Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 12 kwietnia 2010 - 07:09
Napisano 12 kwietnia 2010 - 17:38
Napisano 12 kwietnia 2010 - 18:05
Napisano 12 kwietnia 2010 - 18:14
Napisano 12 kwietnia 2010 - 18:26
znaczy że kiepsko (żeby nie powiedzieć źle) napisałeś stronę.wybaczcie ale jak myślę o tym że moja strona dzisiaj wygląda dobrze
na wszystkich przeglądarkach a za miesiąc misiosoft poprawi błąd
do którego pisałem wyjatek i teraz nie wygląda to dobrze..
to
absurd jeżeli bierze się pod uwagę przestarzałą przeglądarkę z której korzysta ~5%to absurd że trzeba tak bardzo kombinować
żeby w ie działała jak trzeba alfa albo wyświetlały się png..
i też nie jest idealnieale nie jest idealnie i tak samo u wszystkich
dlatego jesli jedna firma pisze player jest dobrze..
no nie do końca - przeglądarka i do tego generuje ci html'aflash może działać bez html-a i js w przeglądarce
proszę:
Napisano 12 kwietnia 2010 - 18:56
Napisano 12 kwietnia 2010 - 19:20
Napisano 12 kwietnia 2010 - 19:30
Napisano 12 kwietnia 2010 - 19:52
Napisano 12 kwietnia 2010 - 20:03
hmmm masz swoje zdanie ja swoje,
Ty dzialasz na Apple ja na PC nieslyszalem żeby ktos z moich znajomych posiadal takiego blokera - skoro jest taki popularny to ktos powinien to miec ;]
Napisano 12 kwietnia 2010 - 20:19
Napisano 12 kwietnia 2010 - 20:27
bardziej swiadomi ludzie reklam w internecie nie ogladaja;]
to ze twoi znajomi nie blokuja atakujacych ich reklam nie jest zadnym wyznacznikiem
co najwyzej mowi to o tym ze albo lubia ogladac flashowe okienka z komercha
(w co watpie) albo poprotu nie potrafia ich zablokowac;]
Napisano 12 kwietnia 2010 - 21:27
Napisano 12 kwietnia 2010 - 22:17
Napisano 12 kwietnia 2010 - 22:49
Napisano 12 kwietnia 2010 - 23:13
musicie być świadomi (to do tych świadomych) że dużo serwisów żyje z reklam na ktore nie chcecie klikac i je blokujecie, wiec nie dziwcie sie ze spada wartosc merytoryczna artykulow na gazeta.pl albo onet.pl
Napisano 12 kwietnia 2010 - 23:36
Napisano 13 kwietnia 2010 - 00:08
Czytanie ze zrozumieniem - 19,50złOptymalizować każdą stronę pod każdy system, każdą przeglądarkę ?
policzyłeś ile tego jest czy jeszcze nie ?
Co właściwie daje ta otwartość i co to jest ?
Napisano 13 kwietnia 2010 - 00:46
Napisano 13 kwietnia 2010 - 00:55
Napisano 13 kwietnia 2010 - 09:09
Szczyt merytorycznego uniesienia, znaczy dla Ciebie Apple napisało też googlowi chroma ?To Apple pisze webkita.
Za parę lat może miesięcy piszący tu eyedropper ... wstaw tu dowolną pierdołę rodem z pism ezoterycznychZa parę lat a może i miesięcy spora część piszących tu wolnomyślicieli walczących
z flashem, zwieje z iphone na androida albo symbiana a może na jeszcze coś innego..
Toż przez cały ten nieszczęsny wątek jest Ci to tłumaczone, problem z tym ze nie rozróżniasz "Flash nie powinien być używany do wszystkiego" od "Flash to samo zło"Napisałem co miałem napisać. Wszystkie wymieniane w tym wątku technologie
mogą istnieć obok siebie i nawzajem się uzupełniać. Problem z Apple polega na tym
że on widzi jedną.
I te 6400 RPM na wentylatorze macbooka, też jest spowodowane przez js. ale dzięki już wiem ze lightbox to złoooo :-)btw. poraz 500-tny napiszę że te niby popupy czyli pływające layery są robione przy pomocy html-a i js.
Nie lepiej tylko prościej i bezmyślniej ;-) Nie dbając o optymalizację etc...Spora część tych prostych animacji jest do zrobienia jakimś frameworkiem js-owym..
tylko po co jak lepiej takie rzeczy robi sie na timeline we flashu własnie, albo innej
aplikacji ktora kompiluje do swf-a, jest takich przynajmniej kilka.
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli...Wicko, i podobni, czym jest w takim razie to Rich internet applications | Open Screen Project ?
I jak to się ma do Twojego wywodu z początku postu gdzie przekonywałeś, że Apple nie widzi innych technologi?tak mi się przypomniało http://www.myapple.p...6064-post1.html
chyba właśnie 10.1 jest owocem tych prac bo jest sporo wydajniejszy od fp10.0.xx
Napisano 13 kwietnia 2010 - 11:15
eee... WebKit jest Open Sourcem? jasne - siedzą nad nim także ludzie od apple. siedzą także ludzie od google. i masa innych. Pomijając fakt, że webkit ma też konkurencje w przypadku innych silników?To Apple pisze webkita.
tylko mają w sobie głównie flasha?btw. poraz 500-tny napiszę że te niby popupy czyli pływające layery są robione przy pomocy html-a i js.
lepiej dla kogo?tylko po co jak lepiej takie rzeczy robi sie na timeline we flashu własnie, albo innej
aplikacji ktora kompiluje do swf-a, jest takich przynajmniej kilka.
Napisano 13 kwietnia 2010 - 11:20
Napisano 13 kwietnia 2010 - 13:31
Lepiej dla tego kto chce ekstra dorobić nie posiadając do tego odpowiedniej wiedzy, umiejętności
Napisano 13 kwietnia 2010 - 16:03
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych