Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#401 sharan600

sharan600
  • 23 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 09 grudnia 2010 - 12:47

No własnie,cały czas cisza z BB 02.10.04 IP4 ,ja wiem ze jak bedzie cos wiadomo to bedzie głośno,ale czy nie wydaje sie wam ze ten unlock troche przerasta 'mocne glowy' ktore sie tym zajmują? Cisza nawet o jakimkolwiek terminie.A kazde pytanie n/t/t powoduje irytacje. Ciekawe czy nie jest tak ,ze nigdy moze nie byc unlocka BB 02.10.04 ?

#402 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 09 grudnia 2010 - 12:59

Widocznie jest to trudne do zhackowania, jeżeli miałoby być lada to na pewno Dev-Team pokazało by jakiś film potwierdzający autentyczność ominięcia sim-locka z BB 02.10.04 a tak na razie cisza i nie wiadomo kiedy nastąpi jakiś przełom. Kilka iPhone 4 czytaj iPod poleży sobie w szafkach. Tyle razu wielu użytkowników pisało i zadawało to pytanie: Czy nie łatwiej jest zapłacić i mieć spokój?? o ile iPhone 4 nie jest z USA bo wtedy nawet simlock.pl nic nie pomorze.

#403 pilot44

pilot44
  • 24 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 13:15

w koncu simlock.pl odblokowal mi ip4 edit: jak u Ciecie @slawrumia?

#404 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 09 grudnia 2010 - 13:19

w koncu simlock.pl odblokowal mi ip4

edit:
jak u Ciecie @slawrumia?

ale dali coś znać czy po prostu się odblokowało ?
nadal nie mam zaraz odinstaluje ultrasnow i sprawdzę

#405 pilot44

pilot44
  • 24 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 13:21

Poprostu podpiąlem pod itunes i wyświetliło komunikat że odblokowany, nie było żadnej aktualizacji. Nic do mnie nie pisali.

#406 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 13:28

ale dali coś znać czy po prostu się odblokowało ?
nadal nie mam zaraz odinstaluje ultrasnow i sprawdzę

Oni pisza, ze odblokowany w momencie wyslania IMEI do Apple, natomiast kiedy Apple dopisze do bazy danych ten numer to moze trwac od 24h do nawet 2 tygodni jak kiedys juz bywalo...

#407 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 09 grudnia 2010 - 13:31

dzięki za cynk odblokowało od razu po odinstalowaniu ultrasnow

#408 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 09 grudnia 2010 - 14:17

dzięki za cynk odblokowało od razu po odinstalowaniu ultrasnow

U mnie nadal wisi ze statusem w realizacji.
pilot44, a w numerze zamówienia na stronie simlock.pl miałeś informację że zrealizowano? (każde swoje zamówienie można sprawdzić w sensie jego status wraz z historią).

#409 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 09 grudnia 2010 - 14:27

to pisz do nich na gg czemu nie zrealizowane a inni juz mają jeszcze JB na stałe na 4.2.1 i automapa i pozamiatane Ci co mają ip4 nie widzę sensu kombinowania poza telefonami z us , 4 dni i dożywotni spokój na simlock.pl moim zdaniem nie ma co czekać bo nie daj boże zablokują usługę to zostanie ipadowski BB

#410 januszju

januszju
  • 54 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 18:04

Mam pytanie ? Mam iphona 4 z BB 02.10.04 . Właśnie zainstalowałem ultrasn0l na moim telefonie.Wcześniej jak instalowałem to telefon cały czas szukał sieci teraz od razu znalazł i wszystko poprawnie działa. Moje pytanie brzmi czy jest szansa że telefon się odblokował , nie mam możliwości sprawdzić czy się odblokował bo iphon 4 ma mikro sim a ja nie mam takiej karty sim z innej sieci. Co myślicie o tym .

#411 musicdjs

musicdjs
  • 68 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 20:19

Mam pytanie ? Mam iphona 4 z BB 02.10.04 . Właśnie zainstalowałem ultrasn0l na moim telefonie.Wcześniej jak instalowałem to telefon cały czas szukał sieci teraz od razu znalazł i wszystko poprawnie działa. Moje pytanie brzmi czy jest szansa że telefon się odblokował , nie mam możliwości sprawdzić czy się odblokował bo iphon 4 ma mikro sim a ja nie mam takiej karty sim z innej sieci. Co myślicie o tym .

Skoro wczesniej Ci nie lapal bo miales simlocka a teraz wrzuciles ultrasn0wa tzn ze simlocka sie pozbyles - Gratulacje .
Ja 7go wplacilem kase simlocko-owi.pl i czekam az mi moja czworke odblokuje z angielskiego t-mobila , oby poszlo sprawnie jak z innymi .

Pozdrawiam

#412 niumara

niumara
  • 148 postów
  • SkądOrzesze, Katowice, Poland, Poland

Napisano 09 grudnia 2010 - 20:31

nie mozliwe ze odblokowales 4 z bb 02.10.04 poprzez ultrasn0w ?? !!!!

#413 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 09 grudnia 2010 - 20:40

Ci co mają ip4 nie widzę sensu kombinowania poza telefonami z us , 4 dni i dożywotni spokój na simlock.pl moim zdaniem nie ma co czekać bo nie daj boże zablokują usługę to zostanie ipadowski BB

Jestem w takiej sytuacji że mam iphone z vodafone i też chce właśnie skorzystać z usługi ze strony simlock.pl ale tak sobie mysle że gdyby cos sie wydarzylo i iphone by mi sie zepsul, i bym go oddal na gwarancje i dostał nowke sztuke to bede musial znow placic 380zl za zdjecie simlocka :/ Tak zwane nieszczęscie w szczęsciu by było :P

#414 musicdjs

musicdjs
  • 68 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 20:45

Jestem w takiej sytuacji że mam iphone z vodafone i też chce właśnie skorzystać z usługi ze strony simlock.pl ale tak sobie mysle że gdyby cos sie wydarzylo i iphone by mi sie zepsul, i bym go oddal na gwarancje i dostał nowke sztuke to bede musial znow placic 380zl za zdjecie simlocka :/ Tak zwane nieszczęscie w szczęsciu by było :P

No ale jakie masz prawdopodobienstwo ze odrazu Ci sie popsuje - nie nastawiaj sie negatywnie heh , moze Ci padnie jak juz beda bez lockow ;)

#415 januszju

januszju
  • 54 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 20:53

Nie bardzo wiem czy się odblokował bo nie mam możliwości sprawdzić czy działa w innej sieci, bo nie mam karty z innej sieci . Dodam że moją macierzystą siecią jest att. Czy jest szansa sprawdzenia w jakiś inny sposób po za włożeniem karty sim z innej sieci.

#416 pilot44

pilot44
  • 24 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 21:05

@arsen Od wtorku miałem że usługa został zrealizowana.

#417 Mariolka

Mariolka
  • 4 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 21:10

Zauważyłem, że przez jakieś 10 stron nie pojawiło się nic na temat tego problemu z uruchomieniem Iphone (Itunes), więc zgaduję, iż uporaliście się z tym problemem. Proszę o pomoc. Próbowałem robić kilkakrotnie wgrywanie softu przez RedSnow, wybierałem opcję "Just boot tethered right now" i nic nie pomogło. Również próbowałem wgrać soft przygotowany w PwnageToo 4.1.3, ale na samym końcu instalacji wyskakuje błąd 1015. Co poradzić? Telefon 2 tygodnie był w serwisie i nic nie poradzili, a ja już dostaję szału. Pozdrawiam osoby, które odeślą mnie z tekstem "było mówione w tym temacie " bo nie było mówione, sprawdzałem kilka razy. Tak samo nie wiem co znaczy ten Tethered czy untethered czy jak to tam się nazywa, ale po to jest forum, żeby pytać, nieprawdaż? Więc z góry dziękuję za okazaną pomoc, ewentualnie jakieś poradniki, żebym mógł to zrozumieć (szukałem ale nie znalazłem).

#418 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 09 grudnia 2010 - 21:29

jezeli oddajesz do servisu iPhona i wymieniaja Ci na nowke to dostajesz taki jaki im dajesz czyli bez simlocka

#419 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 09 grudnia 2010 - 21:38

jezeli oddajesz do servisu iPhona i wymieniaja Ci na nowke to dostajesz taki jaki im dajesz czyli bez simlocka

no nie wiem...Mam iphone 4 z vodafone UK który nie ściąga simlocków z iPhonów...myślę że gdybym oddał mojego do vodafone i by mi przysługiwała wymiana na nowy to bym dostał z simlockiem. Chyba że to jakiś serwis autoryzowany by robił? Myślisz że móglbym oddac iphone np do isource albo regenesis na podstawie gwarancji?

#420 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 09 grudnia 2010 - 22:12

ja mialem 3GS z Vodafone Ireland,trafil mi sie bez simlocka poniewaz wzialem go jako jeden z pierwszych jak Vodafone wypuscil iPhony jak po 3 miesiacach oddalem do servisu powiedzieli ze sienie da naprawic i wymienia na nowy,oczywiscie zaznaczylem im ze mam bez simlocka i taki chce dostac i taki dostalem

#421 wisni4K

wisni4K
  • 51 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 22:20

Mam problem, wiec tak : Przeczytałem na forum ze do zdjęcia simlocka muszę zmienić w swoim 3G BB na 6.15.00. Tak wiec zrobiłem, wgrałem sobie pierw oryginalnego softa 4.2.1 + redsn0w cydia i BB 6.15.00 wszystko chodziło pięknie później coś chciałem zrobić i przez przypadek w itunes zamiast softa custom nacisnąłem oryginalnego i go chciałem wgrać ale jak wiadomo nie można na BB 6.15.00 wgrać orginałki poczekałem do końca aż mi się to zainstaluje oczywiście błąd i tryb recovery, i teraz nie wiem/nie umiem wgrać softu na ten BB 6.15.00 w ogóle nie wiem co zrobić non stop mam tryb recovery !! Pomocy już nie wiem co robić szukam na forum informacji na ten temat juz z 2 dni ... Pozdrawiam.

#422 BartGoc

BartGoc
  • 88 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 09:55

wisni4K przecież wszyscy i wszędzie trąbią o tym, że jak podbijesz BB do 6.15.00 to przy późniejszych problemach ratuje tylko i wyłącznie Restore z Custom Firmware. Musisz znaleźć w zasobach sieciowych ugotowany dla 3G firmware i zapodać przez iTunes.

#423 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 10 grudnia 2010 - 13:48

@arsen
Od wtorku miałem że usługa został zrealizowana.

Dzięki, ja po wczorajszej korespondencji z simlock.pl nadal mam w trakcie realizacji, mija więc właśnie 4 dni.
Odpowiedzieli mi że O2 jeszcze nie przekazało im informacji zwrotnej że simlock został sciągnięty.
Uzbrajam się więc w cierpliwość :)

#424 musicdjs

musicdjs
  • 68 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 18:32

Dzięki, ja po wczorajszej korespondencji z simlock.pl nadal mam w trakcie realizacji, mija więc właśnie 4 dni.
Odpowiedzieli mi że O2 jeszcze nie przekazało im informacji zwrotnej że simlock został sciągnięty.
Uzbrajam się więc w cierpliwość :)

ja rowniez juz 3 dni mam w trakcie realizacji ale pisze od 3 do 10 wiec dam im jeszcze troche czasu rozkminic T-mobile Uk i powysylac Imei :)

#425 blackbartek

blackbartek
  • 1 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 19:25

Tak czytam i nadal nie wiem czy w koncu mozna zdjac simlocka z iphona 4 ios 4.1 lub 4.2 czy nie...Mam mozliwosc wziecia iphona 4 z sieci t-mobile niemieckiej, ale nie wiem czy bede mogl zdjac czy tam obejsc simlocka? Czy bede mogl to zrobic sam czy jak tutaj widze zaplacic na jakiejs stronie i mi zdejma? Prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych