac OCZYWISCIE to z telefonu a nie pudelka!

---------- Wpis dodano o 00:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:49 ----------

Wczoraj w nocy status mojego zamowienia na simlock.pl zmienil sie na zrealizowano wiec przed momentem podlaczylem telefon do itunes-a i wlozylem karte mini jaka mialem i itunes poinformowal mnie ze telefon zostal odblokowany ( t-mobile uk)

teraz jade po karte mini orange i bede wreszcie rozmawial po 2 miesiacach ipodowania 4

Pozdrawiam

No ja czekam na vodafone uk, na simlock.pl nie ma komentarzy od takich ludzikow jak ja. Od razu mowie ze nie zamiawialem przez ten serwis tylko przez angielskiego operatora, dokladnie przez ta strone http://www.imeicodes.co.uk.
Czekam juz ponad tydzien ale 7 maksymalny dzien roboczy (taki termin jest na ich stronie) minie w poniedzialek. Cierpliwosc powoli mi sie konczy bo spodziewlaem sie ze to potrwa 2-3 dni gora. Jak ktos ma doswiadczenie ze sciaganiem sima z vodafone uk, to chetnie poslucham jak to wygladalo.

#439 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 12 grudnia 2010 - 00:00

Panowie czy simlock.pl ściąga simlocka z 4ki mającej 4.2 bo nie wiem czy jest sens instalować, a nie lubie być w tyle ze sprzętem jak i oprogramowaniem ;)

#440 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 12 grudnia 2010 - 00:11

simlock jest ściągany niezależnie od softu na zawsze dla mnie ie ma sensu wgrywać 4.2.1 póki nie będzie JB na stałe, ale podobno ma być na święta

#441 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 12 grudnia 2010 - 11:22

To ja wiem, że na stałe bo już ze swojego 3Gs ściągałem ;) Co prawda wtedy cał lipiec czekałem aż załatwią, widocznie jakieś problemy. Ale ostatecznie mi zdjeli ;) Teraz mam w O2 simlocka i zrobie tak samo z tym, że miesiąc musze poczekać na gotówke. A jailbreak mnie nie interesuje nawet jeśli dnia jutrzejszego wyjdzie UNLOCK bo mam cholernie przykre wspomnienia - zaraz po kupnie swojego 3G wgrałem BlackRain i wifi szlag mi trafił. Okazało się, że coś się spaliło. Oddałem na gwarancje i miesiąc czekałem by regeneris orzekł, iż nie naprawiają takich usterek i za 950zł dadza mi nowego - od tej pory unika Jailbreak jak ognia !

#442 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 12 grudnia 2010 - 11:57

No ja czekam na vodafone uk, na simlock.pl nie ma komentarzy od takich ludzikow jak ja. Od razu mowie ze nie zamiawialem przez ten serwis tylko przez angielskiego operatora, dokladnie przez ta strone http://www.imeicodes.co.uk.
Czekam juz ponad tydzien ale 7 maksymalny dzien roboczy (taki termin jest na ich stronie) minie w poniedzialek. Cierpliwosc powoli mi sie konczy bo spodziewlaem sie ze to potrwa 2-3 dni gora. Jak ktos ma doswiadczenie ze sciaganiem sima z vodafone uk, to chetnie poslucham jak to wygladalo.

Na stronce którą podałes nie ma napisane że zdejmują z vodafone uk z iphone 4. Ja tez mam zamiar własnie zdjąć z vodafone uk ale na stronie simlock.pl albo u prywaciarza z aukcji USUWANIE BLOKAD SIMLOCK IPHONE WARSZAWA GOCŁAW (1358453011) - Aukcje internetowe Allegro ktory napisal:

Istnieje możliwość usunięcia blokady simlock z iPhone 3GS I 4 na stałe!
Koniec z powracającym simlockiem po aktualizacji oprogramowania.
Chcesz wiedzieć więcej? Zadzwoń

Na simlock.pl kosztuje 380zl a on chce 350zl ;) nie wiem tylko czy wlasnie on nie zdejmuje simlocka przez dublowanie kodu IMEI... Ma ktos może jakieś doświadczenie z panem King of GSM?

#443 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 13:13

Moje pytanie to otoz czy mozna sie w jakikolwiek sposob dowiedziec na jaka siec moj iphone 4 ma locka? pozdraiwam

#444 iPHONEadam4

iPHONEadam4
  • 3 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 13:15

hej dzieki za info z imei. No mi się nie zgadza imei, ale podam jak coś imei (na simlock.pl) z telefonu. Ja też chcę ściągnąć simlocka z tej strony, tylko najpierw chcę spróbować czy da się ściągnąć bezpośrednio od operatora o2 kartą o2 i doładowanmiem za 20funtów. Jak myślicie czy to zadziała?, zawsze wyjdzie dużo taniej bo jakieś 90zł, a nie jak w simlock.pl 320zł! jestem nawet skłonny dać, bo widzę że to dobry sposób po komentarzach innych.

#445 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 12 grudnia 2010 - 14:04

sposób na simlock.pl jest więcej niż dobry a to dlatego ze to jedyne sprawdzone rozwiązanie

Moje pytanie to otoz czy mozna sie w jakikolwiek sposob dowiedziec na jaka siec moj iphone 4 ma locka ?????????????? pozdraiwam

jedyny sposób to kupienie na allegro przypuszczalnych starterów i sprawdzanie który odpali karty mogą być puste ze stanem 0 na koncie aby były aktywne na allegro po 6-7 zł mozna kupić szt.

#446 iPHONEadam4

iPHONEadam4
  • 3 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 14:27

też tak myślę, tylko koleżanka w anglii juz mi kupiła nową karte o2 i doładowanie za 20f i jutro mi wysyła do kraju, ale jak to ma być lipa?!! To mi się nie chce dłużej czekać, bo ile można...

#447 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 12 grudnia 2010 - 14:41

Moje pytanie to otoz czy mozna sie w jakikolwiek sposob dowiedziec na jaka siec moj iphone 4 ma locka ?????????????? pozdraiwam

Oj trzeba było kupić telefon z lockiem na 100% pewnym, a nie tak. A jak masz na AT&T to telefon albo na allegro albo czekasz na Unlocka :(

#448 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2010 - 20:13

Na stronce którą podałes nie ma napisane że zdejmują z vodafone uk z iphone 4.

Kliknij sobie na Prices i rozwinie ci sie lista z dostepnymi uslugami... trudno by mi bylo zaplacic za cos czego nie oferuja... nie pomyslales o tym zanim napisales odpowiedz?

#449 kambataro

kambataro
  • 21 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 15:57

Witam. Z Iphone 2G przerzuciłem się na 3G (z simlockiem Orange) i chciałbym zdjąć blokadę. Czy da się to zrobić samemu, nieodpłatnie?

#450 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 16:58

Oj trzeba było kupić telefon z lockiem na 100% pewnym, a nie tak. A jak masz na AT&T to telefon albo na allegro albo czekasz na Unlocka :(

Wiec tak , da sie sprawdzic na jaka siec jest lock :P Sprawdź z jakiej sieci pochodzi iPhone - Simlock.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych